Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έκανα πλάκα πριν όταν έλεγα ότι δεν θα κάτσω να γράψω όλα τα καλά του KM. Άπειρα είναι, και όλα σε μια εφαρμογή.

Το μόνο του ουσιαστισκό κακό, είναι το δαιδαλώδες του μενού (είτε δεξί κλικ, είτε μέσα από τις Προτιμήσεις. Απ' τη μια χρήσιμο κι αυτό, αλλά ίσως να σήκωνε αφ' ενός καλύτερη οργάνωση ή (και) καλύτερο interface (το μενού πάντα). Το να χρειάζεται να κάνεις διδακτορικό πάνω του, για να πεις ότι τον κατέχεις πλήρως, ε είναι κάπως.

Επίσης δεν ξέρω αν είναι η βερσιόν που χρησιμοποιώ, ή οι ρυθμίσεις (ή θέλει τπτ φίλτρα), αλλά ενώ ψιλοζορίζεται στην αρχαιολογία για πισί που έχω, ο SMPlayer μου παίζει (και κάνει seek) καλύτερα, σε πχ mkv ή mp4 ή HD αρχεία, και χρησιμοποιώ ΚΑΙ αυτόν προσφάτως. Αλλά μόνο γι' αυτές τις περιπτώσεις (άντε και για κάτι γιουτιουμποαρχεία από την cache του Όπερα, που ο ΚΜ δεν παίζει).

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μια ερώτηση για τον KMPlayer: Έχει ρύθμιση ώστε, όταν τελειώνει η αναπαραγωγή του βίντεο, να κλείνει αυτόματα ο player; Όσο κι αν έψαξα στα μενού, δεν μπόρεσα να βρω κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Ενα απο τα ΜΕΓΑΛΑ υπερ του kmplayer ειναι οι internal codeks του που παιζουν σχεδον αν οχι τα παντα. ουτε καν ασχολειται με το τι απο-κωδικοποιητες εχεις εγκατεστημενους και ειναι shared σε διαφορα προγραμματα. εχει τους δικους του και δεν τον νοιαζει τπτ. βεβαια και αλλοι εχουν αλλα....

το γεγονος οτι εχει internal codeks τον κανει χρησιμο σαν εργαλειο διαγνωσης. πχ αν ενα βιντεο HD δεν παιζει σωστα σε media player-mpclassic και αλλα shared video codek λογισμικα αλλα παιζει σωστα με kmplayer τοτε δεν αναζητουμε το προβλημα στις ικανοτητες του hardware μας να παιξει HD αλλα σε βαρυ ξεπερασμενο ή απλα ασυμβατο με το συστημα μας απο-κωδικοποιητη (που επηρεαζει mplayer- mpc αλλα οχι km γτ εχει internal).

Ναι εχει βαρυ και δαιδαλωδες μενου.

Δημοσ.
Μια ερώτηση για τον KMPlayer: Έχει ρύθμιση ώστε, όταν τελειώνει η αναπαραγωγή του βίντεο, να κλείνει αυτόματα ο player; Όσο κι αν έψαξα στα μενού, δεν μπόρεσα να βρω κάτι τέτοιο.

sshot1km.jpg

(και όχι μόνο, όπως βλέπεις)

Δημοσ.

Όπερα-> κατά την γνώμη μου, έχει αρκετές καινοτομίες αλλά δεν έχει πλήρη συμβατότητα με πολλά site πράγμα που τον κάνει άχρηστο. Η αλήθεια είναι πως ούτε ο Firefox έχει 100% συμβατότητα με όλα τα site αλλά είναι ότι πιο κοντά σε explorer με φανταστικά addons που δεν βρίσκεις σε άλλο browser.

