Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για ebay...

vlachaquito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σαν παλιος στο ebay :mrgreen: :-D :) :-? στην επιλογη country or region επιλέγεις see all countries και σου βγάζει και Ελλάδα.

xexe exeis dikio to dokimaza meso tou Opera kai den xerw giati malon exei na kanei me tis rithmiseis asfaleias den proxorouse. To dokimasa me ton explorer kai olla ok!!!

Dropi mou!!!!! toso asxetos den eimai re gmt...

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
giankyr Σε ευχαριστώ γαι τις απαντήσεις!!!

Έχω ακόμα μερικές απορίες' date='

Όταν αγοράσω κάτι πρέπει να πληρώσω αμέσως (για Pay Pal μιλαω? ) ή περιμένω mail απο τον πωλητή για αν κανονίσουμε το πως θα έρθει κτλ. ?

ο συγκεκριμένος πωλητης μου έστειλε αυτό σε ερωτηση μου αν είναι όλα καλά

"Hello

your payment is fine

since there are some extra service for that mail

like

Insurance : GBP1.00 (compensation of loss)

Registered mail GBP2.00 (getting tracking no ,and can see the status online)

if you need them, just adding them to my paypal account. they are optional

Mavin"

πλήρωσα λοιπόν ακόμα 3.00 για τα παραπάνω μεσω Pay Pal (ατο κουτάκι που επιλέγεις για ποιον λόγο του τα στέλνεις επέλεξα service, σωστά? Βέβαια στο πεδιο note του έγραψα για ποιόν λόγο του τα στέλνω)

Έχουν περάσει πάνω απο 24 ώρες και δεν μου έχει στείλει κάποιο mail ότι έλαβε τα extra και να μου δώσει tracking number.

Αν δεν μου στείλει απάντηση μέχρι το απόγευμα να του ξαναστείλω Mail ή να περιμένω?

Το ότι είναι Insurance το δέμα τι ακριβώς σημαίνει? Εννοώ τι παραπάνω προσέχουν δηλαδή, με ποιόν τρόπο?

Το tracking no πότε το στέλνει και πως ακριβώς το χρησιμιοποιώ? Πάιρνω κάπου τηλ και μου λένε που βρίσκετε το δέμα πχ το τελωνίο? Πριν φτάσει Ελλάδα πως ξέρω που μπορει να είναι?

Εχει αγοράσει κανείς απο Hong kong? Πόσες μέρες κάνει συνηθως?

Ζητώ συγνώμη για τις πολλές (ίσως απαντημένες στο παρελθον) ερωτήσεις μου. Αλλά ειμαι :confused:[/quote']

min perimeneis na se idopoioun gia ta panda me email (einai kathara thema xristi alli stelnoun xiliades gia psilou pidima kai alloi kanena)

dika sou email stile osa thes an kai genika na ksereis pos an o xristis einai apo aftous pou apantane diskola osa kai na stilis den kaneis diafora.

tracking number me toso mirki diafora den tha exeis kanena ousiastiko apotelesma stin ousia to mono pou tha deis tha einai pote efige apo hong kong. (to tracking number to blepeis sto site tou taxidromiou pou aniki afto (logika sto hong kong post))

insurance (an xathei tha pareis ta lefta sou ) opou iparxei sinithize na to bazeis (spania kati xanete alla kalitera na exeis to kefali sou isixo)

apo hong kong erxontai sinithos pio grigora apo oti apo ameriki (ipologise peripou 4-7 meres alla panta iparxooun apoklisis min angxothis xoris logo)

Δημοσ.
giankyr[/b']Όταν αγοράσω κάτι πρέπει να πληρώσω αμέσως (για Pay Pal μιλαω? ) ή περιμένω mail απο τον πωλητή για αν κανονίσουμε το πως θα έρθει κτλ. ?

Εγώ προσωπικά αν ξέρω τα έξοδα αποστολής (δηλαδή αν τα έχει ξεκάθαρα στη σελίδα ή αν τα έχω συζητήσει με τον πωλητή) και αν είμαι στο PC, πληρώνω κατευθείαν.

