Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για ebay...

vlachaquito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πρόσεχε μόνο ότι τα έξοδα αποστολή δεν συμπεριλαμβάνονται στην ασφάλεια αγορών που καλύπτει το Paypal, και έτσι πολλοι μετατωπίζουν το κόστος της αγοράς, στα έξοδα αποστολής, είναι επικίνδυνο να αγοράσει κανείς από κάποιον τέτοιο πωλητή..

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Auto den to katalabainw:

Parakkolou8o mia dimoprasia. Peftei to prwto bid apo kapoion xristi. Katopin xtipaw k egw me to katwtero poso pou mporw stis 8-10-06 23:28. Amesw meta mou leei oti eimai ektos giati iparxei megaliteri prosfora kai malista apo tis 7-10-06 22:21!!!!

Pros to telos tis dimoprasias xtipaei enas allos (stis 9-10-06 03:06) kai pali omws emfanizei ton idio xristi na exei dwsei to megalitero poso 7-10-06 kai na pairnei telika to antikimeno!!!!!!!!!!!

Ti akrivos simbainei? Pws ginetai na fainetai oti to teleutaio kai megalitero bid einai stis 7-10-06 otan opws k egw etsi k alloi exoun xtipisei stis 8 k stis 9?

?????

e?

Δημοσ.

Υπάρχει το maximum bid στο ebay. Θα σου το εξηγήσω με παράδειγμα με νούμερα για να το καταλάβεις.

Έχουμε ένα αντικείμενο που τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στα $2, χρησιμοποιώντας το max bid μπορείς να το χτυπήσεις βάζοντας $20 - αλλά (το ζουμί της υπόθεσης) η τιμή του παραμείνει στα $2. Όταν έρθει κάποιος άλλος και το χτυπήσει στα $8, κατευθείαν το σύστημα ξαναχτυπάει για πάρτη σου και να το αντικείμενο στα $8,50 μάνι μάνι. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι η τιμή του αντικειμένου να ξεπεράσει τα $20 που έθεσες εσύ στην αρχή σαν maximum bid :)

Ελπίζω να βοήθησα!

Δημοσ.

Μπορείς να ξαναβάλεις, φυσικά. Το "χρήσιμο" είναι σχετικό, εμένα με βολεύει αρκετά.

Προσωπικά δε θα χτυπήσω με $85 ένα αντικείμενο που είναι $1 στηριζόμενος στο max bid (επειδή πάντα παρακολουθώ την εξέλιξη ενός αντικειμένου όταν το χτυπάω). Μπορεί να του ρίξω ένα $20άρι ας πούμε και αμα κλείσει στα $8 πχ θα είμαι χαρούμενος. Αν το χτυπήσει κάποιος άλλος, βλέπουμε :)

Δημοσ.

Apo oti katalabainw akoma kai an parakoyloy8is tin dimoprasia enai xrisimo sta teleutaia deuterolepta. An kapoios allos xtipisei 10 deutera prin to telos to maximum bid 8a se "swsei" etsi den einai? (an bebaia den exei 3eperastei to poso)

O pwlitis blepei to maximum bid? 3erei poso einai?

Δημοσ.

[quote=Captain_Darling;1330363}

O pwlitis blepei to maximum bid? 3erei poso einai?

oxi an to iksere tha ekane deftero account kai tha xtipage mexri na to ftasei oste na doseis telika to max bid sou gia na pareis kati.

Δημοσ.

Προσφατα μου ηρθε γραμμα στο σπιτι με την εξης καρτα εμπορικης

http://www.emporiki.gr/files/GR/Cust.../visadebit.jpg

η οποια θα αντικαταστησει την παλια μου,που ειχε την ενδειξη maestro.

Ξεκαθαρα στο επισημο σαιτ γραφει οτι ειναι χρεωστικη,αυτο ομως που θελω να μαθω ειναι αν κανει για ηλεκτρονικη χρηση,γιατι οπως διαβασα σε παρομοια τοπικ,ισως κ σ'αυτο,...καποιος ειχε προβληματα.

Με ενδιαφερουν κυριως αγορες απο ebay,και βιβλιων απο amazon.

...

ευχαριστω

Δημοσ.

Καλως όρισες φίλε. Το link που έδωσες δεν δουλεύει, αλλά απ' όσα λες καταλαβαίνω πως μιλάμε για μια απλή (και συνηθισμένη πλέον) χρεωστική κάρτα.

Φυσικά και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για αγορές στο internet, όμως κατά τη γνώμη μου η ερώτησή σου θα έπρεπε να είναι άλλη. Είναι ασφαλής η χρήση της γι' αυτή τη δουλειά? Αν παρακολουθείς το παρόν thread τους τελευταίους μήνες, θα ξέρεις την απάντηση. Αλλιώς ρίξε μια ματιά και αν τα βρείς σκούρα τα ξανασυζητάμε :)

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις συμβουλες σας παιδια.Θα κοιταξω ολο το topic γιατι με ενδιαφερει....

