Προς το περιεχόμενο

Asus A8V Deluxe

Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν χρειάζομαι λίγη βοήθεια.

Αγόρασα σήμερα μία Asus A8V Deluxe απο το Πλαίσιο. Στο site έλεγε κάτι για wi fi υποδοχή. Στο κουτί που πήρα στα χέρια μου, ούτε λόγος για Wi-Fi.

Ρωτάω την πωλήτρια στο Πλαίσιο και αφού ψάχνει κάτι στο pc της μου λέει ότι στον κατάλογό τους αναφέρει ότι υποστηρίζει Wi-Fi.

Ok λέω εγώ, την πληρώνω, φτάνω σπίτι και ανακαλύπτω -ειναι να απορεί κανείς;- ότι Wi-Fi ούτε για δείγμα στην μητρική. :X

Οπότε τα ερωτήματα είναι δύο:

1) Αν έχει κανείς την κάρτα αυτή μπορεί να μου πει αν υποστηρίζει Wi-Fi (αν μου διαφέυγε κάτι, αν πρόκειται για άλλο μοντέλο κλπ κλπ)

2) Δικαιούμαι να την πάω πίσω και να ζητήσω την έκδοση με Wi-Fi (αν υπάρχει κάτι τετοιο) ή θα πέσω σε τοίχο; :(

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Yep. To eida kai egw prin apo ligo sto site ths Asus. Ara 8ewrhtika exw dikaiwma gia allagh ths mobo me mia wireless edition, afou sto plaisio mou eipan RHTA oti exei wi-fi support...

A8V Deluxe sto plaisio

Ti gkantemia kai auth, den mporw na 8ymh8w mia fora na ekana flawless anaba8mish. Panta kati dysoiwno symbainei.

Me blepw aurio na koubaliemai prwi prwi sto plaisio. Pantws, an arxisoun ta mh kai ta den, 8a ginei o kakos xamos. :evil:

Δημοσ.

theoritika mono file praetorian. ki afto dioti poly apla sto plaisio den exoune wifi edition. i politria poly kala ekane kai sou eipe oti sou eipe. opos o idios aneferes i mobo ypostirizei wifi. afto de simainei pos einai kai wifi ready. ;)

pantos ego tha sou proteina na apofygeis ta wifi tis asus. exoune akoustei diafora... ;)

• Moderators
Δημοσ.

Paravatis, euxaristw gia thn apanthsh alla... na xaristw sto plaisio? E oxi kai etsi.

Enas apo tous logous pou dialeksa thn motherboard auth htan to wi-fi kai akoma kai an auto de leitourgei (stubborn mode on) 8elw na to diapistwsw kai na faw thn pikra o idios (de mou fainetai na th glitwnw telika thn pikra etsi kai alliws). :roll:

Kai an mou poun sto Plaisio ta idia paramy8ia gia wi-fi ready 8a tous parei kai 8a tous shkwsei. Se olo to manual den anaferetai OUTE LEKSH gia wi-fi 'h gia wireless kati telos pantwn. Kai tote ti 8a pei yposthrizei wi-fi dhladh? Oti dia8etei pci 8yra gia na kotsarw mia dikia mou wi-fi transceiver card opote 8elw ? Prepei na eimai euxaristhmenos pou h motherboard mou exei pci 8yres ? Gia onoma tou 8eou. :?

Anyway, oso kai an "fortwnw" egw, se liges wres 8a exei ginei oti ginei kai 8a ma8oume oloi mazi ti akribws esti "wi-fi ypodoxh" kata to plaisio...

Δημοσ.

Praetorian , εσύ πλήρωσες κανονικά την Deluxe χωρίς το WiFi Module , τι να χαρίσεις στο Πλαίσιο???

Μην γινόμαστε παράλογοι.

Πρώτα να καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα και έπειτα να βγάζουμε τα σχετικά συμπεράσματα.

• Moderators
Δημοσ.

Billpeppas δεν έχεις δικιο. Εγώ όταν αγόρασα την Deluxe χθες έκανα ότι περνούσε απο το χέρι μου για να βεβαιώσω ότι ήταν η wireless edition.

