Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για ebay...

vlachaquito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H κατάσταση έχει ώς εξής : Άνοιξα και πήρα λογαριασμό και webbanking στην Πειραιώς...Κατέθεσα 50 ευρώ μέσα και άνοιξα λογαριασμό στο PayPal..Έγινα verified στο paypal και μου αφαίρεσε το 1,5 ευρώ απο τα 50..Μέχρι εδώ όλα καλά...Ανοίγω προσωπικό λογαριασμό στο voipbuster και μου βάζω 11.90 ευρώ..Αφαιρούνται κανονικά απο την κάρτα μου και απο τα 50 μου μένουν τελικά 36,90 ευρώ..Απο εδώ και πέρα αρχίζουν τα μπερδέματα..Δοκιμάζω να στείλω (μέσω logging σε voibuster account φίλου μου) άλλα 11,90 απο paypal...Δεσμεύει η τράπεζα τα 11.90 και μου προσθέτει κανονικά στο VB τα 10 ευρώ..To paypal γράφει κανονικά completed...Ωραία λέω..Άντε να βάλω σε έναν ακόμα VB..Ακολουθώ την ίδια διαδικασία (σε άλλο VB account) και μου έρχεται έαν email απο VB οτι δεν δέχονται χρήματα απο τον ίδιο λογαριασμό paypal σε πάνω απο έναν λογαριασμούς VB..Παράλληλα σκάει email απο paypal που μιλάει για refunded..Όλα αυτά 13/4 ..Ξαναδοκιμάζω το ίδιο και μου ξαναδεσμεύει η τράπεζα χρήματα και ξανά τα ίδια email..Αποτέλεσμα : αυτή τη στιγμή η τράπεζα απο 50 που είχα βάλει, πλήρωσα 2 λογαριασμους VB (κανονικότατα έχουνε μπεί απο 10 και στους 2)και μου έχει διαθέσημο 1,10 και δεσμευμένο 36,90..Δοκιμάζω να κάνω πληρωμή μέσω ElectonVisa απο VB κατευθείαν και δεν μου το δέχεται...Τι γίνεται τώρα??? (στην πληρωμή κατευθείαν με Electron μου ζήτησε το VB να δώσω αριθμό κάρτας, κατόχου,3ψήφιο νούμερο και ημ. λήξης..Υπάρχει περίπτωση να γίνει μελλοντικά καμιά στραβή??)..Συγνώμη εαν σας κούρασα αλλά καθότι νέος στο άθλημα καταλαβένετε την αγωνία μου..Εγώ το μόνο που θέλω να κάνω είναι να μπορώ να βάζω χρήματα σε πάνω απο έναν λογαρισαμούς VB..

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Πρόσφατα μπήκα κ εγώ στο e-bay. Θέλω τη γνώμη σας για ένα προβληματάκι κ να μου λύσετε μερικές απορίες. Καταρχήν οι απορίες που θα βοηθήσουν κ άλλους σαν εμένα. Διάβασα όλο το θρέντ απο την αρχή ώς το τέλος πρέπει να σας πώ.

1) Για μεταφορικά απο χώρα εκτός Ε.Ε.:

-Για αγορές απο αμερική να ζητάμε USPS airmail ή σκέτο USPS. Στις οδηγίες για το πως να στείλουνε το προιόν να λέμε να το στέλνουνε ώς gift ανασφάλιστο με αξία <50USD ή ασφαλισμένο μέχρι 50 δολλάρια κ να βγάλουνε απο μέσα αποδείξεις κ τα σχετικά?

-Για Hong Kong οι πωλητές φαίνονται αστέρια κ παρατηρώ ότι δεν δίνει σημασία πολύ το τελωνείο. Εκεί γρηγορότερος τρόπος είναι το EMS ως δώρο με αξία μέχρι 40 δολλάρια ας πούμε. Σωστά?

