saradis1 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Καλησπέρα σε όλους.Ρε παιδιά έχω το εξής πρόβλημα: Πάω να τρέξω κάποιες εφαρμογές και όταν πάει να αλλάξει την ανάλυση(μάλλον) κάνει restart το σύστημα.Πήγα στα even viewer να δώ για errors και μου βγάζει ένα error που λέει "AMLI: ACPI BIOS is attempting to read from an illegal IO port address (0x71), which lies in the 0x70 - 0x71 protected address range. This could lead to system instability. Please contact your system vendor for technical assistance.". απ'ότι κατάλαβα κάτι λέει με το acpi αλλα δεν ξέρω τι ειναι αυτό και πώς αντιμετωπίζεται. Επίσης έχω αλλο ένα error που λέει "Error code 1000008e, parameter1 c0000005, parameter2 00000061, parameter3 f5d4fcc8, parameter4 00000000". Έψαξα για ιούς αλλα πέρα απο 2 worms οπου καθάρισα τίποτα άλλο. το πρόβλημα δεν το κάνει όταν ειναι απλά μέσα στα windows αλλα όταν πάω να τρέξω κάτι emulators, κάνα παιχνίδι (age of mythology) - τα μεγάλα παιδιά δεν σταματούν να παίζουν ποτέ- καμια βοήθεια ρε παιδιά γιατι να κάνω format ειναι η τελευταία λύση. p.s επίσης δοκίμασα να ξανα κάνω install τους τελευταίους drivers της κάρτας γραφικών μήπως και γίνει τίποτα αλλα..... .Έχω windowsxp Eng, Ati radeon 128pro,128Mb ram, PIII 930 mobo(δεν θυμάμαι).
MrTryANalyzer Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 :arrow: Προσπάθησε να κάνεις Update το BIOS της Motherboard του συστήματός σου. Αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις συνήθως επιλύεται με τον παραπάνω τρόπο :arrow: Ένας άλλος τρόπος είναι να να απενεργοποιήσεις την επιλογή "Memory Shadow" (χωρίς τα "") από το BIOS. :!: ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟS :!:
saradis1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2004 παιδια, εκανα τελικά format και ειναι ok τώρα αλλα μάλλον όχι για πολύ. το pc ειναι του αδελφού μου και έτσι δεν ξέρω τι motherboard έχει για να κάνω bios update. πώς μπορώ να μάθω τι mobo έχει? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2004 Afou sou egrafe sto event viewer gia to acpi giati den estiases se ayto ? wste na vreis mia lysh? Mia kalh arxh 8a htan ena update tou firmware ths mainboard An apotyxei arxhse mesa apo to award bios na kaneis disable to acpi...doulepse to esti merikes wres kai an palei petaei mple o8ones tote kane to formaaaaaaaaaaaaaat!
MrTryANalyzer Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Aν ψάξεις στο ΝΕΤ για το error που σου βγάζει θα δείς ότι οι περισσότερες λύσεις για την επιδιόρθωση του προβλήματος προτείνουν αυτό που έγραψα στο Post.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.