a1gr2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2005 Paidia swsta ola auta pou lete, omws o tupos mou zhtaei na tou steilw to kinhto (p910i) ENW H DHMOPRASIA TREXEI AKOMA pragma pou nomizw einai paratupo, ka8ws ousiastika h sunallagh ginetai ektos ebay. Den xerw ti mporei na paixei opote de to riskarw...Thn exw pathsei xana apo thn Paypal kai de leei prosopika, (an imoun stin 8esi sou) 8a skeftomoun na akyrwna tin dimoprasia "item damaged/lost" kapws etsi ginetai, kai 8a tin ksanaebaza meta apo merikes meres dilwnontas oti stelnw mono Europe...
ZELDA Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2005 παιδια εγώ εκανα μια αγορά πχ κατι αυτοκόλλητα πολυ μικρη αξία τελικά καταφερα και έβαλα λεφτά στο λογαριασμό μου εστειλα mail me ti χρώμα τα θελω στο πωλητή και του είπα να με στίλει mail όταν τα στίλει πρέπει να κάνω κάτι αλλο? γίνεται να ακυρώσω την παραγγελεία? και αν ναί πως?
deathlok Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2005 i paragelia akironete mono an dexti o politis kai katopin sinenoisis me afton
nasmania Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Μιας και θίξατε το θέμα περι απατεώνων στο Ebay θα ήθελα και εγώ απο την πλευρά μου να ρωτήσω τα εξής : α)Ισχύει οτι το paypal πληρώνει τους πωλητές κατόπιν παραλαβής του είδους απο τους αγοραστές ? β)Εστω οτι κάνω πληρωμή μέσω Paypal σε αγοραστή που δεν μου στέλνει τίποτα ή έχει στείλει πέτρες Αμερικής.Πως τον κυνηγάω ? - Με ακύρωση συναλλαγής πιστωτικής κάρτας που έχω δώσει στο Paypal ? - Μέσω Εbay ? - Μέσω paypal ? γ)Μέχρι τι ποσό αποζημιώνομαι ? δ)Αληθεύει ότι το paypal αποζημιώνει μόνο τους αγοραστές που ψώνισαν απο πωλητές με ασπίδα ? Επίσης να ειδοποιήσω για τα εξής που έχω δει τελευταία και θέλουν αποφυγή και μεγάλη προσοχή! α)Ξεφυτρώνουν πωλητές - δημοπρασίες(το εχω παρατηρήσει σε Κινέζους) που οι πωλητές με κάποια π#@$@$ έχουν κάνει 6-7 feedback που αν δείτε ομως αναλυτικά περί τίνος πρόκειται θα δείτε οτι 1000% είναι πλασματικές απο την περιγραφή και απο την αξία πώλησης.Ετσι βλέπεις 100% positive feedback και την πατάς νομίζοντας οτι είναι καλός πωλητής... β)Εχω πετύχει αρκετές περιπτώσεις με πωλητές που ζητάνε πληρωμή μέσω Western Union - Bidpay και οι υπόλοιπες δημοπρασίες τους εξαφανίζονται..(Προφανώς κάποιος κάνει καταγγελία ότι του φαγαν λεφτά και το ebay κλείνει το account του ) γ)Προσοχή στους "εξυπνους" πωλητές που ναι μεν έχουν χαμηλές τιμές στο buy me now αλλά απο την άλλη χρεώνουν υπερβολικά μεταφορικά και υποχρεωτική την ασφάλεια ! Ειδικά αυτό με την ασφάλεια έχει ξεκινήσει επειδή τώρα πια το ebay εμφανίζει δίπλα απο την τρέχουσα τιμή της δημοπρασίας και την αξία των μεταφορικών ! Ετσι κάποιοι εξυπνοι "πωλητές"΄παραπλανούν τον κόσμο και πουλάνε στην διπλάσια - τριπλάσια του buy me now ! (Thessalonikios den se prolava ) δ)Υπάρχουν πωλητές που κάνουν πωλήσεις και μέσω ebay Αγγλίας και μέσω Αμερικής και μέσω Λαμίας αλλά στέλνουν απο Σιγκαπούρη στην ίδια τιμή απλά με διαφορετικό νόμισμα οπότε δεν έχει καμία σχέση απο που το αγοράζεις εσυ (Ούτε οτι θα γλυτώσεις το τελωνείο)
nmtray2 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Πολλοι απο Σιγκαπουρη ειναι απατεωνες αλλα πολλοι και καλοι επαγγελματιες. Πρεπει να ξερεις που και τι ψαχνεις. Η μεγαλυτερη απατεωνια ειναι η εξης: Μπορει να αγορασεις κατι 3 ευρω και να χρεωσουν 17-20 ευρω μεταφορικα. Το πραμα ερχεται χαλασμενο (η με κατεστραμενη θηκη η με προβληματα) και οταν το δηλωσεις σε αποζημιωνουν με 3 ευρω!!!! Και σου λενε στειλε πισω το χαλασμενο... Εχω δει πολλους που την πατησαν. Το Paypal αποζημιωνει αλλα υπαρχει τροπος να σου την φερει ο πωλητης (δες δικο μου ποστ πιο πανω).
