Προς το περιεχόμενο

To pio elafri kai apotelesmatiko Antivirus!

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Xerei kaneis pio einai? Eixa to Norton 2005 alla to petaxa dioti o H/Y sernete me auto. Twra exw to kasperky 5 alla kai pali o H/Y psilosernete otan den einai disabled to real-time protection! Den yparxei pia kana antivirus pou na einai elafri kai na min fortonei yperbolika to sistima? Pls peite mou ligo tin gnomi sas kai pio exete eseis. To sistima mou einai enas Athlon 2000 me 256mb mnimi.

• Απαντ. 209
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

παλαιοτερα ελεγαν για τα windows "The first virus that utilizes a mouse", τωρα απλως μπορεις να αφησεις στην ακρη τον Internet Exploder και δε θα ξαναεχεις προβλημα με ιούς..

εκτος και αν εισαι απο αυτους που μπαινουν στο irc και κατεβαζουν το sexyphoto.jpg.exe που τους στελνει καποιο moraki24 :D

edit: σοβαρα τωρα, το norton2005 ειναι ακομα πιο βαρυ απο το 2004 (!!!), το karpesky μια απο τα ιδια..το μονο antivirus που εχω δει να τρεχει και να μη σερνεται το μηχανημα ειναι το mcafee enterprise, αλλα παλι το μηχανημα ειχε 2 xeon επανω...τρεχα γυρευε..

Εχει δοκιμασει κανεις το panda?

Δημοσ.

εκτος και αν εισαι απο αυτους που μπαινουν στο irc και κατεβαζουν το sexyphoto.jpg.exe που τους στελνει καποιο moraki24

hahah swstos :D

Δημοσ.

με επιασες αδιαβαστο με το NOD32, ενα γρηγορο search και το προγραμματακι εχει 9/10 διθυραμβικες κριτικες..το κατεβαζω τωρα για test drive :D

Δημοσ.

poly elafry einai to PC-Cillin ths TrendMicro , kai apotelesmatiko , kai kanei mono toy schduled virus scan sto mhxanhma soy, kai malista me xamhlo priority , exei tyxei sthn doyleia na doyleyo se kati kai na mhn to paro xampari pote anoije kai ekane scan hdh ton miso disko :D epishs an to exeis balei se polloys ypolistes poy einai se dyktio to virus scan jekinaei taytoxrona se oloys!

kai taxytato , se test poy to exoyn metrhsei ekane scan disko ston miso xrono apo to Norton.

Δημοσ.
με επιασες αδιαβαστο με το NOD32, ενα γρηγορο search και το προγραμματακι εχει 9/10 διθυραμβικες κριτικες..το κατεβαζω τωρα για test drive :D

mvar,που είδες ότι το NOD32 έχει 9/10 διθυραμβικά σχόλια?Καλύτερα να μην υπερβάλλουμε πιστεύω. Φίλε PaNtErAz εγώ χρησιμοποιώ το kaspersky 5 σε 1,7GHz με 240ΜΒ μνήμη(φορητό σύστημα) και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Είναι από τα πιο σταθερά που έχω δοκιμάσει.Επίσης να ξέρεις ότι όταν χρησιμοποιείς Windows XP , πάντα το λειτουργικό αυτό παίρνει τα μέτρα του για να έχεις αρκετή μνήμη να κάνεις σωστά τη δουλειά σου,χρησιμοποιώντας πολύ καλά το συνδυασμό μνήμης και swap μεταφέροντας στο δεύτερο ότι δεν χρησιμοποιείται άμεσα.Έτσι, έχεις πολύ μνήμη,χωρίς να έχεις ανάγκη μνήμη(που ίσως να σε καθυστερούσε).Περίπου το ίδιο γίνεται με τα Windows 2000 με SP4,αλλά η εξοικονόμηση μνήμης σ'αυτήν την περίπτωση είναι πιο λίγη σε αντίθεση με τα XP που αυτό το κάνουν πολύ καλύτερα.Ένα καλό ,ελαφρύ και πολύ αποτελεσματικό επίσης είναι το Rav Antivirus(http://www.ravantivirus.com).

Αυτά από μένα.Καλό ψάξιμο...

Δημοσ.
Επίσης να ξέρεις ότι όταν χρησιμοποιείς Windows XP , πάντα το λειτουργικό αυτό παίρνει τα μέτρα του για να έχεις αρκετή μνήμη να κάνεις σωστά τη δουλειά σου,χρησιμοποιώντας πολύ καλά το συνδυασμό μνήμης και swap μεταφέροντας στο δεύτερο ότι δεν χρησιμοποιείται άμεσα.

bravo bre me ekanes kai gelasa ..... (mh to pareis proswpika. auto pou e3hghses etsi prepei na ginetai alla as mhn anaferoume poso kala to kanoun ta windows ....)

Egw pshfizw Kasperksy an kai to systhma mou isws einai grhgoro gia na poume oti to zorizei to Kaspersky. Isws se argotera susthmata na einai baru.

Filika,

Giwrgos

Δημοσ.

paidia ego osa kai an dokimasa mou fanikan apistefta baria.

panda 2005 antivir(to pio elafri apo afta pou ebala) kasperfsi,avg(kai afto ligo elafri)

pantos afto pou thelo na po einai oti kanena den itan elefri elafri:(

Δημοσ.

