Προς το περιεχόμενο

Επιλογή DVD-RW

ianbak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παίδες, ψαράκι στη λίστα.

Μία ερώτηση...

Μεταξύ

1. NEC ND3500 DUAL LAYER

2. PIONEER 108D DUAL LAYER

3. SAMSUNG H552B DUAL LAYER

ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΊΝΑΤΕ... ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ.

ΕΝΑ BACKUP ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ "ΚΑΨΙΜΑΤΑ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ. (ΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΤΩΡΑ!)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ IN ADVANCE...

:oops:

Δημοσ.

Από πλευράς επιδόσεων το NEC είναι κορυφή αυτή τη στιγμή. Αλλα και από πλευράς τιμής ειναι το φθηνώτερο. Δεν βλέπω το pioneer να υπερτερεί σε κάποιο τομέα του NEC (βασιζονται και στο ίδιο chipset) ενω ειναι ακριβότερο. Το Samsung ξεχασε το, ειναι πολυ χειρώτερο από πλευράς και επιδόσεων και ποιοτητας εγγραφής, ενω η τιμή του ειναι σχεδον ιδια με το NEC.

Νομιζω οτι το NEC είναι η μόνη σου επιλογή, εκτος αν θες να περιμένεις και να δώσεις κατι παραπάνω (οχι μονο κατι...) για το Plextor 716 το οποίο οπως και να το κάνουμε ειναι Plextor.

Aν θες να τα ψαξεις λιγο περισσότερο, εκτος από το NEC θα εβαζα στο "παιχνιδι" στην τιμή αυτή, και το 16αρι LG, το οποιο υπερτερεί του NEC σε ποιοτητα εγγραφής και υποστηριξη DVD-RAM, αλλα υστερεί σε ταχυτητα και τιμη.

Σοβαρά, αναλυτικά τεστ θα βρεις για τα drive που ζητας στο http://www.cdrinfo.com

Δημοσ.

Βλέπω το NEC έχει υποστήριξη.

Άντε θα πάω να το πάρω μην την πάθω όπως στα τέλη του '80 που αντί για Amiga πήρα AtariST!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Ψηφίζω κι εγώ NEC. Το έχω περίπου ένα μήνα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Φθηνό, γρήγορο, αθόρυβο και αξιόπιστο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Δημοσ.
Mallon to NEC.Etoimazomai na to parw gia auto sto lew. :D :D :D

Παρομοίως και εγώ το ίδιο θα αγοράσω στο τέλος αυτού του μήνα. Best seller έχει γίνει αυτό το μοντέλο πια...! 8)

Δημοσ.
Από πλευράς επιδόσεων το NEC είναι κορυφή αυτή τη στιγμή. Αλλα και από πλευράς τιμής ειναι το φθηνώτερο. Δεν βλέπω το pioneer να υπερτερεί σε κάποιο τομέα του NEC (βασιζονται και στο ίδιο chipset) ενω ειναι ακριβότερο. Το Samsung ξεχασε το' date=' ειναι πολυ χειρώτερο από πλευράς και επιδόσεων και ποιοτητας εγγραφής, ενω η τιμή του ειναι σχεδον ιδια με το NEC.

Νομιζω οτι το NEC είναι η μόνη σου επιλογή, εκτος αν θες να περιμένεις και να δώσεις κατι παραπάνω (οχι μονο κατι...) για το Plextor 716 το οποίο οπως και να το κάνουμε ειναι Plextor.

Aν θες να τα ψαξεις λιγο περισσότερο, εκτος από το NEC θα εβαζα στο "παιχνιδι" στην τιμή αυτή, και το 16αρι LG, το οποιο υπερτερεί του NEC σε ποιοτητα εγγραφής και υποστηριξη DVD-RAM, αλλα υστερεί σε ταχυτητα και τιμη.

Σοβαρά, αναλυτικά τεστ θα βρεις για τα drive που ζητας στο http://www.cdrinfo.com[/quote']

Ένας φίλος πάντως που έχει το NEC μετά από αναβάθμιση στο firmware(τουλάχιστον τότε το προσέξαμε) η ποιότητα εγγραφής έπεσε αρκετά. Έγραφε τα DVD TY 8x σε 16x αλλά όταν τα έβαζα σε DVD-ROM μόλις έφθαναν στο 79% έβγαζαν read-errors. Ίσως να έφταιγε το firmware, ίσως ότι τα έγραφε σε 16x αλλά πάντως υπήρχε πρόβλημα. Να διευκρινίσω ότι με το παλιό firmware σε Ridisc 4x γραμμένα σε 4x δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα.