2) Μέχρι τώρα είχα την gift card. Όλα ωραία κ καλά αλλά πέρνει τρελή προμηθεια η τράπεζα. Οπότε πάμε στην alpha bank. Εκεί να ανοίξω έναν λογαριασμό κ να ενεργοποιήσω το e-banking ή να ανοίξω δύο κ ο Α να έχει συνδεδεμένη τη πιστωτική κ ο Β να είναι για καταθέσεις κ e-banking? Το θέμα είναι ότι δεν θα έχουν τρελή κίνηση οι δύο λογαριασμοί!!! Η μεταφορά χρημάτων μεταξύ 2 λογαριασμών της ίδιας εταιρείας δεν χρεώνεται σωστά?

Αυτά απο απορίες.

Δημοσ.

Και τώρα το πρόβλημα. Ώς νέοπας έπεσα με τα μούτρα κ αγόρασα μερικά πράγματα μικρής αξίας. Έτσι πήρα κ ένα ζευγάρι ακουστικά από γερμανία

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=9124990768&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:UK:31

Στη περίγραφή λέει πως κοστίζει 7.90 το προιόν κ 8 τα μεταφορικά για ευρώπη, Σύνολο 15.90. Ανάμεσα στους τρόπους πληρωμής είχε κ το paypal. Μπαίνω μέσα στο paypal του στέλνω κατευθείαν τα χρήματα στο λογαριασμό του κ περιμένω. Μου στέλνει ε-μειλ να στείλω σε τραπεζικό λογαριασμό τα 15,90. Του απαντάω ότι έχω στείλει μέσω paypal. Μετά απο λίγο μου απαντάει πώς χρειάζονται άλλα 6.90 ευρώ. Αυτό είναι δίκαιο? Του έστειλα 2 μέιλ αλλά φαίνεται πώς μεσολάβησε σαβ/κο κ δεν απάντησε. Στο πρώτο του ζήτησα να μου επιστρέψει τα χρήματα γιατί δεν μπορώ να στειλω τα επιπλεόν κ στο τελευταίο του ζήτησα να μου το στείλει χωρίς ασφάλεια το δέμα. Βιάστηκα λίγο να του απαντήσω. Δεν το χειρίστηκα σωστά το θέμα, αλλά το δίκιο είναι μαζί μου. Αύριο λογικά θα απαντήσει. Ιδού το μέιλ που μου έστειλε.

Dear Angelos,

many thanks for the payment, but we have to inform you that we only received 15,01 Euro. (15,90 - 0,89 ? Paypal charges)

We have to arrange your shipment with insurance and tracking code, because Paypal doesn't accept other way of shipment.

Please arrange the outstaying amount 6,89 Euro to

Αυτά που γράφει είναι μπουρδες. Αθέτησε τη συμφωνία κ εισέπραξε καλά καλά τα χρήματα αφενός κ προιόν δεν πρόκειται να δώ. Επείδή είμαι καινούριος θέλω να το χειριστώ σωστά για να μη φάω καμιά αρνητική. Εσείς τι λέτε?

Επίσης αγόρασα κάτι ψιλοπραγματάκια αλλα επειδή δεν είχε χρήματα η gift card δεν μπόρεσα απο τη Μ.Παρασκευή να τα πληρώσω. Μέχρι πότε το αργότερο πρέπει να στείλω τα χρήματα? Το λέω γιατί σκοπευω να πάω στην alpha bank όπου κ σε λογαριασμό θα έχω τα λεφτά και θα τα ελέγχω μέσω e-banking και θα μπορώ να καταθέτω με το γνωστό φακελλάκι γιατι δεν προλαβαίνω να στήνομαι στις τράπεζες για να καταθέτω χρήματα. Αυτά. Συγνώμη για τα μακροσκελή e-bay. Το λάθος μου ήταν που δεν διάβασα απο την αρχή το θρέντ. Το καλό είναι ότι πειραματίστηκα με μικρής αξίας προιόντα.

Δημοσ.

Γεια ,

απ'ότι είδα στις αρνητικές αξιολογήσεις που έχει δεχτεί το πρόβλημα είναι σχεδόν πάντα ότι χρεώνει έξτρα μεταφορικά εκ των υστέρων ή ότι υπερχρεώνει στα μεταφορικά.Παρόλο που οι αξιολογήσεις είναι κυρίως στα γερμανικά είναι προφανές το πρόβλημα.

