Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για ebay...

vlachaquito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελωνείο δεν υφίσταται μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και πολλά χρόνια. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα αυτοκίνητα.

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα αυτοκίνητα.

Και μοναδική εξαίρεση αποτελεί η χώρα μας όσον αφορά τα αυτοκίνητα αν δεν κάνω λάθος!

Δημοσ.

Ξέρει κανείς που μπορώ να δω τον τιμοκατάλογο ΕΛΤΑ για αποστολές στο εξωτερικό;

Πχ. πόσο στοιχίζει να στείλω ένα δέμα μισού κιλού ως γράμμα σε UK;

Δημοσ.

Το απόγευμα άνοιξα μια δημοπρασία στο ebay. Όταν ψάχνω όμως από το search με βάση το όνομα ή στοιχεία της περιγραφής ΔΕΝ μου την εμφανίζει στο listing. Γνωρίζει κανείς το λόγο;;;

Δημοσ.

Το paypal και πως σε κάνει μπαρούτι...:

Όπως έγραψα και προχθές, κέρδισα σε μια δημοπρασία έναν επεξεργαστή. Όλα ωραία ως εδώ. Αφου συνεννοηθήκαμε με τον πωλητή, έκανα την πληρωμή μέσω paypal. Επειδή ήταν η πρώτη μου αγορά απο κει φυσικά δεν είχα κάνει verify το λογαριασμό και ο πωλητής μου επέστρεψε αμέσως τα χρήματα ζητώντας μου να ακολουθήσω τη διαδικασία επαλήθευσης πρώτα. Ωραία λέω κι εγώ, να το κάνω.

Μετά από 3 μέρες (δηλαδή σήμερα), πήρα και τον κωδικό επαλήθευσης και τον χρησιμοποίησα αμέσως για να τελειώνει αυτό το θέμα. Αμ δε! Με το που παω να πληρώσω, μου εμφανίζει μήνυμα "the payment cannot be funded with a credit card at this time" χωρίς καμία εξήγηση. Κοιτάζω στην τράπεζα και βλέπω ότι δεν έχουν περάσει ακόμα την επιστροφή χρημάτων, και έτσι βγαίνει πάνω από το πιστωτικό όριο.

Ωραία λέω, αφού συνεννοήθηκα πάλι με τον άνθρωπο, είπα να τον πληρώσω με τη 2η μου κάρτα (unverified αλλά με τα ίδια στοιχεία με την πρώτη -όνομα, διεύθυνση κλπ).Το ίδιο μήνυμα

Αυτή τη φορά μου είχε κι ενα link "Know more" όπου έλεγε τα εξής:

PayPal is constantly working to protect our members against fraud. We review every transaction before it is approved, and we may block a payment when we detect a potential risk.

Our reviews take into account every aspect of a transaction, including looking at both parties. These decisions help us maintain the integrity of our payments network in the same way as other payment processors: by declining transactions with an unacceptable level of risk.

While our fraud measures occasionally block a legitimate payment, to maintain overall security, we cannot overturn any decisions about an individual transaction.

If you decide to continue this transaction using a different funding source, please note that the associated risk levels have not been decreased.

Και θέλω να πω: ΤΙ Μ%$*Σ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΤΙ ΣΤΟΝ ^&***&6* ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ;:evil: :mad: :mad: :mad: :evil: :evil: :mad:

Το έχει συναντήσει κανείς αυτό; Τι να κάνω;

:?

Δημοσ.

Φίλε FocusX δεν είναι Μ%$*Σ αυτοί! Απλά όπως λένε και στο κείμενο απ' το link, θέλουν να είναι όλα τέλεια και τυπικά ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα απάτης κτλ.

Έχουμε πει πολλές φορές εδώ μέσα ότι είναι προτιμότερο να τελειώνεις με όλες τις ιστορίες που απαιτεί το PayPal πριν προχωρήσεις σε κάποια αγορά. Ακριβώς για να μη μπλέξεις!

Δημοσ.

