MixalisX Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 paidia eimai endelos neos sto athlima. Molis pira apo tin attika bank mia gift card me ena mikro poso mesa gia na kanw mia dokimastiki agora apo e-bay. to problima mou einai pos otan thelw na kanw register to aggliko e-bay ekei poy dinoume ta stoixeia mas den exei epilogi gia ellada os xwra katagoghs alla mono gia to enwmeno basileio. Xerei kaneis ti na dilosw ekei? Sorry an akougetai xazh h erotish mou alla ontws exw faei kolhma twra...
giankyr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Εντάξη δεν είναι τίποτα κρυφό χαχα! Κάτι όπλα φέρνω!! Λοιπόν είναι μπάρες θόλων για το αυτοκίνητο μου! Υπολογίζω να είναι περίπου ενα μέτρο στο ύψος το κουτί και αρκετά στενό! Τι άλλες πληροφορίες θέλετε? Λογικά αργεί απλά επειδή είναι μεγάλο σε μέγεθος. Τί βάρος είχε το πακέτο? Πρίν από 4-5 μήνες που πήρα το UPS μου από Αγγλία (18kg) έκανε 40 μέρες να έρθει. Αυτό επειδή τα μεγάλα και τα βαρυά δέματα δεν κινούνται με τις ταχύτητες των μικρότερων (διακριτικών δεμάτων, φακέλων κτλ).
kikis2002 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Είναι μεγάλο αλλα ελαφρύ.. με Airmail πλήρωσα 80$ μεταφορικά..! Μα αφού γράφουνε οτι π.χ. θα κάνει 10 μέρες να έρθει.. πως είναι δυνατόν να κάνει 20 επειδή είναι μεγάλο?!? Αλλά έχουν περάσει ήδη πολλές μέρες.... 30 μέρες και το έχω παραγγήλει με airmail που δεν κάνει πάνω από 10 μέρες :
grtt Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Μερικες ερωτησεις γιατι δεν μπορω να διαβαζω 77 σελιδες! 1)Θελω να αγορασω ενα νομισμα αξιας 1Ε απο εναν που ειναι στον Καναδα.Τα μεταφορικα ειναι γυρο στα 3Ε.Ο χρηστης λεει οτι η ασφαλεια ειναι υποχρεωτικη.Θα το κρατησουν στο τελωνειο ή ειναι μικρη η αξια του??Ki αν το κρατησουν ποσο παραπανω θα χρεωθω? 2)Τι καρτα τελικα χρειαζεται να βγαλεις για κανεις αγορες μεσω paypal?Πιστωτικη' date='χρεωστικη?? Καλα θα ηταν ο χρηστης που ανοιξε το θεμα να ενημερωσει την πρωτη δημοσιευση του ωστε να γινει κατι σαν F.A.Q.[/quote'] 1) Επειδή αγοράζω συχνά νομίσματα και χαρτονομίσματα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα από το τελώνειο καθώς είναι μικρής αξίας και έτσι κι αλλιώς θα αποσταλλεί σε φάκελο. Αυτ'ά που φορολογούνται είναι ηλεκτρονικά κλπ. 2) Συνήθως το paypal δέχεται πιστωτικές κάρτες.
giankyr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Είναι μεγάλο αλλα ελαφρύ.. με Airmail πλήρωσα 80$ μεταφορικά..!Μα αφού γράφουνε οτι π.χ. θα κάνει 10 μέρες να έρθει.. πως είναι δυνατόν να κάνει 20 επειδή είναι μεγάλο?!? Αλλά έχουν περάσει ήδη πολλές μέρες.... 30 μέρες και το έχω παραγγήλει με airmail που δεν κάνει πάνω από 10 μέρες : Kι εγώ το UPS το παράγγειλα με EMS που λέει 3-5 μέρες! Η διακίνηση φακέλων και μικρών δεμάτων γίνεται καθημερινά προς διάφορες κατευθύνσεις, με τα συνηθισμένα δρομολόγια που έχουν τα συστήματα των ταχυδρομείων την χωρών ανά τον κόσμο. Όταν όμως μιλάμε για μεγάλα ή βαρυά κομμάτια, ο χειρισμός γίνεται αλλιώς. Συνήθως η διακίνηση αυτών γίνεται όταν μαζευτεί κάποιος Α όγκος στις αποθήκες ή με έκτακτα δρομολόγια. Όποιο κι απ' τα δύο να ισχύει, σκέψου ότι το δέμα σου θα περάσει από πολλές πολλές αποθήκες και θα είναι μέρος της παραπάνω διαδικασίας πολλές φορές. Γνώμη μου λοιπόν είναι να μην ανησυχείς αν δεν περάσουν 40 μέρες από την ημερομηνία που έγινε η αποστολή
kikis2002 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Βρε παιδιά αυτό δεν είναι σωστό!! Αν το στέλναμε δηλαδή με ground θα μας ερχότανε μετά από χρόνια?!? :( Γιατί πλήρωσα airmail που λέει για 7-10μέρες? Δηλαδή αν πλήρωνα EMS θα και έκανε τόσο πολύ τι θα είχα να πω μετά? Αφού το EMS λέει 3-5!! Που γράφει οτι κάνει 50 αν είναι μεγάλο? 2006 έχουμε και δεν είναι μόνο η Ελλάδα που έχει προβλήματα..! Τα Ελτα μας δουλεύουνε ρολόι και στην Αμερική δεν ξέρουνε τι τους γίνετε..! :( Όταν θα φτάσει χαρτάκι σπίτι στην ενημέρωση του tracking θα μου γράψει οτι έφτασε Ελλάδα?
