Προς το περιεχόμενο

To pio elafri kai apotelesmatiko Antivirus!

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ως απάντηση στο αρχικό ερώτημα για αποτελεσματικό και ελαφρύ AV να πω ότι το F-Prot με καλύπτει μία χαρά. Είναι το πιό ελαφρύ που έχω δοκιμάσει και βρίσκει αρκετούς κινδύνους. Στο desktop είχα (και δεν το έχω βγάλει γιατί ποιός αδειάζει!) το F-Secure το οποιό είναι σύμφωνα με αρκετές πηγές και reviews (που είχα ψάξει πριν από 1-2 χρόνια) το πιό αποτελεσματικό AV. Αλλά τρώει αρκετή μνήμη και CPU (ιδιαίτερα αν κάνω Search από Windows που διπλοψάχνει τα πάντα). Το Norton για μένα είναι το ίδιο με έναν ιό = Και τα δύο ρίχνουν την αποδοτικότητα του ΠιΣι μου. Και ο ιός θα το κάνει 1-2 φορές (αν προσέχεις λίγο) ενώ το Norton θα το κάνει κάθε μέρα.

• Απαντ. 209
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν ήξερα ότι υπήρχε κι άλλο δωρεάν Antivirus εκτός από το AVG (κάτι μάθαμε και σήμερα :)). Καιρός να βάλω και το Avast (γενικά δυο antivirus είναι καλύτερα από ένα, σε αντίθεση με τα firewall).

Όσο για τα trojan, το πιο γνωστό που κυκλοφορεί είναι το Trojan Defense Suite (TDS-3). Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια.

Δημοσ.

Αν βάλεις 2 antivirus(ειδικά αν έχουν και τα 2 real time scanning) θα δεις το σύστημα σου να ανατινάζεται.Το κόβω πολύ σύντομα να μας γράφεις ότι θα κάνεις format.Σου συνιστώ να μην το δοκιμάσεις.Το έχω κάνει εγώ και έπαθα πλάκα.Το ένα ψάχνει το άλλο για ιό και το σύστημα σέρνεται και το loop του αλληλοψαξίματος συνεχίζεται μέχρι να σου σπάσει τα νεύρα και να του κάνεις restart(γιατί ούτε το start δεν ανοίγει...).

Δημοσ.

Το να κολλήσεις πραγματικό ιό, όχι δλδ το παραμικρό spyware που στο εμφανίζει ο κάθε Norton ως ιό, είναι αρκετά δύσκολο. Εξίσου δύσκολο όμως είναι, αφού κολλήσεις να τον ξεφορτωθείς χρησιμοποιώντας ένα από τα πιο διαδεδομένα antivirus.

Εάν εγώ για παράδειγμα φτιάξω έναν ιό, θα έχω ως στόχο έναν expert χρήστη, που κατά μεγαλύτερη πιθανότητα δεν θα χρησιμοποιεί εμπορικό antivirus ή μήπως κάποιον που θα χρησιμοποιεί έναν από τα πλέον εμπορικά antivirus και γενικά δεν θα έχει ιδιαίτερη σχέση με τον υπολογιστή;

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.
Πρόγραμμα Antivirus, κατα την γνώμη μου είναι το NOD32 ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΒΛΑ._

Συμφωνώ και επαυξάνω. Έχω πάθει πλάκα με το πόσο ελαφρύ και αξιόπιστο είναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...