Όταν λες ότι το LG έχει καλύτερη ποιότητα εγγραφής μήπως μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος? Ποιά μοντέλα υποστηρίζουν το software που τσεκάρει την ποιότητα εγγραφής? Και υποστηρίζει bitsetting το LG?

Επίσης να προσθέσω ότι σαν διαβαστήρι το NEC επίσης δεν λέει πολλά(σε αντίθεση με το PIONEER). Με το μαμίσιο firmware ριππάρει σε 2x. Με την αλλαγή του firmware στον φίλο μου ριππάριζε μέχρι και 16x αλλά αν δεν ήταν καλογραμμένο το δισκάκι δυσκολευόταν ή και δεν το διάβαζε. Μου τα έφερνε εμένα και το TEAC58D(=PIONEER) που εχω εγώ τα διάβαζε αέρα. Έχει γραφτεί και εδώ στο insomnia ότι σαν διαβαστήρι δεν λέει και πολλά. Αυτό βέβαια δεν σε πειράζει αν έχεις ένα καλό διαβαστήρι, αλλά αν το θέλεις μόνο του στο PC μπορεί να είναι πρόβλημα.

Μιάς και συζήτάμε αυτό το θέμα ξέρει κανείς το Liteon 1633 τι λέει allaround σαν συσκευή? Αυτά σαν διαβαστήρια τουλάχιστον φημίζονται και το συγκεκριμένο μοντέλο έχει και καμμιά 10αριά ευρώ φθηνότερα από το NEC στο e-shop. Κυττώντας τα χαρακτηριστικά τους τα μειονεκτήματα σε σχέση με τα πιο καινούργια NEC,PIONEER,LG είναι ότι γράφει τα -R σε 8x αντί για 16x και τα DL σε 2.4x αντί για 4x.

Δημοσ.

Θα πρέπει να ρωτήσω τον φίλο μου. Αλλά αν δεν υπάρχει πρόβλημα από την δική σας εμπειρία με συγκεκριμένα firmware τότε OK. Απλώς επιβεβαιώστε το αν είναι καλό και σαν διαβαστήρι.

Ότι χαλάνε τα LG το έχω ακούσει και εγώ.

Δημοσ.

Εχω ακουσει και εγω φήμες σχετικά με το οτι τα LG χαλάνε πιο γρηγορα. Δεν ξέρω αν ειναι αλήθεια.

Οσο για την ποιότητα εγγραφής θεωρώ ως αξιόπιστη πηγή τα τεστ που κάνει το cdrinfo.

SV1EOD, όντως το NEC δεν θεωρείται καλό στο διάβασμα. Φαινεται να έχει δυσκολίες με τα ταλαιπωρημένα DVD. Το pioneer φαινεται καλύτερο σε αυτόν τον τομέα. Πιστέυω ομως ότι με νεωτερα firmware θα βελτιωθεί η κατάσταση (δεν υπάρχει καμμια εγγυηση γι αυτό, βεβαια!)

Το LG (μιλάω για το 4160) διαβάζει και γραφει πολύ καλύτερα (συμφωνα πάντα με τα τεστ που εχω δει).

Πάντως εγω την παρούσα στιγμή αν αγοραζα νέο DVD-RW, θα έπερνα το Plextor-712, για τους παρακάτω λόγους:

1. Αξιοπιστία και ποιότητα εγγραφής

2. Δεν με ενδιαφέρουν τα DL αφου δεν βλέπω τον επόμενο χρόνο να πέφτουν σε χαμηλές τιμές. Οταν πέσουν, σε 2 χρόνια ας πούμε, θα εχουν βγεί και 8χ ή 16χ DL οπότε πάλι θα χρειαστούμε νέο γραφτηρι (ετσι κι αλλιως 50-60 ευρω θα έχουν)

3. Δεν θεωρώ οτι το 16χ ειναι ουσιαστικά πιο γρηγορο απο το 12χ του plextor.

Αυτά φυσικά, βάση των δικών μου αναγκων και προτεραιοτήτων, αν βέβαια ήθελα οποσδήποτε το DL (εδω και τωρα!), θα έπερνα το NEC αλλιως θα περιμενα για το 716

Οι ανάγκες του κάθε χρήστη ειναι διαφορετικές, για παράδειγμα κάποιος μπορεί να θέλει ενα DVD που να αντιγράφει παιχνίδια με κάποιο κλείδωμα (Safedisk, SecuROM κλπ), προφανώς θα επιλέξει με αλλα κριτηρια....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...