Captain_Darling Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Γεια σας και απο εμενα! Και εγώ έκανα την πρώτη μου ογορα μεσω ebay χθες. Μπήκα στο ebay.com και αγόρασα κάτι που ήταν απο Ηong Kong γιατί δεν υπήρχε κάπου αλλού. Είχα ρωτήσει τον πωλητη πόσο θα στοιχίσει η αποστολή και μου είπε μεταξύ άλλων 1-2 weeks airmail GBP6.50. Αφού αγόρασα το προιόν άνοιξε η σελίδα του PayPal και τον πλήρωσα. Στην φόρμα του Pay Pal είχε δυο κουτάκια το ένα έγραφε την τιμή και το άλλο ήταν κενό. Εκέι έγραψα 6.50 και στο σύνολο μετά μου έβγαλε το συνολικό ποσό. Στο κενό κουτάκι βάζεις την τιμή των χρημάτων που θα διαθέσεις γαι την αποστολή ώστε να καταλάβει ο πωλητητης με ποιόν τρόπο θες να σου αποσταλεί? (πχ αν είχα βάλει στο κουτάκι GBP14.00 θα καταλάβαινε ότι θέλω τον γρήγορο τρόπο? ) Εντάξει μέχρι εδώ? Μετά λαμβάνω ευτό το mail "Hello thank you first, you won this item, Please let me know your address, i iwll show you the correct S/h for you, there are different choices. Also, if you are looking for any model kits, please let me know also" αφού τον είχα ρωτήσει ήδη πόσο θα με χρέωνε για την Ελλάδα γιατί μου λέει να του δώσω διεύθηνση πάλι? Εγω του ξαναέστειλα την διέυθηνση μου και τον ρώτησα αν είναι όλα οκ ως τώρα ( ουτως ή αλλως την βλέπει μεσα απο το Ebay, έτσι δεν είναι? ) Δεν μου απάντησε όμως! Πάντως αυτό έχει πληρωθεί έτσι δεν είναι? Πως μπορώ να του ζηtήσω tracking number? Το άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι στο mail που μου έστειλε εμφανίζοντε τα πάντα με γοτθικούς χαρακτήρες επειδή με παραπέμπει στο http://cgi.ebay.com.hk και δεν καταλαβαίνω σχεδόν τίποτα. Το feedback του είναι 99.1% Positive σε 1414 πωλήσεις. Πως την βλέπετε την κατάσταση στα παραπάνω που έγραψα? Εχω κάνει καποιο λάθος?
Captain_Darling Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Επίσης στο site ανφέρει αυτό I request payments 10 days after close of Auction. After 10 days item will be relisted and Credit Request will be requested through Ebay. Μήπως δεν έπρεπε να πληρώσω αμέσως αλλά να περιμένω? Πως γίνεται συνήθως, αφού κλέισω κάτι πρέπει να πληρώσω αμέσω?
