Προς το περιεχόμενο

O ανθρωπος της Ματζουριας ! SPOILERS !

knox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μολις γυρισα απο το cinema. Και ομολογω οτι το τελος της ταινιας με μπερδεψε λιγο καθως δεν εξηγει ξεκαθαρα για το τι συμβαινει. Ουτε εχω διαβασει το βιβλιο, ουτε εχω δει την πρωτοτυπη ταινια. Εψαξα σε ξενα forums για να βγαλω μια ακρη αλλα και εκει ο καθενας γραφει τη δικια του εκδοχη :)

Εσεις τι λετε;

Δημοσ.

Καλύτερα να μην βάλουμε προειδοποίηση στον τίτλο γιά να μην περιορίσουμε το topic μόνο σε spoilers. Μπορούμε να προειδοποιούμε μέσα στα posts μας.

knox, τι ακριβώς δεν κατάλαβες στο τέλος;

btw, αρκετά καλή μου φάνηκε η ταινία, αλλά δεν θέλω να την σχολιάσω πριν δω και την παλιά. Πάντως η μεταφορά στην σημερινή εποχή ήταν επιτυχημένη.

Δημοσ.

Για δες ζει ο J. Demmy! Κι εγω νομιζα οτι πεθανε ο ανθρωπος γιατι μετα τα "Silence of the lambs" και "Philadelphia" ηταν αφαντος. Οταν τον εβλεπα στα extra του DVD της Σιωπης ελεγα κριμα, και ηταν τοσο νεος και καλος σκηνοθετης... :lol:

Δημοσ.

Έχοντας διαβάσει το βιβλίο,μπορώ να σας πω πως έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στην ταινία.Η βασική ιδέα παραμένει(πλύση εγκεφάλου κλπ),αλλά άλλαξαν το timeframe,αντί για πόλεμο της Κορέας έχουμε τον Gulf war,αντί για κακούς Σοβιετικούς έχουμε τις πολυεθνικές.Επίσης απο ότι έχω μαθεί ταινία και βιβλίο έχουν διαφορετικό φινάλε όσον αφορά την τελική αποκάλυψη.Πάντως απο το trailer που έχω δει έχει κάποιες σκηνές αυτούσιες απο το βιβλίο(όπως η σκηνή που περιγράφουν οι στρατιώτες με τα ίδια λόγια τον υποψήφιο πρόεδρο,ο ρόλος που παίζει η Στρυπ φαίνεται όπως και στο βιβλίο) κλπ.

Το βιβλίο αξίζει να το βρείτε,έχει βγεί μια φτηνή paperback έκδοση(πάντα στα Αγγλικά),αλλά υποθέτω πως θα βγεί και στα ελληνικά(αν δεν υπάρχει ήδη μεταφρασμένο αφού πρόκειται για βιβλίο που κυκλοφόρησε γύρω στη δεκατία του 50).

Ακολουθούν spoilers για το βιβλίο....

Λοιπόν στο βιβλίο είμαστε στον πόλεμο της Κορέας.Μια ομάδα στρατιωτών αιχμαλωτίζονται απο έναν κινέζο επιστήμονα και υποβάλλονται σε μια σειρά πειραμάτων.Ο στόχος να παρουσιάσουν έναν απο αυτούς ως ήρωα και με τον τρόπο αυτό και τις διασυνδέσεις της οικογένειας του να αναρριχηθεί στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας.Κατασκευάζουν λοιπόν για αυτόν και την ομάδα του μια τεχνητή πραγματικότητα όπου αυτός είναι ήρωας και τους έσωσε,ενώ στην πραγματικότητα ο ίδιος σκοτώνει μέλη της ομάδας του.

Μετά απο μερικά χρόνια,ένα μέλος της ομάδας(ο αρχηγός τους) αρχίζει και έχει εφιάλτες σχετικά με την υπόθεση,μέχρι που διαπιστώνει την αλήθεια,ότι δηλαδή τους έχει γίνει πλύση εγκεφάλου και προσπαθεί να μάθει την αλήθεια.Το κόλπο είνα πως ταυτόχρονα, η μάνα του "ήρωα" αρχίζει ένα κυνήγι μαγισσών-κουμουνιστών με τη βοήθεια του γερουσιαστή άντρα της. Ο στόχος των κουμουνιστών ήταν να δημιουργήσουν αυτό το κλίμα δυσπιστίας έτσι ώστε οι αμερικάνοι να βλέπουν παντού κουμουνιστές κλπ.Τελικά έχουν στόχο να χρησιμοποιήσουν τον "ήρωα" να σκοτώσει τον γερουσιαστή που ξεκίνησε το κυνήγι μαγισσών,επιβεβαιώνοντας έτσι ότι όντως έχει γεμίσει κομουνιστές η Αμερική.Τελικά ο αρχηγός της ομάδας μαθαίνει τον τρόπο που προγραμμάτιζαν τον ήρωα και τον επαναπρογραμματίζει να σκοτώσει την μητέρα του και μετά να αυτοκτονήσει.Έτσι τελειώνει το βιβλίο...

Δημοσ.

Να σας πω για το τελος:

!!! SPOILERS !!!

Ειμαστε στο σημειο οπου ο Σω και ο Μπεν βρισκονται στο δωματιο του σχολειου μονοι τους και χτυπαει το τηλεφωνο του Σω. Ειναι η μητερα του και ζηταει τον Μπεν. Μιλαει στον Μπεν και τον "προγραμματιζει" να σκοτωσει τον Προεδρο. Αυτη ειναι ομως μια σκηνη που δεν βλεπουμε ποτε, αρα και δεν ξερουμε τι ακριβως του ειπε.

