Προς το περιεχόμενο

protash adventure

shamanpk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν θελετε τη γνώμη μου εκεί είναι το μέλλον του Myst... :D

to mellon toy myst vriskete sto 3d alla oxi san to uru alla san to Realmyst.

Αυτό δε βγάζει (για μένα) νόημα. H 3d μηχανή του URU είναι η επόμενη γενιά της μηχανής του RealMyst. Για να είμαστε ιστορικά σωστοί το URU ξεκίνησε αρχικά με τη μηχανή του RealMyst και έπειτα μεταφέρθηκε στη νέα μηχανή. Έχει κλάσεις ανώτερα γραφικά απο το RealMyst -και επειδή εγώ έχω και ένα κόλλημα με την απεικόνιση του νερού: αν δε δεις τη θάλασσα -κυρίως στην Ahnonay (URU POTS)- δε θα με πιστέψεις ότι και να πω...Και όλα αυτά χωρίς τη βοήθεια των DirectX9 !!!:shock:

Επίσης το URU υποστηρίζει (θεωρητικά) multiplayer (αν και στην πράξη υπέφερε απο απαράδεκτα lag). Και η υπόθεση του είχε αρκετες προοπτικές πριν εγκαταληφθεί το LIVE και αρχίσουν να μπαζώνουν άρον άρον το ρεμα...Γιατι λοιπόν να πάμε πίσω στο RealMyst?

auto pou enoousa ine oti tha ine 1rst person k oxi 3rd person opos to uru. enoite pos tha xrisimopii kapia kenourgia mixani grafikon.

1)Στο Uru με το Tab ή το F1 //δεν θυμάμαι// μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 1st και 3rd person view :wink:

Βέβαια σε αυτό που διαφέρει το uru από την σειρά myst είναι στην κίνηση που γίνεται με τα βελάκια αντι του κλασικού point'n'click.

2)Επιτέλους ένα post με φίλους της σειράς Myst. Τι έγινε ξεμητίσαμε με το IV ? :P

3) Αυτή η καραμέλα οτί τα myst είναι puzzle/riddle games και δεν έχουν ουσιαστικό story με αφήνει αδιάφορο καθώς γούστα είναι αυτά. Προσωπικά τα story του πρώτου και του riven //το 3ο μου άφησε μια ανάμεικτη στάση// τα έχω ευχαριστηθεί όσο και των amerzone,syberia,the longest journey, broken sword.

4) Η ατμόσφαιρα, η μοναξιά , η ambient μουσική, τα παράξενα κτερήσματα και τεχνουργήματα που βρίσκεις στα ages , γενικά η neutral αίσθηση που σου βγάζει καθώς ξάχνεις να ανακαλύψεις την ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ αλήθεια πίσω απο δολοπλοκίες,εγκλήματα -- Ολα αυτά είναι ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ.

5) Σε κάποιο άλλο post αναφέρθηκε από κάποιον που πήρε την collector's edition του IV οτί είχε δώρο και το Exile ?! :shock:

Εμένα πάντως η έκδοση //λέγεται limited collector's// περιέχει τα εξής :

-Την international έκδοση του IV με english manual.

-Ελληνικό manual απλή μετάφραση σε ασπρόμαυρο του πάνω.

-Bonus DVD με το soundtrack και movies.

-Μια τράπουλα με 32?! χαρτιά //πρεπει να υπάρχει μια λογική εξήγηση για αυτό είμαι ακόμα στην αρχή του IV μπορεί μετά να το ανακαλύψω//

-Όλα αυτά σε μια ωραία διπλή κασσετίνα τυπού linking book.

6)Μέχρι στιγμής το IV μου φαίνεταιι ελεεινά ευκολό -αρκετά πιο εύκολο και από το 3. Ευτυχώς που το amulet δεν είναι πολύ spoiler... :shock:

7)Όχι δεν είμαι ο Τσουρινάκης ούτε κάποιος συγγενής/φίλος/παρατρεχάμενος του κτλ. :oops:

• Moderators
Δημοσ.

Αν και obsessed fan :wink: , η γνώμη μου για το Myst IV δεν είναι και η καλύτερη... Το σενάριο σε πολλά σημεια (και στον τερματισμό) ξεφεύγει αγρια και εφιαλτικά :wink: :wink: απο τη σταθερή λογική βάση που κυριαρχούσε στα προηγούμενα της σειράς (με εξαίρεση το όλο θέμα με τα linking books -αλλά αυτό είναι o πυρήνας του Myst απλά το δεχεσαι). Και επίσης έχουν παραγνωρίστει κάποια πράγματα που ήταν δεδομένα απο το Myst και το Riven (πχ λειτουργία prison book, ο λόγος που καίγονται τα brother books στο Myst, το ότι τα αδέλφια σε έχουν ξαναδει...)

Γρίφοι. Στους περισσότερους γρίφους είναι προφανής η λύση. Αλλά, ωστόσο, παιδεύεσαι με κλικ εδώ και κλίκ εκει, drag αυτό και push το άλλο για να τους λύσεις. Κάπου χάσαν το νόημα: ότι δηλαδή το καλό μέρος ενός γρίφου είναι να βρεις τη λύση του, όχι να παιδευτείς για να την εκτελέσεις.