Τώρα τι να κάνεις τι να σου πω ...

Στην καταχώριση του είναι προφανές ότι το κόστος είναι 7,90 +8,00 και τίποτα άλλο.Αυτό που λέει για το paypal δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση .Το paypal δεν θέτει καμιά προυπόθεση για συστημένο κλπ.

Νομίζω ότι πρέπει να στείλεις το mail του στο paypal και να τους ρωτάς και καλά αν έχουν τέτοιο κανονισμό και αν έχει δικαίωμα να ζητά παραπάνω .Θα σου απαντήσουν σίγουρα όχι και τότε ζήτα να σου δώσουν πίσω τα χρήματα αυτοί.

Νομίζω ότι θα το κάνουν.

Αν επιμένεις να σου το στείλει στην τιμή που πλήρωσες θα σου φάει τα χρήματα.

Θα πει ότι το έστειλε αλλά χάθηκε και αφού είναι ανασφάλιστο άντε να αποδείξεις ότι δεν το έστειλε.

Θα κάνεις βέβαια αρνητική αλλά έχει 125.000 αξιολογήσεις ,τι να λέει 1 αρνητική...

Μπορείς βέβαια να δεχτείς τον εκβιασμό και να δώσεις το εξτρα.

Το ποσό δεν είναι μεγάλο αλλά είναι το γαμώτο.

Και καλύτερα να επιλέγεις πωλητές που στέλνουν ασφαλισμένα.Πλήρώνεις 1-2 ευρώ παραπάνω αλλά δεν μπορεί να στη φέρει.

Δημοσ.
Θα πει ότι το έστειλε αλλά χάθηκε και αφού είναι ανασφάλιστο άντε να αποδείξεις ότι δεν το έστειλε.

Εδώ έχω μια ένσταση. Από αυτά που έχω διαβάσει κατά καιρούς στο ebay το paypal σε αυτήν την περίπτωση είναι με τον αγοραστή. Έχω διαβάσει πειρπτώσεις που ο πωλητής δεν το έστειλε με tracking code οπότε ο αγοραστής δήλωσε ότι δεν το πήρε (που μπορεί και να το πήρε δηλ) και το paypal πήρε τα λεφτά από τον πωλητή και τα έδωσε πίσω. Οπότε αν στο στείλει και σου πει ότι χάθηκε και δεν κάνει τπτ να στο ξαναστείλει έχω την εντύπωση ότι θα δικαιωθείς εσύ με το paypal.

Γι'αυτό και οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) βάζουν tracking code.

Aν ξέρει κανείς άλλο κάτι διαφορετικό ας τπ πει. Εγώ αυτό νομίζω πάντως...

Αυτά!

Δημοσ.

Μπορεί να έχεις δίκιο στο ότι το paypal δικαιώνει τον αγοραστή .Δεν το ξέρω στα σίγουρα.

Μια φορά μόνο δεν έλαβα κάτι και ο πωλητής επανόρθωσε μόνος του.

Η βοήθεια στο site του paypal είναι τόσο δυσχρηστη ,χαοτική θα έλεγα, που δεν

μπορείς να βρεις εύκολα άκρη .Θα πρέπει να ψάχνεις ώρες.

Πάντως σε ότι αφορά το tracking code σίγουρα δεν είναι η συνήθης πρακτική αλλά δίνεται

ως επιλογή με μικρό αντίτιμο από τους πιο πολλούς πωλητές.

Πάντως αφού ο μαγκας παρουσιάζει την έξτρα χρέωση ως απαίτηση του paypal

και δεν το αναφέρει στην καταχώρηση νομίζω ότι είναι έξυπνο να ρίξει το μπαλάκι στο paypal

στέλνοντας τους το email που έλαβε για να του πουν τι να κάνει.

Εχω κάνει μόνο 25-30 αγορές και δεν είχα σοβαρά προβλήματα.

Οι πιο έμπειροι ας πουν τη γνώμη τους για το πως πρέπει να αντιδράσει ο φίλος.