a1gr2004 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 pantos to ebay ypostirizei oti kinigaei tous polites pou xrewnoun extra metaforika (tou stil usb mp3 player 0.1kg me eksoda apostolis 50$ ) opote an deite kati paromoio den 8a itan kako na kanete kataggelia... mexri stigmis exw pesei se poly kalous polites apo Hong kong (eytyxws) alla kata geniki omologia ontws poulane kati ftina kai bgazoun ta xrimata tous apo ta eksoda apostolis... se polles omws periptwseis, akoma kai tote symferei!
FR33Z3R Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Παιδια γεια σας και καλως σας βρισκω στο insomnia! Ζηταω λοιπον τα φωτα σας και τις γνωμες σας για το εξης: Σκεφτομαι να προχωρησω σε αγορα για πρωτη φορα απο Αμερικη μεσω e-bay. Επικοινωνησα με τον πωλητη (power seller με 99,7% feedback etc etc) σχετικα με τροπους αποστολης και του ζητησα αν κανει αποστολη μεσω USPS Global Express. Μου απαντησε οτι κανει μονον μεσω dhl αλλα δηλωνει το προιον με χαμηλη τιμη( 40usd) και το σημειωνει ως warranty replacement unit. Λοιπον τι λετε να ρισκαρω την αγορα μιας που λογω dhl περναω τελωνειο 100% η θα το ξαναπληρωσω παλι στους τελωνειακους :twisted: Περιμενω τις γνωμες σας και την βοηθεια σας......
ΤΟΞΟΤΗΣ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Όταν η δηλωθείσα αξία είναι έως 40 $ δεν πληρώνεις κάτι στο τελωνείο.
gelo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 mporei kapoios pou poulise kati sto EBAY na mas pei pws ekane withdraw ta xrimata tou?To Paypal zitaei onoma trapezas gia to withdrawal,mipws afto einai to BIC code?
nasmania Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Eida se pio palia posts gia site mail forwarding typou http://www.myus.com Exei kaneis empeiria apo tetoiou eidous yphresies ??
bomberb17 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Θέλω να ρωτήσω για τις πωλήσεις μέσω ebay: Αν στείλω το αντικείμενο που πούλησα με ΕΛΤΑ, απλά με γραμματόσημα, και αυτός το λάβει κανονικά αλλά μετά λέει ότι και καλά δεν το έλαβε, εγώ τι κάνω;
gerontas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Θα σε συμβούλευα να αποφύγεις αυτού του τύπου την αποστολή. Οι πωλητές με ψηλή αξιολόγηση που την παρέχουν σαν αποκλειστική δυνατότητα, συνήθως επωμίζονται το ρίσκο και αντικαθιστούν με δικά τους έξοδα αυτό που θα χαθεί. Θάλεγα να προτεινεις λίγο επίμονα την αποστολή με συστημένο των ΕΛΤΑ ή Courier (Αν είναι Ευρώπη ACS/DHL, αν είναι Αμερική Speedex/Fedex) και αν αρνθεί, κράτα το email. Το να σου κάνει αρνητική δεν μπορείς νατο αποφύγεις, αλλά θα έχεις κάτι ουσιαστικό ν' απαντήσεις και θα είσαι καλυμμένος απέναντι στο ebay.
bomberb17 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Βασικά έχω στείλει ήδη με ΕΛΤΑ το πακέτο αλλά με γραμματόσημα... Μου είχε πληρώσει και για insurance αλλά εγώ δε το πρόσεξα και το έστειλα έτσι... Τώρα τι να κάνω; Να το παίξω "κινέζος" ή να του επιστρέψω τα λεφτά;
a1gr2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Βασικά έχω στείλει ήδη με ΕΛΤΑ το πακέτο αλλά με γραμματόσημα... Μου είχε πληρώσει και για insurance αλλά εγώ δε το πρόσεξα και το έστειλα έτσι... Τώρα τι να κάνω; Να το παίξω "κινέζος" ή να του επιστρέψω τα λεφτά; cross your fingers and play it chinese an to labei kai sou kanei 8etiki, kalws.. diaforetika..... kane kainourio post tote kai blepoume!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.