kikis2002 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2005 Paidia please ksekathariste mou ligo ta pragmata.. 1)An agoraso apo aglia xoris insurance san doro iparxei periptosi na xathei to dema k na min paro apozimiosi?? 2)Me tin royalmail iparxei periptosi na xathei?? Dinoun track number me opoion tropo k na steiloun e? p.x. internatiol standar ktl! Opote tha eime sigouros oti to esteile autos k apo ekei k pera o monos fobos tha eine mipos odos xathei apo tin royal mail pou mallon eine poli diskolo e? 3)Apo poia timi kai pano pernao telonio? 4)An to adikeimeno aksizei 150euro poso telonio tha pliroso?
SpectralQ Δημοσ. 11 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2005 1) Δεν υπάρχει "σαν δώρο" για δέμα απο Αγγλία -> Ελλάδα. Το insurance πιστεύω οτι καλύπτει περισσότερο τον αποστολέα παρά τον παραλήπτη. Διάβασε εδώ για τις λεπτομέρειες και προϋποθέσεις του Paypal Buyer Protection. 2) Πάντα υπάρχει περίπτωση να χαθεί δεμα, ακόμα κι απο courier! O αποστολέας πρέπει να πάρει "proof of postage" (που στην Αγγλία νομίζω στο δίνουν ετσι κι αλλιώς) για να σε καλύπτει το ebay. Δεν δίνουν tracking nr με όλους τους τρόπους αποστολής. Διάβασε περισσότερα εδω 3) Δεν περνούν τελωνείο αγορές και δέματα απο χώρες της ΕU. Τελωνείο περνάς μονο για αγορές και εισαγωγή προϊόντων απο Αμερική, Ασία, Αυστραλία κλπ. Γενικά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αν είναι κάτι αξίας να προτιμάς να στο στελνουν συστημένο (Internalional Signed For) κι ας είναι πιο ακριβό απ το απλό Airmail. π.χ. Eνα μικρό δέμα που δε χρειάζεται παραλαβή απ'το κατάστημα, μπορεί να "χαθεί" και μέσα στην ίδια την πολυκατοικία.
kikis2002 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 1) Δεν υπάρχει "σαν δώρο" για δέμα απο Αγγλία -> Ελλάδα. Το insurance πιστεύω οτι καλύπτει περισσότερο τον αποστολέα παρά τον παραλήπτη. Διάβασε εδώ για τις λεπτομέρειες και προϋποθέσεις του Paypal Buyer Protection.2) Πάντα υπάρχει περίπτωση να χαθεί δεμα' date=' ακόμα κι απο courier! O αποστολέας πρέπει να πάρει "proof of postage" (που στην Αγγλία νομίζω στο δίνουν ετσι κι αλλιώς) για να σε καλύπτει το ebay. Δεν δίνουν tracking nr με όλους τους τρόπους αποστολής. Διάβασε περισσότερα εδω 3) Δεν περνούν τελωνείο αγορές και δέματα απο χώρες της ΕU. Τελωνείο περνάς μονο για αγορές και εισαγωγή προϊόντων απο Αμερική, Ασία, Αυστραλία κλπ. Γενικά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αν είναι κάτι αξίας να προτιμάς να στο στελνουν συστημένο (Internalional Signed For) κι ας είναι πιο ακριβό απ το απλό Airmail. π.χ. Eνα μικρό δέμα που δε χρειάζεται παραλαβή απ'το κατάστημα, μπορεί να "χαθεί" και μέσα στην ίδια την πολυκατοικία. Οπότε να του πώ να βάλει insurance? Αν χαθεί και έχει βάλει insurance παίρνω τα λεφτά μου πίσω? Πότε δεν παίρνω τα λευτά μου πίσω?? Στο site του royal εχει να επιλέξουμε "Do you require a signature on delivery? " δηλαδή "Proof of delivery/posting " αν το επιλέξει αυτό τότε εγώ θα πρέπει να υπογράψω για να πάρω το δέμα.. οπότε αν χαθεί με αποζημιώνει η royal το ποσό ε? Και απο οτι είδα δεν αλλάζει η τιμή αν βάλω αποζημίωση 100pounds.. το ποσό που κάνει το προιον δηλαδή.. δεν αλλαζει το προιον.. αν ζητησω υπογραφή τότε άλλα service φεύγουνε.. αλλα ακρηβαίνουνε.. πολύ μπερδεμα.. :(
