palawiaris Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Zelda μόνο να περιμένεις μπορείς να κάνεις για αρχή.Αφού περάσουν 10 ημέρες από την ημερομηνία πληρωμής μπορείς να το βάλεις ότι π.χ. ο πωλητής δεν απαντά ή το προιόν δεν το έστειλε ο πωλητής,από τις ρυθμίσεις του ebay.Ξεκινάει διάλογος μεταξύ σας και εκεί ο πωλητής υποχρεώνεται να απαντήσει αλλιώς είναι εις βάρος του.Αυτό το παρατράγουδο κρατάει εώς 1 μήνα.Μετά από τον μήνα και με την απόδειξη πληρωμής αναλαμβάνει να σε αποζημιώσει το paypal.Μην ξεχνάς το paypal αργεί μέχρι και κάποιες ημέρες αναλόγως την χώρα που στέλνει τα λεφτά ετσι;Και το δεύτερο,είναι πολλοί που ασχολούνται επαγγελματικά με το ebay και δεν κάθονται να απαντάνε μηνύματα του τύπου<πότε θα στα στείλω κτλ>. Καλή υπομονή
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Ξερετε αν μπορεί ο πωλητης να μου επιστρεψει την αξια του προϊοντος στο paypal? Μπορώ να δεχτω χρήματα με απλό λογαριασμό buyer ή θελει καποια αναβαθμιση το account μου? Αγόρασα ενα αντικειμενο που ηταν ελλατωματικο και το επεστρεψα αλλα ο αγοραστης δεν ειχε αλλο να μου στειλει και θελει να μου επιστρεψει τα λεφτα πισω.. Φυσικά και μπορεί. Το Paypal παίρνει το ρόλο δικαστή αρκετές φορές και αν κάποιος δεν δέχεται να πληρώσει, τραβάει τα χρήματα από την πιστωτική κάρτα που έχει δηλώσει.
haris2121 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 me sketo paypal exoyme prostasia? h prepei na einai free paypal buyer protection? na empisteyomaste kapoion poy exei mikro feedback alla exei kanei free paypal buyer protection?
dtomgr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Egw me tin seira moy exw kapies apories...... exw account sto paypall kai exw perasei mesa thn karta moy.... perimenw na moy stiloyne ena 4 psifio kodiko an katalava kai mia xrewsh toy 1.5 euro... mexri tote mporw na agorazw kanonika apo to ebay ? exw kanei sisxetismo toy paypall account moy me to ebay account... kai exw na rwtisw ta ekseis... epeidh me endiaferei pio poly to buy now ! or sofort kaufen.... kata tin plirwmh xreiazete na asxoli8o me to web banking ths kartas moy h to paypall 8a analavei na parei ta lefta apo ton logariasmo moy kai na plirwsei ton pwlhth ?... 2) telika apo esas toys pleon empiroys users toy ebay apo poy einai protimotero na agorazoyme ? america / german / uk ? 3) apoti katalava kata 70-80% oti erxete apo amerikh paei telwneio kai plirwneis kati "parapanw"...etsi ? 4) poses meres kanoyne na r8oyne ta demata ? kai pia einai h kaluteros tropos paradoseis ? elta currier.... ? 5) oi perissoteroi germanoi dne stelnoyn ellada kai an stelnoyn.... ta metaforika exoyne thn idia aksia me to proion ... px ena gamepad exei 16euro kai gia metaforiak 17.6..... 6) telika apo amerikh....... poso aksiopisto kai asfales einai to systhma .... pros8etontas olo to kostos ths sinalagis .....emporeyma teloneia...eksoda apostolhs..... simferei na to agoraseis apoto ebay ? h telika aksize na to pareis apo ellada ? Euxaristw ek ton proterwn
takisx Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Ρaypal και ebay πάνε μαζί. Αν αποδείξεις τα λεγόμενά σου στο paypal τότε θα αποζημιωθείς εξ ολοκλήρου. Κάποτε μου είχε τύχει πωλητής που μετά από ένα μήνα δεν μου είχε στείλει το προϊόν παρόλο που τον είχα πληρώσει άμεσα. Χάνοντας την υπομονή μου και μετά το 20οστό μήνυμα έστειλα κι ένα στο paypal. Σε 2 ώρες ---2 ώρες--- ο πωλητής μου είχε επιστρέψει όλα τα χρήματά μου πίσω ισχυριζόμενος ότι χάθηκε -μπούρδες- το δέμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 3) apoti katalava kata 70-80% oti erxete apo amerikh paei telwneio kai plirwneis kati "parapanw"...etsi ? Για να υπάρχει ενδεχόμενο να περάσει από τελωνέιο πρέπει να είναι άνω των 2 κιλών. Αλλιώς είναι free.
