Προς το περιεχόμενο

ΠΟΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ AGP?

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι λάθος πιστεύω να περιμένει κάποιος να βγεί κάτι καλύτερο στην τεχνολογία γενικότερα (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Και το καινούργιο όταν βγεί λίγη θα είναι η δόξα του, θα ανακοινωθεί οτι κάτι άλλο είναι στα σκαριά και με την ίδια λογική θα πρέπει να ξανα περιμένεις.

Πάντως θα συμφωνήσω οτι έχουμε γίνει αρκετά υπερβολικοί και πολλές φορές τα σκάμε για ανούσια πράγματα. Το αν θα μπορώ να παίξω σε 1600χ1200 με 8Χ το θεωρώ υπεβολικότατο. Έχουμε καταντησει να πέρνουμε ένα καινούργιο παιχνίδι και το πρώτο πράγμα που να κάνουμε είναι benchmark και μετά βουρ στα φόρουμ για το πως θα αυξήσουμε επιδόσεις ή να κοκορευτούμε πόσα fps βγάζει το σύστημα μας. Τα περισσότερα threads έτσι κινούνται, πολυ tweaking και ελάχιστη συζήτηση για το παιχνίδι.

Εγώ πάντως εδώ και 10 μήνες έχω μια GeForce FX5900 και όλα πηγαίνουν ρολοι σε όλα τα παιχνίδια. Δεν έχω κάνει καν τον κόπο να δω πως πάει στα 1600Χ1200 γιατί το θεωρώ λιγάκι υπερβολικό. Ναι ίσως να φαίνεται λιγάκι καλύτερο το παιχνίδι, αλλα αναβάθμιση γι'αυτό δεν κάνω, και δεν είναι θέμα οικονομικό. Να πληρώσω ένα κάρρο λεφτά για μικροδιαφπρές στην ποιότητα;

Η κάρτα μου είναι μια χαρά και θα είναι τουλάχιστον για άλλον έναν χρόνο. Με την ίδια λογική κάποιος που θα αγοράσει σήμερα μεταγενέστερο μοντέλο θα είναι μια χαρά για 1,5-2 χρόνια, ότι και να κάνει και ότι και να σκάσει ή περιμένει, δε νομίζω οτι είναι ρεαλιστικό να περιμένει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κάρτα είται είναι PCI, PCI-E, AGP, ISA (lol) να του διαρκέσει περισσότερο.

Τώρα αν κάποιος θέλει να χαζέυει τις υφες και να μετράει τα pixel τότε ας γίνει συνδρομητής στην nVidia ή αλλου. Κάνα 500ρικο το 6μήνο το υπολογίζω το κόστος του texture-spotting. Αλλά αυτό ΔΕΝ αφορά τον μέσο χρήστη...

Δημοσ.

Επίσης θα ήθελα να πω για τον φίλο που είπε παραπάνω 'τι games ετοιμαζουνε' οτι η ποιότητα των γραφικών στα παιχνίδια είναι αρκετά δυσανάλογη με το hardware που υπάρχει. Λίγες εταιρίες βελτιώνουν τον κώδικα τους ώστε να βγάζουν το max μιας κάρτας γραφικών. Απλώς ζητάνε καλύτερο hardware, μιας και εχουμε συνηθήσει να είμαστε με το χέρι στην τσέπη για αναβάθμιση κάθε τρεις και λίγο....

Δημοσ.
Εγώ πάντως εδώ και 10 μήνες έχω μια GeForce FX5900 και όλα πηγαίνουν ρολοι σε όλα τα παιχνίδια. Δεν έχω κάνει καν τον κόπο να δω πως πάει στα 1600Χ1200 γιατί το θεωρώ λιγάκι υπερβολικό. Ναι ίσως να φαίνεται λιγάκι καλύτερο το παιχνίδι, αλλα αναβάθμιση γι'αυτό δεν κάνω, και δεν είναι θέμα οικονομικό. Να πληρώσω ένα κάρρο λεφτά για μικροδιαφπρές στην ποιότητα;

To kata poso axizei h anavathmish einai poly ypokeimeniko, alla as mhn ta sarwnoume ola. Oi diafores me ypshles analyseis/eye candy/ktl fainontai anetotata. To an axizoun ta lefta mas, exartatai apo ton kathena mas. Px, eidika se mia polh borei me ena seicento na kaneis aneta th douleia sou, auto omws de shmainei oti an eixes mia porsche de tha evlepes diafora.

Dystyxws gia ta portofolia mas, to ypshlo image quality einai arketa ethistiko :(

Δημοσ.
Px, eidika se mia polh borei me ena seicento na kaneis aneta th douleia sou, auto omws de shmainei oti an eixes mia porsche de tha evlepes diafora.

Ti diafora tha eblepes? An eisai se mpotiliarisma oti kai na exeis ton idio xrono tha kaneis na ftaseis. Elpizo na katalabaineis ti ennow, gia na min parexigitho...

Δημοσ.

Εγώ απ' την άλλη θα έλεγα ότι αξίζει να πάρει κάποιος PCIexpress που σκοπεύει να φτιάξει νέο σύστημα.

O λόγος είναι απλός.

Η τιμή της (κορυφαίας στο τελευταίο συγκριτικό του RAM ) Albatron 6600GT

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=872&Nav_Section_Id=20&Catalog_Id=1&Product_Id=226608&Merchant_Id=1&sts_cid=3

είναι μόλις 200+φπα. Πέστε μου τί θα παίρνατε μ' αυτά τα λεφτά σε AGP. Μήπως καμιά 9800pro που εδώ και κάποιους μήνες διάβαζα εδω πέρα "πάρτε την όπου τη βρείτε αμέσως"?

