Προς το περιεχόμενο

ball bearing ή Hydro wave bearing fan (A1889-01 vs A1889)

StavrosD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ετοιμάζομαι να αλλάξω την ψύκτρα το επεξεργαστή επειδή έχει αρχίσει να ακούγεται έντονα (Thermaltake Volcano 7+).

Έχω καταλήξει στις Thermaltake A1889-01 & A1889.

H μοναδική τους διαφορά είναι στο ανεμιστηράκι, το ένα είναι ball bearing και το άλλο Hydro wave bearing.

Ποιό είναι προτιμότερο και γιατί;

Ποιό θα έιναι ήσυχο για περισσότερο;

Ο υπολογιστής μου λειτουργεί κατά μέσο όρο 10 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, οπότε μετά από 2-3 χρόνια τα ανεμιστηράκια κάνουν θόρυβο απογείωσης διαστημικού λεοφωρείου.

Δημοσ.

Oi ThermalRight vgainoun xoris anemistiraki (mono h psyxtra dhladh) kai meta vazeis esy oti fan goustareis, egw exw valei enan athoryvo Enermax 9ari

Sxetika tora gia Patra an thes rikse mia matia sto site ths Checkmate pou stelnei kiolas, den ksero kapoia katasthmata sthn Patra na sou po

Δημοσ.
Στην Πάτρα που μπορώ να βρώ ThermalRight? Είναι σίγουρα πιο αθόρυβη; Ποιό μοντέλο;

Απλα δε θα βρεις.Πιστεψε με εψαξα ΟΛΑ τα μαγαζια (να ναι καλα το μηχανακι μου).

Συνεχιζω να βλεπω το κολλημα με τις Thermalright παντως οταν αναφερομαστε σε ψυκτρες.... :?

Δημοσ.

File panxris den nomizo oti einai thema kollimatos me tis Thermaright alla opos kai na to kanoume einai apo tis kalyteres psyktres pou yparxoun an oxi oi kalyteres, opote poios o logos na mhn tis proteinoune?

An paizei rolo h timi tote den anagkazei kanenas kapoion na dosei parapano xrhmata kai o kathenas dialegei kai pernei

Apo prosopiki empeiria pistevo oti oi Thermalright einai koryfi afou sto systhma mou P4 2.6 eixa prin toso thn stock psyktra alla kai mia Volcano 7+ (pou thn douleva sto low kiolas me peripou 3400rpm) alla kamia sxesi me thn SLK 948U pou phra meta.

H Thermalright doulevontas thn me ena anemistiraki athoryvo (peripou 1700rpm) exei elafros kalyteres thermokrasies apo tis alles dyo pou mou epernan ta aytia, skepsou na eixa kai sthn thermalright kapoio fan pou tha douleve stis 3000-3500rpm pou douleve h Volcano 7+ tote tha eixa akoma pio xamhles thermokrasies :wink:

Δημοσ.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ, το "Ball Bearing" είναι το κλασικό ρουλεμάν. Για το "Hydro Dynamic Bearing", η Thermaltake (ας ρίχνουμε και καμιά ματιά στο google) λέει: "Hydro Wave Bearing technology is a new innovation, which can reduce the friction, noise and temperature rise within the bearing system." Δηλαδή μειώνει τις τριβές, τη θερμοκρασία και το θόρυβο μέσα στο μηχανισμό κίνησης του ανεμιστήρα.

Αντίστοιχο σύστημα χρησιμοποιεί και η Panaflo που φημίζεται για τους αθόρυβους ανεμιστήρες της.

Δημοσ.

Ναι ρε ice@man επειδη δε θελω να κλειδωθει αλλο ενα τοπικ με ψυκτρες ,ομως δε μπορω να βλεπω να προτεινουν συνεχεια αυτη τη μαρκα οταν καποιος ρωτα "ψυκτρα ως 25-30 ευρω" η οταν δινει συγκεκριμενα μοντελα και ρωταει διαφορες.

Φαντασου τωρα εγω να ρωτα πιο αμαξι να παρω Opel Corsa 1200 η Ford Fiesta 1200 και να παιρνω 5 απαντησεις του στυλ ασε τις μουφες και αγορασε ενα Audi TT 225HP η αν δε βρεις ενα τετοιο παρε μεταχειρισμενο Honda Civic Vti....ελπιζω για μια φορα να εγινα κατανοητος καθως δε θελω να επεκταθω αλλο.

Καλες αγορες στο φιλο μας....

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφέρει τόσο η μάρκα, όσο να είναι αθόρυβο. Και επειδή είχα σκάσει για την προηγούμενη ψύκτρα 17.000 δρχ. και τώρα κάνει φασαρία, δεν είμαι ψυχολογικά προετοιμασμένος να ξανασκάσω πολλά.

Αν ξέρετε άλλες μάρκες με Hydro Dynamic Bearing είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.

Δημοσ.
Αν ξέρετε άλλες μάρκες με Hydro Dynamic Bearing είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.

Νομίζω πως μόνο η Panaflo βγάζει τέτοιους ανεμιστήρες, αλλά αυτή βγάζει μόνο ανεμιστήρες (όχι ψύκτρες).

Δημοσ.

Τελικά κατέληξα σε αυτή την ψύκτρα (την έχω παραγγείλει, οπότε από εβδομάδα θα έχω και πλήρη άποψη):

http://www.thermaltake.com/coolers/comboCool/cl-p0024tower112/cl-p0024tower112.htm

με αυτό το ανεμιστηράκι:

http://www.thermaltake.com/coolers/comboCool/a2013silentCat9/SilentCat9.htm

Παίρνει και δεύτερο ανεμιστηράκι αλλά άντε να ρίξει 1-2 βαθμούς κάτω την θερμοκρασία.

55€ περίπου ψύκτρα + ανεμιστηράκιί.

Είναι λίγο μεγάλη, αλλά κάνει δουλειά

Dscn1383.jpg

Αυτό που θέλει προσοχή είναι ότι κουμπώνει στην ΜΒ, και όχι στο socket. Κάνει μόνο για ΜΒ που έχουν 4 τρύπες κοντά στον επεξεργαστή!

Dscn1379.jpg

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά επειδή αργούσε η χάλκινη αγόρασα την αντίστοιχη με αλουμινένια fin.

Λειτουργεί άψογα. Δεν είναι και τόσο αθόρυβη στην πλήρη ταχύτητα, αλλά καθώς η μητρική έχει δυνατότητα ρύθμισης της τάσης στο ανεμιστηράκι (Q-FAN feature, ASUS) το τρέχω στα 1200RPM και είναι τελείως αθόρυβη (πλέον ακούγεται μόνο η κάρτα γραφικών. Στο τροφοδοτικό άλλαξα τα ανεμιστηράκια με αθόρυβα)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω βάρους και διαστάσεων καλό είναι να μην γίνονται απότομες μετακινήσεις του κουτιού και να μην πιέζεται η ψύκτρα, γιατί δημιουργεί μοχλοβραχίονα και μπορεί να προκληθεί ζημιά στην μητρική.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...