toporanger Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Λοιπόν έχω να κάνω μερικά ερωτήματα σχετικά με το e-bay και PayPal. Χρησιμοποιώ το PayPal με electron Visa που έχω για τον λογαριασμό μου στην Alpha. Έκλεισα μια πώληση στο Ebay, έστειλα τα φράγκα μέσω PayPal στον πωλητή όμως αυτός έκανε Refund (γύρισε πίσω τα $ στο PayPal μου) λόγω κάποιας πολιτικής της εταιρίας του που δεν μου επέτρεπε την αγορά του προϊόντος. Το θέμα είναι όμως ότι στο Λογιστικό υπόλοιπο του λογαριασμού η χρέωση υπάρχει ακόμα. Πως θα είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν αφαιρεθεί τα $ από το λογαριασμό μου? Πια η διαφορά μεταξύ υπολοίπου και λογιστικού υπολοίπου? H xreosh eksakolouthei na yparxei dioti exei ginei, den prokeite na epistrafoun ta xrimata sto logargiasmo sou, apla tha exeis sto paypal ena thetiko ypoloipo, ektos kai an exei syndesei to paypal me ton trapeziko logariasmo sou, opote tha mpoune ta xrimata ayta kapoia stigmh san trapeziki katathesi. Elpizo na voithisa.
Lucifer Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Umm... Right. WizeMan, έπαθα ακριβώς το ίδιο πράγμα (Γερμανός ήταν? ;p) και τα λεφτά παρ' όλο που φαινόντουσαν χρεωμένα στην κατάσταση του WebBanking, και δεν εμφανίζονταν παρα μόνο στο λογιστικό υπόλοιπο, επέστρεψαν 2-3 μέρες αργότερα στον λογαριασμό μου. Χρησιμοποιώ και εγώ την ίδια κάρτα οπότε... Υπομονή. ;-) Η διαφορά μεταξύ λογιστικού υπολοίπου και διαθέσιμου είναι η εξής: Λογιστικό είναι το υπόλοιπο που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως έχεις στον λογαριασμό σου. Πχ, αν πληρώσεις κάποιον σήμερα, τα λεφτά δεν θα φτάσουν την ίδια στιγμή σε αυτόν. Θα τα δεσμεύσει η τραπέζα για να τα στείλει τις ώρες λειτουργίας της. Αν λοιπόν έχεις 50 ευρώ μέσα, και στείλεις τα 20, το λογιστικό σου υπόλοιπο θα είναι 50 ευρώ, αλλά το ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ, αυτά που μπορείς να τα σηκώσεις από ένα ΑΤΜ δλδ, θα είναι 30 (50-20 που έστειλες).
WizeMan Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Umm... Right. WizeMan' date=' έπαθα ακριβώς το ίδιο πράγμα (Γερμανός ήταν? ;p) και τα λεφτά παρ' όλο που φαινόντουσαν χρεωμένα στην κατάσταση του WebBanking, και δεν εμφανίζονταν παρα μόνο στο λογιστικό υπόλοιπο, επέστρεψαν 2-3 μέρες αργότερα στον λογαριασμό μου. Χρησιμοποιώ και εγώ την ίδια κάρτα οπότε... Υπομονή. ;-) Η διαφορά μεταξύ λογιστικού υπολοίπου και διαθέσιμου είναι η εξής: Λογιστικό είναι το υπόλοιπο που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως έχεις στον λογαριασμό σου. Πχ, αν πληρώσεις κάποιον σήμερα, τα λεφτά δεν θα φτάσουν την ίδια στιγμή σε αυτόν. Θα τα δεσμεύσει η τραπέζα για να τα στείλει τις ώρες λειτουργίας της. Αν λοιπόν έχεις 50 ευρώ μέσα, και στείλεις τα 20, το λογιστικό σου υπόλοιπο θα είναι 50 ευρώ, αλλά το ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ, αυτά που μπορείς να τα σηκώσεις από ένα ΑΤΜ δλδ, θα είναι 30 (50-20 που έστειλες).[/quote'] Ευχαριστώ matey, με έβγαλες από άγχος. Πως μπορώ να δω το υπόλοιπο του λογαριασμού μου μέσω Web? Oh, και btw Τούρκος ήταν...
Lucifer Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Hmm δεν είχα εμπειρία με κανέναν! Αν έχεις εγγραφεί για Web banking, πηγαίνεις http://www.alpha.gr , και κάνεις login. Αν όχι, συμπληρώνεις απο εκεί την φόρμα εγγραφής και σου στέλνουν τους κωδικούς ταχυδρομικά.
kikis2002 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Geia sas! Exo brei apo ameriki ena e-shop pou poulaei gia to amaksi mou ena korifaio bodykit se kseftilistiki timi!!! 650$ !!! !!!! Tou estila email an mporei na to steilei ellada kai poso paei to mali sta metaforika kai mou apadise.. ### Shipping, handling, and insurance via Bax Global to Athens airport (you would have to pick it up at the airport) will be around $461 US. ### Diladi 1000$=770euro! (kai pali den eine polla) Den me endiaferei an tha argisoune na ftasoun.. giati apo oti katalaba me to aeroplano tha eine edo kai se mia mera! To mono pou thelo eine na me sigouros oti tha ftasoun sta xeria mou..., xoris na pliroso telonio (ara xoris insurance), kai poio ftina... Kaneis allos pou na exei analogi empiria me ogodes adikimena apo ameriki??