Έχουν περάσει πάνω απο 24 ώρες και δεν μου έχει στείλει κάποιο mail ότι έλαβε τα extra και να μου δώσει tracking number.

Αν δεν μου στείλει απάντηση μέχρι το απόγευμα να του ξαναστείλω Mail ή να περιμένω?

Ε στείλε ξανά και ρώτα πότε θα κάνει την αποστολή κτλ' date=' δεν χάνεις τίποτα με ένα mail ακόμα κι αν το θεωρείς περιττό :)

Το ότι είναι Insurance το δέμα τι ακριβώς σημαίνει? Εννοώ τι παραπάνω προσέχουν δηλαδή, με ποιόν τρόπο?

Το tracking no πότε το στέλνει και πως ακριβώς το χρησιμιοποιώ? Πάιρνω κάπου τηλ και μου λένε που βρίσκετε το δέμα πχ το τελωνίο? Πριν φτάσει Ελλάδα πως ξέρω που μπορει να είναι?

Όταν ένα δέμα είναι Insured δηλαδή ασφαλισμένο, σημαίνει πως άμα χαθεί στην διαδρομή θα σου επιστραφεί το ποσό που δηλώνεται σαν αξία του προϊόντος απ' τον αποστολέα (πωλητή).

Το tracking number ο πωλητής το παίρνει στα χέρια του την στιγμή που κάνει την συναλλαγή στο ταχυδρομείο. Συνήθως στο λένε στο μήνυμα που λέει ότι το αντικείμενο έχει αποσταλλεί.

Δημοσ.

deathlok Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου! Χρειάζομαι λίγη κατεύθυνση στο θέμα οπως καταλαβαίνεις.

deathlok

tracking number me toso mirki diafora den tha exeis kanena ousiastiko apotelesma...

Τι εννοείς?

giankyr Σε ευχαριστώ ακόμα μια φορά για τις απαντήσεις σου.

Λοιπόν παίδες αυτος είναι ο πωλητής

http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback&userid=exshowroom&item=220003281320&iid=220003281320&frm=1883&ssPageName=STRK:MEWN:SID

Του ξαναέστειλα mail αλλά και μηνυμα στο ebay (πρώτη φορά είναι αγχωνομαι) και περιμένω...

Πότε συνήθως στέλνουν την παραγγελία? Μπορεί να περάσουν και μερικές μέρες μέχρι να τις στείλει στο ταχυδρομίο?

να ρωτήσω ακόμα κάτι, αν πάρω 3 - 4 αντικήμενα μαζεμένα απο τον ιδιο πωλητη τα πακετάρει όλα μαζί ή τα στέλνει ένα ένα? Πως γίνεται συνήθως? Φυσικά θα τον ρωτήσω αλλά θα ήθελα και την δικιά σας εμπειρία....

Επίσης το ότι επέλεξα σαν service (στο κουτάκι με τις επιλογές) τα extra που πλήρωσα στο Pay Pal (3.00 λιρες) δεν θα τον μπερδέψουν εφόσον του έγραψα στο note για το τι είναι. Έτσι δεν είναι?

Και πάλι σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας παιδιά!

Δημοσ.

και κάτι ακόμα

εφόσον τον πλήρωσα με την μία γιατί δεν μου έβαλε κάτι θετικό στο feedback μου? Να του ζητήαω να κάνει σχόλιο? Τι περιμένει? Να δει τι θα γράψω εγώ πρώτος?

Δημοσ.
Γιατί δεν μου έβαλε κάτι θετικό στο feedback μου?

Γιατί παρ' όλο που τον πλήρωσες άμεσα, υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να αποδειχτείς κακός αγοραστής με χίλιους δυο τρόπους. Η συναλλαγή θεωρείται επιτυχής όταν παραλάβεις το προϊόν και δώσεις το "όλα καλα" αφήνοντας θετικό feedback. Έτσι είναι καθιερομένο :)

Πότε συνήθως στέλνουν την παραγγελία? Μπορεί να περάσουν και μερικές μέρες μέχρι να τις στείλει στο ταχυδρομίο?