KMPlayer-> καλός είναι αλλά όχι καλύτερος από το άσχημο όντως αλλά θαυματουργό VLC. Επιπλέον έχω άσχημη εμπειρία γιατί ενώ είχα βρει και ορισμένα εξαιρετικά όμορφα skin, δυστυχώς crash-αρε συχνά. Τέλος, μπορεί να είναι λεπτομέρεια, αλλά με ένα απλό πάτημα του spacebar θα μπορούσε -και αυτό- να κάνει παύση, τόσο δύσκολο είναι να το σκεφτούν;

Περί antivirus, malwares και λοιπών εφαρμογών, θεωρώ πως η κοινή λογική είναι το καλύτερο όλων. Για αυτό και προτείνω τα ήδη εγκατεστημένα της MS και ένα απλό αλλά λειτουργικό antivirus. Το avast και μόνο για το gui το αποκλείω, ενώ το avira θυμίζει εφαρμογή για Windows 3.1. Κατέληξα στο AVG γιατί παρέχει καλή προστασία δίχως να είναι βαρύ και χωρίς να ενοχλεί ή να ζητάει από έναν απλό χρήστη να κάνει κάτι το ιδιαίτερο. Ελαφρύ, αυτόματα και απλοποιημένα πράγματα...

To JDownloader επίσης το θεωρώ άσχημο και δύσχρηστο. Χίλιες φορές ένα καλό addon στον Firefox.

Πολύ καλό και το Media Coder αλλά δυστυχώς απευθύνεται σε χρήστες που έχουν κάποια καλή γνώση Η/Υ, το ίδιο και το VirtualDub.

Το WinSnap 1.1.10 δεν το γνώριζα, ήξερα μόνο την εμπορική του έκδοση, θα το κοιτάξω φαίνεται πως δεν απέχει και την νεα έκδοση.

To Chainsaw τι ακριβώς είναι; Δεν βρήκα κάτι...

Αξιόλογη η συζήτηση πάντως, όπως και το θέμα άλλωστε που θα με βοηθήσει σημαντικά για ένα καλό update!

• Like 1
Δημοσ.

To ότι μερικά sites δεν είναι συμβατά με Opera, δεν τον κάνει άχρηστο.Βαρύς χαρακτηρισμός.

Το Chainsaw είναι για κόψιμο αρχείων.

Ο KMplayer κάνει pause με το space..

Δημοσ.

Μμμμ

Προσωπικά από την πρώτη φορά που έτρεξα τον Όπερα (μόλις είχε γίνει freeware, 4 χρόνια τώρα), δεν ξαναγύρισα ούτε στον απάλευτο IE, και φυσικά στη ΦουΦού (=καίει κάρβουνο γαρ). Έκτοτε έχω δοκιμάσει διάφορους μπράουζερ (να μην ήταν καμμιά 10αριά όλοι τους; ) με μπλε και πράσινους κόκκους και την ευχρηστία, το φινίρισμα, και την γρηγοράδα του Όπερα, πουθενά. Add-ons; Ναι, έχει. Μόνο που στην περίπτωσή του είναι οι σάλτσες, μιας και τα βασικά του χαρακτηριστικά (αυτά που τον κάνουν και ξεχωρίζει) ήταν είναι και θα είναι πάντα ενσωματωμένα. Το περί sites που δεν είναι συμβατά, το διαβάζω χρόνια τώρα, αλλά το ΜΟΝΟ που έχει τύχει είναι να πέσω σε κανένα ρημάδι ελληνικό που χρειάζεται να αλλάξω την κωδικοποίηση γλώσσας από αυτόματη σε ελληνική για να το διαβάσω. Κατά τ' άλλα, μύθος, και δε νομίζω να έχω πάρει σβάρνα όλα τα συμβατά πια. Άχρηστος; Πιπέεεεεεερι. Πώς όχι, απ' τη στιγμή που δεν ισχύει (μύθος είπαμε). Όσον αφορά τη συχνότητα δηλαδή, για αν ξέρουμε τί λέμε. Οπότε ας το πούμε υπερβολή, για να τελειώνει. Το μόνο παράπονο που είχα από αυτόν, είναι καθώς χρησιμοποιούσα ένα συγκεκριμένο release Windows, δεν κατάφερα ποτέ να τον κάνω να παίξει Windows Media Player (...xα!) αρχεία στο web (ραδιοσταθμοί κυρίως). Σε κάποια φάση συνειδητοποίησα ότι μάλλον έφταιγε το συγκεκριμένο λειτουργικό μου όμως, και δη το γεγονός ότι ήταν σπασμένο...http://kix.blogsite.org/images/smilies/blush.gif. Τέλος, έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις που είτε από ΙΕ είτε από ΦουΦού το γύρισαν σε Όπερα (όπως και πολλές κατά τις οποίες είναι πιστοί στους προαναφερθέντες),,,αλλά ούτε μία δεν έχω πετύχει κάποιος από Όπερα να το γυρίσει σ΄αυτούς (και κυρίως σε ΦουΦου). smiley_emoticons_browser-ff-vs-opera.gif

VLC : Mετά την έρημο του WMP, η όαση του BS (ατάκα με τα διάφορα codec packs βεβαίως-βεβαίως), και κατόπιν το δέλτα του Νείλου του VLC, του πρώτου standalone player που δεν μάσαγε πουθενά. Ολ' αυτά βεβαίως μέχρι τον Παράδεισο του ΚΜ.

