Προς το περιεχόμενο

Τα αναντικατάστατα FREEWARE που χρησιμοποιούμε!

nemos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

TiddlyWiki: ένα Wiki που αποτελείται από ένα μόνο αρχείο HTML!!! Μάλιστα, και ότι γράφουμε σ' αυτό, στο ίδιο αρχείο αποθηκεύονται!!!

Τέλειο για να κρατάμε σημειώσεις. Παράδειγμα του τι μπορούμε να φτιάξουμε γράφοντας στο TiddlyWiki είναι η σελίδα του,

http://www.tiddlywiki.com/

Επισκεπτόμενοι τη σελίδα έχετε ήδη φορτώσει το πρόγραμμα (!) και αρκεί απλά να την αποθηκεύσετε στο δίσκο, ή μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε ένα άδειο wiki (έχει link).

Είναι βολικότατο, αυτό που δεν ξέρω κατά πόσο στέκει είναι ότι αν χρειαστούμε update θα πρέπει να το κάνουμε σε όλα τα αρχεία σημειώσεών μας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ο φίλος MetallicA, έχει δίκιο.

το avg θα συνεχίσει να είναι free, απλώς θα πρέπει να κατεβάσεις την έκδοση 7.5.

όσο για την ποιότητα του προγράμματος, είναι φοβερό (για free) και φυσικά πανάλαφρο. αλλιώς βάλτε norton και mcafee και .... τα ζα μου αργά:mrgreen:

TiddlyWiki: [...]

Του αξίζει χωριστό τόπικ.

Πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή! Και τελείως cross-platform. Αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να πιάσω το νόημα. :-) Το έχω δοκιμάσει μια-δυο φορές (όλο ενθουσιώδη σχόλια βλέπω), το δοκίμασα πάλι, αλλά δεν...

Πέρα από τη λογική των Wiki, που μου φαίνεται λίγο ακαταλαβίστικη, κάτι που δεν μου αρέσει είναι ότι οι προτιμήσεις εξαρτώνται από τα cookies. Άμα το ανοίξεις σε browser που δεν έχεις cookie από πριν, δεν θυμάται τίποτα, ούτε το όνομά σου... Ωραία θα ήταν να έχει και μια επιλογή single-user, που να μη χρησιμοποιεί καθόλου cookies...

Κάτι άλλο που δεν μου αρέσει είναι ότι φτιάχνει πολλά αντίγραφα ασφαλείας. Με κάθε αποθήκευση φτιάχνει κι ένα καινούργιο...

Για τις αναβαθμίσεις που λες, φαίνεται ότι είναι σχετικά απλό:

HowToUpgrade

The core TiddlyWiki code is regularly updated with bug fixes and new features. If you're using an earlier revision of TiddlyWiki, here's the simple way to upgrade to the latest version:

• Open your TiddlyWiki file in FireFox (say it's called "mystuff.html")
  • SaveChanges (with SaveBackups switched on) to make sure that you've got a backup of it
  • Without closing that page, right-click on this link, select 'Save target' or 'Save link' and save it as "mystuff.html", replacing your existing file
  • Now go back to the previously opened copy of "mystuff.html" in your browser and SaveChanges again. It will inherit the newly saved code
  • Refresh the page in the browser to verify that the upgrade has worked

The most likely cause of the upgrade process not working properly is that one of the Plugins you're using is not compatible with a change in the new release. If so, you can use the ImportTiddlersPlugin from TiddlyTools to selectively import your content and Plugins into a new empty TiddlyWiki.

Στο σάιτ λέει ότι έχει και κάτι ζητήματα με IE, SP2 και NTFS, τα οποία είναι και λίγο διασκεδαστικά. :-P

Πέρα από τη λογική των Wiki, που μου φαίνεται λίγο ακαταλαβίστικη, κάτι που δεν μου αρέσει είναι ότι οι προτιμήσεις εξαρτώνται από τα cookies. Άμα το ανοίξεις σε browser που δεν έχεις cookie από πριν, δεν θυμάται τίποτα, ούτε το όνομά σου... Ωραία θα ήταν να έχει και μια επιλογή single-user, που να μη χρησιμοποιεί καθόλου cookies...

Αυτό δε χρησιμοποιεί cookies (απ' όσο κατάλαβα), αποθηκεύει ολόκληρη τη σελίδα, δηλαδή είναι σαν single-user.

Κάτι άλλο που δεν μου αρέσει είναι ότι φτιάχνει πολλά αντίγραφα ασφαλείας. Με κάθε αποθήκευση φτιάχνει κι ένα καινούργιο...

Έχει επιλογή αν θα κάνει αντίγραφα ή όχι, εγώ την έχω βγάλει και όποτε θέλω αντίγραφο το κάνω χειρωνακτικά.

Για τις αναβαθμίσεις που λες, φαίνεται ότι είναι σχετικά απλό: [...]

Ναι, αν έχεις ένα wiki είναι απλό, αλλά αν έχεις 10 (π.χ. 1 ανά "μεγάλη" κατηγορία σημειώσεων), θα πρέπει να το κάνεις αυτό 10 φορές...

Στο σάιτ λέει ότι έχει και κάτι ζητήματα με IE, SP2 και NTFS, τα οποία είναι και λίγο διασκεδαστικά. :-P

Άνοιξέ το με Firefox! Σε ρωτάει μια φορά αν θες να του δώσεις δικαιώματα εγγραφής στο δίσκο, του τα δίνεις και τέλος! :)

edit: εντωμεταξύ το TiddlyWiki δεν ακολουθεί τη συνηθισμένη φιλοσοφία των Wikis, είναι πιο χαοτικό! Αλλά λίγο που το δοκίμασα μου άρεσε, μόλις εξοικειωθώ και αν εξακολουθήσει να μ' αρέσει θα ποστάρω εντυπώσεις από τη χρήση του...