Αυτό το δηλώνουν συνήθως σε κάθε δημοπρασία. Συνήθως 2-5 ημέρες μετά τα στέλνουν. Δώσε του 2 ημέρες για να επικοινωνήσει μαζί σου και μετά αγχώνεσαι :)

να ρωτήσω ακόμα κάτι, αν πάρω 3 - 4 αντικήμενα μαζεμένα απο τον ιδιο πωλητη τα πακετάρει όλα μαζί ή τα στέλνει ένα ένα? Πως γίνεται συνήθως? Φυσικά θα τον ρωτήσω αλλά θα ήθελα και την δικιά σας εμπειρία....

Φυσικα! Το 90% δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Αλλά πες του το, μην περιμένεις να το προσέξει μόνος του.

Δημοσ.

nske OK. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοηθεια σου!

Πως μπορει να αποδειχθεί κανείς κακός αγοραστής εφόσον εχει ήδη πληρώσει?

nske

Φυσικα! Το 90% δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Αλλά πες του το, μην περιμένεις να το προσέξει μόνος του.

Δεν έχουν κανένα πρόβλημα το να πακετάρουν όλα μαζί? Αυτό εννοείς?

Λοιπόν του έστειλα mail και αφού του διευκρίνισα ότι έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες και ακόμα τίποτα τον ρώτησα αν έχει στείλει την παραγγελία και τι γίνετε με το traking number?

Προσέξτε απάντηση

"Hello

I willh hav eit this week

mavin"

Προφανώς δεν ήταν ετοιμοπαράδοτο αυτό που αγόρασα, ε?

κατι άλλο

Έχω διαβάσει στο παρών θέμα ότι αν ζητήσω να τσεκάρουν το δέμα σαν gift χωρίς να υπάρχουν μέσα χαρτιά κτλ τότε δεν μπαίνει φόρος. Σωστά? Αλλα υπάρχει φόβος αν δεν έχει χαρτιά να χαθεί και να μην βρίσκεις άκρη. Δλδ δεν μπορεί κάποιος να στείλει ένα δωρο και να μείνει ήσυχος. Τα δώρα πως διασφαλίζονται?

Ή αν ζητήσω να βάλουν τιμή κάτω απο 45$ πάλι δεν μπαίνει φόρος αλλά είναι ασφαλισμένο μόνο για την τιμή που δηλώνει ο πωλητης και όχι για την πραγματική.

Αυτά τα 45$ που που θα πρέπει το πολύ να φτάνει το δέμα για να μην φορολογηθεί είναι μαζί με τα έξοδα αποστολής ή μόνο η καθαρή αξία του προϊόντος? Γιατί διάβασα στο θέμα αυτό, ότι στο τελωνείο τους ενδιαφέρει μόνο η καθαρή αξία της παραγγελίας άσχετα με το τι πλήρωσα σαν έξοδα αποστολή και ότι φορολογούν την καθαρή αξία. Ισχύει αυτό?

Κάτι διάβασα για όριο 2 κιλών κάπου μέσα στο θέμα, τι παίζει με αυτά?

Τελικά τι είναι καλύτερα να ζητάω να μου τα στέλνουν ως δώρο ή να ζητάω να βάζουν κατώτερη τιμή από την πραγματική? Με τι θα είμαι πιο σίγουρος, τόσο στο τελωνείο όσο και κατά την αποστολή ?

Παιδιά ξέρω ότι έχουν συζητηθεί μύρια φορές αυτές οι ερωτήσεις αλλά δεν έχω καταλάβει πως είναι καλύτερα να το στέλνουν, αν είναι καλύτερα να το στέλνουν σαν δώρο ή κάπως αλλιώς.

Παρακαλώ, λοιπόν, για μια ακομα φορά, για την βοήθεια σας.

Σας ευχαριστώ

Δημοσ.
Δεν έχουν κανένα πρόβλημα το να πακετάρουν όλα μαζί? Αυτό εννοείς?

