doctorkostis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Παιδια καλησπερα,θελω να μοιραστω μαζι σας ενα τρελλο προβλημα που μου ετυχε.Ευτυχως καταφερα να το λυσω αλλα επειδη μου φαινεται τελειως κουλο ειπα να το γραψω μπας και προστατεψω κανεναν.Λοιπον... Πριν 3 μερες αγορασα εναν 64αρι 3000+ με μια gigabyte K8NSpro.Τα βαζω ολα πανω και αρχιζω να περναω drivers.Τσεκαρω και τη θερμοκρασια η οποια δεν ανεβηκε πανω απο 38 βαθμους με stock ψυξη παντα και χωρις o/c.Ολα καλα δηλαδη..... Την επομενη μερα ειπα να συνεχισω το στησιμο του πισιου και ψαχνοντας στο cd της μητρικης βρηκα ενα φακελο που ελεγε coolnquiet και ειχε μεσα το αρχειο amdcpu.exe.Εχοντας διαβασει για το coolnquiet ειπα να το τρεξω και στα προγραμματα βγηκε ενας φακελος που μεταξυ αλλως περιειχε το αρχειο devcon.exe(που να μην εσωνε).Το ετρεξα λοιπον αλλα δεν εκανε τιποτα. Μετα απο λιγο δεν ξερω πως μου ηρθε λεω ας ξανακοιταξω θερμοκρασια να δουμε τι γινεται.Ανοιγω το speedfan και βλεπω 57!!!! βαθμους!!!!Κανω restart και μπαινω bios οπου το health status εδειχνε μια απο τα ιδια,ξαναμπαινω windows και με το speedfan η θερμοκρασια να χτυπαει 70αρια και να ανεβαινει!Ανοιγω το κουτι και βλεπω το ανεμιστηρακι της CPU να μη γυριζει!!!!!Kατευθειαν reset και κλεισιμο!Δοκιμαζω αλλα ανεμιστιρακια,ξαναβγαζω βυσματακια,τιποτα!Το ανεμιστηρακι δουλευε για μισο λεπτο περιπου οταν παταγα το power και μετα νεκρα!Τα ιδια και αλλο ανεμιστιρακι που δοκιμασα.Πιστεψα οτι κατι τρεχει με τη μητρικη. Την επομενη μερα δεν ξερω πως μου κατεβηκε λεω να μπουταρω απο το cd των xp.Προς μεγαλη μου εκπληξη το ανεμιστηρακι να δουλευει κανονικα!Με λιγα λογια εκανα φορματ και το fan δουλευει κανονικα με τη θερμοκρασια να ειναι στους 32 αυτη τη στιγμη. Προσωπικη μου αποψη οσο και αν ακουγεται απιστευτα κουλο ειναι οτι εφταιγε το devcon.exe που ειναι αρχειακι του διαβολου του βελζεβουλ και του ασταροθ μαζι!!!Αλλη "λογικη" εξηγηση δε βρισκω,οποιος εχει καμια ιδεα ας την μοιραστει με ολους. Ευχαριστω[/img]
vlachaquito Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 more info here: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;Q311272 parapano den ksero file, & eidika stis 3 ta mesanyxta lol byee
Blackjim Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 doctorkostis, exw A64 3200+ kai to cool n quiet einai kati xrismo nomizw. Epeidi mallon apo to CD de prokeitai na xanadokimaseis na to valeis giati den pas stis selides tis AMD http://www.amd.com kai tis Gigabyte na pareis tous drivers pou thes kai na valeis to CnC stin cpu sou? auto ekana kai doulevei teleia. epeisis stis rythmiseis tou screen saver , tha deis apo katw tis "Power options". ekei sto "Power schemes" prepei na valeis to "Minimal" gia na doulevei to CnC ap'oso xerw. ( sorry alla exw agglika XP ).