Εντάξει δεν άνοιξα το κουτί για να ξεφυλλίσω ΟΛΟ το manual. Αλλά η διαβεβαίωση της πωλήτριας και το γεγονός ότι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ καταχώρηση για A8V mobo στο Πλαίσιο αναφέρει Wi-Fi support μου ήταν -ΟΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ- αρκετη. Βλέπεις εκτός και αν είχα δει πριν (κάπου) το κουτι της wireless edition (που ακόμα δε ξέρω αν έχει εξωτερικά κάποια διαφορά) δεν είχα πλέον κανένα λόγο να έχω αμφιβολίες!

Αρα -for all intended purposes- εγώ αγόρασα (κατα το Πλαίσιο πάντα) μια Wireless Edition. Και συνεπώς ΠΛΗΡΩΣΑ για μια wireless edition. Αλλά στην motherboard που πήρα στα χέρια μου δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ νύξη για Wi-fi. Πιο καθαρά: Η motherboard που έχω ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ WI-FI !

Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να καταλαβαίνω :evil: λοιπόν πολύ καλύτερα την κατάσταση, ωστε να έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι άλλο έπρεπε να έχω στα χέρια μου και άλλο έχω.

Και για να καταλάβεις και εσύ φίλε, στην wireless εκδοση το wireless module είναι BUNDLED.

Δύο εκδόσεις A8V

και στο Πλαίσιο -βλέπε εικόνα πάνω δεξιά (ASUS A8V DELUXE WIFIG με BOLD γράμματα) στο παρακάτω link-, η wireless edition είναι η έκδοση που υποστηρίζουν ότι έχουν.

Σελίδα Πλαισίου

Update: Στο Πλαίσιο φάνηκαν μπερδεμένοι. Δε μου δώσαν έτοιμες δικαιολογίες πραγμα που αν δε σημαίνει πως έχω απόλυτο δίκαιο να παραπονιέμαι, τουλάχιστο δείχνει ότι υπάρχει κάποια βάση στη διαμαρτυρία μου. Μου ειπαν ότι θα μιλήσουν πρώτα με Αθηνα. Περιμένω τη συνέχεια...

Δημοσ.

file mou kai ta lefta sou piso na zitiseis synithos ta epistrefoune. to oti einai wifi ready simainei oti exei KAI tin keraioula mesa!!! to oti ypostirizei wifi simainei oti prepei na agoraseis tin keraia xorista. an theleis mporeis na tin pareis kai apo plaisio gia 11E. teleftaia fora pou koitaksa nomizo eixe kapoia kommatia... ;)

/edit

apla sigourepsou pos i mobo pou exeis sta xeria sou einai rev2 kai oxi rev1.1 giati exoune meinei kai apo aftes kai einai mperdemenes me tis kainourgies. afto na to tsekareis oposdipote!!!

• Moderators
Δημοσ.

Ναι, αυτο το έχω καταλάβει. Μάλλον δεν έγινα κατανοητός σε ένα πράγμα. Η κάρτα που έχω στα χέρια μου δεν είναι ούτε wi-fi ready, ούτε υποστηρίζει wi-fi. Δε γίνεται πουθενά (κουτί/manual) λόγος για wi-fi (ή wireless support ή wi-fi slot ή 802.11g AP functions) , ούτε πάνω στο ίδιο το board υπάρχει τίποτε σχετικό με wi-fi.

Ο μόνος τρόπος να υποστηρίξει wi-fi η κάρτα αυτή είναι να αγοράσω ένα pci ή εξωτερικο wireless transceiver. E αυτό το κάνεις σε οποιαδήποτε μητρική, δε χρειάζεται να είναι η A8V Deluxe WI-FIg (!). :wink:

Τα καλά νέα είναι ότι στο Πλαίσιο μου είπαν ότι ήμουν άτυχος: κάτι έπαιξε και πήρα λάθος κάρτα. Αύριο, θα έχουν μία wireless edition για να αντικαταστήσω αυτή που πήρα, οπότε προς το παρόν όλα βαίνουν καλώς. :roll:

Cheers!

Δημοσ.
Εντάξει δεν άνοιξα το κουτί για να ξεφυλλίσω ΟΛΟ το manual.

