Members gsarig Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Members Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Άλλο ένα πολύ καλό προγραμματάκι που εγκατέστησα πρόσφατα και με ενθουσίασε είναι το Scrybe. Προσθέτει multitouch gestures (α λα Mac) στο touchpad του λάπτοπ. Η εγκατάσταση στο Dell Inspiron 1520 (αγορασμένο πριν από 3 χρόνια) ήταν πανεύκολη και οι περισσότερες από τις λειτουργικότητες δούλεψαν απευθείας χωρίς να κάνω κάποια ρύθμιση. Κορυφαία όλων η δυνατότητα οριζόντιου και κάθετου scroll κυλώντας απλώς δυο δάχτυλα οπουδήποτε πάνω στο touchpad, ενώ πολύ βολικό βρήκα και το ότι μπορείς να φτιάξεις συντομεύσεις σε προγράμματα και σελίδες ζωγραφίζοντας σχέδια με το δάχτυλο. Δουλεύει μόνο σε Synaptics touchpads και ανάλογα με τον τύπο του λάπτοπ κάποιες από τις (πολλές) λειτουργικότητές που περιλαμβάνει ενδέχεται να μην παίζουν. Προσοχή μόνο στο ότι κατά την εγκατάσταση ζητά να περάσει την Yahoo toolbar. Επίσης, μοναδικό πρόβλημα που συνάντησα ήταν ότι μετά την εγκατάσταση απενεργοποιήθηκε η δυνατότητα μεσαίου κλικ στο ταυτόχρονο πάτημα των δυο κουμπιών του touchpad. Αυτό όμως λύνεται αρκετά εύκολα, προσθέτοντας στο HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Synaptics\SynTP\Defaults\ του Registry editor μια νέα καταχώρηση DWORD με όνομα “HasBothButtonFeature” και με τιμή στο “Value Data” το “1”. Του 'χω κάνει και αναλυτική παρουσίαση στα ελληνικά εδώ, ενώ στα αγγλικά μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο του Lifehacker. Γενικά πιστεύω πως αξίζει να το δοκιμάσετε. Από ότι διαβάζω στο φόρουμ τους δεν παίζει πάντα εξίσου καλά σε όλα τα μοντέλα, στο δικό μου όμως είναι άψογο - τουλάχιστον στις βασικές του λειτουργικότητες.
blacksoul230 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 μπορειτε να μου στειλετε ενα mail στο [email protected] με τα προγραμματα που που χρησιμοποιειται ποιο πολυ και ειναι τζαμπα γιατι εχς μια σελιδα και αμα ειναι να τα συμπεριλαβω ευχαριστω...
alexzzz Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Εδώ και καιρό έψαχνα να αντικαταστήσω το winrar το οποίο είχα όχι νόμιμα με άλλο compressing πρόγραμμα. Επόμενη επιλογή ήταν φυσικά το 7zip αλλά μερικά πράγματα (που δεν θυμάμαι καθόλου) του με χάλασαν και έτσι το απέρριψα. Έπεσα όμως τις προάλλες πάνω στο PeaZip το οποίο και αντικατέστησε πλέον στα δικά μου μηχανήματα το winrar Υπάρχει και για linux και x64 αλλά και portable. Κάντε και το δικό σας review γιατί εγώ πιο πολύ αποσυμπιέζω και πολύ σπάνια κάνω παραπάνω δουλειές με τέτοια προγράμματα. Να τονίσω ότι ψοφάω για όμορφο interface και το PeaZip έχει τέτοιο...
DJTaurus Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Ποιο image editor προτεινεται?Θελω κατι ευχρηστο και ελαφρυ.
StefxOup Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Ποιο image editor προτεινεται?Θελω κατι ευχρηστο και ελαφρυ. Google Picasa ίσως;
Members gsarig Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Members Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Ποιο image editor προτεινεται?Θελω κατι ευχρηστο και ελαφρυ. Εξαρτάται από το πόσο προχωρημένες επιλογές θες να έχει. Το Picasa που αναφέρθηκε είναι μια καλή επιλογή αν θες να κάνεις τα βασικά, αλλά είναι γενικά photo organizer και όχι καθαρόαιμος editor. Σε καθαρόαιμους image editors υπάρχει το Paint.NET που είναι από τα πιο εύχρηστα δωρεάν προγράμματα του είδους και μάλλον αυτό θα σου συνιστούσα. Μετά υπάρχει και το Gimp!, που είναι πιο ισχυρό από το Paint.NET αλλά πολύ πιο δύσχρηστο και μάλλον και πιο βαρύ.
DJTaurus Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δοκιμασα αρκετα και κατεληξα στο PhotoScape με δευτερη επιλογη το Photo!Editor.
danaos Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δοκιμασα αρκετα και κατεληξα στο PhotoScape με δευτερη επιλογη το Photo!Editor. Πολύ καλό το photoscape! Δοκιμάστε το!!
FarCry Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Εδώ και καιρό έψαχνα να αντικαταστήσω το winrar το οποίο είχα όχι νόμιμα με άλλο compressing πρόγραμμα. Επόμενη επιλογή ήταν φυσικά το 7zip αλλά μερικά πράγματα (που δεν θυμάμαι καθόλου) του με χάλασαν και έτσι το απέρριψα. Έπεσα όμως τις προάλλες πάνω στο PeaZip το οποίο και αντικατέστησε πλέον στα δικά μου μηχανήματα το winrar Υπάρχει και για linux και x64 αλλά και portable. Κάντε και το δικό σας review γιατί εγώ πιο πολύ αποσυμπιέζω και πολύ σπάνια κάνω παραπάνω δουλειές με τέτοια προγράμματα. Να τονίσω ότι ψοφάω για όμορφο interface και το PeaZip έχει τέτοιο... καλυτερο ειναι το 7-zip κατα τη γνωμη μου
barabakos Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Και για μένα το 7zip έχει τα πάντα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσεις για κανένα άλλο προϊόν. Επίσης για χρόνια χρησιμοποιούσα το Antivir της Avira το οποίο θεωρώ εξαιρετικό antivirus. Τώρα που έδωσε και η Microsoft τα essentials, χρησιμοποιώ και τα δύο. Άψογα προγράμματα !
Street-Fighter Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 7zip που το είδατε οτι ειναι καλο ρε παίδες; Κρασαρει οταν εχει pass σε πολλα rar και για να τα ανοίξεις θέλει δεξι κλικ και απευθείας εξαγωγή.
alexzzz Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Granola... πρόγραμμα που (υποτίθεται ότι) εξοικονομή ενέργεια για το καλό της τσέπης μας, του πλανήτη και αν είμαστε σε λάπτοπ της αυτονομίας μας... Το έβαλα επειδή το βρήκα μπροστά μου και επειδή συνήθως σερφάρω με τα μηχανήματα μου που παραείναι δυνατά για αυτό...
antonl Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Granola... πρόγραμμα που (υποτίθεται ότι) εξοικονομή ενέργεια για το καλό της τσέπης μας, του πλανήτη και αν είμαστε σε λάπτοπ της αυτονομίας μας... Το έβαλα επειδή το βρήκα μπροστά μου και επειδή συνήθως σερφάρω με τα μηχανήματα μου που παραείναι δυνατά για αυτό... Τι παραπάνω κάνει τούτο ωρέ απ το να πειράζει τα power option settings;
alexzzz Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 μπορεί και τίποτα... αλλά σίγουρα αισθάνεσαι καλύτερα όταν το έχεις... νομίζεις ότι προσφέρεις γιατί σου μετράει πόσα δέντρα κλπ έσωσες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα