karib Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Epeidh eida oti apo ta links gia ar8ra sxetika me tous ypologistes kai thn epidrash tous sthn ygeia pou eixa valei kanena den eixe to full ar8ro, katevasa ena pou einai full. Einai gia ta provlhmata pou mporei na dhmiourgh8oun sta matia kai einai edw: http://ezshare.de/files-en/88542/Eye_problems_and_visual_display_terminals--the_facts_and_the_fallacies.pdf.html An exei to 8arros(!) na to diavasei kaneis as mas pei kai ti leei Δεν κατεβαινει, οσο κι αν προσπαθησα.
imidazole Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Δεν κατεβαινει' date=' οσο κι αν προσπαθησα.[/quote'] Se mena fainetai na leitourgei... Opws kai na xei opoios to 8elei as mou kanei pm
random Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2004 παντως, στα pc, οσο προχωράμε, καλυτερεύει η κατασταση. απ'το 1985 και για 4 χρονια, επαιζα σε spectrum συνδεδεμένο σε ασπρόμαυρη TV (καπου 20-22'' χοντρικα) κατασκευης 1977!!! περιπτωση Τσερνομπίλ δηλαδή. και απο απόσταση, ξέρετε, οποιος θυματε ποσο μακρυ ηταν το καλωδιο του Speccy... καπου 2-3 μέτρα, αλλα επρεπε να κουμπωσει στο πισω μερος, οποτε καθομουν στο 1,5 μετρο μετα απο διαλειμα τετραετιας, επεσα σε μια κίτρινομαυρη (απο το ασπρομαυρο )οθονη του Sneider 8086, και 1995, στον "εκσυνχρονισμο" !!!! μια 14αρα color του 486, κανονική ατμομηχανή (μεγιστη συχνοτητα 60 Hz! ) μετα έφτιαξε η κατασταση.. Nokia 15άρα, 2002-04 : ΙΙyama , και Philips 17αρες, ενταξει ειμαστε. απο ωρες χρήσης, οκ. και επάγγελμα το έχω 8-10 ωρες, και χόμπυ μεχρι το ξημέρωμα. οποτε αμα παθω τιποτα θα σας πώ . αν μας εκανε και μια αναβαθμιση το αφεντικο που μ εχει "καρφωσει" στην 15αρα ακόμα, δεν θα ειχα παράπονο. Aκόμα τις TFT τις θεωρω τσουχτερες, αλλα μεχρι να χρειαστουν pc τα παιδιά μου (που ακομα δεν υπάρχουν), ευελπιστώ να πουλιούνται στα καλάθια των προσφορών _________________________________________________ Το ινδικό χειρίδιο της γειτονιάς σας.
karib Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2004 Φιλε random κι εγω κλεινω 20ετια στους υπολογιστες... Amstrad 6128 με πρασινη οθονη (η εγχρωμη ηταν για τους πλουσιους της εποχης...) Δεν διανοουμε τι @@@οθονη ηταν αυτη. Θυμαμαι ομως οτι ημουν μικρο παιδακι, κι αλλες φορες ειχα ανορεξιες, κι αλλες εκανα εμετο! Σιγουρα οι οθονες του 2004 δεν συγκρινονται αλλα μηπως ετσι θα λεμε παλι σε 10 ετη για τις σημερινες? Οι οθονες καλυτερευουν αλλα εμεις ως οργανισμοι παραμενουμε οι ιδιοι, και ειμαστε οι αποδεκτες των καλων οι κακων επιδρασεων....
