CyberWalker Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2004 EDIT : Διαβάστε καλύτερα κατευθείαν το 4o post μου... Γειά σας!Αρκετές φορές έχει τύχει να κάνω αντιγραφές με το ghost αλλά αυτή τη φορά η περίπτωση είναι κάπως ιδιάζουσα! Έχω δύο σκληρούς δίσκους που ο καθένας τους έχει ένα primary partition και πολλά logical (3,4 ο καθένας τους) ! Στο ένα από τα primary (του σκληρού 1 ας πούμε) έχω τα XP και θέλω να τα αντιγράψω στο άλλο primary (του άλλου σκληρού). Η αντιγραφή έγινε κανονικά και με ghost (παρόλο που οι σκληροί είναι πάνω σε controllers - ο ένας σε έναν RAID και ο άλλος σε έναν SATA). Ωστόσο μετά την αντιγραφή πρέπει να κάνω ενεργό και το άλλο λειτουργικό (το αντεγραμμένο πλέον) αλλά δεν μπορώ γιατί φορτώνει από ένα παλιό Suse linux που είχα τον boot loader του (GRBU ή κάπως έτσι) και σταματάει εκεί. Απ'ότι κατάλαβα πρέπει να φτιάξω το σωστό Master Boot Record. Με FΙΧΒΟΟΤ (έχοντας μόνο τον σκληρό 2 επάνωγια λόγους ασφάλειας) δεν έφτιαξε. Με FIXMBR φοβάμαι να το κάνω γιατί μου βγάζει μήνυμα ότι είναι πολύ πιθανό να χαθούν τα άλλα partitions (τα logical) γιατί το partition table μοιάζει corrupted ή είναι μη προσπελάσιμο. Τι κάνω; Βάζω άλλον boot loader από πρόγραμμα; Αργότερα σε αυτόν όπου υπάρχει η κόπια θα εγκατασταθεί και linux. Λέτε έτσι να το βρει και το boot των windows; Είναι master και οι δύο αλλά δεν παίζει ρόλο...
CyberWalker Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Καλά, το πρόβλημα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Έχω κάνει απίθανες αλλαγές και πατέντες αλλά δεν πιάνουν. Πλέον θέλω να δοκιμάσω να εγκαταστήσω έναν driver (ITE IT8212 ATA RAID) που βρήκα από το site της mobo μου (Gigabyte K7 Triton - 7N400 PRO2) για το linux (Suse 9.1 ή 9.2) αλλά δεν ξέρω πως γίνεται αυτό στο setup! Να προσθέσω ότι στο site γράφουν πως ο driver είναι για redhat και mandrake αλλά δεν αναφέρεται κάτι για Suse.
daniel's_saving_grace Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 an kaneis... /fdisk mbr ...den ginetai tipota?
CyberWalker Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Όχι! Το πρόβλημα είναι πολύ περίεργο. Σκέψου ότι έχω κάνει και low format, fixmbr, fixboot, bootcfg ... Αυτό που θέλω να κάνω είναι να έχω και τα δύο λειτουργικά σε ένα σκληρό - controller. Πρέπει λοιπόν : :arrow: είτε να βρω πως μπαίνει ο driver του ATA στο linux για να δει τον σκληρό που έχω ήδη τα XP (γιατί το linux 'βλέπει' μόνο τον SATA κατά την εγκατάσταση) :arrow: είτε να μεταφέρω (με ghost) τα WINXP στον SATA αλλά να τα κάνω να δουλέψουν! Η μεταφορά γίνεται αλλά τα windows πάντα κολλάνε είτε στο login screen κάπου τυχαία, είτε αργότερα αφού ξεκινήσουν στον λογαριασμό μου (στα πρώτα 10-15 δευτερόλεπτα πετάνε μπλέ οθόνη λέγοντας ότι φταίει το Si3112r.sys) Και με τον driver έχω παίξει αλλά τίποτα.
CyberWalker Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Τελικά βρήκα πως πρέπει να προσθέσω τους drivers αλλά δυστυχώς αυτοί που έχω δεν κάνουν! Μήπως κάποιος ξέρει που μπορώ να βρω τους drivers για ITE RAID Controllers (GIGARAID) στο SuSE 9.2 (Kernel 2.4.2-82) ???
dominant Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Exeis psaksei mesa sto suse an exei ena package RaidTools ?
CyberWalker Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Μα δεν μπορώ να μπω στο SuSE! Αφού για να το εγκαταστήσω πρέπει πρώτα να αναγνωρίσω τον σκληρό. Σε ευχαριστώ πάντως! Να ρωτήσω κάτι! Το αρχείο που πρέπει να βάλω είναι ένα; Συνήθως βρίσκω (επειδή έχω ψάξει αρκετά) αυτό : iteraid.o Σε κάθε διανομή οι distibutors δίνουν φακέλους με ένα τέτοιο αρχείο μέσα. Είναι αρκετό; ή μήπως όπως και στο windows (που θέλουν .sys, .inf, .oem) χρειάζονται και άλλα και στο linux; ΥΓ : Τους πληρέστερους drivers τους βρήκα από το site του on-board chipset (iTE). Εμπεριέχουν για πολλές διανομές ανάλογα αρχεία. Μέχρι και τα source έχουν. Το θέμα όμως είναι ότι για SuSE έχουν σταματήσει στους αντίστοιχους της διανομής 8.2
valotas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 To iteraid.o είναι object. Κατα πάσα πιθανότητα (99,9%) είναι κάποιο module του kernel. 1> Source του αρχείου δεν υπάρχει; Αν όχι τότε θα πρέπει να κοιτάξεις να είναι σύμφωνο με το version του kernel σου. 2> Αν σου δίνουν source πρέπει να το κάνεις compile για τον συγκεκριμένο kernel και πάλυ.
CyberWalker Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2004 Ναι σε ευχαριστώ, το ξέρω. Απλά δεν ήξερα ότι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να είναι πανομοιότυπο σε version με τον kernel! Βλέπεις το SuSE που έχω είναι το 9.2 και είναι ακόμα καινούργιο... Δεν ξέρω τι παίζει γενικά και με την υποστήριξη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.