georgeadams Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Ανεβοκατεβάζει αυτόματα τα MHz του επεξεργαστή και την ταχύτητα του ανεμιστήρα ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες επεξεργαστικής ισχύος. Η ιδέα δεν είναι καινούρια, καθώς εφαρμόζεται στους φορητούς υπολογιστές εδώ και λίγα χρόνια, αλλά η AMD έξυπνα σκέφτηκε να την εφαρμόσει και στους κανονικούς επεξεργαστές
ancalagon Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Ανεβοκατεβάζει αυτόματα τα MHz του επεξεργαστή και την ταχύτητα του ανεμιστήρα ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες επεξεργαστικής ισχύος. Δεν θυμαμαι οι απλοί AMD64 να έχουν δυνατότητα για μεταβολή της συχνότητας. Αυτό είναι χαρακτηριστικό καθαρά των mobile επεξεργαστών. Σε desktop μηχανήματα έχει μικρή εώς ελάχιστη χρήση. Πάντως η μεταβολή της ταχύτητας του ανεμιστήρα είναι αρκετά παλιά τεχνική και χρησιμοποιείται απο Intel και AMD εδώ και καιρό. Γενικώς η ιδέα είναι καλή και θα έπρεπε να την ακολουθήσεις. Μπορεί να μειώσει αρκετά τα επίπεδα ήχου. Δοκίμασε καλύτερα κατευθείαν απο την AMD το πρόγραμμα.
georgeadams Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Δεν θυμαμαι οι απλοί AMD64 να έχουν δυνατότητα για μεταβολή της συχνότητας. Κι όμως...
phovos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 oloi oi A64 exoun dunatothta c&q!pernas drivers ston epexergasth to energopoieis apo to bios kai ru8mizeis ti energeia susthmatos sto minimum!etsi p.x o dikos mou trexei idle 1000Mhz me 28-30 oC(stock psuxh ki 1 fan sto kouti) kai full 1800 me 2000Mhz analogos tis apaithseis me 44-47oC
doctorkostis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 τελικα το προβλημα συνεχιζει,το ανεμιστηρακι σταματα σε ασχετες φασεις,συνηθως στην αρχη.Αν καποιος εχει καμια ιδεα τι να κανω ,εκτος απο το να το παω πισω,ας την πει!Ευχαριστω! EDIT:Το προβλημα αντιμετωπιστηκε μπακαλικα,και τουλαχιστον μπορω και χρησιμοποιω το pc.Εβαλα το cpu fan να παιρνει ρευμα απο το power fan και εχω παλι 36 βαθμους(σε 3000RPM μεριπου) Απο οτι διαβασα στο φορουμ της AMD κατι παιζει με το coolnquiet και σταματα το ανεμιστηρακι επειδη βλεπει οτι ειναι αρκετα κρυος ο επεξεργαστης και δεν χρειαζεται να δουλευει.Το προβλημα ειναι οτι δεν ξαναρχιζει να λειτουργει οταν ανεβει η θερμοκρασια ακομα και πανω απο τους 70.Δοκιμασα και το νεο cpu driver (1.0.0.14 νομιζω) και το προβλημα παρεμεινε. Ακουω ιδεες(αν εχετε βεβαια) μπας και βγαλω καμια ακρη.Thanx
phovos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 ekanes kanena bios update?mhpos pairnei la8os endeixeis apo ekei kai mperdeuei olo to susthma? P.S emena o anemisthras stamata mono otan exw energopoihmeno to Qfan...an exei kati antistoixo kai to diko sou mobo dokimase na to apenergopoihseis apo to bios mhpos kai strosei(pros to paron de mporw na skeftw kati allo.... )
doctorkostis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2004 Κοιταξα για bios update,εχω το τελευταιο πανω,το σκεφτηκα και εγω να σου πω την αληθεια.Για το Qfan διαβασα και στα forum της AMD οτι κανει κατι παρομοιο αλλα οσο και αν εψαξα στο bios δε βρηκα κατι αντιστοιχο(εκτος και αν ειμαι τυφλος).Θα στειλω κανα mail στη Gigabyte αφου ψαξω και εκει λιγακι στο forum μηπως τους εχει ξανατυχει. Προς το παρον δουλευω κανονικα με την υποδοχη του cpu fan κενη ομως αφου παιρνει ρευμα απο το power fan(και 32 βαθμους idle). Τελικα πολυ κρυοι αυτοι οι 64μπιτοι....... ΥΓ Ευχαριστω για το ενδιαφερον παιδια........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.