kyrnikos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Egw me tin seira moy exw kapies apories...... exw account sto paypall kai exw perasei mesa thn karta moy.... perimenw na moy stiloyne ena 4 psifio kodiko an katalava kai mia xrewsh toy 1.5 euro... mexri tote mporw na agorazw kanonika apo to ebay ? exw kanei sisxetismo toy paypall account moy me to ebay account... kai exw na rwtisw ta ekseis... epeidh me endiaferei pio poly to buy now ! or sofort kaufen.... kata tin plirwmh xreiazete na asxoli8o me to web banking ths kartas moy h to paypall 8a analavei na parei ta lefta apo ton logariasmo moy kai na plirwsei ton pwlhth ?... 2) telika apo esas toys pleon empiroys users toy ebay apo poy einai protimotero na agorazoyme ? america / german / uk ? 3) apoti katalava kata 70-80% oti erxete apo amerikh paei telwneio kai plirwneis kati "parapanw"...etsi ? 4) poses meres kanoyne na r8oyne ta demata ? kai pia einai h kaluteros tropos paradoseis ? elta currier.... ? 5) oi perissoteroi germanoi dne stelnoyn ellada kai an stelnoyn.... ta metaforika exoyne thn idia aksia me to proion ... px ena gamepad exei 16euro kai gia metaforiak 17.6..... 6) telika apo amerikh....... poso aksiopisto kai asfales einai to systhma .... pros8etontas olo to kostos ths sinalagis .....emporeyma teloneia...eksoda apostolhs..... simferei na to agoraseis apoto ebay ? h telika aksize na to pareis apo ellada ? Euxaristw ek ton proterwn Θα λάβεις τον τετραψήφιο με το λογαριασμό της κάρτας σου.Υπομονή. Μέχρι τότε μπορείς να κάνεις αγορές εως 100 ευρώ σύνολο. Όταν πληρώσεις στο paypal δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο. Γίνονται όλα αυτόματα και αξιόπιστα. Θα λάβεις και μια απόδειξη από το paypal στο mail που έχεις δηλώσει.Απλά που και που τσέκαρε και τον λογαριασμό σου της τράπεζας για ...ψυχολογικούς λόγους. Εγγραφή στο ebay.ie .Αγγλικά και τιμές σε ευρώ. Προτιμώ το UK. Είναι στα Αγγλικά οι καταχωρήσεις,είναι μικρή η απόσταση (άρα και ο χρόνος παραλαβής) και δεν έχει τελωνείο.Αγοράζω βέβαια και από ΗΚ διάφορα gadgetάκια σε καλή τιμή αλλά μόνο από χρήστες με 2000-3000 θετικές και πάνω. Αγορά από ΗΚ 65 ευρώ του είπα και το έβαλε gift.Δεν πήγε τελωνείο.Από Αμερική δεν έχω πάρει κάτι. Από UK μικρά δέματα έχω πάρει και σε 3 μέρες με απλό ταχυδρομείο.Maximum 6 μέρες. Από ΗΚ 10- 15 μέρες. Δεν έχει για μένα σημασία η εταιρία (ΕΛΤΑ ή COURIER).Απλά πάντα πληρώνω την ασφάλεια του συστημένου.Ποτέ ανασφάλιστο.Και πάντα με paypal για ασφάλεια-αποζημίωση σε απατεωνειά. Οι Γερμανοί συνήθως δεν δέχονται paypal λόγω του ποσοστού που τους κραταει . Αν τους πεις να το πληρώσεις τότε δέχονται και paypal. Αν δεν στέλνουν Ελλάδα τότε δεν γίνεται τίποτα .Πάντως εγώ πάντα ρωτάω πριν την προσφορά αν στέλνουν και πόσα είναι τα έξοδα. Αν βρείς κάτι φθηνό ή δεν υπάρχει στην Ελλάδα γιατί να μην το αγοράσεις; Συγκρίνεις τιμές με το Skroutz.gr και το fleamarket.gr και αναλόγως προχωράς.
thimios-7 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 kalimera paidia...na kano mia erotisoula..kerdisa simera ena mpufan..o tipos einai apo hk,99% me 5000+ feed...axiopistos apoti katalavaino...apla skeutomai mipos ekana mlkia epeidi einai k periodos xristoug k epeidi to hk akougetai kapos makrua..ti lete?na rotiso k kati allo..iparxei kanena prblm me eparxeia?epeidi leo na diloso dieythinsi tou spitiou mou sti patra k na erthei ekei to dema...thnx a lot mages..
