Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Bennito είπε

Καλησπέρα. Γνωρίζετε κάποιο free ή έστω φτηνό pdf editor για απλά πράγματα (rotate, extract, insert, delete pages, extract to image, άμα κάνει και edit το κείμενο ακόμα καλύτερα}.

Ρίξε μια ματιά σ' αυτό : https://www.ashampoo.com/el-gr/pdf-free

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα.

Εχω κάποια αρχεία που εμπεριέχουν είτε ονόματα ατόμων είτε κωδικούς που παραπέμπουν σε ονόματα.

Χρειάζομαι ένα πρόγραμμα που να αλλάζει μαζικά το όνομα των αρχείων σε ένα φακελο (γιατί όχι και το όνομα του φακέλου) ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμα τα δεδομένα. Μόνο το πρώτο τμήμα του ονόματος και όχι το extension.

Γνωρίζετε κάποιο τέτοιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς με έναν malti renamer να αλλάξεις το όνομα όλως τον αρχείων π.χ. σε έναν αύξοντα σειριακό αριθμό 00001, 00002, 00003.... 99999 χωρίς να αλλάξεις την κατάληξη. Έτσι δεν θα αναγνωρίζεται τίποτα

Για παράδειγμα, με το renamer που χρησιμοποιώ, απλά προσθέτεις ένα rule serialize->Random με π.χ. 8 ψηφία (99.999.999 διαφορετικά νούμερα) με τσεκαρισμένο το Unique και ένα δεύτερο rule->delete με From=9 (γιατί βάλαμε 8 ψηφία) και Until=till the end. Η σειρά έχει σημασία γιατί αν βάλεις πρώτα το delete θα σου κοκκινίσουν όλα τα αρχεία γιατί δεν θα έχουν όνομα στο πρώτο βήμα.

Βλέπεις το preview και αν σου αρέσει πατάς rename. Το πρόγραμμα δεν κάνει τίποτα αν δεν πατήσεις εσύ rename οπότε μην φοβάσαι να πειραματιστείς.

Αν έχεις υποφάκελους πατάς στο Filters (κάτω από τα Rules και δεξιά) και τσεκάρεις όπως στην παρακάτω εικόνα όπου έχω ρίξει έναν φάκελο με αρχεία και 6 υποφάκελους με επιπλέον αρχεία. Αν το κάνεις όπως είπα θα μετονομάσει και τον κεντρικό φάκελο και τους υποφάκελους σε νούμερα.

spacer.png

Επεξ/σία από micos000
  • Like 2
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, micos000 είπε

Μπορείς με έναν malti renamer να αλλάξεις το όνομα όλως τον αρχείων π.χ. σε έναν αύξοντα σειριακό αριθμό 00001, 00002, 00003.... 99999 χωρίς να αλλάξεις την κατάληξη. Έτσι δεν θα αναγνωρίζεται τίποτα

Για παράδειγμα, με το renamer που χρησιμοποιώ, απλά προσθέτεις ένα rule serialize->Random με π.χ. 8 ψηφία (99.999.999 διαφορετικά νούμερα) με τσεκαρισμένο το Unique και ένα δεύτερο rule->delete με From=9 (γιατί βάλαμε 8 ψηφία) και Until=till the end. Η σειρά έχει σημασία γιατί αν βάλεις πρώτα το delete θα σου κοκκινίσουν όλα τα αρχεία γιατί δεν θα έχουν όνομα στο πρώτο βήμα.

Βλέπεις το preview και αν σου αρέσει πατάς rename. Το πρόγραμμα δεν κάνει τίποτα αν δεν πατήσεις εσύ rename οπότε μην φοβάσαι να πειραματιστείς.

Αν έχεις υποφάκελους πατάς στο Filters (κάτω από τα Rules και δεξιά) και τσεκάρεις όπως στην παρακάτω εικόνα όπου έχω ρίξει έναν φάκελο με αρχεία και 6 υποφάκελους με επιπλέον αρχεία. Αν το κάνεις όπως είπα θα μετονομάσει και τον κεντρικό φάκελο και τους υποφάκελους σε νούμερα.

spacer.png

Σ'ευχαριστώ πολύ. Αν θελήσω να ονομάσω όλα τα Παπαδόπουλος (3 τύποι αρχείων πχ xls, doc, pdf) σε 001.xls, 001.doc, 001.pdf και όλα τα Γεωργίου σε 002 , γνωρίζεις πως θα μπορούσα να το κάνω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρέπει να το κάνεις σε τρεις δώσεις αναγκαστικά.