Αυτό δε χρησιμοποιεί cookies (απ' όσο κατάλαβα), αποθηκεύει ολόκληρη τη σελίδα, δηλαδή είναι σαν single-user.

Δεν έψαξα μέσα στο αρχείο αλλά το υπέθεσα από το εξής: στον Fx έχω απενεργοποιημένα τα cookies (επιτρέπω τα σάιτ που θέλω μέσω του Permit Cookie) και κάθε φορά που το ανοίγω έχει γυρίσει στο default...

edit: εντωμεταξύ το TiddlyWiki δεν ακολουθεί τη συνηθισμένη φιλοσοφία των Wikis, είναι πιο χαοτικό! Αλλά λίγο που το δοκίμασα μου άρεσε, μόλις εξοικειωθώ και αν εξακολουθήσει να μ' αρέσει θα ποστάρω εντυπώσεις από τη χρήση του...

Ωραία! :-)

Δεν έψαξα μέσα στο αρχείο αλλά το υπέθεσα από το εξής: στον Fx έχω απενεργοποιημένα τα cookies (επιτρέπω τα σάιτ που θέλω μέσω του Permit Cookie) και κάθε φορά που το ανοίγω έχει γυρίσει στο default...

1) Κάνεις save τη σελίδα στο δίσκο (οπότε δεν τίθεται θέμα cookies σε site)

2) Αφού προσθέσεις ότι σημειώσεις θέλεις, κάνεις save από το μενού δεξιά. Ο firefox ρωτάει αν θες να δώσεις δικαιώματα να γράψει η σελίδα στο δίσκο, του λες ναι, και αποθηκεύει στο ίδιο αρχείο html...

Αν κλείσεις τα cookies και μετά σβήσεις κι αυτά που έχει αποθηκεύσει, θα δεις. Δεν θυμάται. :-)

Αναζήτηση για cookies στη σελίδα του βγάζει δύο αποτελέσματα. Το ένα (σχετικά με ζητήματα στο Σαφάρι):

InterfaceOptions (like your UserName) are not 'sticky' across sessions, related to the way that cookies are handled by Safari for files loaded from 'file://' URLs.

Αν κλείσεις τα cookies και μετά σβήσεις κι αυτά που έχει αποθηκεύσει, θα δεις. Δεν θυμάται. :-)

Ειδικά αν κάνεις φορμάτ στο δίσκο, μετά τον πετάξεις από ταράτσα, τον κάψεις και τον πετάξεις στη λίμνη, πάω στοίχημα ότι δε θα θυμάται τίποτα!!! :lol: :lol: :lol:

Το άλλο για το username θα εννοεί το "ποιος έκανε edit", δηλαδή κάτι σαν login, όχι για τα δεδομένα που αποθηκεύεις...

Μπα, αρκετά με τις υποθέσεις, υπομονή, έχω αρχίσει και το δουλεύω, σε λίγο καιρό θα μιλάω με βεβαιότητα! ;)

edit: εχμ... εννοούσες να σβήσω τα δεδομένα ή τα cookies; (εγώ κατάλαβα τα δεδομένα...) Γιατί τα cookies τα έσβησα, δεν επηρέασαν τίποτα... Εξάλλου βλέπω το source του html και φαίνονται αυτά που έχω γράψει, δεν αποθηκεύονται σε cookies...

Τα cookies εννούσα. :-P

Δεν θυμάται μετά προτιμήσεις, username κλπ. κλπ. Γι' αυτό λέω για single-user option. Άμα το κουβαλάς από μηχάνημα σε μηχάνημα και το χρησιμοποιείς μόνο εσύ, αυτό είναι μπελάς: κάθε φορά γυρίζουν στα default οι προτιμήσεις...

Πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον το σύστημα! Άμα τελικά σε βολέψει, δεν φτιάχνεις κι ένα how-to; :-)

Αν σβησεις τα μπισκοτακια ολα καθαριζουν...πραγματικα! Παιδια θελω απαντηση για τα βιντεο απο το youtube που εβαλα παραπανω...

Παιδια εχω τον VLC Player- αν το εγραψα σωστα για να βλεπω αρχεια flash. Κατεβασα με τον firefox και το πολυ χρησιμο add-in Video downloader που το συστηνω σε ολους, μερικα απο το youtube για το ξαδερφο μου αλλα δεν τα διαβαζει, τι πρεπει να κανω για να τα δουμε τουλαχιστον/ Τα βιντεακια εχουν αν θυμαμαι καλα καταληξη ομοια με του player νομιζω...

Κάνε μετονομασία στα αρχεία καί δώσε κατάληξη .flv κατέβασε καί εγκατέστησε τον flvplayer(είναι free) καί θα τα δείς τα βιντεάκια.

Μόλις τώρα κατέβασα το house of the rising sun των animals πού ήταν από τα αγαπημένα μου, το μετονόμασα σε house of the rising sun.flv καί παίζει μιά χαρά.

Notepad++

Για χρόνια είχα το Notepad2 κι εδώ και λίγους μήνες έδωσε την θέση του στο Notepad++. blink.gif

Το χαρακτηριστικό του που με οδήγησε σε αυτό είναι πως έχει tabs. Όσα αρχεία και αν ανοίξεις, όλα είναι μέσα στο ίδιο παράθυρο, σε tabs. blink.gif

Όταν το εγκατέστησα για να το δοκιμάσω έμεινα έκπληκτη με όλα αυτά που προσφέρει και με εξυπηρετεί πολύ στην επεξεργασία κώδικα με τον τρόπο που τον ομαδοποιεί (με παρόμοιο τρόπο παρουσιάζει και τα features του στο site του). blink.gif

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...