Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για ebay...

vlachaquito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

a123xxsp, ναι έχεις δίκιο σε αυτό..Επίσης από VISA σε VISA δια΄φερουν..Ξέχαασα να τα πω αυτά!

Η VISA electron της Alpha λειτουργούν μια χαρά...

Της NOVA Bank όχι!

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μια ερώτηση για τρόπο αποστολής.

Θέλω ένα cpu και ο πωλητής στέλνει Ελλαδα μόνο με UPS Air Mail (2.5$).

Θα μου έρθει ειδοποίηση για να το πάρω ή θα έρθει σαν κανονικό γράμμα?

Δημοσ.

Θα έρθει με courier, κι εκεί ελέγχουν και τα σπιρτόκουτα μόλις κατέβει το αεροπλάνο..Αν στο στείλει ως δώρο η με αξία κάτω από 15$ δεν ια έχεις κανένα πρόβλημα! Θα στο φέρει η courier UPS που είναι άριστοι!

Δημοσ.

νομιζω οτι το μεγαλυτερο ποσο που μπορεις να δηλωσεις και δεν φορολογειται ειναι 22 ευρω (τουλαχιστον αυτο μου ειπαν στο τελωνειο).

Δημοσ.

Έτσι είναι αλλά σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα αποστολής..αλλά και $50 να γράφει χωρίς έξοδα αποστολής...δεν περνάς!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά το cpu ήρθε τελικά και το USPS Air Mail είναι απλό ταχυδρομείο, το βρήκα προχθές το μεσημέρι στο γραμματοκιβώτιο της πολυκατοικίας. Ο πωλήτης είχε γράψει τιμή 10$.

Είχα την εντύπωση ότι θα ερχόταν με courrier αλλά αυτό είναι για το UPS Air Parcel.

Αν ο πωλητής το δέχεται, λέει σαν πάμφθηνη επιλογή (~2,5$) για μικρά αντικείμενα και κάνει 6-11 μέρες για να έρθουν εδώ.

Το κακό είναι ότι μπλέκεις με ΕΛΤΑ και ότι το αφήνουν στο γραμματοκιβώτιο, οπότε μπορεί να "χαθεί" από κανέναν έξυπνο.

Πάντως για σχετικά φτηνά και μικρά αντικείμενα αξίζει.

Δημοσ.

πριμενω 1 ζευγαρι παπουτσια απο αμερικη και το μαγαζι στελνει μονο με USPS Express service (35$). Να ελπιζω οτι το δεμα θα ερθει μεσω Γερμανιας, οπως το USPS mail, και μαλλον θα περασει χωρις δασμους ή θα πληρωσω τελωνειο υποχρεωτικα οπως στις υπολοιπες courier?

Δημοσ.

παιδιά επειδή σκέφτομαι να αγοράσω διάφορα πραματάκια,

1)αν πάρω 2-3 πράματα απο τον ίδιο πωλητή χρεώνομαι 2-3 φορές τα μεταφορικά;

2)Αν αγοράσω 2-3 πράματα απο 2-3 διαφορετικούς πωλητές πάλι πληρώνω 2-3 φορές μεταφορικά;

ΥΓ: Πολλά 2-3 ε;

Δημοσ.
παιδιά επειδή σκέφτομαι να αγοράσω διάφορα πραματάκια' date='

1)αν πάρω 2-3 πράματα απο τον ίδιο πωλητή χρεώνομαι 2-3 φορές τα μεταφορικά;

2)Αν αγοράσω 2-3 πράματα απο 2-3 διαφορετικούς πωλητές πάλι πληρώνω 2-3 φορές μεταφορικά;

ΥΓ: Πολλά 2-3 ε;[/quote']

Για το 1ο πρέπει να ρωτήσεις προκαταβολικά τον πωλητή και οι περισσότεροι δέχονται με μια αύξηση(π.χ. 14$ για 1ο αντικείμενο +7$ για κάθε επιπλέον), εκτός αν πέσεις σε κανέναν περίεργο που σου πει όχι.

Πάντως τουλάχιστον στο ebay οι περισσότεροι λένε τι ισχύει για τέτοιες περιπτώσεις.

Για το 2ο με τίποτα δεν γλυτώνεις τα πολλάπλά μεταφορικά.

Εκτός....

Υπάρχουν κάποιες εταιρείες που σου δίνουν P.O. Box στις USA οπότε αγοράζεις και από site (π.χ http://www.newegg.com) ή χρήστες που στέλνουν μόνο USA και αναλαμβάνουν το κοινό πακετάρισμα για πολλάπλές παραγγελίες στη χώρα σου.

Εννοείται ότι χρεώνεσαι γι'αυτό και αξίζει μόνο (και πολύ κιόλας) αν είσαστε 2 και πάνω άτομα με το ίδιο P.O. Box και αγοράζεις συχνά από USA

Πιστεύω να βοήθησα.

Δημοσ.

re paidia to paypal mou zitaei gia sigouria 3 teleutaious ari8mous apo ena ari8mo pou anagrafetai piso apo tin karta leei,alla emena den to grafei h karta einai Eurobank Visa Electron

Δημοσ.

Θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος τί θα πρέπει να κάνω για να πουλήσω μέσω ebay. Εάν ένας με 0 feedback κάνει προσφορά και κερδίσει την δημοπρασία μου αλλά δεν με πληρώσει τί γίνεται;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...