Ναι

Προφανώς δεν ήταν ετοιμοπαράδοτο αυτό που αγόρασα, ε?

Μπορεί και να εννοεί ότι θα το στείλει μέσα στην εβδομάδα αλλά μπορεί και να μην το έχει όντως ετοιμοπαράδοτο. Πάρα πολλοί "powersellers" είναι ιδιώτες που είδαν ότι βγαίνει ψωμί και μεταπουλούν χωρίς να έχουν αποθήκες με stock. Αλλά υπάρχουν και πολλά κανονικά μαγαζιά που απλά διαφημίζουν τις προσφορές τους μέσω ebay.

Έχω διαβάσει στο παρών θέμα ότι αν ζητήσω να τσεκάρουν το δέμα σαν gift χωρίς να υπάρχουν μέσα χαρτιά κτλ τότε δεν μπαίνει φόρος. Σωστά? Αλλα υπάρχει φόβος αν δεν έχει χαρτιά να χαθεί και να μην βρίσκεις άκρη. Δλδ δεν μπορεί κάποιος να στείλει ένα δωρο και να μείνει ήσυχος. Τα δώρα πως διασφαλίζονται?

Ή αν ζητήσω να βάλουν τιμή κάτω απο 45$ πάλι δεν μπαίνει φόρος αλλά είναι ασφαλισμένο μόνο για την τιμή που δηλώνει ο πωλητης και όχι για την πραγματική.

Αυτά τα 45$ που που θα πρέπει το πολύ να φτάνει το δέμα για να μην φορολογηθεί είναι μαζί με τα έξοδα αποστολής ή μόνο η καθαρή αξία του προϊόντος? Γιατί διάβασα στο θέμα αυτό, ότι στο τελωνείο τους ενδιαφέρει μόνο η καθαρή αξία της παραγγελίας άσχετα με το τι πλήρωσα σαν έξοδα αποστολή και ότι φορολογούν την καθαρή αξία. Ισχύει αυτό?

Κάτι διάβασα για όριο 2 κιλών κάπου μέσα στο θέμα, τι παίζει με αυτά?

Τελικά τι είναι καλύτερα να ζητάω να μου τα στέλνουν ως δώρο ή να ζητάω να βάζουν κατώτερη τιμή από την πραγματική? Με τι θα είμαι πιο σίγουρος, τόσο στο τελωνείο όσο και κατά την αποστολή ?

Τίποτα δεν είναι βέβαιο, κανονικά οτιδήποτε γυαλίσει στο μάτι των τελωνιακών μπορούν να το κρατήσουν. Εκτός ίσως αν συνοδεύεται από κανονική απόδειξη ή τιμολόγιο που να αποδεικύει ότι η αξία του είναι όντως τόσο μικρή. Η προσωπική μου εμπειρία είναι η εξής: Έχω παραγγείλει πολλά δέματα, αξίας μέχρι και 400$, μαρκαρισμένα σαν "gifts" ή "samples", με δηλωμένη αξία μέχρι 40$, χωρίς ασφάλιση και σταλμένα μέσω USPS, και ποτέ δεν τα κράτησαν. Πριν 1 μήνα έκανα μία παραγγελία με πραγματική αξία 41,70$ (μεταχειρισμένο προϊόν από ιδιώτη), που δεν ήταν μαρκαρισμένη σαν Gift και μάλιστα ήταν και ασφαλισμένη και την κράτησαν!! Ακόμη παιδεύομαι με τα καραγγιοζιλίκια, 1 μήνα μετά, λένε ότι εκτελωνίζουν ακόμη τα δέματα του Μαϊου και μπορεί να χρειαστεί να περιμένω μέχρι και μήνες! Χώρια που δεν είναι σαφές τι θα πληρώσω, έχω ακούσει εκτιμήσεις από 30 μέχρι και 80 ευρώ! Για ένα δεματάκι αξίας 33 euro..