CyberWalker Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με επαρχία. Άπαξ και το δέμα φτάσει Ελλάδα αναλαμβάνουν συνήθως τα ΕΛΤΑ (εκτός και αν έχεις πληρώσει κάποιο ιδιωτικό courier) να στο φέρουν σπίτι οπότε η διαδικασία είναι από εκεί και πέρα η συνηθισμένη, σα να λάμβανες δηλαδή κάτι από Ελλάδα. Το δεματάκι σου θα είναι σε 10-15 μέρες σπίτι σου. Καμιά φορά βέβαια αργούν και λίγο παραπάνω, οπότε υπομονή! Πάνω στο 25ήμερο όμως [στην χειρότερη] αν δεν έχεις λάβει το προιόν (ακόμα και αν έχεις λάβει πειστική απάντηση από τον έμπορο) καλύτερα να ενημερωθείς από την τράπεζά σου για το μέχρι πότε μπορείς να περιμένεις έως ότου προσβάλεις την συναλλαγή. Αν σου πουν στις 30, μη διστάζεις, πάρε τα λεφτά σου και προειδοποίησε τον έμπορο για την κίνησή σου για να αποφύγεις μια πιθανή αρνητική. Αυτά στα λέω εκ πείρας... παρακάτω θα αναφερθώ στο δικό μου πρόβλημα! :?
CyberWalker Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Αρκετές φορές μέχρι σήμερα έχω κάνει συναλλαγές τόσο με USA όσο και με China - Hong Kong. Απ'ότι έχω καταλάβει το Hong Kong συχνά αναφέρεται και 'United Kingdom' ή 'HK UK'. Συνεπώς θέλει προσοχή, γιατί 'Ενωμένο βασίλειο' δεν ονομάζεται μόνο αυτό της Ευρώπης! Το ότι 'United Kingdom' δεν είναι μόνο η Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, Ιρλανδία κτλ... το έμαθα κι εγώ μέσα από τις συναλλαγές μου με το ebay.com! Τώρα ας παραθέσω το πρόβλημά μου! Έχω εδώ και περίπου 3 μήνες προσβάλει μια συναλλαγή που έκανα με κάποιον έμπορο από Hong Kong και έχω κάνει όλη τη γνωστή διαδικασία που προτείνει το ebay/paypal και μάλιστα κατά γράμμα! Την προσβολή την έκανα μέσα στον πρώτο μήνα αλλά έκτοτε περιμένω...! Αναλυτικά : Ο έμπορος ο οποίος μου έκανε τη ζημιά [ποτέ δεν μου έστειλε το προιόν, παρόλο που παλαιότερα με είχε εξυπηρετήσει αρκετές φορές] ξαφνικά άρχισε (και ενώ είχα ήδη παραγγείλει) να αποκτά αρνητικές ψήφους την μία μετά την άλλη! Ήταν όλοι αυτοί οι αγανακτησμένοι χρήστες που περίμεναν κι εκείνοι εδώ και ένα μήνα το προιόν τους! Έτσι άρχισα να στέλνω emails αλλά ποτέ δεν έλαβα απάντηση!... Μέχρι να ενημερώσω το ebay ο χρήστης είχε ήδη κάνει resign! (παραιτήθηκε ή τον 'έστειλαν', ένα από τα δύο!) Ο χρήστης ήταν καιρό πωλητής στο ebay, μe feedback 1039 και με "PayPal Buyer Protection - Free Coverage now up to $1,000." Δηλαδή είχε την γνωστή ασπίδα και το tick. Η όλη διαδικασία έχει κολλήσει στο ebay/paypal να μου λέει ότι κάνει investigation και με έχει στο standby ότι θα μου ζητηθεί πιθανότατα να στείλω αποδείξεις! (Τις οποίες φυσικά και έχω, τόσο με screenshots, σωσμένες σελίδες σε .htm, όσο και με emails! - Από όλα αυτά που ανέφερα το ξέρω πως τα emails είναι τα μόνα που βαρύνουν αλλά εδώ και χρόνια έχει γίνει δεύτερη μου φύση η ...