Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για ebay...

vlachaquito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τελικα οι γνωμες ειναι διαφορετικες οσον αφορα το θεμα τελωνειου για αγορες εκτος εε.εστειλα mail στον πωλητη απο τον οποιο αγορασα 2 χιλιαρες μνημες για το λαπτοπ μου και μου απαντησε

We have a No VAT/GST/CUSTOMS GUARANTEE, as such the buyer will NOT pay any of them.

για να δουμε...

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Όπως αναφέρω και παραπάνω το προϊόν θα έρθει με το ταχυδρομείο, έγραφε(Standard Int'l Flat Rate Postage). Αυτό σημαίνει ότι θα το φέρει ο ταχυδρόμος ή θα μου έρθει χαρτί να πάω να το παραλάβω;

Αυτό έχει καθαρά σχέση με τον όγκο και το βάρος του αντικειμένου, αλλά και τις ταύλες τους ταχυδρόμου.

τελικα οι γνωμες ειναι διαφορετικες οσον αφορα το θεμα τελωνειου για αγορες εκτος εε.εστειλα mail στον πωλητη απο τον οποιο αγορασα 2 χιλιαρες μνημες για το λαπτοπ μου και μου απαντησε

We have a No VAT/GST/CUSTOMS GUARANTEE, as such the buyer will NOT pay any of them.

για να δουμε...

Δε γνωρίζω πώς μπορεί να δίνει ο άλλος εγγύηση για τελωνειακές αρχές άλλης χώρας, αλλά τελοσπάντων.

Δημοσ.

Παιδια εχω και εγω μια visa electron απο την Πειραιως και εχω ενα προβλημα με το paypal. Οταν εκανα τον λογαριασμο μου πηρε 1,50 ευρω με την προυποθεση οτι θα εβλεπα ενα κωδικο στο χαρτι που θα μου εστελνε η τραπεζα για τον μηνα θα τον εβαζα και θα με εκανε verified member. Μονο που εγω εχω χρεωστικη καρτα και χαρτι δεν περνω. Πως θα δω τον κωδικο τωρα?? Αυτο εχει γινει εδω και καποιους μηνες απλα επειδη εγινα τωρα μελος στο ebay πρεπει να το τακτοποιησω και αυτο το θεμα.

Δημοσ.

Περιεργο μου φαινεται να μη σου στελνει μηνιαιο λογαριασμο. Ισως αν τηλεφωνησεις στην εξυπηρετηση πελατων να δουν τη συναλλαγη και να σου πουν τον κωδικο ;)

Δημοσ.
Παιδια εχω και εγω μια visa electron απο την Πειραιως και εχω ενα προβλημα με το paypal. Οταν εκανα τον λογαριασμο μου πηρε 1,50 ευρω με την προυποθεση οτι θα εβλεπα ενα κωδικο στο χαρτι που θα μου εστελνε η τραπεζα για τον μηνα θα τον εβαζα και θα με εκανε verified member. Μονο που εγω εχω χρεωστικη καρτα και χαρτι δεν περνω. Πως θα δω τον κωδικο τωρα?? Αυτο εχει γινει εδω και καποιους μηνες απλα επειδη εγινα τωρα μελος στο ebay πρεπει να το τακτοποιησω και αυτο το θεμα.

Όπως έχω πει πολλές φορές ήδη, πάρε τους τηλέφωνο και ρώτα του ή ζήτα τους να σου στείλουν χαρτί με τις συναλλαγές σου.

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση μια παραγγελία που έχω κάνει και έχω πληρώσει μέσο Paypal να ακυρωθεί. Υπάρχει πρόβλημα στην διαθεσιμότητα και ο πωλητής έκανε λάθος και μου είπε ότι υπάρχει. Οπότε μάλλον θα κάνω ακύρωση. Σε αυτήν την περίπτωση, τα χρήματα θα μου τα επιστρέψει στο paypal θα είναι ακριβώς όσα πλήρωσα, έτσι; Εννοώ αν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν κρατήσεις απο το paypal, μιας και κάπου διάβαζα κάτι σχετικό. Η συναλλαγή δεν έχει σχέση με το ebay, αλλα με κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Δημοσ.

Οι κρατήσεις επιβαρύνουν πάντα τον πωλητή και όταν στέλνει refund επιστρέφονται και οι κρατήσεις του Paypal. Με άλλα λόγια, ο μόνος που χάνει είναι το Paypal.

Δημοσ.

Βασικά τα χρήματα θα επιστραφούν στον λογαριασμό σου PayPal και όχι στην πιστωτική σου κάρτα όταν γίνει refund. Αν θέλεις να τα κάνεις ανάληψη απ' το PayPal θα χρεωθείς για ποσό μικρότερο των ?100 κι επίσης αν η συναλλαγή ήταν σε άλλο νόμισμα κατά την ανάληψη θα χρεωθείς και τα έξοδα συναλλάγματος μαζί με την επιβάρυνση της διαφοράς ισοτιμίας από την ημερομηνία πληρωμής.

Δημοσ.