• Πριν φορτώσεις τα αρχεία θα πας από το filters και στο Masks θα δώσεις πρώτα τον ένα τύπο αρχείων π.χ. *.xls
  • Θα πετάξεις μέσα τον φάκελο και θα μετονομάσεις όλα τα xls αρχεία. Εδώ θα πρέπει όμως να επιλέξεις στο serialize το incremental γιατί το random θα βάζει τυχαία νούμερα συνέχεια. Οπότε Incremental->Index start=1, Where=Prefix και Pad to length=(πόσα ψηφία θέλεις να έχουν τα νούμερα, π.χ. 3 για να πάει 001,002,003...999).
  • Βλέπεις preview και κάνεις rename
  • Μετά αφαιρείς τα αρχεία από την λίστα, πας πάλι filters και βάζεις *.doc.
  • Επαναλαμβάνεις με τα ίδια rules.
  • Ξανά, αφαιρείς τα παλιά, αλλάζεις το filters σε *.pdf και ξαναπετάς τον φάκελο με τα αρχεία.

Εδώ όμως θα χάσεις την μετονομασία των φακέλων καθώς δεν θα συμφωνούν με τα φίλτρα οπότε δεν θα μετονομάσεις τα folders.

Επίσης, πρέπει να υπάρχουν ΟΛΑ τα αρχεία στις τρεις μορφές αυτές. Αν δεν υπάρχουν τα ίδια δεν πρόκειται να δουλέψει το πάντρεμα.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
Στις 5/12/2023 στις 4:23 ΜΜ, BlueBlood7 είπε

Έχουμε κανα προγραμματάκι δημιουργίας ER διαγραμμάτων για Β.Δ.?

Στη σχολή χρησιμοποιούσαμε το Visual Paradigm Community Edition. Τότε (2012-2013) η συγκεκριμένη έκδοση ήταν δωρεάν με ένα free activation code στο mail σου.

Δημοσ.
On 08/12/2023 at 18:58, bouhc said:

Στη σχολή χρησιμοποιούσαμε το Visual Paradigm Community Edition. Τότε (2012-2013) η συγκεκριμένη έκδοση ήταν δωρεάν με ένα free activation code στο mail σου.

Φοιτητής ήμουν στην άλλη ζωή οπότε free activation δεν έχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Φοιτητής ήμουν στην άλλη ζωή οπότε free activation δεν έχει.

Δεν χρειάζεται φοιτητικό e-mail. Μετά την εγκατάσταση και κατά την πρώτη εκτέλεση, σου ζητάει ένα οποιοδήποτε e-mail στο οποίο σου στέλνει τον κωδικό ενεργοποίησης.

Επεξ/σία από bouhc
  • Like 1
Δημοσ.

Ξέρω ότι το paint.net είναι καλό αλλά κάπου δεν το ξέρω και καλά.

Θέλω να σχεδιάσω κάτι σε διαστάσεις 20*8 και να τυπωθεί 20*8

Δεν θέλω να μπλέξω με photoshop

Δημοσ.
7 hours ago, bouhc said:

Δεν χρειάζεται φοιτητικό e-mail. Μετά την εγκατάσταση και κατά την πρώτη εκτέλεση, σου ζητάει ένα οποιοδήποτε e-mail στο οποίο σου στέλνει τον κωδικό ενεργοποίησης.

Α μάλιστα. Τώρα κάτι κάνουμε.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, lambros είπε

Ξέρω ότι το paint.net είναι καλό αλλά κάπου δεν το ξέρω και καλά.

Θέλω να σχεδιάσω κάτι σε διαστάσεις 20*8 και να τυπωθεί 20*8

Δεν θέλω να μπλέξω με photoshop

Θεωρώ ότι το 20x8 είναι σε εκατοστά, οπότε...

Αρχείο->Νέο

spacer.png

Το 59,06  είναι για 150dpi εκτύπωση. Για 300 βάλτο 118,11

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βλεπω καμποσα site που μεταφραζουν μεσω AI την γλωσσα και δημιουργουν υποτιτλους ,το θεμα ειναι οτι καποια που ειδα πανω απο 10 λεπτα βιντεο θελουν upgrade με πληρωμη.

Εχω μια ταινια 1 ωρα και 15 λεπτα και θελω απο γερμανικα σε αγγλικα μεταφραση ,υπαρχει κατι δωρεαν;

Εχω ψαξει για υποτιτλους δεν ..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikx είπε

Εχω μια ταινια 1 ωρα και 15 λεπτα και θελω απο γερμανικα σε αγγλικα μεταφραση ,υπαρχει κατι δωρεαν;

Ποια είναι η ταινία;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...