Η απόδοσή της είναι αστεία μπροστά στην 6600GT! :D

Πεστε μου επίσης εσείς με τις FX5900 πόσο τις είχατε αγοράσει όταν θεωρούνταν κορυφαίες... :)

Επίσης η απλή 6600 σε PCI express έχει μόλις 132+φπα.

http://www.zero1.gr/product_info.php?products_id=13973

Τϊ θα αγοράζατε σε AGP στα ίδια χρήματα? Μήπως μια 9600pro με το ζορι? Η σύγκριση επιδόσεων επίσης αστεία!!!

Αυτή τη στιγμή για AGP καλή και σε λογική τιμή είναι μια 6800LE αλλά απ' ότι διάβασα έχει ΚΑΙ γύρω στα 280+φπα και σε επιδόσεις είναι κατώτερη μιας 6600GT σε PCI express

Με όλα αυτά θέλω να πω να μην είμαστε αρνητικοί στη νέα τεχνολογία αρκεί να είναι σε λογική τιμή.

ίσως τελικά και ένας που έχει motherboard με το παλιό AGP να τον συμφέρει η αγορά νέας motherboard και κάρτας γραφικών PCIexpress παρά μιας 6800LE AGP.

Θα μου πείτε ότι η 6600GT ίσως βγει και σε AGP, αλλά μην ξεχνάμε ότι το PCIexpress είναι μια επένδυση που θα αντέξει στο χρόνο περισσότερο από μια λύση AGP.

Δημοσ.

Κυκλοφορούν και σε AGP 6600GT oπότε το επιχείρημα παύει να υφίσταται.

Και όχι μια 6800LE δεν είναι σε καμία περίπτωση πιο αργή από μια 6600GT.

Θα μου πείτε ότι η 6600GT ίσως βγει και σε AGP, αλλά μην ξεχνάμε ότι το PCIexpress είναι μια επένδυση που θα αντέξει στο χρόνο περισσότερο από μια λύση AGP.

Συνήθως θα ΄πρεπε να συνιστάται λιγάκι υπομονή με τις νέες τεχνολογίες μέχρι να ωριμάσουν. Ακόμα δεν κυκλοφόρησαν ΑΜD/PCI-E μητρικές σαν απλό παράδειγμα και εγώ προσωπικά δεν έχω καμία διάθεση να επενδύσω σε ένα Ρ4 με την προοπτική των 64-μπιτων Αthlon.

To πόσο θα αντέξει στον χρόνο είναι σχετικό.

Η απόδοσή της είναι αστεία μπροστά στην 6600GT!

9800PRO vs 6600GT; Θα αστειεύεσαι προφανώς.

Επίσης η απλή 6600 σε PCI express έχει μόλις 132+φπα.

΄Οτι πληρώνεις παίρνεις. Μια απλή 6600 απέχει αρκετά σε επιδόσεις από μια 6600GT. Πες μου πότε δοκίμασες μια απλή 6600 σε σύστημά σου;

Δημοσ.
Px' date=' eidika se mia polh borei me ena seicento na kaneis aneta th douleia sou, auto omws de shmainei oti an eixes mia porsche de tha evlepes diafora.[/quote']

Ti diafora tha eblepes? An eisai se mpotiliarisma oti kai na exeis ton idio xrono tha kaneis na ftaseis. Elpizo na katalabaineis ti ennow, gia na min parexigitho...

Το παράδειγμα δεν βοηθάει να κάνει καλό παραλληλισμό, αλλά αν έχεις οδηγήσει μια Porsche θα ξέρεις κατ΄αρχήν την τεράστια διαφορά στο συναίσθημα οδήγησης σε σχέση με ένα υποθετάκι της πλάκας.

Τέτοια αυτοκίνητα πολυτελείας δεν ενδείκνυνται για κυκλοφορία στην πόλη ούτως ή άλλος. Το παίρνεις όταν έχεις την οικονομική άνεση για τις τρομερές επιταχύνσεις/ταχύτητά του. Πλην όμως ακόμα και σε μια εθνική που θα τρέχεις μόνο με 80 τα δύο αυτά αυτοκίνητα είναι σαν την μέρα με την νύχτα όσον αφορά το συναίσθημα οδήγησης και ας μην μιλήσουμε για σταθερότητα ή ασφάλεια από την άλλη....

Δημοσ.

παιδιά ,

έχω την εντύπωση ότι η 6600 έχουν 128αμπιτο δίαυλο , σε σχέση με τις 9800 που έχουν 256αμπιτο.Πως είναι δυνετόν μια 6600 να έχει καλύτερες επιδόσεις από την 9800 . Και ισχυρότερο επεξαργαστή και γρηγορότερη μνήμη να έχει , ο δίαυλος "μπουκώνει" την κίνηση από και προς GPU . Εγώ τουλάχιστον έτσι τα ήξερα μέχρι σήμερα , το έυρος του διαύλου είναι πολύ καθοσριστικό στην απόδοση της κάρτας. Τώρα αν η 6600 έχει 256αμπιτο δίαυλο δεν το ξέρω.

Πάντως προσωπικά με την ASUS 6800 είμαι πολύ ευχαριστημένος. Απότι είδα μάλιστα στο πλαίσιο οι λεβέντες ανέβασαν την τιμή της στα 360 ευρώ (από 320 που την είχαν) .Φαίνεται θα έχει ζήτηση.

Αυτά :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...