Καριώτης Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2004 Ρε παιδιά δεν πιστεύω ότι το PC βλάπτει στον οργασμό ώχ!!!! συγνώμη λάθος post αντί για οργανισμό διάβασα οργασμό. sory και είχα μια καλή θεωρία
doc1000 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Geia se olous. Ena provlima pou eixa antimetwpisei itan oti stegnwnan ta matia mou otan kathomoun mprosta sto pc wres. Eftaiga egw giati apo tin prosilwsi mou den anoigokloina ta matia mou me apotelesma ayta na stegnwnoun. Episis den ekana dialleimmata ta opoia telika einai simantika... To provlima pou pisteyw oti mou exei dimiourgithei einai oti den mporw na estiasw opws estiaza se ena syggekrimeno simeio. Otan diavazw keimena sto pc aisthanomai na ta vlepw perisotero sfairika (san synolo tis eikonas) kai oxi kathe gramma i lexi xexwrista an katalavainete ti ennow. 1) Prospathiste na min dinete oli sas tin prosoxi kai min koitate tin othoni me poly entasi' date=' san na vlepete ton xaro narxetai (lol-dyskolo na to perigrapsw omws) kitate pio xalara... 2) Anoigoklinete ta matia syxna gia na min stegnwnoun. [/quote'] Φίλε Urban μήπως έχεις αστιγματισμό? Το έχεις ελέγξει? Επίσης αν είναι δυνατόν να δίνεις συμβουλες να ανοιγοκλέινουμε συχνά τα βλέφαρα! Φίλε μου αυτό γίνεται αυτόματα.. Και να θέλεις να κρατήσεις τα βλέφαρά σου να μην ανοιγοκλείσουν ΔΕ γίνεται, αφού αυτό γίνεται αντανακλαστικά... Τώρα αν έχεις ξηροφθαλμία είναι άλλο θέμα. Εντάξει λογικό είναι αν δεν γνωρίζεις ιατρική να πετάς διάφορα, αλλά έχω διαβάσει τόσες ανακρίβειες σ' αυτο το thread... Γενικά μου δίνετε την εντύπωση ότι η ηλετρομαγνητικές παρεμβολές είναι ραδιενέργεια του Τσέρνομπιλ! Κι εμένα όταν ανάψει το ψυγείο κάνουν θόρυβο τα ηχεία. Τί σημαίνει ότι το ψυγείο είναι κι αυτό καρκινογόνο? Δεν είναι δυνατό να λέει ο άλλος ότι επειδή του προκάλεσε πονοκέφαλο η οθόνη (επειδή ενδεχομένως την έχει σε χαμηλά Hz ή σε έντονη φωτεινότητα) να βγάζει το συμπέρασμα ότι οι οθόνες βγάζουν ραδιενέργεια! ΗΜΑΡΤΟΝ! O άλλος λέει τί του είπε ένας ιατρος εργασίας... Άμα ξέρατε τί εξειδίκευση έχει ένας γιατρός εργασίας από ιατρική... Λίγο απ' όλα και τίποτα! Για να μην πω για την αξιοπιστία των δημοσιογράφων της ΝΕΤ κλπ. Έχω ακούσει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ κοτσάνες απο άσχετους σοβαροφανείς δημοσιογράφους που ασχολούνται με ιατρικά θέματα!... Παντογνώστης δεν είμαι αλλά σα γιατρός να ξέρετε ότι έχω ακούσει απίστευτες φοβίες για καρκίνο απ' το παραμικρό. Εγώ θα έλεγα να ηρεμήσετε λίγο.