πλεονάζουσα προνοητικότητα) Δυστυχώς πάντως ακόμα και αυτή σε αυτή την περίπτωση δε φαίνεται να αποδίδει! Στο 'escalation for a claim' του ebay έκανα τόσο τον τυπικό διάλογο που προαναφέρθηκε (που κατάντησε μονόλογος αφού τελικά δεν απάντησε), όσο και το ίδιο το claim με την αναλυτική περιγραφή στον αντιπρόσωπο που θα κάνει το investigation. Έκτοτε περιμένω κάτι νεότερο από την Ebay Buyer's Protection αλλά τίποτα! Περιμένω περιμένω... Έχω ξεβαρεθεί να περιμένω! Ένα πράγμα που με ανησυχεί είναι ότι το προιόν δεν το παρήγγειλα στην συνηθισμένη μου address αλλά την άλλαξα. (αυτό είναι νόμιμο πέρα για πέρα!) Αυτό το έχω ξανακάνει και μάλιστα και με τον ίδιο έμπορο και δεν αντιμετόπισα πρόβλημα! Συνολικά την έχω αλλάξει αρκετές φορές (πάνω από 5!) και απλά ανησυχώ μήπως η paypal σε αυτή την περίπτωση το θεωρήσει ύποπτο ή θελήσει πάνω του να βασίσει τις πιθανές αμφιβολίες της για να μη με αποζημιώσει! Εννοείται πως έχω ψάξει και στις άλλες μου διευθύνσεις και δεν έχει έρθει το προιόν! Δεν τίθεται τέτοιο θέμα! Άλλωστε η συμπεριφορά του Κινέζου είναι τέτοια που συνηγορεί σε απάτη και κάνει μπαμ από μακριά! Στην Τράπεζα δεν έχω πει κουβέντα ωστόσο γιατί από νωρίς πίστεψα ότι η Paypal θα με είχε εξυπηρετήσει. Τώρα πλέον νομίζω πως είναι αργά! Έχω την εντύπωση ότι και η τράπεζα δίνει μόλις ένα μήνα διορία για προσβολή ιντερνετικής συναλλαγής, κάνω λάθος; (η κάρτα που έχω είναι απλή χρεωστική, Visa Electron) Επειδή ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι σκέφτομαι να πάρω ένα τηλέφωνο την εξυπηρέτηση πελατών και να ρωτήσω κάποιον υπεύθυνο για τις ιντερνετικές συναλλαγές τι μπορώ να κάνω σε μια τέτοια περίπτωση. Μέχρι όμως την επόμενη εργάσιμη, μήπως έχετε κι εσείς καμιά ιδέα; Σας έχει συμβεί ποτέ κάτι περόμοιο; Πάντως, παραδειγματιστείτε από εμένα και προσπαθήστε να κάνετε αγορές μόνο από πολύ παλιούς χρήστες (εγεγγραμένους άνω των 4 ετών και αν είναι δυνατόν με αρκετές χιλιάδες καλών ψήφων) Έχω την εντύπωση ότι οι Κινέζοι έχουν βρει μια φόρμουλα να χτυπάνε μια μέση βαθμολογία κοντά στους 1000-3000 βαθμούς με εικονικές συναλλαγές (κι ας έχουν χασούρα) και μετά κάνουν - μέσα σε ένα μήνα που έχουν περιθώριο - τις ΤΡΕΛΕΣ πωλήσεις (χωρίς αντίκρυσμα φυσικά). Έτσι βγάζουν τα προηγούμενα σπασμένα και κάνουν και μια καλή μπάζα!!! ΥΓ : Το κυριότερο που με ανησυχεί είναι τι συμβαίνει με την αποζημίωσή μου τώρα που ο χρήστης έχει κάνει resign! Αν πράγματι τρέχει δικαστήρια (γιατί είναι και verified user!) και δεν του έχει μείνει φράγκο, εγώ θα πάρω χρήματα ή όχι;! :?
ZELDA Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 παιδιά εχω πληρώσει σε εναν πωλητή και δε βγάζω ακρη το item το αγόρασα buy now και προσέξτε στη screen κάτι λεει για 1 bid .. ? συνεχίζει να μην μου απαντάει στα mail θα τα χάσω τα λεφτουδάκια μου?
