Μανώλης Παρούσης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Μόλις πήρα ένα Sony Vaio B1XP, με ενσωματομένο Wi-Fi (802-11 b/g), καθώς και μια PCI κάρτα Netgear WG311 την οποία και εγκατέστησα στο PC μου. Βασικά θέλω να συνδέσω μοναχα αυτά τα δυο μηχανήματα ασύρματα (θέλω δηλαδή μια ad hoc σύνδεση) και στην συνέχεια να έχω πρόσβαση στο Internet με το φορητό δια μέσου του PC το οποίο διεθέτει γραμμή ADSL, αλλά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς πρέπει να κάνω. Και τα δυο μηχανήματα έχουν Windows XP Pro SP2. Υπάρχει ο οδηγός ασύρματου δικτύου της Microsoft στα XP, αλλά αυτός λέει πως είναι για δίκτυα infrastructure με Access Point (δεν διαθέτω κάτι τέτοιο, και δεν χρειάζομαι κιόλας). Πως μπορώ να κάνω την ad hoc σύνδεση; γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει; Μήπως υπάρχει κανένας how to οδηγός στο δίκτυο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evkar Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 το ότι δεν χρειάζεσαι ΑΡ , δε είναι και τόσο σίγουρο. Μόνο αν και τα δυο μηχανάκια τρέχουν στον ίδιο χώρο ή πολύ κοντά το ένα με το άλλο δεν θα έχεις πρόβλημα . Εν πάσει περιπτώσει , λοιπόν : Εγκαθιστάς την κάρτα στον υπολογιστή . Μαζί με την κάρτα και το utilitie που τη συνοδεύει . Τρέχεις και το αντίστοιχο utilitie στον sony vaio. Μέσα από τα utilities θα βρείς τις επιλογές ad ή infras... Επιλέγεις το Ad hoc. Πάς στην κάρτα , μέσα από συνδέσεις δικτύου στον πίνακα ελέγχου , δεξί κλίκ -ιδιότητες και περνάς χειροκίνητα ip . Στην μια κάρτα θα δώσεις 192.168.0.1. και στην άλλη 192.168.0.2 , το DNS θα το αφήσεις ανοιχτό. κλείνεις και reboot . Mετά φυσιολογικά θα πρέπει να βλέπονται οι δυο υπολογιστές . Άλλη λύση : ενεργοποίησε από τον υπολογιστή που τρέχει dsl τον ics , οπότε αυτός θα δώσει αυτόματα ip και στο άλλο μηχανάκι , reboot και είσαι εντάξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaotikos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2004 Μην ξεχάσεις και στις δύο κάρτες να βάλεις το ίδιο ssid και το ίδιο κανάλι. Σίγουρα γίνεται στην pci δεν είμαι τόσο σίγουρος για το laptop όμως. αν έχεις βάλει την pci σε adhoc θα την δεις με scan από το laptop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.