SpectralQ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Αν χαθεί και έχει βάλει insurance παίρνει αυτός τα λεφτά πισω. Το πώς θα πάρεις εσυ τα λεφτά πίσω είναι άλλη ιστορία. Απ'οτι λεει το paypal + το ebay (έχει πολλούς όρους, διάβασε τους) δεν παιρνεις τα λεφτα σου πίσω αν πληρώσεις με τρόπο χωρίς απόδειξη, που να μην φαινονται τα στοιχεία και των δυο και το ακριβές ποσό οπως πχ μετρητά σε φάκελο. Επίσης το Paypal δεν καλύπτει το απλό Airmail αλλά μόνο trackable μεθόδους αποστολής όπως το Signed for (Registered/συστημένο). To Proof of Posting είναι απόδειξη οτι ο αποστολέας όντως κατέθεσε το δέμα στο ταχυδρομείο και δεν εχει σχέση με το signed for. Κι εγώ δεν είμαι expert γιατι ευτυχώς δε μου 'χει χρειαστεί μέχρι τώρα αλλα απ'οτι βλέπω υπάρχουν πολλά ψιλά γράμματα στους όρους που θα μπορούσαν να σε κάνουν να χάσεις την αποζημίωση. Υπάρχουν 2 τρόποι για αποζημίωση με διαφορετικούς όρους η καθεμια. Αυτή του Paypal και η standard του ebay. Προφανώς αν πληρώσεις με αλλο τρόπο απ'το Paypal όπως Wire Transfer σε καλύπτει μόνο το ebay. Προσοχή όμως γιατι αν πληρώσεις με Western Union ή Cash δε σε καλύπτει κανείς. Κοίτα κι εδώ
kikis2002 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 εγώ πληρώνω με paypal! Οπότε δεν είναι θέμα δικό μου αν αυτος βάλει η όχι insurance? Αν π.χ. του πώ μην βάλεις και χαθεί το δέμα πέρνω πίσω τα λευτα μου απο το paypal και αυτος δεν παίρνει τίποτα ε? τα airmail της royal είναι signed από οτι είδα..
manosone Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Πωπωπω...διαβασα μονο την πρωτη και την τελευταια σελιδα και βλεπω οτι υπαρχουν ακομη αποριες.Θελω να αγορασω και εγω απο εκει αλλα το σκεφτομαι γιατι δεν ξερω καλα τους τροπους πληρωμης κτλ.Ναα ρωτησω και κατι αλλο.Γνωριζει κανεις καποιο site με τις τωρινες τιμες τον χρηματων π.χ ποσο ειναι το δολλαριο τωρα κτλ.Αν αυτο το site ειναι και συχνα ανανεωσιμο καλυτερα.
a1gr2004 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 file ean plirwses me paypal se kaliptoun apo apates mexrh 200 euro kai kinigane meta auton lipom kita to !!!! epeidi akri den ebgaza mazi toy, EYTXYWS i mnimi eixe lifetime guarantee (PQI), epikoinwnisa mazi tous, mou dwsane RMA ari8mo kai tin esteila ollandia, parolo pou den eixa tin original apodiksi agoras... kai sto ebay na ton katageilo, kai sto paypal, PALI 8a plirwsw eksoda apostolis se kseni xwra, opote kalitera na tin steilw mia kai kali gia antikatastasi.. ftina tin ebgala.. exw agorasei kamia 20aria pragmata mexri stigmis... apo dw kai sto eksis 8a koitaw MONO auta pou dexontai returns kai dinoun refunds... (i simbouli mou btw: otan plirwneis me paypal, gia na kaneis diamartiria exeis 45meres dioria, meta "den se eida, den se kserw, ciao!"