...Ποιός BS και bs - τι VLC και wc..........Eδώ και 3 χρόνια ΚΜ, κτμσκ (και τα μυαλά στα κάγκελα). Απίστευτο (κυριολεκτικά απίστευτο) πολυεργαλείο. ΟΛΑ να τα έχουν προβλέψει,,,ακόμα και τ' αχρείαστα. Κρασαρίσματα (δεν ξέρω γιατί σας συμβαίνουν περίεργα πράγματα ρε παιδιά...) μόνο αν,,,ανοίξω 4-5 instances του player. Ίσως. Και δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι δεν φταίει το αρχαίο μου μηχάνημα. Τεσπα VLC MONO για αν προτείνουμε σε...ξένους, έναν εναλλακτικό standalone player, χωρίς πολλά-πολλά. Kαι ΒΕΒΑΙΩΣ και είναι ΤΡΑΓΙΚΑ παραμετροποιήσιμος. Άμα θες πχ ορίζεις το πάτημα του spacebar να σου ανακατεύει τα μακαρόνια να μην κολλήσουν.

Α/V : ΟΣΟ ακόμα ασχολιόμουν (είναι απενεργοποιημένο εδώ και καιρό.....χρόνια δλδ), Avast (...για το οποίο υπάρχει πληθώρα skins από fans - αν το GUI είναι το θέμα). Το AVG μια βαριά αηδία και μισή που συνέχεια μου το...σακατεύαν ιοί (ωραίο a/v....xα!), με αναίτια δαιδαλώδες μενού. Ήταν το πρώτο φρη που είχα βάλει πριν 5 χρόνια, και πρόπερσι που το ξανατσέκαρα, το ίδιο και χειρότερο μου φάνηκε. Το Avira μου φάνηκε σαν παιδικό παιχνίδι, από μια δοκιμή που του είχα κάνει, και κάτι στατιστικές που είχα διαβάσει, δεν διαφωνούσαν μάλλον. Καλά κάτι Κασπέρσκια, κάτι Νοντ, κάτι Μακάφι, κάτι ΝΟΡΤΟΝ (<-ΜΠΡΡΡ!!!), μακρυά τελείως. Πιο βαριά κι από τη φούστα του τσολιά. Και γκρινιάζανε και μόνο που πήγαινα να μπω στο γουέμπ, ε (στυλ, "....ΠΑΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ WEB;!...KAΛΑ, ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ;!; ΤΟ WEB ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΜΑΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΣ;;;;;" ή "ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΥΠΟΠΤΟ ΑΡΧΕΙΟ - Ν' ΑΡΧΙΣΩ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΙΣΙΟΥ;;;" κτλ...). Τεσπα, δεν ασχολούμαι πλέον, πλέον σκουφάρω χωρίς σερφάκι, το 'παμε, και είμαι ο Wash και είμαι καλά - αλλά αν κανείς ρωτήσει, Avast του λέω να βάλει.

JDownloader : συμφωνώ ότι είναι δύσχρηστος, βαρύς, κακομοίρης, και δεν πληρώνει και τα νοίκια του. Αλλά αυτόν έμαθα για να ραπιντσεράρω χωρίς να χάνω 10 κιλά για το κάθε αρχείο βίντεο, κι αυτόν προτείνω. Αν υπάρχει καλύτερος, να τον δοκιμάσομε.

Το Media Coder δε θα το έλεγα "καλό" - με την έννοια ότι είναι στην κατηγορία "σου-βγάζω-την-πίστη-με-το-ίντερφέης-μου, σόφτγουερ". Αλλά οκ κάνει δουλειά. Το Vdub επίσης - ιδανικό για βασικό editiing (κοψο-ράψιμο, βασικά, και convertion σε Xvid). Τα 2-3 βασικά του μαθαίνονται (ή ακόμα καλύτερα, συνηθίζονται) εύκολα πάντως.