Οταν ο Μπεν βρισκεται στο παραθυρο με το οπλο γιατι δε χτυπαει αμεσως τον Προεδρο οπως ειχε κανονιστει; Και γιατι ο Σω κοιταει συνεχως τον Μπεν με ενα "ηλιθιο" χαμογελο; Και γιατι ο Μπεν τελικα χτυπαει τον Σω και την μητερα του;

Ισως ο Μπεν να ηθελε να εχει μια καλη βολη και περιμενε την καταλληλη στιγμη για να πετυχει "με τη μια" μανα και γιο. Αλλα γιατι να το κανει αυτο αφου ειχε "προγραμματιστει" να σκοτωσει τον Προεδρο; Αυτο ειναι που δεν μπορω να καταλαβω; Συνεβη κατι αλλο;

Δημοσ.

***** SPOILERS *****

Μάλλον δεν πρόσεξες μιά φράση κλειδί που είπε η Έλινορ στον γιό της.

Όταν ο Ρέιμοντ θα έβγαινε στη σκηνή, θα πήγαινε να σταθεί δίπλα στον πρόεδρο και ο Μπεν θα πυροβολούσε ακριβώς εκείνη τη στιγμή ώστε να φανεί ότι στόχος ήταν αυτός. Ο Ρέιμοντ όμως δεν πήγε στο σημείο που έπρεπε, οπότε ο Μπεν περίμενε την κατάλληλη στιγμή γιά να πυροβολήσει.

Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να μίλησαν οι δύο τους μετά το τηλεφώνημα, και να συνεννοήθηκαν να κάνουν αυτό που τελικά έγινε, αλλά δεν ξέρουμε τι έγινε όταν ήταν κλεισμένοι στο δωμάτιο.

Δημοσ.

SPOILERS

Pedia ton mpen ton ekane reset o epistimonas pou eswse apo tin albania. An kai o skinothetis mas deixnei pws to reset den petyxe kai petyxe (2se1), mias kai thimotan to onoma tis fbi agent (kala pws to elegan to eygenia :P wasurname akougotan), alla den thimotan tin majourian global + oti thimithike ta panta pou tou eixan kanei. Gnomi mou einai pws o mpen eixe ginei reset, tou tilefonise i mana tou sw, kai katalabe o mpen to synthima, etsi programmatise ton sw ktl ktl, auto pou den katalabenw einai giati to fbi ton kalypse, diladi ekanan to fbi -> cia

Δημοσ.

SPOILERS sta SPOILERS :P

Δε νομιζω να εγινε reset, αφου στο τελος πηγε να αυτοκτονησει, αρα προγραμματιστηκε σωστα...

Δημοσ.

Γενικα σαν ταινία (ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ) είναι εντελώς αδιαφορη. Είπαμε επιστημονικη φαντασια, αλλλ όχι και.....

******POSIBLE SPOILER******* (οχι μεγαλο όμως)

να ανοιγουμε τρυπες με τρυπανια στα κεφαλια και πεφτουν και σκονες! (το νεο που μαζευει και τη σκονη δεν το είχαν;;!)

Γενικα απο καποιον που του αρεσει η επιστημονικη φαντασια, το συγκεκριμενο είχε παραξεφυγει.

Δημοσ.

Γενικα απο καποιον που του αρεσει η επιστημονικη φαντασια, το συγκεκριμενο είχε παραξεφυγει.

πλακα πλακα ετσι ειναι:P Δηλαδη αυτο ηταν απο τα ρεαλιστικα κοματια του:P

Η σκονη ειναι το κρανιο που θρυματιζεται αλλα για να μην πεσει μεσα στον εγγεφαλο με μια ελαφρια υποπιεση σε συνδιασμο με το σπειρομα του τρυπανιου την κρατανε εξω εξω, εσωτερικα περιοριζουν την αιμοραγια (πρωφανος! διοχετευοντας με υπερπιεση φυσιολογικο ορο, συν το οτι ο εγγεφαλος δεν αιμοραγει και πολυ

τωρα για το τρυπανι που λες....Eγω παντος εχω δει ορθοπαιδικο να χρησημοποιει dremel. Αποστειρομενο φυσικα και με ειδικα bits απο τιτανιο συνηθος, αλλα dremel nontheless

Δημοσ.

Τι ε και;; Ξενερωνεις τρελα. Γιατι εκεί που του κάνουμε reboot;; ωπα ρε μεγάλε!

Νομίζω πως αν δεν έχεις πολύ σχέση με υπολογιστές και τους έχεις κάπως "μυθοποιημένους" στο μυαλό σου τότε η ταινία μπορεί να σου αρεσει. Αρκετοι τέτοιοι φίλοι μου έλεγαν "γιατι σου φαινεται απιθανο να γινεται; Η να γίνει στο μέλλον;"

Δημοσ.
Τι ε και;; Ξενερωνεις τρελα. Γιατι εκεί που του κάνουμε reboot;; ωπα ρε μεγάλε!

ετσι λειτουργουν τα ηλεκτροσοκ, τα χρησημοποιουσαν παλιοτερα για ακριβος αυτο το λογο γιατι πιστευαν οτι θεραπευουν βαρεια ψυχιατρικα νοσηματα, στην πραγματικοτιτα εκαναν ενα "reboot" το οποιο συνηστατο απο το οτι οι νευρωνες σοκαρονταν και εχαναν τα paths τους, βεβαια ο εγγεφαλος ειναιθαυμασιο πραγμα και ανενηπτε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...