GianniSM Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 cyberwalker mporeis na mou proteineis enan asfalh tropo gia elegho trofodotikwn??
savvasha Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Ki egw HMMY eimai stin Patra H mnhmh den fteei, giati exw dokimasei kai me alles mnimes. To trofodotiko mou vgazei 350 W (toulaxisto etsi grafei ). Exei 3-4 meres omos pou den mou dimiourga provlima...
CyberWalker Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2004 cyberwalker mporeis na mou proteineis enan asfalh tropo gia elegho trofodotikwn?? Ασφαλή όχι, τρόπο όμως ναι! Πες μου σε ποιο βαθμό φτάνουν οι γνώσεις σου (και ο διαθέσιμος εξοπλισμός σου) για να σε βοηθήσω στο βαθμό που μπορώ. Έχεις πρόσβαση σε παλμογράφο; Μάλλον απίθανο. Έστω μια σειρά από αντιστάσεις και ένα πολύμετρο όμως...;! Και κάτι ακόμα! Η εκτίμηση θες να είναι α) ΑΝ έχει χαλάσει η όχι ή β) να ξέρεις πχ και σε πιο βαθμό έχει χαλάσει, διάγνωση του αν είναι δυσλειτουργικό και σε βαθμό να κάψει κάτι; Η αντικατάσταση ενός υλικού είναι δύσκολη (ειδικά αν κάποιος λέει το κλασσικό "χάλασε έτσι στα ξαφνικά") - Ωστόσο η διάγνωση μιας βλάβης γενικά είναι δυνατή. Από τώρα στο λέω πως αν πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση τότε για να σε βοηθήσω πρέπει να μου πεις το ιστορικό και τι παρουσιάζει. Και αν το δω μπορώ να σε βοηθήσω αλλά διάγνωση remotely δεν σου εγγυόμαι! ΥΓ : Να προσθέσω κάτι που συμβαίνει πυκνά συχνά σε διορθώσεις με διάφορες πατέντες! Το σενάριο έχει ως εξής! :arrow: 1. Χαλάει 2. Ψάχνεσαι 3. Πιστεύεις 99% ότι βρήκες το λάθος 4. Το διορθώνεις 5. Κάνεις το σταυρό σου ότι όσο καιρό 'χαλούσε' αυτό το εξάρτημα δεν πήρε μέντα κάτι περιφερειακά στην πλακέτα που οδηγούσε ή οδηγούνταν από το ελαττωματικό 6. Το δοκιμάζεις 7. Δουλέυει 8. Χαίρεσαι και το κλείνεις 9. Το δουλέυεις 2 μήνες και μετά αρχίζει να κάνει πάλι κολλήματα (ακόμα και διαφορετικής συμπεριφοράς με την αρχική προβληματική) 10. Σπάζεσαι και δεν ξέρεις πλέον τι φτάιει μέχρι που συνειδητοποιείς ότι έχασες το χρόνο σου και κίνδύνεψες να χαλάσεις και κάτι άλλο = data corruption. Αυτό που σου περιγράφω είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης μου όποτε έχω διορθώσει πράγματα τόσο σε εμένα όσο και σε φίλους. Δυστυχώς πάντα υπάρχει η περίπτωση κάτι που δουλεύει αρχικά σωστά, στην πορεία και με την πολύ χρήση ακριβώς επειδή έχει μπει σε ένα μηχάνημα με 'προϊστορία' να μην αντέξει ή να προκαλέσει πρόβλημα αλλού. Άρα ποτέ δεν είσαι σίγουρος σε πολύπλοκες πλακέτες για τη σωστή διόρθωση. Ωστόσο, το ξαναλέω η ΔΙΑΓΝΩΣΗ είναι πιο έυκολη και μερικές αντιστάσεις και ένα πολύμετρο (ειδικά αν μπορείς να διαθέσεις και χρόνο) είναι ότι καλύτερο. Σε όσα συζητάμε να θυμάσαι ότι παίζει ρόλο μεγάλο το τι προστασίες μπορεί να εγείρει το κύκλωμα του PSU και σε ποιές εξόδους. Εύχομαι να μην έχει κυκλώματα διόρθωσης (PFC), ή προστασίες βραχυκυκλώματος ή προστασίες ανοιχτοκυκλώματος (λειτουργίας εν κενό) γιατί αυτά που θα μετράω με το πολύμετρο θα πρέπει να τα συνδυάζω και να τα διασταυρώνω και αυτό παίνει ΠΑαααααρα πολύ ώρα.
GianniSM Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2004 gnwseis oson afora tin ilektroniki polles(apofoitos tou tei ilektronikis thes/kis).doulevw sto RMA mias etairias, kai ws twra to mono asfales pou exw san diagnwsi einai xekina/den xekina. palmografo den exw alla ehw ena polimetro. metrwntas tis taseis hwris fortio diskola 8a mou dixei to provlima...ws twra afto pou ekana itan na fortwnw to trofodotiko me halasmenous diskous kai meta na metraw, alla k pali den einai asfalis tropos aftos...opote 8elw na xerw POTE ena koulo pou mou vgazei ena pc DEN ftaiei to trofodotiko testarontas to. oi antistaseis efkola vriskontai...o xronos omws stin douleia mou...oloi ta 8eloun proktes.i erwtisi mou itan genniki
CyberWalker Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2004 Ε, άρα όσα περιγράφω τα έχεις κοινό βίωμα! Ασφαλής τρόπος για να κάνεις μια δυό μετρήσεις και να αποφανθείς με βεβαιότητα δυστυχώς δεν υπάρχει ή έστω δεν γνωρίζω εγώ. Ένας παλμογραφος πάντως θα βοηθούσε, ειδικά στη δουλειά σου. Πάντως με αυτά που έχεις στη διάθεσή σου, πολύ σωστά κάνεις και ελέγχεις με τον τρόπο που ελέγχεις. Κατανοώ ότι θες κάτι πιο στάνταρ αλλά δυστυχώς ότι πιο σίγούρο απαιτεί χρόνο... Μακάρι να είχα μια μέθοδο 'τυφλοσούρτη' να προτείνω αλλά δυστυχώς, πέρα των όσων ανέφερα παραπάνω, κάθε περίπτωση την αντιμετοπίζω ξεχωριστά. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι ας πει... :roll:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.