Αρκετά βολικό σαν screen capturer το WinSnap. Yπάρχουν κι άλλα παρόμοια πάντως.

Το Chainsaw είναι file splitter.

edit : είχα αρχίσει να γράφω πριν ποστάρει ο Μπας, αλλά κάνοντας διάφορα, μέχρι να τελειώσω το ποστ, βλέπω τώρα πως με πρόλαβε σε κάποια...

Δημοσ.

Έχει κανείς υπόψιν του κάποιο freeware που να παίρνει tiff αρχεία (πχ. διάφορες σελίδες σκαναρισμένες σε tiff) και να φτιάχνει ένα πολυσέλιδο pdf (με την κάθε σελίδα να απαρτίζεται από ένα tiff); Μπορώ να σκεφτώ τρόπους να το κάνω αλλιώς, αλλά δεν είναι για μένα, και ψάχνω κάτι σχετικά αυτοματοποιημένο. Έχω βρει κάποια αλλά ήταν shareware (εμφάνιζαν κάποιο logo στο pdf).

Δημοσ.

Popup blocker έχει ενσωματωμένο το firefox. Πήγαινε: Tools->Options->Contents Tab και επέλεξε “Block Pop-up windows”. Επίσης δες στα exceptions μήπως έχει βάλει κατά λάθος κάποιο site.

---------- Προσθήκη 19-06-2010 στις 00:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 18-06-2010 στις 22:59 ----------

Για να δούμε τις διαφορές ανάμεσα στους δυο player έκανα μερικά απλά screenshot:

624x352 @ πλήρη οθόνη 1920x1200

Kmplayer

kmplayer.jpg

VLC

vlc.jpg

Kmplayer

km2.jpg

VLC

vlc2.jpg

Και σε Full HD (δεν πέτυχα το ακριβώς ίδιο frame - σόρι είμαι ολίγον τεμπέλης), όπου η διαφορά δεν είναι τόσο τεράστια αν και οφείλω να παραδεχτώ πως ο ήχος στον KMPlayer ήταν πιο "δυναμικός" και ενισχυμένος.

Kmplayer

kmfhd.jpg

VLC

vlcfhd.jpg

Η ποιότητα εικόνας του VLC είναι κορυφαία!

Δημοσ.

Mα δεν τίθεται τόσο θέμα rendering, ίδια φάση είναι όλοι πάνω-κάτω άλλωστε, αλλά στην ευελιξία, στην δυνατότητα ρυθμίσεων κτλ.

Ας πούμε ότι ο VLC θυμίζει σοβιετικό πύραυλο, κι ο KM δυτικότροπο

Δημοσ.

Προφανώς δεν πρόσεξες αρκετά τις προηγούμενες φωτογραφίες:

KMPlayer

kmpzomm.jpg

VLC

vlczoom.jpg

KMPlayer

kmp2zoom.jpg

VLC

vlc2zoom.jpg

Μπορεί λοιπόν να είναι άσχημος αλλά δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση σε ποιότητα εικόνας, εκεί που σε άλλους player όλα είναι τετράγωνα, στον vlc έχουν μια πολύ πιο φυσική μορφή.

Δημοσ.

Ξεφεύγει λίγο απ τον σκοπό του thread αλλά είσαι σίγουρος πως δεν πρόκειται για κάποια φίλτρα που ναι από default ενεργοποιημένα στον VLC; Δεν το γνωρίζω καθόλου απλά ξέρω πως είναι δυνατόν να επιτευχθεί κάτι τέτοιο με χρήση συγκεκριμένων φίλτρων...

Δημοσ.

Εμένα ο KM αντικατέστησε οποιονδήποτε άλλο player είχα και χρησιμοποιούσα για όλα τα εύπεπτα avi που θέλω να δω και να παίξω γρήγορα και όμορφα.Για τα πιο βαριά πράγματα που πρωτίστως με νοιάζει το οπτικό αποτέλεσμα δοκίμασα και VLC αλλά media player classic δεν είναι..

Και για να μπώ και on topic μόλις δοκίμασα έναν converter για μουσική και πραγματικά μου άρεσε.Xrecode II λέγεται.Υπάρχει τίποτε άλλο που αξίζει να δοκιμάσω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...