Gameplay. Στροβιλίζεσαι συνεχώς και κανεις κλικ παντού. Και πάλι σου ξεφεύγουν σημαντικά clues γιατί μερικές φορές δεν αρκεί ενα κλικ σε άσχετο σημείο. θελει κλικ και drag. :lol: Επίσης κανείς δε σου λέει ότι ο βαθμός που χρησιμοποιείς το amulet και τα hints καθως και κάποιες πράξεις σου καθορίζουν ένα κομμάτι της πλοκής του παιχνιδιού στη Serenia.

Η μουσική. Καλή για το περισσότερο μέρος (όπως θα περίμενε κάποιος απο Myst game). Το τραγουδι του P.G. μπαίνει σφήνα σε ένα πολύ περίεργο σημείο που δε σε αφήνει να το απολάυσεις Είναι σα να λες "τι ωραίο τραγούδι, αλλά τι μλκιες γίνονται τώρα;". Και στo δάσος της Serenia πρέπει να κλείσεις τα ηχεία αν θέλεις να παραμείνεις ήρεμος όσο παίζεις (η επαναλαμβανόμενη χορωδία είναι τουλάχιστο οικτρή)...

Οι ηθοποιοί. Η επιλογή ενός μικρού κοριτσιού για πρωταγωνίστρια θα έπρεπε να προσεχθει περισσότερο. Σίγουρα θα μπορούσαν να πετύχουν καλύτερες ερμηνείες. Το παιδί ξεκινάει καλά και όσο προχωράει η πλοκή χειροτερεύει με αποκορύφωση το τέλος (ο ρόλος της έχει βέβαια τουλαχιστο περίεργες απαιτήσεις) όπου ξενερώνεις τελείως. Επίσης catherine ακούς (με μια φωνή ας τα να πάνε) και

..spoiler.....

catherine δε βλέπεις.

ποτέ. :?

Αυτά για τώρα...

Δημοσ.
1)Στο Uru με το Tab ή το F1 //δεν θυμάμαι// μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 1st και 3rd person view :wink:

Βέβαια σε αυτό που διαφέρει το uru από την σειρά myst είναι στην κίνηση που γίνεται με τα βελάκια αντι του κλασικού point'n'click.

nai ginete auto pou les alla to pexnidi den ine ftiagmeno gia na pezete 1rst person den ginete na to termatiseis diladi olo etsi. auti i epilogi prostethike pros to telos tis kataskeuis gia na ikanopiithoun oi fans.

5) Σε κάποιο άλλο post αναφέρθηκε από κάποιον που πήρε την collector's edition του IV οτί είχε δώρο και το Exile ?! :shock:

Εμένα πάντως η έκδοση //λέγεται limited collector's// περιέχει τα εξής :

-Την international έκδοση του IV με english manual.

-Ελληνικό manual απλή μετάφραση σε ασπρόμαυρο του πάνω.

-Bonus DVD με το soundtrack και movies.

-Μια τράπουλα με 32?! χαρτιά //πρεπει να υπάρχει μια λογική εξήγηση για αυτό είμαι ακόμα στην αρχή του IV μπορεί μετά να το ανακαλύψω//

-Όλα αυτά σε μια ωραία διπλή κασσετίνα τυπού linking book.

loipon epidi exw ola ta myst k oles sxedon tis ekdoseis tous (nai ime poromenos :P). tis exw k tis dio autes. i mia ine i collectors edition pou exei kikloforisei mono stin europi k ine san vivlio. k i alli legete limited edition exei kikloforisei mono ameriki (tin pira apo ebay)kai periexei k to exile mesa se dvd. ta xartia ine 32 giati i collectors exei kataskeuastei stin gallia opou ta pexnidia me xartia pezomnte me 32 xartia :shock:

6)Μέχρι στιγμής το IV μου φαίνεταιι ελεεινά ευκολό -αρκετά πιο εύκολο και από το 3. Ευτυχώς που το amulet δεν είναι πολύ spoiler... :shock:

den nomizo pos to 4 ine to eukolotero. den exeis paei akoma sto telos tis serenia gi auto to les :P to riven pantos paramenei to korifeo.

Δημοσ.

Praetorian με τρόμαξες μάγκα μου :shock: :twisted: ...

Dreamcatcher ελπίζω όντως να δυσκολεύει στην συνέχεια γιατί μέχρι στιγμής το επίπεδο δυσκολίας είναι απογοητευτικό. Απο την tomahna μόνο κατι λίγο ο συνδυασμός στην βιβλιοθήκη με το family tree :roll:

Όσο για τις ερμηνείες και τα βιντεάκια στην αρχή πάντως κυμαίνονται σε κορυφαία επίπεδα αν και το κανουν πολύ νιανια //σε φάση ανακεφαλαίωσης ίσως για όσους πιάνουν myst πρώτη φορά//. Η μουσική μεχρι στιγμής είναι εφάμιλλη των άλλων τίτλων. Επιφυλάσσομαι να πω περισσότερα μέχρι να το τελειώσω...

P.S. Και εγω είμαι ψώνιο και έχω όλη την σειρά original :shock: :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...