tpapo Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Για σας παιδια. Θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με μια αγορα που εκανα απο το e-bay.Πριν μερικες μερες αγορασα ενα bluetooth handsfree το οποιο δεν κυκλοφορει Ευρωπη (το βαρος του δεματος υπολογιζεται σε περιπου 0' date='5 kg). Η τιμη του ηταν $49,99 περιπου ?41 και επελεξα η αποστολη να γινει μεσω USPS global express mail πληρωνοντας επιπλεον $30 (?25) για το shipping. Στην περιγραφη της συσκευης αναφερεται ως : Ιtem location : Ship from HK Canada και ο seller ειναι η Asia direct sales με εδρα απο οτι αναφερει το Hong Kong. Δεν καταλαβαινω που κολλαει το Canada αλλα εν πασει περιπτωση πιστευω οτι η αποστολη γινεται απο Hong Kong. H πληρωμη εγινε με απευθειας χρεωση πιστωτικης καρτας VISA (χωρις PayPal). Οi ερωτησεις μου ειναι εξης : 1. Υπαρχει περιπτωση να εχω προβλημα με το τελωνειο ? 2. Επειδη ειμαι απο Ροδο απο που θα το παραλαβω (ΕΛΤΑ ή καποια συνεργαζομενη courier)? 3. Ακομα και αν υποθεσουμε οτι θα υπαρξει προβλημα με το τελωνειο, το πακετο θα ερθει στην Ροδο και θα μπορεσω να απευθυνθω καπου για να το εκτελωνισω ή θα μπλεξω με το Ελευθεριος Βενιζελος ? 4. Για αυτο που ανεφερεται σε αλλα post ως ελαχιστο ποσο για το αν περναει ή οχι τελωνειο ειναι τελικα τα ?40 ή τα ?100. Σε αυτα (τα ελαχιστα ποσα) συμπεριλαμβανονται και τα εξοδα shipping ή αφορουν μονο το ποσο που κοστισε η αγορα της συσκευης. 5. Ποσες μερες περιπου θα κανει προκειμενου να το παραλαβω αν ολα κυλισουν φυσιολογικα ? Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα εχω αρκετο αγχος με αυτο μια και ειναι η πρωτη μου αγορα μεσω e-bay. Eυχαριστω και περιμενω τις απαντησεις σας.[/quote'] Μην ανησυχείς .Κάτω από 2 κιλά συνήθως δεν σταματάνε ,αλλά ελέγχουν δειγματοληπτικά...Βέβαια έπρεπε να πεις στον πωλητή να το δηλώσει σαν Gift βασικό αυτό ,συνήθως έρχονται μέσω Ελτα μέσα σε 10 εργάσιμες ( από ΗΚ)
_DiMoN_ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δεν θα έχεις πρόβλημα...να πληρώνετε με paypal παιδιά...
a1gr2004 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 basika oti exw parei apo HK mexri stigmis, OLOI oi pwlites to eixan markarei os gift monoi tous.. logika kseroun ti paizei me ta telwneia ana ton kosmo, opote frontizoun monoi tous (oi perissoteroi) Oso gia to Canada, einai apla pou exei kanei register to account tou sto ebay...
arismakr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Shmera to prwi parelava to paketo sto spiti mou apo ta ELTA. Ekane molis 4 ergasimes hmeres. Poly grigora kata thn gnwmh mou. Telika ontws eixe chekaristei ws gift apo ton seller sto HK. Ekpaideymenoi oi Kinezoi!!! Euxaristw olous gia tis symvoules sas.
_DiMoN_ Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Μα να είσαι ακριβής όχι με ΕΛΤΑ. Αλλά με ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ όπου είναι courier...
tpapo Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Μα να είσαι ακριβής όχι με ΕΛΤΑ. Αλλά με ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ όπου είναι courier... Σκέτο ΕΛΤΑ είναι όχι ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Το λέω γιατί έχω λάβει από HK πάνω από 10 δεματάκια τις 3 τελευταίες εβδομάδες ,απλά είναι σε φάκελο συσκευαίας small : Βέβαια κρατώ μια επιφύλαξη γιατί έρχονται μετα από 10-11 εργάσιμες συνήθως ,ενώ από Αγγλία - Γερμανία το πολύ σε 4 εργάσιμες..
arismakr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Exei dikio o filos Dimon. To dema hrthe me taxymetafores ELTA.
ggero Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Brika ena proion sto ebay kai epoikinonisa meso email me ton politi rotontas tou plirofories sxetika me auto pou poulaei (xoris na kano bid)...Sti selida tis dimoprasias o politis anaferei xaraktiristika "Pay me securely with any major credit card through PayPal!", diladi oti dexetai paypal..episis oson afora to feedback tou einai Feedback Score: 167 Positive Feedback: 99.4%...Simfonisame gia tin timi (xoris na bidaro katholou) kai mou stelnei to e3is minima!"I can't use my paypal acount because I have some problems. I will use Transglobalexpress to send you the package. After I send it, Transglobalexpress will contact you by e-mail and tell you about delivery and payment. If you are interested send me your full name and address and I will send it tomorrow morning." Ti kano tora???...Euxaristo ek ton proteron
_DiMoN_ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Brika ena proion sto ebay kai epoikinonisa meso email me ton politi rotontas tou plirofories sxetika me auto pou poulaei (xoris na kano bid)...Sti selida tis dimoprasias o politis anaferei xaraktiristika "Pay me securely with any major credit card through PayPal!"' date=' diladi oti dexetai paypal..episis oson afora to feedback tou einai Feedback Score: 167Positive Feedback: 99.4%...Simfonisame gia tin timi (xoris na bidaro katholou) kai mou stelnei to e3is minima!"I can't use my paypal acount because I have some problems. I will use Transglobalexpress to send you the package. After I send it, Transglobalexpress will contact you by e-mail and tell you about delivery and payment. If you are interested send me your full name and address and I will send it tomorrow morning." Ti kano tora???...Euxaristo ek ton proteron[/quote'] no . . . . . . . .. ..
