KWSN_Men Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2006 θεωρώ ότι τα ηλεκτρονικά κινούνται στο ebay. Οτιδήποτε άλλο δε θα πιάσει Μην είσαι σίγουρος. :wink:
nikostz9 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 παιδια μια ερωτηση γιατι δε ξερω τι παιζει.κερδισα μια δημοπρασια απτο γερμανικο ebay.de απτο καταστημα www_angelcent_de ψαρευτικα ειδη(συγκεκριμενα ενα μηχανισμο συρτης κερδισα)το συγκεκριμενο καταστημα εχει 1314 θετικες ψηφους και καμια 10αρια αρνητικες.το θεμα ειναι οτι εγω οταν κερδισα τη δημοπρασια 18noembrioy μου ηρθε το envoice mail απο αυτους πληρωσα κανονικα μεσω paypal.αλλα απο τοτε τιποτα τους εχω στειλει 2-3 e-mails με το τι γινεται με την αγορα μου και δε μου απανταει κανενας. τι γινεται τωρα περιμενω ακομα κι αλλο η κανω dispute?απτο συγκεκριμενο μπας και εχει ψωνισει κανεις να μου πει?
spirosta Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Πειμένεις 30 μέρες και μετά dispute... Μπορει κάπου απλά να έχει καθυστερήσει... Και επίσης οι γερμανοί μπορεί να είναι επαγγελματίες αλλά με τα αγγλικά δεν τα πάνε καλά.. Μπορεί να σε σνομπάρουν... Σε τι γλώσσα τους έστειλες?
metkosas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 καλησπέρα σε όλους. αγόρασα απο ebay.co.uk μια θήκη για το κινητό σύνολο 7 ευρώ με έξοδα αποστολής. εκανα την πληρωμή με paypal αμέσως. απο εδώ και πέρα τι κάνω? στέλνω μήνυμα στον πωλητή η περιμένω να μου έρθει απο Αγγλία; πόσες μέρες να κάνει να έρθει; πάνω απο 5; το λέω αυτό γιατί σε 5 μέρες θα φύγω και θα πάω στο πατρικό μου για 2 μήνες. τι γινεται σε αυτή την περίπτωση; αν το στείλει και δεν ειμαι εδώ να το παραλάβω θα πάει πίσω η θα με περιμένει για 2 μήνες να γυρίσω πίσω? γράφει αποστολή με royal mail ..... ευχαριστώ.
spirosta Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 ΣΥνήθως κάνουν 7 μέρες... Μα καλά και ε΄συ αφού θα έφευγες τι το πήρες? Αν είναι συστημένο θα πάει πίσω... Αν όχι θα μείνει....
Flying_Dutchman Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δεν κανεις τιποτα αλλο.Απλα περιμενεις. Αν στο στειλει συστημενο (αν και δε νομιζω), πρεπει να το παραλαβει καποιος, αλλιως μετα απο καποιες μερες θα γυρισει πισω. Παντως, το καλυτερο που εχεις να κανεις, ειναι να συννενοηθεις με τον ταχυδρομο σου (βοηθαει αν τον ξερεις προσωπικα) και να του εξηγησεις την κατασταση.. ισως βρειτε μια λυση (πχ. μπορεις να του ζητησεις να το βαλει μεσα στο γραμματοκιβωτιο).
nikostz9 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Πειμένεις 30 μέρες και μετά dispute... Μπορει κάπου απλά να έχει καθυστερήσει... Και επίσης οι γερμανοί μπορεί να είναι επαγγελματίες αλλά με τα αγγλικά δεν τα πάνε καλά.. Μπορεί να σε σνομπάρουν... Σε τι γλώσσα τους έστειλες? τα 3 πρωτα mails στα αγγλικα τα εστειλα και τα επομενα 3 στα γερμανικα οποτε δε παιζει να μη καταλαβαν. δε μπορω να καταλαβω τι εχει γινει το συγκεκριμενο δειχνει πολυ σοβαρο μαγαζι ειναι και power seller. παιζει να εχει γινει και καποιο λαθος απτα ταχυδρομια μας? το δεμα ερχοταν ασφαλισμενο παντως(Versicherter Versand). το μαγαζι που λεω ειναι το παρακατω και το προιον. http://stores.ebay.co.uk/AngelCent-Angelsport http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=019&sspagename=STRK%3AMEWN%3AIT&viewitem=&item=290048419876&rd=1&rd=1
spirosta Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Περιμενε ακόμη λέω και σε 30-40 μέρες θα δεις... Μπορεί να έχει καθυστερλησει για πολούς λόγους..
metkosas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 και αν πάει πίσω μετά μου το ξαναστέλνει η τα έχασα τα ευρώ; μου δινει τα λεφτα πίσω,πώς γινεται? ειναι η 1η μου αγορά απο ebay. edit: το έστειλε με royall mail airmail (small packets) <---- αυτό είναι συστημένο?