Συμβουλή: Πές του να δηλώσει το δέμα ως GIFT, αξίας 35$ (ή κάτι παρόμοιο), να μην το ασφαλίσει, να μην συμπεριλάβει κανένα χαρτί μέσα που να αναφέρει την πραγματική του αξία και να το στείλει με το εθνικό ταχυδρομείο της χώρας του -όχι εταιρία courier- και με δυνατότητα tracking. Η πιθανότητα να χαθεί το δέμα είναι πραγματικά μικρή, η πιθανότητα να το κρατήσουν στο τελωνείο, να σε μαδήσουν και να ταλαιπωρηθείς είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη αν δεν προσέξεις.

Για όριο 2 κιλών δεν γνωρίζω κάτι, αλλά ισχύει ότι όσο μεγαλύτερο και βαρύτερο ένα δέμα τόσο πιθανότερο είναι να τραβήξει την προσοχή και να κρατηθεί στο τελωνείο.

Δημοσ.

nske Εφόσον είναι δώρο γιατί να τους πω να δηλώσουν αξία 35$?? Τι είναι αυτή η τιμή?

Αν κατάλαβα καλά δεν τους ενδιαφέρει τους τελωνειακούς το πόσο κόστισαν τα μεταφορικά αλλά η καθαρή αξία της παραγγελείας, έτσι δεν είναι? Η μετράνε και τα μεταφορικά μαζί με την αξία της παραγγελείας για το αν θα πέσει μάδημα?

Επίση δεν βάζω ασφάλεια παρα μόνο τρακινγκ, οκ?

Επίσης τα παραπάνω (για gift κτλ) ισχύουν για αγορές εκτός ευρωπαικής ένωσης, εφόσον απο Αγγλία πχ δεν πληρώνουμε κάποιον φόρο, έτσι δεν είναι?

Τα samples τι διαφορά έχουν από τα δώρα?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Υποχρεωτικά χρειάζεται αυτός που το στέλνει να δηλώσει σε μία φόρμα την αξία αυτού που στέλνει, άσχετα αν είναι δώρο.

Σε όσες περιπτώσεις έχω διαβάσει, μετράνε και τα μεταφορικά μαζί κατά τη δασμολόγηση, αν το δέμα κρατηθεί στο τελωνείο. Για το αν υπολογίζονται τα μεταφορικα στο ΑΝ θα κρατηθεί δε μπορώ να σου πώ σίγουρα, πάντως ό,τι μου έχουν στείλει τους είπα και του δήλωσαν την αξία από 20-35$, άσχετα από τα μεταφορικά.

Επίσης τα παραπάνω (για gift κτλ) ισχύουν για αγορές εκτός ευρωπαικής ένωσης, εφόσον απο Αγγλία πχ δεν πληρώνουμε κάποιον φόρο, έτσι δεν είναι?

Ναι, ό,τι έρχεται από χώρα της Ε.Ε. δεν περνάει καν τελωνειακό έλεγχο.

Επίση δεν βάζω ασφάλεια παρα μόνο τρακινγκ, οκ?

Βάση καμιά δεκαριά αγορές που έχω κάνει από Αμερική και μία από Ιαπωνία χωρίς πρόβλημα και βάση μιας μοναδικής που έτυχε και είχε ασφαλιστεί το δέμα και, αν και είχε μικρή αξία, κρατήθηκε, έτσι θα σου πρότεινα. Τουλάχιστον το USPS (εθνική ταχυδρομική υπηρεσία της Αμερικής) σου δίνει ούτως ή άλλως έναν αριθμό με τον οποίο βλέπεις που βρίσκεται το αντικείμενο μέχρι να φύγει από Αμερική. Πέρα από αυτό υπάρχει μια υπηρεσία global tracking με την οποία μπορείς να δεις που είναι το δέμα μέχρι να φτάσει στην πόρτα σου. Αυτήν δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γιατί μόλις πρόσφατα την έμαθα, αλλά από δω και πέρα σκοπεύω να την ζητάω.

Τα samples τι διαφορά έχουν από τα δώρα?