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Εγώ ίσως είμαι χειρότερος...Παρήγγειλα 2 dual sim αντάπτορες, ήρθαν μεν και οι 2 και δεν τους τέσταρα. Έβαλα θετική για την μία και μετά είδα ότι δεν δουλεύουν. Ο τύπος είχε πολύ λίγες αρνητικές, 1/1000. Του λεγα για συμβατότητα, μα μου σου, δεν πήρα τίποτα..
thimios-7 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Xmmm...CyberWalker den eimai o pleon armodios/empeiros gia na sou apantiso alla apoti katalavaino..euxomai na min itan polla ta xrimata giati fenetai gia bizna k oti tuxaio gegonos to oti oloi afinoun arnitikes pleon..kali tixi pantos k kali dikaiosi Exo na paratheso 2 erotimata...:1)epikoinonisa me ton tipo apo HK k ton rotisa an ginetai na mou kanei apostoli me USPS-Global Express k mou apantise:::if i send by ems shipping, please pay the difference for the shipping charge amount usd$13.00(dld 35.00$afou to aplo kostizei 22.00$)...apla den xero an to ems pou mou leei einai auto pou ton rotisa...an xerei kapoios as mou pei..An ontos einai auto poses meres peripou tha prepei na kanei se logika plaisia na erthei os tin patra?ipostirizei auti i etairia tin patra i dianemei mono se athina?axizei na doso 10$ parapano etsi mias k to mpoufan to vrika se poli kali timi...2)den exo katalavei ti einai ta feedback pou vgazei otan mpeis sti selida kapoiou..DLD..Feedback Score: 4695, All positive feedback received: 13523 , Members who left a positive: 4739 ...Opoios mporei as apantisei sintoma giati aurio tou vazo ta xrimata..Thnx mages....
grtsik Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Egw me tin seira moy exw kapies apories...... exw account sto paypall kai exw perasei mesa thn karta moy.... perimenw na moy stiloyne ena 4 psifio kodiko an katalava kai mia xrewsh toy 1.5 euro... mexri tote mporw na agorazw kanonika apo to ebay ? exw kanei sisxetismo toy paypall account moy me to ebay account... kai exw na rwtisw ta ekseis... epeidh me endiaferei pio poly to buy now ! or sofort kaufen.... kata tin plirwmh xreiazete na asxoli8o me to web banking ths kartas moy h to paypall 8a analavei na parei ta lefta apo ton logariasmo moy kai na plirwsei ton pwlhth ?... 2) telika apo esas toys pleon empiroys users toy ebay apo poy einai protimotero na agorazoyme ? america / german / uk ? 3) apoti katalava kata 70-80% oti erxete apo amerikh paei telwneio kai plirwneis kati "parapanw"...etsi ? 4) poses meres kanoyne na r8oyne ta demata ? kai pia einai h kaluteros tropos paradoseis ? elta currier.... ? 5) oi perissoteroi germanoi dne stelnoyn ellada kai an stelnoyn.... ta metaforika exoyne thn idia aksia me to proion ... px ena gamepad exei 16euro kai gia metaforiak 17.6..... 6) telika apo amerikh....... poso aksiopisto kai asfales einai to systhma .... pros8etontas olo to kostos ths sinalagis .....emporeyma teloneia...eksoda apostolhs..... simferei na to agoraseis apoto ebay ? h telika aksize na to pareis apo ellada ? Euxaristw ek ton proterwn Το πρόβλημα με την Αμερική είναι το τελωνείο και οι καθυστερήσεις. Πήρα τρεις γραφίτες για φωτοτυπικό από USA με κόστος 138 USD (περίπου 115 ?). Ο τύπος ήταν άψογος, μόνο που οι γραφίτες έφτασαν στα χέρια μου μετά από δύο μήνες ακριβώς, παρ΄όλο που στάλθηκαν αυθημερόν από κει. Η καθυστέρηση οφειλόταν στο εδώ τελωνείο. Άσε που το κόστος εκτινάχθηκε στα 210 ? ( έξοδα αποστολής και τελωνείο). Αν μπορείτε ψωνίζετε μόνο από EU.
haris2121 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 vrhka mia mnhmh se poly kalh timh. to thema einai pos o typos dexetai na plrothei me paypal alla den prosferei free paypal buyer protection. ti lete na to riskaro h kindyneyo?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.