Κι όμως, το πιο απλό και σίγουρο θα ήταν να την ανοίξεις και να δεις αν έχει την κεραία μέσα στο κουτί... :(

Δεν δικαιολογώ την ασχετοσύνη της πωλήτριας, αλλά λίγη κοινή λογική χρειάζεται μόνο...

• Moderators
Δημοσ.

georgeAdams, αυτό θα ήταν απλό, αν ήξερα εκ των προτέρων ότι θα υπάρχει κεραία μέσα στο κουτί. Εγώ (αφελώς ίσως) περίμενα ένα slot για wi-fi module πάνω στη motherboard (ούτε καν το ίδιο το module) ή ακόμα χειρότερα μια απλή αναφορά στο εξωτερικό του κουτιού για wi-fi support. Anyway, το wi-fi ήταν ένα απο τα extras για τα οποία ήθελα αυτή τη mobo και όχι κάποια άλλη. Δεν ήταν ο μόνος λόγος (έψαχνα για budget mobo της Asus με 739slot, RAID, Gigabt Lan κλπ. κλπ). Συνεπώς δε το ταλαιπώρησα το θέμα πολύ, αφού με διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει το wi-fi.

Δεν είναι θέμα "κοινής" (!) λόγικής (αν υπάρχει τέτοιο είδος λογικής). Δόξα τω θεω, και μηχανικός H/Y είμαι, και δύο-τρια πράγματα advanced γνωρίζω περισσότερα απο το μέσο έλληνα για υπολογιστές και κόβει (θέλω να πιστεύω) το μυαλό μου.

Προφανώς, δεν είχα κάνει αρκετό homework για να αποφύγω τα "καλά" τα τωρινά, αλλά πάλι δε περίμενα τέτοια κακοτυχία.

Δημοσ.

"αναφέρει Wi-Fi support "

Wi-Fi Support η Asus ονομάζει την μητρική με το ειδικό slot της Asus για το Wi-Fi Module.

Αυτό εννοεί Wi-Fi Support.

Και αυτή τη motherboard έχουν και πουλάνε στο Πλαίσιο.

Τώρα αν θες να δείς μην πλήρωσες την μητρική σου στην τιμή αυτής με το Wi-Fi Module , μπες http://www.overclockers.co.uk και δες πόσο έχει αυτή με το Module.

Δημοσ.

Praetorian, το μόνο σφάλμα σου είναι πως δεν έλαβες υπόψη σου το γεγονός πως ο μέσος πωλητής του Πλαισίου έχει δυστυχώς λιγότερες γνώσεις γι'αυτά που πουλάει από το μέσο αγοραστή...

• Moderators
Δημοσ.
"αναφέρει Wi-Fi support "

Wi-Fi Support η Asus ονομάζει την μητρική με το ειδικό slot της Asus για το Wi-Fi Module.

Αυτό εννοεί Wi-Fi Support.

Και αυτή τη motherboard έχουν και πουλάνε στο Πλαίσιο.

Τώρα αν θες να δείς μην πλήρωσες την μητρική σου στην τιμή αυτής με το Wi-Fi Module ' date=' μπες http://www.overclockers.co.uk και δες πόσο έχει αυτή με το Module.[/quote']

Οπως είπα επανειλημμένα, η mobo που αγόρασα απο το Πλαίσιο είναι Asus A8V Deluxe (μάλιστα rev 2.0) και ΔΕΝ αναφέρει Wi-Fi support ούτε έχει κάποιο ειδικό slot. Κοινώς πρόκειται για "τζούφιο" (αναφορικά με το wi-fi) μοντέλο. Τώρα αν προκειται για τη μεμονωμένη περίπτωση που έτυχε εγώ να πέσω επάνω της, δε το γνωρίζω. Αυτά προς γνώση του επόμενου που θα πάει να αγοράσει απο το Πλαίσιο (τουλάχιστο της Πάτρας) την Asus A8V Deluxe (αν δεν έπεσε γενικό "σύρμα" και δε τις αντικαθιστάνε τη στιγμή που μιλάμε).

Οσον αφορά εμένα, απο αύριο θα μου την έχουν αντικαταστήσει (χωρίς να πληρώσω κάτι παραπάνω).

[/b]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...