Απλα ακομα εχω καποιους ενδοιασμους καθως φιλοι απο αλλα forum με διαβεβαιωσαν πως δεν κανει για απομακρυσμενες(internet) αγορες ,παρα μονο χρησιμευει σαν καρτα ΑΤΜ,η για κανενα ΖΑΡΑ η για κανενα σουπερ-μαρκετ για να μην κουβαλας πολλα λεφτα μαζι σου.

αυτη ειναι: http://www.emporiki.gr/cbg/gr/customers/customer_story.jsp?page=7&docid=7A8FF6BA62559480C2256D480033DD11&cabinet=Customers_Services&lang=gr#sec2_1

Με ενδιαφερει αυτο γιατι αν ειναι ετσι σκεφτομαι να παω να βγαλω μια της alphabank που ειμαι σιγουρος οτι κανει γιατι την εχει 1 φιλος μου.

Οσο για την ασφαλεια,πρεπει να ριξω λιγο διαβασμα στο thread και τα ξαναλεμε.

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά!

Παρακολουθούσα μια δημοπρασια για περιπου μια εβδομαδα και σημερα καπου 5 λεπτα πριν ληξει εκανα την προσφορα μου.Για την ακριβεια εκανα καπου 4,ή 5 μεχρι να ξεπερασω το μεγιστο ποσο που ειχε βαλει ο προηγουμενος bidder.1-2 δευτερολεπτα πριν ληξει η δημοπρασια το αντικειμενο μου το πηρε αλλος βαζοντας μια προσφορα 5 λιρες μεγαλυτερη απο τη δικη μου.Ολα καλα μεχρι εκει."Χασαμε..." λεω.Μεχρι που καπου μιση ωρα αργοτερα ερχεται στο mail μου (gmail) μηνυμα στην κατηγορια spam απο το Ebay οτι ο χρηστης που κερδισε στη δημοπρασια δεν θελει τελικα το αντικειμενο κι ετσι ο χρηστης που δημιουργησε τη δημοπρασια μου δινει τη δυνατοτητα να αγορασω το αντικειμενο στην τιμη του τελευταιου bid που εκανα.Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:

Υπαρχει οντως κατι τετοιο απο το ebay,ή ειναι ενα ομορφο κολπακι;

Και αν οντως υπαρχει,με καλυπτει το Paypal τοτε;

Δημοσ.

Υπάρχει, το λένε Second Chance Offer και σε καλύπτει το PayPal. Προσωπικά αν και μου έτυχε μερικές φορές, δεν το χρησιμοποίησα ποτέ.

Ο πιό συνήθης λόγως για να σου γίνει το Second Chance Offer, είναι ο πωλητής να χτυπούσε το αντικείμενο με δεύτερο λογαριασμό του και να κατάλληξε να πουληθεί σ' εκείνον αντί να το ξαναχτυπήσεις εσύ, ανεβάζοντας κι άλλα την τιμή.

Δημοσ.

Εστειλα μηνυμα στον πωλητη και τον ρωτησα για τη δημοπρασια.Μου ειπε οτι το αντικειμενο πωληθηκε κανονικα και δεν εστειλε ποτε μηνυμα για Second Chance Offer.Μαλιστα...

Δημοσ.

Πάντα να ελέγχετε τον φάκελλο Didn't Win στο My Ebay.

Οι "Δεύτερες Ευκαιρίες" :) θα πρέπει να φαίνονται εκεί και στο My Messages υπάρχει αντίστοιχο μήνυμα.

http://pages.ebay.com/help/confidence/questions/second-chance-legit.html

Πάντα θα υπάρχουν οι "ψαράδες" με έτοιμα τα "δολώματα" για να τσιμπήσουμε.

Προσωπικά δεν έχω ξεγελαστεί από τα 1 ή 2 ψεύτικα mail που μου έχουν έρθει.

Μου έχουν τύχει 2 περιπτώσεις που ήταν πραγματικές Second Chance Offers.

Στην μία όλα πήγαν εντάξει.

Στην ουσία ο πωλητής είχε 2 φορές το προϊόν και προτίμησε να το δώσει και

σε μένα για 1$ λιγότερο, από το να ανοίξει καινούργια δημοπρασία.

Στην 2η, ο πωλητής πούλησε και στον πρώτο και στον δεύτερο (εμένα) και ίσως και στον τρίτο και στον τέταρτο και εξαφανίστηκε από το Ebay :(

(Είχε και 20 θετικές 100% ως πωλητής).

Ευτυχώς με Dispute στο Paypal πήρα κάποια χρήματα πίσω και μειώθηκε η ζημιά.

Εστειλα μηνυμα στον πωλητη και τον ρωτησα για τη δημοπρασια.Μου ειπε οτι το αντικειμενο πωληθηκε κανονικα και δεν εστειλε ποτε μηνυμα για Second Chance Offer.Μαλιστα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...