Δημοσ.

kyrnikos ώστε έτσι λένε τα αρνητικά ε? Έπρεπε να τα είχα διαβάσει πρώτα πριν κάνω την αγορά. Όπως λές τα επιπλεόν 6,90 δεν είναι σπουδαία χρήματα αλλά είναι το γαμώτο Θα στείλω σήμερα κιόλας στο paypal γιατί του έχω στείλει ήδη 2 μέιλ κ δεν έχει φιλοτιμηθεί να το στείλει.

beastgr να σε ρωτήσω κάτι? Η αποστολή χωρίς insurance δεν έχει καμία ασφάλεια? Δεν μπορεί να κάνει κάτι ο πωλητής για να μπορεί αύριο μεθαύριο να αποδειξει ότι έστειλε το δέμα αλλά ο αγοραστής λέει ψέματα ή χάθηκε? Η αλήθεια είναι πώς είναι μεγάλο ρίσκο για τον πωλητή, αλλά ο συγκεκριμένος έπρεπε να το είχε δηλώσει απο την αρχή. Στην τελική να μην έστελνε ευρώπη.

Δημοσ.

Kyrnikos η πιο έξυπνη κίνηση είναι αυτή που λές. Απο τη στιγμή που ανέφερε το paypal θα το πάω το τραβήξω εκεί το θέμα. Γιατί είναι καθαρά δικαιολογία αυτό που λέει. Γράφω τώρα στο paypal γιατί δεν θα κάθομαι μια ζωή να περιμένω τον πωλητή να απαντήσει.

Δημοσ.

λοιπόν aspirin δεν είμαι και ο πλέον έμπειρος αλλά αυτό έχω καταλάβει. η ασφάλεια είναι για την περίπτωση που χαθεί το δέμα από το ταχυδρομείο. Σε αυτό πηγαίνει η ασφάλεια αλλά δεν ξέρω ποιος παίρνει τα λεφτά αν χαθεί.

Αυτό που λέω είναι ότι δεν μπορεί να πει στο paypal ότι σου έστειλε κάτι και δεν το πήρες. Γιατί ή θα έχει βάλει tracking code για να το εντοπίζει ανά πάσα στιγμή και να σιγουρευτεί ότι το πήρες και δεν του λες ψέμματα ότι δεν το πήρες (για να πάρεις και τα λεφτά σου πίσω από το paypal!) ή αν δε βάλει tracking code και το στείλει (πρέπει να είναι πολύ βλάκας να το κάνει αυτό...) ανά πάσα στιγμή, πάρεις δεν το πάρεις το δέμα παραπονιέσαι στο paypal ότι δεν το πήρες και από τη στιγμή που ο πωλητής δεν μπορεί να αποδείξει ότι το πήρες, το paypal του τα παίρνει και στα δίνει πίσω. τουλάχιστον αυτά διάβαζα κάποια φορά στο ebay. Ελπίζω να τα είπα καλά....

Oπότε προσοχή και σε όποιον πουλάει να βάζει πάντα tracking code.

Δημοσ.
λοιπόν aspirin δεν είμαι και ο πλέον έμπειρος αλλά αυτό έχω καταλάβει. η ασφάλεια είναι για την περίπτωση που χαθεί το δέμα από το ταχυδρομείο. Σε αυτό πηγαίνει η ασφάλεια αλλά δεν ξέρω ποιος παίρνει τα λεφτά αν χαθεί.

Αυτό που λέω είναι ότι δεν μπορεί να πει στο paypal ότι σου έστειλε κάτι και δεν το πήρες. Γιατί ή θα έχει βάλει tracking code για να το εντοπίζει ανά πάσα στιγμή και να σιγουρευτεί ότι το πήρες και δεν του λες ψέμματα ότι δεν το πήρες (για να πάρεις και τα λεφτά σου πίσω από το paypal!) ή αν δε βάλει tracking code και το στείλει (πρέπει να είναι πολύ βλάκας να το κάνει αυτό...) ανά πάσα στιγμή' date=' πάρεις δεν το πάρεις το δέμα παραπονιέσαι στο paypal ότι δεν το πήρες και από τη στιγμή που ο πωλητής δεν μπορεί να αποδείξει ότι το πήρες, το paypal του τα παίρνει και στα δίνει πίσω. τουλάχιστον αυτά διάβαζα κάποια φορά στο ebay. Ελπίζω να τα είπα καλά....