Draken Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Καπως ετσι την επαθα και εγω...αγορασα μπαταρια κινητου απο Honk Kong...ηδη εχουν περασει 35+ μερες και δεν εχει ερθει τπτ...Του εστειλα δυο mail και δεν εχω λαβει απαντηση σε κανενα :evil: Παω να κανω dispute κ υστερα τι; :confused: Ααααα και ποια η διαφορα μεταξυ ασφαλισμενου και μη ασφαλισμενου δεματος;
giannos85 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Γειά σας,είμαι νέος στο ebay,πολύ νέος,για την ακρίβεια πριν 10 μέρες γράφτηκα και θέλω να κάνω την πρώτη μου αγορά.Το έχω ψάξει αρκετά αλλα χρειάζομαι τη βοήθειά σας.Θέλω να πάρω αυτά τα παππούτσια http://cgi.ebay.com/NIKE-MENS-AIR-JORDAN-RETRO-14-XIV-SZ10-5-DMP-IV-4-5-V_W0QQitemZ320055186039QQihZ011QQcategoryZ63850QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem'>http://cgi.ebay.com/NIKE-MENS-AIR-JORDAN-RETRO-14-XIV-SZ10-5-DMP-IV-4-5-V_W0QQitemZ320055186039QQihZ011QQcategoryZ63850QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Νομίζω οτί είναι πολύ καλή περίπτωση αφού αλλού τα βρήσκω με 150$.Ρώτησα τον πωλητή για ποιο το κόστος για μεταφορικά με USPS Global Express και μου απάντησε "the shipping cost would be US$40.- BY EMS". Τι εννοεί "my EMS"; Είναι ρίσκο πιστεύετε;Ποιά η γνώμη σας; Ευχαριστώ Γειά σας,είμαι νέος στο ebay,πολύ νέος,για την ακρίβεια πριν 10 μέρες γράφτηκα και θέλω να κάνω την πρώτη μου αγορά.Το έχω ψάξει αρκετά αλλα χρειάζομαι τη βοήθειά σας.Θέλω να πάρω αυτά τα παππούτσια http://cgi.ebay.com/NIKE-MENS-AIR-JORDAN-RETRO-14-XIV-SZ10-5-DMP-IV-4-5-V_W0QQitemZ320055186039QQihZ011QQcategoryZ63850QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Νομίζω οτί είναι πολύ καλή περίπτωση αφού αλλού τα βρήσκω με 150$.Ρώτησα τον πωλητή ποιο το κόστος για μεταφορικά με USPS Global Express και μου απάντησε "the shipping cost would be US$40.- BY EMS". Τι εννοεί "my EMS"; Είναι ρίσκο πιστεύετε;Ποιά η γνώμη σας; Ευχαριστώ
Flying_Dutchman Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 EMS ειναι μια express υπηρεσια αποστολης δεματων.Δεματα σταλμενα με EMS ασφαλιζονται αυτοματα για $100. Ο συγκεκριμενος πωλητης φαινεται να ειναι ΟΚ. Το μονο που πρεπει να δεις ειναι τι αξια δηλωνει ο πωλητης στο custom declaration (για το αντικειμενο που σου στελνει). Αν ειναι πανω απο $40-$50, ισως το δεμα περασει τελωνειο οποτε θα επιβαρυνθεις με διαφορα εξοδα (περιπου 20-30% της τιμης + ταλαιπωρια για να εκτελωνησεις το δεμα [πρεπει να πας στο αεροδρομιο]). Αν μπορεις, ρωτησε τον τι αξια δηλωνει στο δεμα (κι αν μπορει να το δηλωσει για $20 πχ), αν μπορει να το δηλωσει ως gift.Καποιοι πωλητες το κανουν αυτο, καποιοι αλλοι αρνουνται κατηγορηματικα.
giannos85 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Λέει οτι γράφει την πραγματική αξία πάνω στο δέμα.Δεν πειράζει,θα την κάνω την αγορά γιατί την κρίνω αρκετά συμφέρουσα και θα αφεθώ στο έλεος των ελληνικών τελωνίων.Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.
greekparot Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δεν θα εχει προβλημα. Το ποσο ειναι κατω των 100€. Εκτος αυτου θα το στειλει με EMS δηλ. με ΕΛΤΑ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ οποτε θα περασει αμεσως απο το Τελωνειο στο Αεροδρομιο.
savabk Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2006 Παρήγγειλα κατά λάθος από E-bay.de ένα προϊόν επειδή δεν ξέρω γερμανικά. Χτες μου ειρτε ένα γράμμα που έλεγε ότι αν δεν στύλο τα λεφτά θα μου κάνουν δικαστήριο. Τι να κάνω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.