Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για ebay...

vlachaquito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

thanks για την απάντηση giankyr!

Ήδη έστειλα το mail στον πωλητή. Δεν γνωρίζω αν θα δεχτεί βέβαια. Όταν το ξεκαθαρίσω θα επανέλθω....

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μήπως ξέρει κανείς αν ΔΕΝ δεχτώ να εκτελωνίσω το δέμα που μου έχουν στείλει (Απο Αμερική το δέμα και αξίας 266$ + 28$ έξοδα μεταφοράς) τι θα χρεωθεί ο πωλητής για να το παραλάβει πίσω;

Γιατί απο τη Fedex μου είπαν πως θα χρεωθεί και έξοδα τελωνίου και ότι δεν συμφέρει να αποσταλεί το δέμα πίσω.

Έχει κάποιος κάνει αυτή τη διαδικασία να πει περίπου τιμές;

giankyr μετά απο την επικοινωνία που είχα με τον πωλητή όντως δέχεται να με εξυπηρετήσει και να μου ξαναστείλει το δέμα με τον "κατάλληλο" τρόπο.

Η ουσία πλεον είναι αν η όλη διαδικασία θα συμφέρει τελικά.

Δημοσ.

den kserw pote ki an epistrefei mono tou to dema an den to anazhthseis.

mono xrono 8a xaseis an kaneis auto pou sou eipa pio panw. efoson ekanes ola auta ta eksoda, skepsou pws 8a ksodepseis mono akoma $28 gia na sta ksanasteilei. safwsa kamia sxesh me ta 160 eura pou sou zhtaei to telwnio!

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν είναι τόσο λίγα τα χρήματα.

28$ περίπου θα χρεωθώ για μου το ξαναστείλει απο USA.

Όμως ακόμα πρέπει να πληρώσω την επιστροφή στον πωλητή (υποθέτω άλλα 28$) συν κάποια έξοδα που χρεώνει το τελωνείο έστω και αν δεν εκτελωνίστει το δέμα (ίσως έξοδα αποθήκευσης Χ? κτλ.). Τα ποσά αυτά δεν μου τα διευκρήνησαν με τη FedEx που μίλησα (βέβαια απο ότι κατάλαβα θέλουν να με αποτρέψουν απο αυτή τη διαδικασία).

Το δέμα αν δεν το δεχτώ εγώ η εταιρία μεταφορών θα επικοινωνίσει με των αποστελέα για να τον ρωτήσει αν αναλαμβάνει τα έξοδα επιστροφής. Αν ο αποστολέας αρνηθεί τότε το δέμα μένει στο τελωνείο ΥΠΕΡ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Άρα ήδη έχουμε 28+28+Χ = 56$ + Χ

Αυτο το άθροισμα πρέπει να είναι μικρότερο απο τα 170? που μου ζητάνε. Άρα ουσιαστικά πρέπει να "ανακαλύψω" πόσο είναι ο άγνωστος Χ. Φυσικά το Χ πρέπει να είναι αρκετά μικρό για να αξίζει ο κόπος να μπιε κανείς σε αυτή διαδικασία.

Πάντως αυτό που με ενοχλεί είναι όχι ότι πρέπει να πληρώσω (εξάλλου δικό μου το λάθος) αλλά το ΤΙ πληρώνω. Γιατί ο φόρος είναι ΜΟΝΟ 50? περίπου (όσο ο ΦΠΑ). ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ είναι κερατιάτικα (έξοδα αποθήκης, χαρτόσημα και έξοδα εκτελωνιστή). ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!

Άσχετο....Πωπω θυμήθηκα τα μαθητικά χρόνια τωρα με τους αγνώστους Χ...lol

Δημοσ.

Palia eixa parei ena spathi. Oxi apo to ebay, apo ena site apo US.

Mou to esteilan ola orea kai kala kai mia mera me pernon apo ti Fedex na mou poun na pao sto El. Venizelos na ekteloniso to dema. Ego meno Giannena. Mou eipan oti prepei na pao ekei oposdipote kai oti prepei na exo adeia oploforias (kati pou den isxuei giati to suggekrimeno kommati axias 650euro erxotan akonisto, kathara gia logous epideixis, exontas skalismeni pano tin anaparastasi tis ekdioxis Adam kai Eve apo ton paradeiso. Sa na mou zitagan adeia oploforias gia enan pinaka as poume).

Kai ego tous eipa: steilte to piso, kalimera sas.

Epikoinwniasa kai me to site kai tous exigisa kai de me xreosan tipota.

Alla ap'oti fainetai sta telwnia den uparxei standar diadikasia, Eksartatai pou tha peseis.

Δημοσ.

Τελευταία νέα απο το μέτωπο.

Μίλησα σήμερα με Fedex και στην ερωτησή μου αν θα χρεωθώ κάτι για την επιστροφή του πακέτου μου απάντησαν οτι απλά ο πωλητής θα χρεωθεί με έξοδα αποστολής. Θα πρέπει να τους τηλεφωνήσω ξανά σε μια εβδομάδα για να με ενημερώσουν αν έχει φύγει το πακέτο.