Το κατάστημα είναι στην Αγγλία και είχα πληρώσει σε λίρες Αγγλίας. Αν έχω καταλάβει καλά δηλαδή, ο πωλητής θα πρέπει να μου επιστρέψει 400 λίρες Αγγλίας(τόσο ήταν το ποσό), όμως εγώ μπορεί να πάρω λιγότερα απο αυτά που είχα δώσει, λόγο της αλλαγής τις ισοτιμίας(με το ευρώ), σωστά;

Επίσης για την μεταφορά ων χρημάτων στην κάρτα, το ποσοστό που θα κρατήσει ποιο είναι;

Δημοσ.
Το κατάστημα είναι στην Αγγλία και είχα πληρώσει σε λίρες Αγγλίας. Αν έχω καταλάβει καλά δηλαδή, ο πωλητής θα πρέπει να μου επιστρέψει 400 λίρες Αγγλίας(τόσο ήταν το ποσό), όμως εγώ μπορεί να πάρω λιγότερα απο αυτά που είχα δώσει, λόγο της αλλαγής τις ισοτιμίας(με το ευρώ), σωστά;

Ακριβώς.

Επίσης για την μεταφορά ων χρημάτων στην κάρτα, το ποσοστό που θα κρατήσει ποιο είναι;

Βασικά απ' όσο ξέρω δεν μπορείς να μεταφέρεις χρήματα στην πιστωτική σου, αλλά μόνο σε λογαριασμό τραπέζης. Για χρεώσεις και ιστορίες δεν γνωρίζω επειδή δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Πρίν λίγο μου έστειλε το παρακάτω ο πωλητής. Τι Ακριβώς εννοεί; Τι θα πρέπει να κάνω εγώ;

I will arrange for the refund to be made through Paypal as soon as we have funds in our Paypal account. Paypal will only allow refunds to be made if you have sufficient funds in the account to cover the refund, our funds are transferred to our bank account every morning at 09.30 It shouldn't be too long before sufficient funds become available

Δημοσ.

Παιδιά πως μπορώ να κάνω μια ακύρωση παραγγελίας ? Ένασ φίλος αγόρασε κάτι απο ebay (Γερμανια) και εδω και έναν μήνα δεν έχει έρθει κατι. Επικοινώνησε μαζί τους και του λένε πως έπρεπε να ήταν έκει κτλ κτλ. Αν τελικά θελήσει να γίνει ακύρωση πως γίνεται? εχει πληρώσει μέσω paypal

Δημοσ.

βρε παιδες τρωγομαι να αγορασω ενα bluetooth απο ebay αλλα πως θα ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι μαιμου?βγαινει 40 ευρω με τα μεταφορικα ενω εδω κοστιζει 90

για δειτε και εσεις

http://cgi.ebay.com/Stereo-Bluetooth-Handset-for-Sony-Ericsson-HBH-DS970_W0QQitemZ180109304904QQihZ008QQcategoryZ133233QQrdZ1QQcmdZViewItem

Δημοσ.
βρε παιδες τρωγομαι να αγορασω ενα bluetooth απο ebay αλλα πως θα ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι μαιμου?βγαινει 40 ευρω με τα μεταφορικα ενω εδω κοστιζει 90

για δειτε και εσεις

http://cgi.ebay.com/Stereo-Bluetooth-Handset-for-Sony-Ericsson-HBH-DS970_W0QQitemZ180109304904QQihZ008QQcategoryZ133233QQrdZ1QQcmdZViewItem

Blepis ton politi kirios. Ean aftos exei kalo Feedback (thetika sxolia) tote den iparxi periptosi na einai moufa. Stin sigkekrimeni periptosi tha eisai ok giati o politis den fenete tis plakas gia na se stili kati moufa

Δημοσ.
Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Πρίν λίγο μου έστειλε το παρακάτω ο πωλητής. Τι Ακριβώς εννοεί; Τι θα πρέπει να κάνω εγώ;

I will arrange for the refund to be made through Paypal as soon as we have funds in our Paypal account. Paypal will only allow refunds to be made if you have sufficient funds in the account to cover the refund, our funds are transferred to our bank account every morning at 09.30 It shouldn't be too long before sufficient funds become available

Ο πωλητής λέει ότι κάθε πρωί στις 9μιση γίνεται ανάληψη όλο το υπόλοιπο απ' τον λογαριασμό PayPal και κατάθεση στον τραπεζικό του λογαριασμό. Για να κάνει refund πρέπει να έχει το απαιτούμενο υπόλοιπο στο balance του PayPal οπότε περιμένεις μέχρι να δεχθεί πληρωμές και να μπορέσει να κάνει refund :)

Παιδιά πως μπορώ να κάνω μια ακύρωση παραγγελίας ? Ένασ φίλος αγόρασε κάτι απο ebay (Γερμανια) και εδω και έναν μήνα δεν έχει έρθει κατι. Επικοινώνησε μαζί τους και του λένε πως έπρεπε να ήταν έκει κτλ κτλ. Αν τελικά θελήσει να γίνει ακύρωση πως γίνεται? εχει πληρώσει μέσω paypal

Είναι γραμμένα εδώ μέσα 3000 φορές...

για δειτε και εσεις

Πρόσφατα διάβασα σε κάποιο forum για κάποιον που του χάλασε το BT HandsFree και αγόρασε ένα πανομοιότυπο απ' το eBay επειδή το βρήκε πολύ φθηνότερο. Δυστυχώς αν και ο πωλητής ήταν με θετικά feedback, πολύ καλά σχόλια και το ακουστικό πανομοιότυπο με το προηγούμενό του, η ποιότητα κατασκευής αλλά και η ποιότητα ήχου ήταν πολύ κατώτερη. Ουσιαστικά αγόρασε ένα πολύ πιστό αντίγραφο μαϊμουδάκι!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...