yannis27gr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Έχω ένα πίνακα που περιέχει πεδία σχετικά με τιμολόγια. Θέλω να φτιάξω ένα ερώτημα στο οποίο θα εμφανίζονται όλα τα πεδία του πίνακα + 1 που θα ονομάζεται ΣΥΝΟΛΟ και θα περιέχει για κάθε προιόν το συνολικό ποσό, δηλαδή θα πολλαπλασιάζει τη στήλη ΠΟΣΟΤΗΤΑ με τη στήλη ΤΙΜΗ. Για παράδειγμα, θα είναι ένα ερώτημα της μορφής: Κωδικός: 012 Προιόν: Εκτυπωτής Ποσότητα: 3 Τιμή: 15? ΣΥΝΟΛΟ: 45? Πώς δημιουργώ τη στήλη ΣΥΝΟΛΟ;
gmeles Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 θα φτιάξεις ένα ερώτημα που θα περιέχει όλα τα πεδία που θες να εμφανίζονται. Μετά πάτα Προβολή --> Προβολή SQL (ή κάπως έτσι) και πρίν από το FROM προσθεσε ένα ακόμα το οποίο θα είναι (σε sql view) timi*posotita AS Sinolo
yannis27gr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Υπάρχει πιο εύκολος τρόπος; Αυτή είναι άσκηση για εξετάσεις ECDL απλού επιπέδου και δε νομίζω ότι τους ζητάνε γνώση SQL. Πρέπει να υπάρχει πιο εύκολος τρόπος!
yannis27gr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Έκανα αυτό με την SQL και μετά πήγα σε προβολή σχεδίασης να δω τι εμφανίζει (ύπουλο, ε :wink: :wink: ). Χρειάζεται στη θέση ΠΕΔΙΟ να γράψει κανείς: ΌΝΟΜΑ ΝΕΑΣ ΣΤΗΛΗΣ: [ΠΙΝΑΚΑΣ].ΣΤΗΛΗ1*[ΠΙΝΑΚΑΣ].ΣΤΗΛΗ2 Τελικά βελτιώθηκε αρκετά το ECDL για να ρωτάει τέτοια πράγματα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.