ggero Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 den einai kati san antikataboli?...sou fernei to dema to plironeis kai feugei...
ggero Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 "You will pay 350 euro in total. You will pay to Transglobal Express. The package will arrive in Greece in max 4 days." Bromaei i douleia lete?
dvls Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Παιδιά καινούριος και ενδιαφέρον το forum. Eχω και εγώ ένα πρόβλημα. Είμαι πάνω από δύο χρόνια στο ebay, με λίγες και καλές αγορές από USA, ως επί το πλείστον, και UK, πάντα μέσω Pay pal και χωρίς ποτέ πρόβλημα.Όμως στις 28 Ιανουαρίου 2006 αγόρασα από seller στην Νέα Υόρκη USA με 99,5 % positive feedback, και πάνω από 5000 πωλήσεις, με πρόσφατα θετικά feedback, ένα ζευγάρι παπούτσια, αξίας μαζί με τα μεταφορικά 290 $ περίπου.Στην τιμή χωρίς να έχω επιλογή είδα ότι το paypal με χρέωσε και 5$ για ασφάλεια του αντικειμένου. Για μεταφορικά η χρέωση ήταν 40 $.Την ίδια ημέρα πλήρωσα με PAYPAL και ακόμα περιμένω!! Του έχω στείλει πολλά emails και του ζητώ να μου δώσει tracking number και άλλες λεπτομέρειες, γιατί δεν έλαβα τίποτε. Μου απάντησε σε ορισμένα από αυτά λέγοντάς μου να μην ανησυχώ ,ότι το έστειλε με USPS priority στις 9/2/06 ( που όμως είδα στο site του US POST ότι δεν παρέχεται στην Ελλάδα ), ότι θα φτάσει σύντομα και τελευταία μου λέει ότι πρεπει να έχει φτάσει και να ελέγξω το local post office, χωρίς βεβαίως να έχει φτάσει τίποτα εκεί. Άλλη λεπτομέρεια δεν μου δίνει. Τι να κάνω; Να ζητήσω πίσω τα λεφτά από το paypal ( υπάρχει σχετική paypal protection) και να στείλω negative feedback ξέροντας ότι και εγώ θα πάρω ένα όμοιοαπό αυτόν; Ή κάτι άλλο;Σήμερα έιναι η 33η ημέρα αναμονής. Help!!
_DiMoN_ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Χαχαχα, Φίλε μου άκου τι έπαθες, όταν παραγγέλνουμε κάτι από Αμερική και ξέρουμε ότι υπάρχουν πιθανότητες να περάσει τελωνείο όπως στην περίπτωση σου έχουμε δύο επιλογές, η μία είναι με μια ιδιωτική (DHL, FedEX, κ.τ.λ.) αλλά θα πληρώσουμε στο τελωνείο 160€+δασμόυς (στην περίπτωση σου 50-60€). Η άλλη επιλογή με ταχυδρομείο είναι με EMS που έρχεται σε 3-4 ημέρες (και πληρώνεις μόνο δασμούς). Αυτό που έπαθες είναι το έστειλε με airmail ή κάτι τέτοιο και δυστηχώς υπάρχει ΤΕΕΕΕΕΡΑΑΑΣΤΙΟ πρόβλημα στα τελωνεία του Πειραιά από εκεί που θα περάσει δηλαδή και θα το λάβεις από την στιγμή που το έστειλε από Αμερική σε 1-2-3-4 μήνες, το καλό βέβαια είναι ότι θα πληρώσεις μόνο δασμούς 50-60€. Όλα αυτά στην περίπτωση που έχει περάσει τελωνείο. Υπάρχει κάτι ακόμη που μπορεί να συμβαίνει, 1. Να μην το έχει στείλει (πολύ δύσκολο) 2. Να το έχει στείλει και από βλακεία να καθυστέρησε 1 με 1,5 μήνα Όπως και να έχει κάνε υπομονή και αν δεις ότι δεν είναι πολύ επικοινωνιακός με τα mail στις 45 ημέρες από τότε που έκανες την πληρωμή στο PayPal, file a claim.
dvls Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Dimon, ευχαριστώ. Έχω μερικές ερωτήσεις. Τι είναι η EMS; Όταν αγοράζω από USA πρέπει να συνεννοούμαι πρώτα για τον τρόπο αποστολής με τον seller και να του υποδεικνύω ή προτείνω κάποιον συγκεκριμένα; Και γιατί το παραπάνω item είναι πιθανό να πάει τελωνείο και μάλιστα Πειραιά; Τέλος χωρίς tracking number μπορώ μόνος μου να το εντοπίσω με ψάξιμο έστω στο τελωνείο (που να βρεθεί χρόνος να μου πεις αλλά τέλος πάντων);
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.