Από την ιστορία που έγραψα τι ακριβώς δεν είναι τέλειο και τυπικό γιατί εγώ δεν ξέρω... Εγώ επιμένω ότι είναι Μ%^$Σ με ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ. Αφού θέλουν να είναι όλα τέλεια γιατί με άφησαν να πληρώσω την 1η φορά unverified; Γιατί με έβαλαν να κάνω επαλήθευση; Γιατί δεν με ενημέρωσαν έστω; Στην τελική δε θα μου πουν αυτοί που μπορώ να δώσω τα λεφτά μου και που όχι.

Το θέμα είναι τι μπορώ να κάνω απο δω και πέρα; Τους έχω στείλει 2 email και ούτε φωνή ούτε ακρόαση βέβαια. Τηλέφωνο ΔΕΝ τους παίρνω. Έχω ενημερώσει και τον πωλητή βέβαια ο οποίος από τη μεριά του θα επικοινωνήσει και αυτός.

Κρίνω ότι δε θα βγάλω άκρη πάντως. We cannot overturn any decisions about an individual transaction λένε οι σοφοί Paypal ουρακοτάγκοι. Είμαι εξοργισμένος με όλη αυτή την ιστορία...

Δημοσ.

Καλησπέρα.Θέλω να κάνω και εγώ μια ερώτηση.Αν σου έρθει ειδοποιητήριο απο ελτά για δέμα μέσα σε πόσες μέρες πρέπει να πας να το παραλάβεις πριν το στείλουν πίσω?Ευχαριστώ

Δημοσ.
Το paypal και πως σε κάνει μπαρούτι...:

Όπως έγραψα και προχθές, κέρδισα σε μια δημοπρασία έναν επεξεργαστή. Όλα ωραία ως εδώ. Αφου συνεννοηθήκαμε με τον πωλητή, έκανα την πληρωμή μέσω paypal. Επειδή ήταν η πρώτη μου αγορά απο κει φυσικά δεν είχα κάνει verify το λογαριασμό και ο πωλητής μου επέστρεψε αμέσως τα χρήματα ζητώντας μου να ακολουθήσω τη διαδικασία επαλήθευσης πρώτα. Ωραία λέω κι εγώ, να το κάνω.

Μετά από 3 μέρες (δηλαδή σήμερα), πήρα και τον κωδικό επαλήθευσης και τον χρησιμοποίησα αμέσως για να τελειώνει αυτό το θέμα. Αμ δε! Με το που παω να πληρώσω, μου εμφανίζει μήνυμα "the payment cannot be funded with a credit card at this time" χωρίς καμία εξήγηση. Κοιτάζω στην τράπεζα και βλέπω ότι δεν έχουν περάσει ακόμα την επιστροφή χρημάτων, και έτσι βγαίνει πάνω από το πιστωτικό όριο.

Ωραία λέω, αφού συνεννοήθηκα πάλι με τον άνθρωπο, είπα να τον πληρώσω με τη 2η μου κάρτα (unverified αλλά με τα ίδια στοιχεία με την πρώτη -όνομα, διεύθυνση κλπ).Το ίδιο μήνυμα

Αυτή τη φορά μου είχε κι ενα link "Know more" όπου έλεγε τα εξής:

PayPal is constantly working to protect our members against fraud. We review every transaction before it is approved, and we may block a payment when we detect a potential risk.

Our reviews take into account every aspect of a transaction, including looking at both parties. These decisions help us maintain the integrity of our payments network in the same way as other payment processors: by declining transactions with an unacceptable level of risk.

While our fraud measures occasionally block a legitimate payment, to maintain overall security, we cannot overturn any decisions about an individual transaction.

If you decide to continue this transaction using a different funding source, please note that the associated risk levels have not been decreased.

