Προς το περιεχόμενο

Ιδέες για καινούργια motherboard.

mindtrapper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αλλάξω την Gigabyte 8ST667 που έχω τώρα ύστερα από κάτι ασυμβατότητες που είχε με την Χ800Pro που είχα αγοράσει (αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω την κάρτα γραφικών).

Επειδή θέλω να αλλάξω μόνο την Μ/Β και όχι όλο το σύστημα θα ήθελα να υποστηρίζει τον επεξεργαστή μου (Ρ4 2 GHz), τις μνήμες μου (2x 512 DDR 333 οχι dual), τους σκληρούς μου (WD 2000JB & WD 800JB IDE) και να έχει AGP 8x. Θα ήταν καλό να ήταν και Overclocker friendly...

Αλλά βέβαια επειδή αν αργότερα αναβαθμίσω κάτι άλλο στο PC δε θα ήθελα να ξαναλλάζω Μ/Β, θέλω επίσης να υποστηρίζει ΗΤ, dual μνήμες (γίνεται αυτό;), SATA (αν το Μ/Β είναι SATA δεν γίνεται να έχω IDE σκληρούς πάνω;) και γενικά ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε (σε υλοποιήσιμα πλαίσια).

Επίσης θα ήθελα να μην υπάρχει καμία περίπτωση ασυμβατότητας με Χ800/Pro/XT/XT PE και 6600GT και 6800/GT/Ultra...

Χρήματα δεν σκοπεύω να δώσω πολλά ούτε και λίγα. Μέτρια πράγματα...

Ιδέες;

Δημοσ.

Οι μνήμες σου δεν δουλεύουν σε dual channel mode γιατί δεν το υποστηρίζει το τρέχον motherboard σου. Αν το επόμενο board έχει δυνατότητα dual channel δεν θα έχεις πρόβλημα να δουλέψεις τις μνήμες σου έτσι.

Ακόμα, οι νέες μητρικές που παίρνουν SATA δίσκους εξακολουθούν να έχουν και τους "απλούς" IDE controllers, οπότε ούτε με τους δίσκους σου θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.
Οι μνήμες σου δεν δουλεύουν σε dual channel mode γιατί δεν το υποστηρίζει το τρέχον motherboard σου. Αν το επόμενο board έχει δυνατότητα dual channel δεν θα έχεις πρόβλημα να δουλέψεις τις μνήμες σου έτσι.

Ακόμα' date=' οι νέες μητρικές που παίρνουν SATA δίσκους εξακολουθούν να έχουν και τους "απλούς" IDE controllers, οπότε ούτε με τους δίσκους σου θα έχεις πρόβλημα.[/quote']

Δηλαδή δεν πρέπει να έχω τίποτα special μνήμες για να δουλέψουν dual; 2 στικάκια 512 DDR 333 διαφορετικής μάρκας μπορούν να δουλέψουν dual αν το υποστηρίζει το M/B δηλαδή;

Δημοσ.
Δηλαδή δεν πρέπει να έχω τίποτα special μνήμες για να δουλέψουν dual; 2 στικάκια 512 DDR 333 διαφορετικής μάρκας μπορούν να δουλέψουν dual αν το υποστηρίζει το M/B δηλαδή;

Θεωρητικά ναι. Καλό θα είναι βέβαια να έχουν ίδια χαρακτηριστικά, πχ cas latency, timmings, διάταξη πλακέτας (δηλαδή να μην είναι το ένα double-sided και το άλλο single-sided) για να έχουμε καλύτερη απόδοση.

Αυτά που βλέπεις σε κάποιες εταιρίες να αναφέρονται ως Dual Channel Kits είναι ζευγάρια μνημών "διαλεγμένα" ώστε να αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα μαζί.

Δημοσ.
Socket478 είναι η CPU σου ε???

Αν ναι ' date=' Asus P4P800 Series [ προτείνεται η Deluxe ']

Abit IC7

Nai alla i Abit tha yposthrizei ton epexergasti mou? Den xero poso fsb exei kai leei oti den dexetai 400fsb px...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Socket478 είναι η CPU σου ε???

Αν ναι ' date=' Asus P4P800 Series [ προτείνεται η Deluxe ']

Abit IC7

Εγκρίνω και επαυξάνω αλλά δύσκολα να βρεις IC7. Με κλειστά μάτια λοιπόν για Asus P4P800 Deluxe.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...