Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το εγκατεστημένο δε παίζει ρόλο αν αυτό δε τρέχει,,τα μόνα που έτρεχαν ήταν τα rainmeter,wizmouse,tuneup και ο firefox,αν είναι τα rainmeter,wizmouse,tuneup καλώς,αν είναι ο firefox δε θα πρέπει να κατεβάζω για να δω μια ταινία;

θα το δω αύριο

Δημοσ.
το εγκατεστημένο δε παίζει ρόλο αν αυτό δε τρέχει

Δεν είναι το θέμα ότι γίνεται conflict σε real time execution. Το θέμα είναι ότι στην ουσία και κατά πάσα πιθανότητα o ΚΜ σου έχει "αρπάξει" (κάτι που μπορεί να συμβεί στο οποιοδήποτε software). Μου έχει τύχει (high cpu usage), και με την επανεγκατάστασή του λύθηκε (όπως μου έχει τύχει και με τον VLC). Δοκίμασέ το.

Από default δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση να υφίστανται τέτοιες διαφορές - εκτός κι αν είναι ενεργοποιημένα κάποια φίλτρα κτλ (δοκίμασε επίσης να τον γυρίσεις σε default ρυθμίσεις). Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα προγράμματα αναπαραγωγής video, κατά βάση εφαρμογές του λειτουργικού χρησιμοποιούνε (Direct Show πχ). Άρα, η "καλυτεροσύνη" τους, δεν συνίσταται στο "ποιό θα παίξει την ταινία καλύτερα", αλλά στα extras με τα οποία έρχονται (πχ ο ΚΜ είναι πολυ-πρόγραμμα με το οποίο κάνεις από encoding μέχρι sub editing και online searching, κι ενώ πχ ο MPC ούτε καν mp3 παίζει, ο ΚΜ λειτουργεί μέχρι κι ως PVR...). Ένα interface επίσης που έχει γραφτεί για να χειρίζεσαι πολλές δυνατότητες είναι μεγάλο συν και φυσικά πάνω απ' όλα το να παίζει "τα πάντα" με τους internal codecs (και να 'ναι και portable).

Πολυχρηστικότητα, "smart" interface, και αυτοδυναμία, είναι πολύ κύριες ιδιότητες για να χαρακτηριστεί "αναντικατάστατο" ένα πρόγραμμα, νομίζω.

Απ' την άλλη, σίγουρα είναι υποκειμενικές οι ανάγκες. Εσύ πχ είμαι σίγουρος ότι ένας videο player θες απλά να παίζει ταινίες, και πχ για τη μουσική σου έχεις πχ winamp.

Δημοσ.

Μετά απο unistall με το Revo και κλείσιμο όλων των background προγραμμάτων είχε κάποια βελτίωση

CPU 26%

14y1hr4.jpg

Εσύ πχ είμαι σίγουρος ότι ένας videο player θες απλά να παίζει ταινίες, και πχ για τη μουσική σου έχεις πχ winamp.

Για πολυεργαλείο έχω τον VLC,κάνει τα πάντα και τα κάνει καλά,ως και conversion.

Για HD και Full HD όμως ο χρησιμοποιώ mpcHC,πολύ απλά γιατί θέλω να δω HD και όχι R5,o ΚΜ με τπτ να μην τρέχει απο πίσω χάνει καρέ αβέρτα και φαίνεται με το μάτι,αν βάλω να τρέξω κάτι παράλληλα με το βίντεο αμφιβάλω αν θα δω κάτι παραπάνω απο κολλάζ εικόνων.

Για μουσική χρησιμοποιώ το Zune.

Τες πα,συνεχίζω να τον θεωρώ έναν μέτριο player,ακόμα και το γρασίδι να κούρευε μόνο και μόνο απο CPU load κατατάσσεται στους μέτριους (τουλάχιστον για το δικό μου configuration)

Δημοσ.

^ ...μάλιστα...

Προσωπικά μια και δεν έχω ασχολιέμαι με HD videos, κι ούτε καν τα παίζει το καβουρδιστήρι μου (P4 @ 2.5), δεν ήξερα περί του DXVA κλπ...

conversion

μμμ κι αυτό πρόσφατο είναι (συνεχίζει το interface του να είναι τρέχα-γύρευε πάντως...)