black_guard Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2004 gia xara se olous diavasa tin sizitisi kai einai pragmati poli endiaferousa ego prosopika den exo akousi pote kapia simvouli apo giatro i kati tetio gia afto to 8ema 8a sas po oti ksero apo prosopiki empiria eimai stous ipologistes apo to 2001 apo tin arxi tin o8oni tin eixa kai sinexizo na tin exo se ipsili analisi 1280 epi 1024 pixel pri peripou ena xrono piga se of8almiatro giati antimetopiza ena provlima me to mati mou den evlepa kala telika o giatros diapistose oti eixa kai sta dio 0,5 va8mous ipermetropikou as8igmatismou afto mou eipe oti den eitan tipota kai oute emprokito na megalosi kai oti 8a mporousa an i8ela na paro gialia gia otan ka8omai sto pc i stin tv telika omos den pira simera exo ftasi se teteio seimeio pou ama katso pio piso apo 1 metro stin tileorasi tin ora pou vlepo mia tainia den mporo na diakrino kala tous ipotitlous. prosopiki simvouli (min ka8este parapano apo dio ores tin imera sto pc sto katokato neoi eimaste as vgoume na kseskasoume kai na asxoli8oume me kati allo as ginoume pio koinonikoi kai sto kato kato na sas po kai kati den einai o ipologistis aftos pou 8a mas meinei meta apo 40 xronia alla oi oraies stigmes tis zois) afta eixa na po kai elpizo na pirate kati apo afta
doc1000 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2004 black_guard δε διαφωνούμε με αυτά που λες αρκεί να μην υπονοείς ότι φταίει η παρακολούθηση τηλεόρασης για το πρόβλημα του αστιγματισμού σου. Γιατί έχω ακούσει και κάποιους που πιστεύουν ότι επειδή διάβαζαν περιοδικά αυξήθηκε η μυωπία τους!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2004 Super Moderators Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2004 isws epeidh htan tsontoperiodika
karib Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2004 Παντως, νομιζω οτι η παροιμια 'φυλαγε τα ρουχα σου να εχεις -καποτε- τα μισα' δεν νομιζω οτι δεν θα μας ωφελησει. Κατι ηξεραν οι αρχαιοι που ελεγαν 'παν μετρον αριστον'.
theobabis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2004 Yποψιαζομαι οτι αν ηξεραν δεν θα εκαναν τετοιου ειδους γενικευσεις και θα φροντιζαν να ορισουν και να τεκμηριωσουν τα ακρα, ωστε η αναφορα στο "μετρον" να αποκτησει τουλαχιστον νοημα. Για αποδειξη δε το συζηταμε, εχουμε δρομο ακομη.
karib Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2004 Εχω ακούσει από αρκετούς οφθαλμίατρους ότι είναι καλό να υπάρχει δίπλα από οθονες CRT ένας μικρος κακτος, διοτι αποροφα ακτινοβολια.
Haros Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2004 Ki egw exw akousei gia diafora pragmatakia pou bazontas panw 'h dipla sto pc aporofane thn aktinobolia, alla den xerw kata poso kanoun douleia :?
red30 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2004 Μου φάνηκε πολυ αστειο αυτο με τον κάκτο και θα προτείνω μια δοκιμασμένη λύση για την απορρόφηση της ακτινοβολίας: Στα σοβαρα τώρα, θα συμφωνήσω κι εγω με το γιατρό πιο πάνω, δεν μου φαίνεται αυτο καθ' αυτο το πρόβλημα της ακτινοβολίας τόσο μεγάλο, απο προσωπική πάντα εκτίμηση. Βλέπω συναδέλφους και γνωστούς να χρησιμοποιούν απαρχαιωμένες οθόνες που τρεμοπαίζουν, πληκτρολόγια με 2χιλ βρωμιά σε κάθε πλήκτρο, μισο-σπασμένες καρέκλες καφενείου τύπου ...ανάκρισης, κουτιά να κουδουνίζουν γιατι ειναι ξεβιδωμένα και να παράγουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ θόρυβο και ζαλάδα, ποντίκια χωρις χώρο να κινηθούν και με το καλώδιο σφηνωμένο μεταξύ οθόνης και πληκτρολογίου. Ολα αυτα δεν δημιουργούν το αισθημα της κούρασης/πονοκεφάλου κτλ και τελικά καταλήγουμε οτι φταιει η ακτινοβολία , ενω φταιει το ξέρο μας/τους το κεφάλι; Μπορείτε να φανταστείτε πόσοι ΔΕΝ ακολουθούν ουτε ενα βασικό κανόνα εργονομίας; (ουτε καθαριότητας βεβαιως...) :wink:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.