Υποτίθεται ότι είναι ένα "δείγμα" που σου στέλνει κάποιος, χωρίς κόστος, για να αξιολογήσεις το προϊόν του. Συνήθως αφορά εταιρίες απ' όσο καταλαβαίνω, αλλά στο τελωνείο έχει την ίδια αντιμετώπιση με τα gifts -μία φορά που μου είχαν στείλει κάτι μνήμες που είχα στείλει για αντικατάσταση, ήταν ορισμένες σαν "sample".

Δημοσ.

nske Οι απαντήσεις ειναι κατατοπιστικότατες και σε ευχαριατώ πολύ!

Οπότε τώρα που σκοπεύω να αγοράσω 3-4 μοντέλα αυτοκινήτάκια απο Αμερική ξέρω τι να ζητήσω!

Το κάθε αμαξακι κάνει 10$, για 4 αμαξακια θα πληρώσω 30$ μεταφορικά μου είπε (για τρια 24$)

Να του πω να τα βάλει σε δυο πακέτα για πιο καλά και να μην υπερβαίνει το κάθε πακέτο τα 35$? Ή να τα βάλει σε ένα? Θα μπορέσει να μου κάνει τον συνδιασμό στα μεταφορικά (30$ τα 4 αμαξάκια) αν τα στείλει ξεχωριστά πακέτα?

Το λεω αυτό για να μην είναι πολύ μεγάλο το δεμα και πέσει έλεγχος. Αλλά και πάλι δεν 8α είναι και πολύ μεγάλα υπολογιζω 40εκ μηκος 40εκ υψος 25εκ πλατος και είναι και αρκετά ελαφριά αφού είναι πλαστικά! Τι να του ζητήσω?

Να ζητήσω λοιπόν και global tracking, ok. Ειναι για όλες τις χώρες του κόσμου ή μονο Αμερική?

Ένα δώρο δεν μπορέι να είναι ασφαλισμένο? Γιατι?

Δημοσ.
Να του πω να τα βάλει σε δυο πακέτα για πιο καλά και να μην υπερβαίνει το κάθε πακέτο τα 35$? Ή να τα βάλει σε ένα? Θα μπορέσει να μου κάνει τον συνδιασμό στα μεταφορικά (30$ τα 4 αμαξάκια) αν τα στείλει ξεχωριστά πακέτα?

Το λεω αυτό για να μην είναι πολύ μεγάλο το δεμα και πέσει έλεγχος. Αλλά και πάλι δεν 8α είναι και πολύ μεγάλα υπολογιζω 40εκ μηκος 40εκ υψος 25εκ πλατος και είναι και αρκετά ελαφριά αφού είναι πλαστικά! Τι να του ζητήσω?

Έχω φέρει δέμα παρομοίων διαστάσεων (motherboard) χωρίς να σταματήσει. Εγώ θα το ριψοκινδύνευα. Άμα σου στείλει δύο δέματα θα του έρθει σίγουρα πιο ακριβά. Και άλλωστε, που ξέρεις, μπορεί να είναι χειρότερο να περάσουν δύο δέματα με το όνομά σου το ένα μετά το άλλο :)

Προσωπικά δεν έχω ιδέα για το πως δουλεύουν στο τελωνείο! Απλά σου ανέφερα τι έχω διαβάσει, τι έχει δουλέψει για μένα και πού την πάτησα.

Ένα δώρο δεν μπορέι να είναι ασφαλισμένο? Γιατι?

Τα πάντα μπορούν να ασφαλιστούν. Προσωπικά δεν έχω ρισκάρει να ζητήσω ασφαλισμένο gift, γιατί πολλοί αναφέρουν ότι οτιδήποτε είναι ασφαλισμένο το κρατάνε.

Να ζητήσω λοιπόν και global tracking, ok. Ειναι για όλες τις χώρες του κόσμου ή μονο Αμερική?

Θα σε γελάσω, ρώτα τον πωλητή αν είναι διαθέσιμη η υπηρεσία για αποστολές προς Ελλάδα και πόσο κοστίζει.

Δημοσ.

παιδια γνωριζει καποιος ποσο ειναι τα μεταφορικα απο Αγγλια? σκεφτομαι να παρω μερικα πραγματα απο το ebay.co.uk

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...