Δημοσ.

Μπα, χλωμό απ' ό,τι στο περίπου θυμάμαι από σχετικό περσινο-προπέρσινο θρεντ για το πώς μπορείς να στήσεις P4 για να παίζει οριακά 1080p (αν θυμάμαι καλά στα minimum reqs πρέπει να ήταν Prescott με hyper-threading κτλ...). Άσε που τα HD απαιτούν περισσότερο χώρο κτλ και δεν είμαι για τέτοια. MPEG4 και ξερό ψωμάκι για 'μένα (που σπάνια κατεβάζω και ταινίες πλέον......)

antonl, ε πώς, πώς, μια 256άρα ΑΤΙ (...ΟΥΑΟΥ), την έχω... :ρ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι ακριβώς πρόταση αλλά δεν ήξερα αν άξιζε τον κόπο για δικό του thread.

Αν έχετε daemon tools (lite τουλάχιστον) και comodo firewall, ίσως είναι καλό να μην κάνετε το update του τελευταίου. Το pc μου σήμερα θυμήθηκε πως υπάρχει (έχει βγει απ τις 14/09). Μετά απ αυτό, το daemon tools σταματά να λειτουργεί (σε Win7 Pro 64 τουλάχιστον). Έπαιξε μόνο μετά από απεγκατάσταση του Comodo. Αν υπάρχει workaround ευχαρίστως να τ ακούσω.

edit: Με reinstall του Comodo μετά το uninstall όλα OK.

edit2: Την πρώτη φορά είχα βάλει το firewall και το defense+ (αλλά αυτό το χα μονίμως disabled). Τη δεύτερη έβαλα μόνο το firewall. Οπότε πιθανόν να χαλούσε τη δουλειά το defense+ παρόλο που το χα off.

Επεξ/σία από antonl
Δημοσ.

Browser: Firefox

Antispam etc: Spybot - Search & Destroy

Codecs: K-Lite Mega Codec Pack

Music S/ware: Winamp

..αν δεν υπαρχει κατι απο αυτα στο pc μου νιωθω οτι κατι λειπει... :)

Δημοσ.
Guyz, o kmplayer δε χρησιμοποιεί DXVA by default όπως ο mpc-hc. Πρέπει να του βάλεις εξωτερικό φίλτρο. Εξού και η διαφορά στο cpu load ;)

http://www.cos-soft.eu.pn/tutorialkmplayer.html

Δοκίμασα το παραπάνω, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα.Ενώ χρησιμοποιεί τώρα DXVA ,έχω ήχο,έχω υπότιτλους, αλλά δεν έχω εικόνα.

Κατέβασα συγκεκριμένα το "MPC-Standalone Filters.1.4.2499.0.x86" , και έκανα copy-paste το "MPCVideoDec.ax" στο setup του ΚΜ.Ύστερα ακολούθησα βήμα βήμα τον οδηγό,αλλά έχω αυτό το πρόβλημα.:-(

ps.Η διαφορά της χρήσης CPU φαίνεται.

Δημοσ.
Δοκίμασα το παραπάνω, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα.Ενώ χρησιμοποιεί τώρα DXVA ,έχω ήχο,έχω υπότιτλους, αλλά δεν έχω εικόνα.

Κατέβασα συγκεκριμένα το "MPC-Standalone Filters.1.4.2499.0.x86" , και έκανα copy-paste το "MPCVideoDec.ax" στο setup του ΚΜ.Ύστερα ακολούθησα βήμα βήμα τον οδηγό,αλλά έχω αυτό το πρόβλημα.:-(

ps.Η διαφορά της χρήσης CPU φαίνεται.

Για κοίτα να αναβαθμίσεις στην τελευταία έκδοση το directx και τους drivers της VGA. ATI έχεις;

Δημοσ.
Για κοίτα να αναβαθμίσεις στην τελευταία έκδοση το directx και τους drivers της VGA. ATI έχεις;

Αναβάθμισα το DirectX, έχω τους τελευταίους drivers της κάρτας γραφικών(ATi HD4850), και είμαι σε φρέσκια εγκατάσταση Win7x64 ,αλλά το πρόβλημα παραμένει.:-(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...