Και θέλω να πω: ΤΙ Μ%$*Σ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΤΙ ΣΤΟΝ ^&***&6* ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ;:evil: :mad: :mad: :mad: :evil: :evil: :mad:

Το έχει συναντήσει κανείς αυτό; Τι να κάνω;

:?

cannot be funded with a credit card: Σου λέει ότι δε μπορείς να πληρώσεις με πιστωτική κάρτα, όχι ότι δε μπορείς να πληρώσεις με τη συγκεκριμένη πιστωτική!

we may block a payment when we detect a potential risk: Το potential risk στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν καλύπτει το PayPal που μπορεί να χάσει 500 ψωροευρώ από μια τυχαία τρύπα γιατί στο κάτω κάτω αυτά είναι φραγκοδίφραγκα γι' αυτούς. Αντιθέτως καλύπτει εσένα που είσαι κάτοχος πιστωτικής κάρτας! Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που χρησιμοποίησες εσύ αυτή την πιστωτική, θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει κι ο γείτονας και να πληρώνεις ΕΣΥ τα 500 (όχι ψωρο)ευρώ που ίσως να είναι ένα ευκαταφρόνητο ποσό για 'σένα.

we cannot overturn any decisions about an individual transaction: Όταν μιλάμε για αμερικάνικες νομομανείς εταιρίες, μιλάμε για τυπικότητα και by-the-book κινήσεις επιστημονικής ακρίβειας. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν κάποια εξαίρεση, ούτε καν για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του PayPal.

continue this transaction using a different funding source, please note that the associated risk levels have not been decreased: Πολύ ξεκάθαρα σημειώνει ότι αν δοκιμάσεις να πληρώσεις με άλλο τρόπο από αυτόν που απορρίφθηκε στην αρχή, να έχεις υπόψιν σου ότι θα συμβεί το ίδιο. Με λίγα λόγια εφόσον δεν έκανες verify την δεύτερη κάρτα ΠΡΙΝ πληρώσεις το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Καλησπέρα.Θέλω να κάνω και εγώ μια ερώτηση.Αν σου έρθει ειδοποιητήριο απο ελτά για δέμα μέσα σε πόσες μέρες πρέπει να πας να το παραλάβεις πριν το στείλουν πίσω?Ευχαριστώ

Δεν ξέρω αν υπάρχει όριο, καθώς κι αν θα τηρούνταν απ' όλα τα ταχυδρομεία. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις στο freephone των ΕΛΤΑ που έχω δώσει πιο πάνω.

Δημοσ.

Giankyr καταρχάς σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Για το 1ο και το 4ο που λες, το διαπίστωσα κι εγώ ότι δε μπορώ να χρησιμοποιήσω γενικά πιστωτική. Την 2η πιστωτική με υποχρεώνει να την κάνω verify πριν κάνω οτιδήποτε άλλο. Εν τω μεταξύ βέβαια όλα τα στοιχεία της 2ης είναι ακριβώς ίδια (φυσικά) με της 1ης! Κι άλλο verify; Η εγώ είμαι ηλίθιος... Τέλος πάντων ποιο το νόημα να είμαι πλέον μέλος του Paypal; Κανένα λεω εγώ, θα τους ζητήσω πίσω και τα 3 ευρώ για τις "επαληθεύσεις". Όχι γιατί θα με σώσουν αλλά γιατί έχω μουλαρώσει και δεν παίρνουν από μενα ούτε σεντ.

2-> Το potential risk που καλύπτει εμένα το δέχομαι αλλά που στην ευχή το είδαν; Τι το τόσο 'υποπτο έχει αυτή η συναλλαγή πια;Εδώ να πω ότι στα 2 mail που τους έστειλα ήρθαν και 2 διαφορετικές απαντήσεις από άλλη υπάλληλο το καθένα. Σε γενικές γραμμές λένε ότι το "self-regulated program" τους "which we have no control upon" είδε κάποιο "pattern" στη συναλλαγή που έχει διαπιστωθεί ότι είναι ύποπτο. Εμένα δε μου λέει τίποτα αυτό. Να αναθεωρήσουν το κ!@$%πρόγραμμα τους.

3-> Συμφωνώ ότι έτσι πρέπει να είναι.

Τέλος πάντων, εγώ αυτή τη στιγμή πλην πιστωτικής δεν έχω άλλο τρόπο να πληρώσω. Το ΠΕΗ-ΠΑΛ δε με αφήνει επουδενί και με κανένα τρόπο να στείλω χρήματα -είτε με πιστωτική είτε με κάποιο άλλο τρόπο. Στον αγύριστο να πάνε λοιπόν.