angelos0 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 current bid 2 lires, bazw 5 kai to kerdizw me 2.20 alla se 2 meres kai dedomenou oti allos den 8a balei 5.20 Erwthsh: mporw na katebasw to 5 mou se 3 as poume?
neperios_1984 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Καλησπέρα σε όλους... Πολύ χρήσιμο αυτό το topic... (Αν και δεν άντεξα να το διαβάσω ολόκληρο, έφτασα μέχρι την σελίδα 15...) Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Άνοιξα λογαριασμό στην Emporiki bank με σκοπό να τον χρησιμοποιώ αποκλειστικά για αγοραπωλησίες απο Internet, έβγαλα και μια χρεωστική DEBIT CARD, ενεργοποιήσα και την υπηρεσία e.banking (http://www.emporiki.gr/cbg/serveDocument?docid=DC5169267131723DC2256DF00038FE01&cabinet=Customers_Services&lang=gr) αλλά έφαγα το εξής πακέτο δεν είχα παρατηρήσει ότι είναι Maestro ενώ απ'ότι είδα στο e-bay δέχονται μόνο VISA και κάποιες άλλες... Τι προτείνετε κάνω; Υπάρχει πιθανότητα να τη δέχτουν τη συγκεκριμένη στο paypal και γενικά στο e-bay; Θέλω να χρησιμοποιήσω χρεωστική και όχι πιστωτική κάρτα για τους αυτονόητους λόγους... Αν όχι, ξέρετε κάποια τράπεζα που βγάζει VISA DEBIT CARD? Thnx kai sorry gia to poli mpla mpla...
deathlok Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 current bid 2 lires' date=' bazw 5 kai to kerdizw me 2.20 alla se 2 meres kai dedomenou oti allos den 8a balei 5.20 Erwthsh: mporw na katebasw to 5 mou se 3 as poume?[/quote'] mono katopin sinenoisis me ton politi oti kai kala ekanes lathos kai arketa prin liksi i dimoprasia akironei to bid sou kai kaneis neo.
angelos0 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 gia to sygkekrimeno poso den a3izei. k den 8elw na thn anebasei autos ws to maximum diko mou efoson 3erei thn timh (me allo username fysika). anyway an dne yparxei allos tropos euxaristw gia thn apanthsh
Lucifer Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 neperios 1984 η debit της εμπορικής δν κάνει, έχω και εγώ και δν παίζει τίποτα. Χρησιμοποιώ debit visa (χρεωστική, όχι πιστωτική) της alphabank.
NaGR Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 neperios 1984 η debit της εμπορικής δν κάνει, έχω και εγώ και δν παίζει τίποτα. Χρησιμοποιώ debit visa (χρεωστική, όχι πιστωτική) της alphabank. όντως νεπέριος ψιλοβλακεία αυτό με την εμπορική αφενός γιατί η μαεστρο δεν παίζει στο paypal αφετέρου γιατί η εμπορική χρεώνει πολύ το web banking για μεταφορά σε μη δηλωμένο λογαριασμό εσωτερικού (6 ευρώ!) και δεν δίνει δυνατότητα μεταφοράς σε λογαριασμό του εξωτερικού. Έτσι αποκλείεις σχεδόν όλα τα Γερμανικά καταστήματα που για αγορές απο Ευρώπη είναι απο τα πιο συμφέροντα. Έτσι λοιπόν για το άμεσο μέλλον ξεχνάς την Εμπορική για ον λαιν συναλλαγές, ελπίζω βέβαια αυτό κάποια στιγμή να αλλάξει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.