kirk Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Paidia gia diavasa sxedon oles tis apantiseis se diafora erwthmata pou exoun ginei. 8elw na rwthsw to exhs. Apo oti exw katalavei eite eimaste eite oxi verified members tou paypal oloi ma oloi exoume anverified address. Ta lew swsta h kanw lathos? Ektos kai an kapoios exei address USA h UK. Exw prospathsei na kanw 2 agores sto e-bay kai oi pwlhtes meta apo erwthsh mou mou eipan oti den stelnoyn se unverified address. Esteila kai e-mail sto paypal kai moy apanthsan ta katw8i :Hello, I will be happy to assist you with your question. In fact your PayPal account status is Verified and your billing address is not. You obtained/gained the verified status by going through the verification process called the Expanded use Program. For the billing address confirmation you unfortunately need to have a PayPal account registered in Usa, Uk or Canada. PayPal uses an Automated Verification System to confirm credit card billing addresses that are entered on the system. If a credit card billing address passes the Automated Verification System check, the address will be confirmed. Gift Addresses cannot be confirmed. Addresses provided by U.K. and Canadian buyers may have a status of Confirmed. Because not all credit card companies are currently able to confirm addresses, only some U.K. and Canadian addresses can be confirmed at this time. Sellers can use the presence of a Confirmed Address as an additional risk management tool when considering transactions where the Seller Protection Policy may be unavailable. All addresses for PayPal members outside the U.S., U.K. and Canada will continue to show a status of Unconfirmed. Note : These types of security measures are unfortunately necessary in an online environment where it is difficult to check someone's identity. In the physical world, sellers can check someone's credit card and driver's license. In the online world, where simple and effective identification tools do not yet exist, we have to take different precautions. We believe that these safety precautions are in the interest of all our members. I apologize for any inconvenience this is causing you and wish you all the best for your future transactions through PayPal. Please let me know if you need further assistance. Sincerely, Samuel PayPal, an eBay Company Telika oloi prin agorasete rwtate ton pwlhth an stelnei se unverified address h oxi kai an den rwtate sas petaei meta afoy malista plhrwsete oti den stelnv se unverified uddress kai dos mou mia veriefied alliws ta lefta pane ston kouva h ta zhtas meta pisw apo to paypal . Afta kai sygnvmh an kourasa alla thn pathsa me ayton ton tropo kai psolokaigomai gia mia apanthsh
giankyr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 φίλε Captain_Darling δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την συναλλαγή σου έτσι όπως την περιγράφεις. Ο πωλητής απλά δεν θα σε θυμόταν όταν μίλησε για δεύτερη φορά για τον τρόπο αποστολής. Όταν κάποιος έχει 1400 πωλήσεις, λογικά δεν πουλάει 1-1 τα αντικείμενα κι είναι επόμενο να δέχεται κι ένα ποτάμι από ερωτήσεις περί τρόπων αποστολής, διευκρινίσεων κτλ. Το αποτέλεσμα είναι πως όταν κάποιος τελικά αγοράσει το προϊόν για το οποίο ενδιαφέρθηκε, (ο πωλητής) να μην θυμάται τις προηγούμενες συζητήσεις που έκαναν και πόσο μάλλον όταν το θέμα ήταν το πιό συνηθισμένο απ' όλα (τα έξοδα αποστολής). Προτείνω να του θυμίσεις απλά πως το συζητήσατε σε προηγούμενο mail και σου είπε 6,5 blablabla. Όσον αφορά το tracking number, πολλοί δεν τον δείνουν άμα δεν τον ζητήσεις - οπότε απλά ζήτα τον
lalexoulhs Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Βρε παιδιά αυτό δεν είναι σωστό!! Αν το στέλναμε δηλαδή με ground θα μας ερχότανε μετά από χρόνια?!? :( Γιατί πλήρωσα airmail που λέει για 7-10μέρες? Δηλαδή αν πλήρωνα EMS θα και έκανε τόσο πολύ τι θα είχα να πω μετά? Αφού το EMS λέει 3-5!! Που γράφει οτι κάνει 50 αν είναι μεγάλο? 2006 έχουμε και δεν είναι μόνο η Ελλάδα που έχει προβλήματα..! Τα Ελτα μας δουλεύουνε ρολόι και στην Αμερική δεν ξέρουνε τι τους γίνετε..! :( Όταν θα φτάσει χαρτάκι σπίτι στην ενημέρωση του tracking θα μου γράψει οτι έφτασε Ελλάδα? File mou exeis dikio oti se polles xwres uparxei problhma. Egw douleua polu taxudromio me italia kai stamatisa logo problhmatwn. To airmail susthmeno ekane mexri kai 25meres enw emena mou legane 3-5meres (san apostoleas). Oson afora to megethos auto paizei polu mikro rolo.
lalexoulhs Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Γνώμη μου λοιπόν είναι να μην ανησυχείς αν δεν περάσουν 40 μέρες από την ημερομηνία που έγινε η αποστολή Meta tis 15 meres na enoxlhte ton polhth sunexos. Meta tis 40 meres den mporeis oute ta leuta sou na zhthseis pisw. Exeis dikaioma mexri 30meres meta na to kaneis me sigouria. An twra sas ta epistrepsei kai meta erthei an exete plhrwsei meso paypal tha tou ksanaepistrafoun automata apo to logariasmo sas.