bomberb17 Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 Επείγον! Κάνω buy it now για μνήμες 2Χ256ΜΒ στα 40ns. Μετά απο συννενόηση με τον πωλητή για το κόστος μεταφοράς κλπ. από περιέργεια ρωτάω να μου πει το part number της μνήμης (samsung). Το part number που μου έδωσε αντιστοιχεί σε μνήμη 45ns! (πιο αργή!!!) Με συνέπεια αν την έβαζα το σύστημά μου από 533Mhz FSB να τρέχει στα 400!! Δηλαδή στον τίτλο και στην περιγραφή της πώλησης έλεγε 40ns ενώ στην πραγματικότητα είναι 45! Του έστειλα email και μου λέει ότι όντως είναι 45ρες και έκανε λάθος και ότι θα δει αν έχει στο στοκ του 40ρες! Τι κάνω τώρα; Δίνω αρνητικό feedback; Και αν μου δώσει και αυτός; Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;
Lucifer Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 Ε απο την στιγμή που έχει άδικο, δεν παίζει θέμα... Αν βρει 40άρες είστε οκ, αν πάλι όχι του λες να το ακυρώσετε επειδή δεν σου κάνουν (αμοιβαίο neutral feedback συνήθως). Καλά θα έκανες να κρατήσεις ένα screenshot με την περιγραφή σε περίπτωση που θέλει να το παίξει μάγκας.
bomberb17 Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 Απόσο γνωρίζω δεν μπορεί να αλλάξει την δημοπρασία του εφόσον έχει λήξει σωστα; Πάντως μόλις έφτιαξε ξανά ίδια δημοπρασία με τη μόνη αλλαγή 40->45! (Και αυξησε την τιμή 10$ ο αθεόφοβος!!!) Πως ακυρώνεται; Αυτός το ακυρώνει; Εγώ τι πρέπει να κάνω; Δίνω μόνο neutral;
deathlok Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 Geia sas! Exo brei apo ameriki ena e-shop pou poulaei gia to amaksi mou ena korifaio bodykit se kseftilistiki timi!!! 650$ !!! !!!! Tou estila email an mporei na to steilei ellada kai poso paei to mali sta metaforika kai mou apadise.. ### Shipping' date=' handling, and insurance via Bax Global to Athens airport (you would have to pick it up at the airport) will be around $461 US. ### Diladi 1000$=770euro! (kai pali den eine polla) Den me endiaferei an tha argisoune na ftasoun.. giati apo oti katalaba me to aeroplano tha eine edo kai se mia mera! To mono pou thelo eine na me sigouros oti tha ftasoun sta xeria mou..., xoris na pliroso telonio (ara xoris insurance), kai poio ftina... Kaneis allos pou na exei analogi empiria me ogodes adikimena apo ameriki??[/quote'] gia toso megalo antikeimeno einai sxedon adinato na min pliroseis telonio.(kane mia prospatheia bas kai breis kanena ftino body kit sto http://www.ebay.co.uk)
themis Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 exo ti visa electron tis alpha bank...an energopoiiso web banking plirono kati?giati mexri stigmis ine ola tsaba!
Lucifer Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Themis, όχι, δωρεάν είναι η ενεργοποίηση. Bomberb17, μην αφήσεις τπτ ακόμα. Εξήγησέ του ότι δεν θέλεις αυτές τις μνήμες, και από εκεί και πέρα του λες ή να το ακυρώσετε τελείως, ή να αγοράσεις αυτές που θες. Στην δεύτερη περίπτωση είναι δικό σου θέμα αν θα του ζητήσεις να τις πάρεις στην ίδια τιμή ή +10$.
themis Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 lucifer enoousa an plirono genika katig ia tin ipiresia...pantos thanks gia tin info anyway..
vageliz Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 emathe kanenas an bori na perni to paypal kateuthian apo ton logariasmo tou tamieutiriou kai pos bori na gini auto?(na vazo pio liga fraga apoti exo sto pistotiko tis kartas analoga me tin agora tou proiontos pou thelo)
Lucifer Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Themis, η μόνη χρέωση που υπάρχει είναι όταν μεταφέρεις χρήματα σε άλλο λογαριασμό, που είναι 0,30 ευρώ. Σκέψου ότι αν πήγαινες στην τράπεζα αυτοπροσώπως θα πλήρωνες 12 ευρώ (για εξωτερικό).
bomberb17 Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Βρήκα έναν πωλητή που μου λέει επειδή έχω 0 feedback δεν δέχεται paypal (γιατί;;; τι σχέση έχει το feedback) αλλά μόνο money orders μέσω bidpay.com! To συγκεκριμένο είδος όμως το έχει 20$ φθηνότερο από όλους τους άλλους! Ξέρει κανείς τι κρατήσεις έχει το bidbay.com? Δηλαδή με λίγα λόγια για κάτι που αξίζει $260 πόσα θα πληρώσω τελικά; Ή να προτιμήσω τους άλλους (ακριβότερους κατά 20 τουλάχιστον!) με τη σιγουριά του paypal?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.