Οπότε η διαδικασία επιστροφής έχει ξεκινήσει. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή θα μπει σε δράση το σχέδιο "Πως να σας στείλουν ένα δέμα απο USA και να γλυτώσετε τους φόρους" χεχε. :-)

Δημοσ.

na kanw ki egw me th seira mou mia erwthsh se osous paragkelnoun apo to ebay. prwth mou fora paragkeila kati bary apo agglia. milame gia 19kg baros kai gia na katalabete to mege8os peripou einai ena ups. to dema estallh prin apo 14 hmeres me royal mail kai gia na eimai eilikrinhs exw arxizei na problhmatizomai!

exei paragkeilei kapoios toso bary dema kai na tou to steilane me royal mail, gia na ma8w poso kairo kanei mpas kai hremisw? epishs poso kairo exoume apo to kleisimo mias dhmoprasias gia na thn katagkeiloume sto ebay?

shmeiwnw:

Feedback Score: 4913

Positive Feedback: 99.1%

Member since 29-Jul-03 in United Kingdom

Δημοσ.

Νομίζω πως επιστροφή χρημάτων μπορείς να ζητήσεις μέχρι 2 μήνες μετά το τέλος της δημοπρασίας.

Όσο για το δέμα μάλλον δεν πρέπει να ανησυχείς. Εδώ μέσα στην ελλάδα τα βαριά πακέτα αργούν, δεν θα αργήσει απο αγγλία;

Και μια απορία. Πόσο πλήρωσες για να σου στείλουν ένα τόσο μεγάλο δέμα απο αγγλία;

Δημοσ.

Paidia den xero an einai to sosto thread.Exei agorasei kaneis apo to amazon.com?? oxi to amazon.co.uk giati den exei to antikeimeno pou thelo.An exei agorasei kapoios mporei na mou pei poses meres pire gia na tou erthei kai poso epipleon plirose??

Δημοσ.

Ερωτηση: Πριν απο 2 χρονια περιπου ειχα ανοιξει ενα λογ/σμο ebay αλλα στο Γερμανικο (ebay.de). Δεν εκανα ποτε αγορες κλπ. Σημερα ομως εκανα μια αγορα απο το ebay.co.uk και μετα απο λιγο μου ηρθε email στα Γερμανικα. Υπαρχει καποιος τροπος να μετατραπει ο λογ/σμος μου στην Αγγλικη γλωσσα;

Παντως με το username/passwd που ειχα απο το .de συνδεθηκα κανονικα στο .co.uk

Δημοσ.

me to user kai to pass pou dhmiourgeis se ena ebay mporeis na synde8eis se ola, omws 8a sou erxontai ola sthn glwssa tou ebay pou grafthkes. ap' oti kserw den ginetai na to metafereis.

efoson den exeis kanei agores opws eipes, den exeis kati na xaseis anoigontas kainourio (milaw gia to feedback).

Δημοσ.
Δηλαδή αν πας στο My account -> History δεν σου εμφανίζει τις συγκεκριμένες συναλλαγές.

Είναι πραγμματικά περίεργο' date=' δεν είναι θέμα τράπεζας. Όσο για το eBay μην σε ανησυχεί, υπάρχει περίπτωση κάποιες φορές ν' αργεί να καταλάβει ότι έκανες πληρωμή. Εμένα μια φορά μου είχε συμβεί αυτό, δηλαδή πήγα να στείλω 700$ κάτι κόλησε o broswer πάτησα back κι ενώ είχαν μπει στις προβλέψεις στην κάρτα μου στο paypal δεν είχαν μπει και μετά από 10 ημέρες που δεν τα ζήτησε το paypal φύγαν από τις προβλέψεις και ξαναμπήκαν στην κάρτα μου.[/quote']

Ζητώ τη βοηθειά σου μια και έχεις εμπειρία σε πληρωμές μέσω pay pal .Εχω κάνει πολλές συναλλαγές μέσω pay pal χωρίς πρόβλημα μέχρι το Σαββατο 4-2-2006.Από τότε όταν προσπαθώ να πληρώσω μου βγάζει συνεχώς το παρακάτω μήνυμα το pay pal :

"Transaction Cancelled

This transaction failed because we were unable to verify this credit card through our card validation process. In order to proceed with your transaction, please select a different funding method or add a different credit card."

Μετα από πολλές προσπάθειες και σε διαφορετικές ώρες της ημέρας κατάφερα να ολοκληρώση την συνναλγή μη φάω αρνητική κάρτα ,όμως αυτό συνεχίζεται 10 ημέρες τώρα.

Ενν. η κάρτα μου είναι ΟΚ ,είμαι verified στο pay Pal ,χωρίς όριο πληρωμών ,το συστημά μου είναι οκ ,το μόνο που μένει είναι να φταίει ο server την Τράπεζα την ελληνική ή ο server toy pay Pal .Εστειλα mail και στις 2 αλλά απάντηση δεν πήρα .

Σου έχει τύχει ,αν όχι τι νομίζεις ότι έιναι .

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...