Oπότε προσοχή και σε όποιον πουλάει να βάζει πάντα tracking code.[/quote']

Akribos etsi einai. To tracking einai mono uper tou polhth. An den sou stelnei to prwion kane dispute me to ebay kai to paypal (kai stous duo).

Einai sigouro pws tha sou dwsei ta leuta sou meta anaggastika h' tha sou steilei to proion.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά χρειάζομαι τη βοήθειά σας για ένα σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με το Paypal εδώ και μερικούς μήνες. Είχα βάλει σε δημοπρασία ένα κινητό, με αρχική τιμή 360?,επιθυμητή 400? και buy now στα 420?, στο αγγλικό Ebay. Λίγη ώρα πριν τελειώσει η δημοπρασία, ένας χρήστης με μηδενικό feedback το αγόρασε με Buy Now. Μάλιστα είχε πληρώσει κανονικά, τα λεφτά ήταν στο λογαριασμό μου (Paypal) και μου έστειλε και email ρωτώντας με πότε θα το παραλάβει. Επειδή προφανώς κάτι δε μου πήγαινε καλά, θέλησα να ψάξω περισσότερο την υπόθεση, παρόλο που είχα πάρει τα λεφτά μου και κανονικά θα έπρεπε να στείλω το κινητό μέσα σε 3 μέρες. Επικοινωνώ λοιπόν με την Paypal και τους εξηγώ πως ακριβώς έχει η κατάσταση. Ο υπάλληλος που μου απάντησε μου συνέστησε να στείλω άμεσα το αντικείμενο εφ'όσον είχα ήδη πληρωθεί. Έτσι λοιπόν έπραξα. Αφού "τράβηξα" τα λεφτά στον τραπεζικό μου λογαριασμό, έστειλα το κινητό με courier. Παρακολουθώντας την εξέλιξη της αποστολής με το tracking code, είδα πως παραδόθηκε 2 μέρες μετά και ο παραλήπτης υπέγραψε ως ΜΑΜΕ (;!;!). Έως εδώ όλα καλά.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, μου ήρθε email από την Paypal ότι ο ιδιοκτήτης της κάρτας με την οποία έγινε η πληρωμή ξεκίνησε διαδικασία chargeback διότι δεν αναγνώριζε τη συναλλαγή. Μετά απο διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων κι αφού τους έστειλα ότι αποδεικτικό στοιχείο είχα και φυσικά το email του υπαλλήλου τους που με παρότρυνε να στείλω το αντικείμενο, με ειδοποιούν οτι δε μπόρεσαν να αντικρούσουν τον ιδιοκτήτη της πιστωτικής και ότι δεν καλυπτόμουν από τη Seller Protection Policy επειδή έστειλα το κινητό σε non verified address. Ανέτρεξα φυσικά στους όρους του συγκεκριμένου Policy όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων :

Shipping to an Unconfirmed Address

Most unconfirmed addresses are not fraudulent and sellers donʼt usually experience problems shipping to them. When you do ship to an unconfirmed address, PayPal encourages you to be alert to your buyer and minimize risk by following our Protection Tips for Sellers.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνετε ότι δεν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να στείλεις σε non verified address και δε μπορεί το γεγονός αυτό να αποτελεί επιχείρημα για το αν κάποιος καλύπτεται από το Seller Protection Policy ή όχι. Σε τελική ανάλυση ο υπάλληλος που του είχε γνωστοποιηθεί η υπόθεση με παρότρυνε να προχωρήσω στην ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της ιστορίας ήταν να με προειδοποιούν ότι εάν δεν βάλω τα λεφτά πίσω στο λογαριασμό θα πάμε δικαστικώς ενώ εγώ από την άλλη τους ξεκαθάριζα πως δεν υπήρχε περίπτωση να τους δώσω τα λεφτά εάν δεν έπαιρνα πίσω το κινητό. Αφού με πίεσαν όσο μπορούσαν, τους απάντησα ότι ευχαρίστως δέχομαι -και κατόπιν συμβουλής του δικηγόρου μου- να πάμε δικαστικώς και ότι με κανέναν άλλο τρόπο (εκτός αν μου επέστρεφαν το κινητό) δε θα έπαιρναν τα λεφτά πίσω. Από τότε, πάνε 4 μήνες, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Μόνο μια χλιαρή ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ και όχι αυτόματη απάντηση στο τελευταίο μου email του τύπου "Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση, ελπίζουμε να συνεχίσετε να χρησιμοποιέιτε το Paypal για τις συναλλαγές σας". Φυσικά μετά από κάποιες μέρες ο λογαριασμός μου κλειδώθηκε και παραμένει κλειδωμένος, όμως εξακολουθώ να μην έχω καμία ενόχληση από την πλευρά τους, παρόλο που είχα αρνητικό balance -400? όταν έκλεισε ο λογαριασμός. Τρεις μόνο εξηγήσεις μπορώ να δώσω, 4 μήνες μετά: Ή βαρέθηκαν να μπουν στη διαδικασία να με κυνηγήσουν, ή τους...φόβισα λέγοντας τους να πάμε δικαστικώς (ίσως κι αυτοί ξέρουν ότι δεν είναι 100% καλυμμένοι νομικά), ή κάτι μεγάλο θα μου σκάσει στο κεφάλι σε ανύποπτο χρόνο...

Ειλικρινά θα ήθελα τις απόψεις σας, και ειδικά των εμπειρότερων χρηστών του Ebay-Paypal. Όσο παραμένει αυτή η στασιμότητα δε μπορώ κι εγώ να ησυχάσω, ζώντας με το φόβο μήπως κάποια μέρα κληθώ να πληρώσω 400? απ' το πουθενά και άδικα.

Ευχαριστώ για την προσοχή και συγγνώμη για το μέγεθος του post.

Δημοσ.
Guys xreiazomai mia mikri boitheia...

Thelo na paro ena dermatino palto apo ena site sto U.S. (poulane kai sto ebay apla ego tha to paro apo to site tous' date=' to leo gia na min eimai offtopic :) ).

To palto kostizei 190 usd kai ta metaforika den eimai sigouros akoma alla to stelnoun me DHL.

Na perimeno xaratsi sto teloneio? Den exo ksekatharisei akoma an ta eidi endumasias forologountai i oxi.

Mallon to magazi de tha mporesei na grapsei xamiloteri timi i na to dilosei san doro.

Exei kaneis empeiria na mou pei ti egine? Na exei parei, diladi, apo USA rouxa axias peripou 190 dollariwn kai na tou ta eferan me DHL.

Thanks![/quote']

Irthe to palto xtes. Me kapoion tropo mou to steilane apo Agglia (eno to magazi einai Ameriki). Den plirosa tipota se teloneio (irthe me UPS). Tora den gnorizo an to ekanan gia na me boithisoun na apofugo dasmous i an einai standar diadikasia na pigainoun prota Agglia ta demata. Alla an isxue to deutero de tha eprepe pote na plironoume dasmous opote xlomo :)

San mono arnitiko tis upothesis: Einai ligo fardu stous omous :mrgreen:

m00nlight gia tin upothesi sou den gnorizo. Isos tha eprepe na epikoinwniseis pali mazi tous gia na to ksekathariseis. Pantos den nomizo na sou kanoun tipota alla kalo einai na exeis to kefali sou isuxo.

Δημοσ.

παιδιά με το δικό μου θέμα όπου ο πωλητής μετά την αγορά ζητούσε άλλα 7 ευρώ μεταφορικά με δικαίωσε το paypal. Γι'αυτο μόνο με αυτό κάνουμε αγορες. Θα μου πιστώσει το ποσό πίσω στο λογαριασμό μου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...