Είδα στη σελίδα της δημοπρασίας ότι ο πωλητής δέχεται πληρωμές και με μια υπηρεσία που λέγεται BIDPAY. Κάτι ανάλογο με Paypal μου φαίνεται. Αν γνωρίζει κανείς τι παίζεται με αυτή την εταιρεία θα ήταν χρήσιμο να παρέθετε μια άποψη.

Δημοσ.

Για το bidpay δεν γνωρίζω. Αλλά αργά ή γρήγορα το PayPal, που ξεκίνησε να εξαπλώνεται πολύ, ίσως να σου χρειαστεί. Γενικά οι τυποποιημένες διαδικασίες του PayPal και του eBay είναι πολύ ιδιόρρυθμες και έχουν την ικανότητα να βγάζουν εμάς τους Έλληνες (λόγω νοοτροπίας) έξω από τα ρούχα μας με μία απίστευτη άνεση.

Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσεις απ' την αρχή, χρησιμοποιώντας άλλο email account, να κάνεις με αργά και σταθερά βήματα τα verify που χρειάζονται και τέλος να ολοκληρώσεις την παρούσα συναλλαγή.

Α και λεφτά από 'σένα δε θα πάρουν, απ' αυτόν που δέχεται λεφτά παίρνουν :)

Δημοσ.

Το κρατάνε το όρι στα ταχυδρομεία ΕΛΤΑ, είναι στις 15 μέρες, αν για κάποιο λόγο θα λείψεις παραπάνω πάρτους ένα τηλέφωνο να στο κρατήσουν.

Δημοσ.
Για το bidpay δεν γνωρίζω. Αλλά αργά ή γρήγορα το PayPal, που ξεκίνησε να εξαπλώνεται πολύ, ίσως να σου χρειαστεί. Γενικά οι τυποποιημένες διαδικασίες του PayPal και του eBay είναι πολύ ιδιόρρυθμες και έχουν την ικανότητα να βγάζουν εμάς τους Έλληνες (λόγω νοοτροπίας) έξω από τα ρούχα μας με μία απίστευτη άνεση.

Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσεις απ' την αρχή, χρησιμοποιώντας άλλο email account, να κάνεις με αργά και σταθερά βήματα τα verify που χρειάζονται και τέλος να ολοκληρώσεις την παρούσα συναλλαγή.

Α και λεφτά από 'σένα δε θα πάρουν, απ' αυτόν που δέχεται λεφτά παίρνουν :)

Δεν ξέρω αν θα μου χρειαστεί στο μέλλον αλλά θα κοιτάξω όσο περνάει από το χέρι μου να μη συμβεί αυτό.

Αν φτιάξω λογαριασμό με άλλο email δε θα χτυπήσει πάλι κόκκινο στα συστήματά τους;

Εγώ έχω βγει από τα ρούχα μου επειδή σε κάθε περίπτωση έκανα αυτό που μου ζητήθηκε για να γίνει μια τυπική συναλλαγή και τελικά κατέληξα και blacklisted! Αν δε βγάζει αυτό κάποιον από τα ρούχα του δεν ξέρω κι εγώ τι το κάνει. Απο κει και πέρα, ας μου τσαμπουνάνε για self-masturbated program ή δεν ξέρω τι άλλο. Να πάνε να δουν αν έρχομαι, οι τρόμπες.

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Δημοσ.

Ολο το λαθος ειναι δικο σου φιλε. Οταν ξεκινησα τη διαδικασια στο paypal περιμενα 3 μερες και μετα το χρησιμοποιησα. Αμα θες ασφαλεια ετσι ειναι. Επειδη βλεπω οτι εισαι καινουργιος στο χωρο καλο θα ηταν να μην βγαζεις τοσο γρηγορα συμπερασματα ειτε για το paypal ειτε για το ebay. Ωσ τωρα δεν ειχα καποιο προβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...