Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για ebay...

vlachaquito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μια ερωτηση για οποιον ξερει!

αμα κατι κανει 1 ευρω πχ ενα σετ ηχειων και βαλω εγω 5 ευρω προσφορα και ληξη μετα απο πεντε μερες αλλα ειμαι ο μονος που εχει κανει προσφορα!

αυτο σημενει οτι εχω κερδισει ενα σετ ηχειων με πχ 100 λιανικη κα τα πηρα μονο 5 ευρω η μπορει να πει αυτος που το πουλαει δεν στο δινω επειδη ειναι χαμηλη η τιμη???

ξερεις κανεις?

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αμα κατι κανει 1 ευρω πχ ενα σετ ηχειων και βαλω εγω 5 ευρω προσφορα και ληξη μετα απο πεντε μερες αλλα ειμαι ο μονος που εχει κανει προσφορα!

αυτο σημενει οτι εχω κερδισει ενα σετ ηχειων με πχ 100 λιανικη κα τα πηρα μονο 5 ευρω η μπορει να πει αυτος που το πουλαει δεν στο δινω επειδη ειναι χαμηλη η τιμη???

ξερεις κανεις?

Θεωρητικά ναι...πρακτικά δεν συμβαίνει συχνά αυτό (δυστυχώς)

Δημοσ.

ξερεις κανεις?

oxi den tha ta pareis. tha ta pareis mono an i timi prosforas sou kseperna tin timi pou exei thesi o politis oti apo ekei kai pano to dinei .

Δημοσ.
oxi den tha ta pareis. tha ta pareis mono an i timi prosforas sou kseperna tin timi pou exei thesi o politis oti apo ekei kai pano to dinei .

Αυτό που λες ισχύει μόνο όταν ο πωλητής έχει βάλει Reserve Price!

Δημοσ.

λοιπόν έχω την αξής απορία και διαβάζοντας μπερδεύτηκα πολύ...

Πήρα μια συσκευή σαν το pap2 της linksys με τελική τιμή 31$.

Μαζί με τα μεταφορικά και insurance πάει στα 64,49$

Tου είπα να το στείλει σαν GIFT με αξία όχι μεγαλύτερη από 30$.

Έτσι θα σταματήσει τελωνείο ή να του πω να μειώσει την και άλλο την αξία? Στα 20$ ας πούμε?

Δημοσ.
λοιπόν έχω την αξής απορία και διαβάζοντας μπερδεύτηκα πολύ...

Πήρα μια συσκευή σαν το pap2 της linksys με τελική τιμή 31$.

Μαζί με τα μεταφορικά και insurance πάει στα 64,49$

Tου είπα να το στείλει σαν GIFT με αξία όχι μεγαλύτερη από 30$.

Έτσι θα σταματήσει τελωνείο ή να του πω να μειώσει την και άλλο την αξία? Στα 20$ ας πούμε?

Όχι είσαι εντάξει, ακόμη και αν το στείλει με δηλωμένη την καθαρή τιμή (net price) $31.

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους

Διαβαζοντας ολα αυτα που γραφονται μου δημιουργηθηκαν καποιες αποριες.

Εχοντας λαβει 100+ πακετα με airmail (μεσω ΕΛΤΑ δηλαδη) ποτε δεν μου ζητησαν τελωνιακα.Μαλιστα πολλες φορες η αναγραφομενη αξια ηταν πανω απο 100 ευρω και και σε σχετικα μεγαλα κουτια.

1.Eιμαι υπερβολικα τυχερος η οτι δεματα αναλαμβανουν τα ΕΛΤΑ δεν ελεγχονται καθολου;Eιχα την εντυπωση οτι ελεγχονται μονο τα ιδιωτικα courrier (dhl-fedex κτλ) εκτος κι αν ειναι κατι πολυ χτυπητο. Αν παρω κατι με αξια πανω απο 45 ευρω το ρισκαρω δηλαδη;Εχει κρατηθει καποιου δεμα ΕΛΤΑ απο το τελωνειο;

2.Διαβασα επισης για καθυστερησεις μηνων.Εγω τα λαμβανω ολα τα πακετα σε λιγοτερο απο 12 μερες συνηθως.Πως γινεται αυτο;

3.Για το EMS που το αναλαμβανουν τα ΕΛΤΑ κι αυτο υπαρχει ρεαλιστικα κινδυνος η κι αυτο περναει χαλαρα οπως τα κανονικα δεματα του ταχυδρομειου;

4.Eιχα ακουσει πως οτιδηποτε ερχεται σε συσκευασια τυπου φακελος ειτε ειναι EMS ειτε κανονικο airmail δεν τα ελεγχουν ποτε,περνανε κατευθειαν.Ισχυει;

Δημοσ.