Captain_Darling Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 φίλε Captain_Darling δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την συναλλαγή σου έτσι όπως την περιγράφεις. Ο πωλητής απλά δεν θα σε θυμόταν όταν μίλησε για δεύτερη φορά για τον τρόπο αποστολής. Όταν κάποιος έχει 1400 πωλήσεις' date=' λογικά δεν πουλάει 1-1 τα αντικείμενα κι είναι επόμενο να δέχεται κι ένα ποτάμι από ερωτήσεις περί τρόπων αποστολής, διευκρινίσεων κτλ. Το αποτέλεσμα είναι πως όταν κάποιος τελικά αγοράσει το προϊόν για το οποίο ενδιαφέρθηκε, (ο πωλητής) να μην θυμάται τις προηγούμενες συζητήσεις που έκαναν και πόσο μάλλον όταν το θέμα ήταν το πιό συνηθισμένο απ' όλα (τα έξοδα αποστολής). Προτείνω να του θυμίσεις απλά πως το συζητήσατε σε προηγούμενο mail και σου είπε 6,5 blablabla. Όσον αφορά το tracking number, πολλοί δεν τον δείνουν άμα δεν τον ζητήσεις - οπότε απλά ζήτα τον [/quote'] giankyr Σε ευχαριστώ γαι τις απαντήσεις!!! Έχω ακόμα μερικές απορίες, Όταν αγοράσω κάτι πρέπει να πληρώσω αμέσως (για Pay Pal μιλαω? ) ή περιμένω mail απο τον πωλητή για αν κανονίσουμε το πως θα έρθει κτλ. ? ο συγκεκριμένος πωλητης μου έστειλε αυτό σε ερωτηση μου αν είναι όλα καλά "Hello your payment is fine since there are some extra service for that mail like Insurance : GBP1.00 (compensation of loss) Registered mail GBP2.00 (getting tracking no ,and can see the status online) if you need them, just adding them to my paypal account. they are optional Mavin" πλήρωσα λοιπόν ακόμα 3.00 για τα παραπάνω μεσω Pay Pal (ατο κουτάκι που επιλέγεις για ποιον λόγο του τα στέλνεις επέλεξα service, σωστά? Βέβαια στο πεδιο note του έγραψα για ποιόν λόγο του τα στέλνω) Έχουν περάσει πάνω απο 24 ώρες και δεν μου έχει στείλει κάποιο mail ότι έλαβε τα extra και να μου δώσει tracking number. Αν δεν μου στείλει απάντηση μέχρι το απόγευμα να του ξαναστείλω Mail ή να περιμένω? Το ότι είναι Insurance το δέμα τι ακριβώς σημαίνει? Εννοώ τι παραπάνω προσέχουν δηλαδή, με ποιόν τρόπο? Το tracking no πότε το στέλνει και πως ακριβώς το χρησιμιοποιώ? Πάιρνω κάπου τηλ και μου λένε που βρίσκετε το δέμα πχ το τελωνίο? Πριν φτάσει Ελλάδα πως ξέρω που μπορει να είναι? Εχει αγοράσει κανείς απο Hong kong? Πόσες μέρες κάνει συνηθως? Ζητώ συγνώμη για τις πολλές (ίσως απαντημένες στο παρελθον) ερωτήσεις μου. Αλλά ειμαι
MixalisX Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 paidia eimai endelos neos sto athlima. Molis pira apo tin attika bank mia gift card me ena mikro poso mesa gia na kanw mia dokimastiki agora apo e-bay. to problima mou einai pos otan thelw na kanw register to aggliko e-bay ekei poy dinoume ta stoixeia mas den exei epilogi gia ellada os xwra katagoghs alla mono gia to enwmeno basileio. Xerei kaneis ti na dilosw ekei? Sorry an akougetai xazh h erotish mou alla ontws exw faei kolhma twra... mia bohtheia re paidia? Kapoios???
Captain_Darling Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 mia bohtheia re paidia? Kapoios??? Σαν παλιος στο ebay :-? στην επιλογη country or region επιλέγεις see all countries και σου βγάζει και Ελλάδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.