Προς το περιεχόμενο

Κώδικας και metrics

gvalaou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Αυτό που ψάχνω είναι μερικές γραμμές κώδικα. Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος; Και για να γίνω πιο σαφής, χρειάζομαι τον κώδικα από ένα απλό πρόγραμμα (σε οποιαδήποτε γλώσσα) ώστε στη συνέχεια να βρω στο ίντερνετ ένα πρόγραμμα για μέτρηση κώδικα (metrics) της αντίστοιχης γλώσσας και να το τσεκάρω. Όλα αυτά στα πλαίσια ενός μαθήματος πληροφορικής .... (@#@$@@)

Ευχαριστώ πολύ όσους βοηθήσουν

Δημοσ.

Ναι! Κάτι τέτοιο ήθελα! Σε ευχαριστώ.

Αν κάποιος που ξέρει, μπορεί να μου προτείνει και ένα λογισμικό για τη μέτρηση κώδικα σε γλώσσα C++ θα ήμουν διπλά ευτυχισμένος! :D

Δημοσ.

Διαφορετικά ονομάζονται μετρικές ή metrics ελληνιστί. Ουσιαστικά μετρούν την ποιότητα του κώδικα. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ:

http://swserv1.csd.auth.gr/eclass/GRAD-MIS110/document/Slides/SPM_6.pdf

Πάντως mojiro δε νομίζω πως στο λινκ που έδωσες να έχει μετρικές.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Επανέρχομαι και αλλάζω κάπως το ερώτημα. Μήπως κάποιος ξέρει κανένα πρόγραμμα freeware/shareware/demo που να μετράει-για παράδειγμα-τις γραμμές του κώδικα,τις μεταβλητές και να βγάζει διάφορα τέτοια σχετικά στοιχεία;

Δημοσ.

Ο gcc έχει αρκετές επιλογές για να κάνει dump τα ενδιάμεσα στοιχεία του, δες λίγο τις man pages (man gcc σε linux περιβάλλον ή ψάξε στο google). Σου λέει και πόσες μεταβλητές είχες, και πόση μνήμη χρειάζεται για την εκτέλεση και πολλά άλλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...