Μια ψηφος στο Nod32.

μπορει στο σπιτι να εχω "ανθρώπινα" μηχανηματα (athlons 2 + 2.1 Ghz), αλλα στη δουλεια παλευω με αρχαιολογίες P3 700 & 800, οποτε ξερω τι σημαινει ελαφρυ.

Παντως, οσο ελαφρυ και να ειναι ενα antivirus αμα θελεις να εχεις ενεργοποιημενο το real-time protection, θα το "νιώθεις" ΠΑΝΤΑ να επιβαρύνει το συστημα, και ειναι η τιμη που πληρώνεις για να "αισθάνεσαι" ασφαλής (το αν εισαι ειναι αλλο), και να ανοιγοκλεινεις οτι exe και attachment βρισκεις μπροστα σου χωρις δισταγμό.

"real time" σημαινει οτι θελεις να σκανάρει οτιδηποτε αρχειο ανοιγεις,κλεινεις, αντιγράφεις, μετακινεις, σβήνεις, κατεβαζεις ανα πάσα στιγμή, μαζι με οτιδηποτε αρχειο βρισκεται στα folder που ανοιγει ο explorer

(πχ. αν ανοιξεις ενα φολντερ με 1000 αρχεια, θελοντας να χρησιμοποιησεις ενα απο αυτα, ενα καλό antivirus θα πρέπει να βρεί εναν ιο που βρισκεται σε ένα άλλο άσχετο αρχειο απο τα υπόλοιπα 999), συν οτι αρχειο χρησιμοποιουν ολα τα φορτωμενα προγραμματα και services που εχεις στη μνημη.

πραγμα οχι και πολυ ευκολο.

εμενα τετοια ελευθερια και "ξεγνοιασια" δεν μου χρειαζεται με αυτο το τιμημα.

λοιπον, το nod32 εχει 3 μονιτορ (ελεγκτες),συν το "κατα παραγγελια σκαν" στο δεξι κλικ,

1. ΑΜΟΝ (το real time)

2. DMON, ειδικο για office

3. IMON, για οτι κατεβαζει ο browser και το mail.

εχω λοιπον ενεργά μονο τα 2 τελευταία, τσεκάρει οτι κατεβαζει το ιντερνετ, και off το 1ο. και απλα προσεχω σε τι κλικαρω αν βρεθει στο δισκο μου , κανουμε κι ενα scan το συγκεκριμενο "υποπτο" που μολις κατεβασαμε και φτάνει. και ειναι σαν να μην εχω avirus φορτωμενο.

Επισης ειναι πολυ ευκολη η ενεργοποιηση/απενεργοποιησει των μονιτορ, αντιθετα με αλλα που πρεπει να τρεχεις σε services κλπ..

Το να μου κανει καθε 2 δευτερολεπτα σκαν τα: svchost, explorer, winlogon, iexplore, lsass, daemon, firefox, maxthon, taskgr, outpost, κλπ που έχω συνέχεια στη μνημη, δεν το βλέπω λογικο.

--------------------------------------------------

Το Κaspersky εχει μια λειτουργια "database" οπου καταχωρει ολα τα αρχεια που σκαναρει, με μια ψηφιακη υπογραφή, οποτε υποτιθεται οτι δεν ξανασκαναρει τα ιδια,και τα ιδια , αλλα μονο οτι καινουριο εμφανιστεί, αλλα για να παιξει θελει ενα πολυ λεπτομερες σκαναρισμα πρωτα, το οποιο δεν εχω δοκιμασει.

πιθανον αφου το κανεις, να γινεται αρκετα πιο γρήγορο.

Δημοσ.

Ρε παιδια τι ελαφρυ και βλακειες,η πρωτη μου κινηση οταν βαζω antivirus ειναι να απενεργοποιησω το real-time scanning ,πως ειναι δυνατον να σκαναρει συνεχως το μηχανημα το παραμικρο αρχειο που ανοιγει και να μη ζοριζεται?Μονο αν δε το σκαναρει καθολου.Δεν αντεχω κανενα real-time scanning απο κανενα antivirus.Ασχολουμαι πανω απο 10ετια με PC και ξερω ποτε χρειαζεται να γινει scan και ποτε οχι.Και τοτε μονο το κανω χειροκινητα.

Τωρα αν καποιος ειναι ακομα αρχαριος και φοβαται μη κολησει ακομα κι απο ενα αρχειο notepad που εγραψε ο ιδιος ας το χει ενεργοποιημενο αλλα ας εχει και την υπομονη να πληρωσει το τιμημα........

"""""""tha sou protina f-secure antivirus

to poio apotelesmatiko pou exw dei..

alla kai katholou bari.""""""""""

:shock: :shock:

Δημοσ.

Κατα βαση συμφωνω με τον panxris. Απο κει και περα, ειναι τοσο κακο να βαλετε καποια παλιοτερη εκδοση ενος προγραμματος Antivirus, πχ Norton 2001 που για τα σημερινα συστηματα εχει μηδαμινες απαιτησεις; Με τα καινουργια definitions τι προβλημα να υπαρχει; Αντε δε θα αναγνωριζει το ιδιο ευκολα αγνωστους ιους γιατι δε θα εχει ενημερωμενη βαση αλγοριθμων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...