Οτιδηποτε ερχετε με απλο/συστημενο ΕΛΤΑ & EMS (τα ems αντιπροσωπευονται στην Ελλαδα απο την ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΕ=ΕΛΤΑ) δεν περναει κατα 99,9% απο ελεγχο και ουδεποτε θα χρεωθει καποιος.

Στην αντιθετη περιπτωση FEDEX,DHL,UPS σταματανε στα ΣΠΑΤΑ για ελεγχο και χρειαζεται εκτελωνισμος οταν ειναι το δεμα σε αξια ανω των 100$.

Εμενα μου ηρθε φωτογραφικη απο HONG KONG και ο πωλητης ειπε οτι θα την εστελνε με EMS κ' για αυτο την αγορασα, αυτο ομως την εστειλε με UPS και το τελωνειο εδω ζητουσε 150€... χαχαχα το πακετο εφυγε πισω...

Οπως κ' να χει καλο ειναι να λετε στους πωλητες σας να βαζουν μικρη αξια κατω των 100$ ή να αναγραφουν οτι ειναι δωρο.

Δημοσ.

egw pou endiaferomai gia agora apo UK ti tha prepei na perimenw sta epiprostheta exoda??diavasa kapou sto site oti gia agores ap thn eyrwpaikh enwsh den yparxoun foroi sto telwneio.einai h prwth fora pou epixeirw agora mesw internet kai fovamai mh vrethw ex aprooptou.epishs to site ap'opou thelw na kanw thn agora den anaferei ena sygkekrimeno poso gia ta metaforika exoda otan o topos paradoshs einai h ellada.to poso leei exartatai apo tous forous poy isxyoun edw....yparxei kapoios na me voithisei?

Δημοσ.

μια ερωτηση που δυστηχως δεν ξερω αν εχει ηδη απαντηθει...

θα παραγγελνατε ποτε laptop απο ebay, ακομα και αν ο seller ειχε καλο feedback (πχ 2000)???

αν ναι, τι θα κανατε για να αποφυγετε το τελωνειο???

Δημοσ.
μια ερωτηση που δυστηχως δεν ξερω αν εχει ηδη απαντηθει...

θα παραγγελνατε ποτε laptop απο ebay, ακομα και αν ο seller ειχε καλο feedback (πχ 2000)???

αν ναι, τι θα κανατε για να αποφυγετε το τελωνειο???

Gia to proto skelos sou exo idi paragili koitaxe edo:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=151321

xoris provlima kai ola litourgisan teleia.Alla eixa prota apo ola mia poli kali epikinonia me ton politi(Tilefonikos kai me mails) Prin gini i agora kai katalava oti o typos einai Ok.

Gia to deftero skelos.

Apo Germaniko Ebay den yparxei teloneio.Ara min fovase.

Δημοσ.

Kαι εγώ πήρα λαπτοπ από ebay αγγλικό. Όλα τέλεια. Βλέπεις στανταρντ το feedback και βλέπεις επίσης τι πουλάει (το να βλέπεις μόνο θετικό feedback όταν πουλάει κάτι που κάνει 1 ευρώ δε λέει τίποτα). Ψάξε καλά βρες ένα πωλητή που να έχει ΠΟΛΥ καλό feedback και να έχει πουλήσει αρκετούς υπολογιστές σε άλλους. Αν το ψάξεις καλά δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ παιδια!!!

αν εχει καποιοις πληροφοριες για το πως θα αποφυγω το τελωνειο για παραγγελια απο αμερικη please ας μου πει...

Δημοσ.
ευχαριστω πολυ παιδια!!!

αν εχει καποιοις πληροφοριες για το πως θα αποφυγω το τελωνειο για παραγγελια απο αμερικη please ας μου πει...

Τα έχουμε ξαναπεί. Ζητάς απ' τον πωλητή να δηλώσει αξία προϊόντος μικρότερη από $45 και επίσης να μην επισυνάψει ή βάλει μέσα απόδειξη με το κανονικό ποσό (στα $45 δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...