Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για ebay...

vlachaquito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Hey there!

Αγορασα πριν 1 μήνα από Ε-bay Αγγλίας-είχε feedback score 99%- κάποια πράγματα τα οποία ακόμη δεν έχουν έρθει και αυτή μου λέει διαφορες μ.......Anyways μου λέει να της στείλω item ID το οποίο βέβαια δεν έχω γιατί κανείς δεν μου έστειλε τίποτα.Ήμουν πάντα ευγενική στα mail και μαλλον θεωρεί ότι είμαι και ....Τι κάνω τώρα?

Thanx in advance for your time and help!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όταν σου ζητάει Item ID, εννοεί το μεγάλο νούμερο της δημοπρασίας του προϊόντος που κέρδισες. Προφανώς αυτός πουλάει εκατοντάδες αντικείμενα ημερησίως και δεν είναι εύκολο να εντοπίσει κάτι απλά με το email σου ή το username σου. Αυτό το νούμερο εσύ μπορείς θα το βρεις πολύ απλά κι όμορφα κοιτώντας είτε στο My eBay είτε στα mails σου.

Εσύ λοιπόν μπορείς να το βρεις πολύ ευκολότερα και γι' αυτό το λόγο σου το ζήτησε ο πωλητής. Πριν κάνεις οτιδήποτε, πιστεύω ότι πρέπει να του πεις τα Item IDs και να απαιτήσεις γρήγορη απάντησή του.

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτο της το είχα στείλει όταν μου το ζήτησε την 1η φορά-γιατι μου το ζήτησε 2 φορες- και ενώ το είχα ήδη στείλει και τη ρώτησα τι έγινε μου στέλνει ξανά το ίδιο μήνυμα "I am sorry about this but when you mail me can you please send the item ID as I can't check anything without it" .

Δημοσ.

τι να πω.. στείλτο ακόμα μια φορά όλο μαζί γιατί μοιάζει να πνίγεται στα mails και να χάνει τη μπάλα άμα παίρνει πληροφορίες σκόρπιες.. δηλαδή δώσε μία ευκαιρία στον πωλητή να δικαιολογηθεί.

Δημοσ.
τι να πω.. στείλτο ακόμα μια φορά όλο μαζί γιατί μοιάζει να πνίγεται στα mails και να χάνει τη μπάλα άμα παίρνει πληροφορίες σκόρπιες.. δηλαδή δώσε μία ευκαιρία στον πωλητή να δικαιολογηθεί.

Το έστειλα πριν 3 μερες. "Ουτε φωνή ούτε ακρόαση". Ειναι γενικώς.....Αρχικά όταν την ρώτησα γιατί αργούν μου είπε ψέματα ότι τα είχε στείλει 2 μέρες αφού τα παρήγγειλα-αυτο στις 10 Μαρτιου- αλλα ανακάλυψα ότι το έκανε πολύ αργότερα και με παραμύθιαζε στα mail που της έστελνα "That is how long it takes to despatch and then you have the postage time on top, your bags should be with you in the next few days" her exact words .Αυτο στις 20 Μαρτιου !!!! και τα πραγματα τα εστειλε στις 22 Μαρτιου!!!!! U c what kind of person we r talkin about.

Δημοσ.
Ωχ τετοια λεγε και ειμαι ετοιμος να κανω αγορα...!!!!

Αν επιτρεπετε ποσα σχολια ειχε αυτος απ τον οποιο εκανες την αγορα? Επισης ειχε protected by paypal συμβολο?, γιατι απο οτι γραφει εκει, εστω και καποια λεφτα εαν τελικα ειναι απατη, τα παιρνεις πισω (λεμε τωρα).

Τα χρήματα είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο τα πέρνεις πίσω. Αν είναι να την φάει κάποιος είναι πάντα ο πωλητής. Πίστεψέ με, κάτι ξέρω.

ε πες και ποιος χρηστης ειναι να προσεχουμε!!! απο ebay τι σου απαντησανε??

Υπάρχουν εκατομύρια πωλητές στο Ebay, δεν έχει νόημα αυτό που ρωτάς.

Δημοσ.
Το έστειλα πριν 3 μερες. "Ουτε φωνή ούτε ακρόαση". Ειναι γενικώς.....Αρχικά όταν την ρώτησα γιατί αργούν μου είπε ψέματα ότι τα είχε στείλει 2 μέρες αφού τα παρήγγειλα-αυτο στις 10 Μαρτιου- αλλα ανακάλυψα ότι το έκανε πολύ αργότερα και με παραμύθιαζε στα mail που της έστελνα "That is how long it takes to despatch and then you have the postage time on top, your bags should be with you in the next few days" her exact words .Αυτο στις 20 Μαρτιου !!!! και τα πραγματα τα εστειλε στις 22 Μαρτιου!!!!! U c what kind of person we r talkin about.

Κάθησε 10 λεπτάκια και γράψε ένα ωραίο μήνυμα μέσω Ebay που να αναφέρεις όλα όσα μας λες εδώ, με τη σειρά και χωρίς να προκαλείς, εφόσον βέαια σε ενδιαφέρει να πάρεις τα items. Δώσε της 3 μέρες να απαντήσει. Αν δεν το κάνει, μην βάλεις αρνητική αλλά κάνε 'Report an item not received'. Με την αρνητική δε θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω ούτε τα items. Ότι άλλο θες εδώ είμαστε.

Προσωπικά κάνω περίπου 120-150 αποστολές το μήνα, κάπου κάπως μπορεί κάτι να μπερδευτεί, είναι σίγουρο.

Δημοσ.
Τα χρήματα είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο τα πέρνεις πίσω. Αν είναι να την φάει κάποιος είναι πάντα ο πωλητής. Πίστεψέ με, κάτι ξέρω.

Υπάρχουν εκατομύρια πωλητές στο Ebay, δεν έχει νόημα αυτό που ρωτάς.

Ολα φιλε εχουν νοημα, μπορει οχι σε σενα ειχε σε μενα ομως. Εφ οσον ξερεις να σε ρωτησω, εαν γινει αγορα απο ebay χωρις να εχει το συγκεκριμενο add το protected by paypal σηματακι, ειναι λες safe? Πως παιρνεις τα λεφτα σου πισω τελικα? Εσυ μπορει να ξερεις πες ομως και σε μας να μαθουμε.

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα να έχει το σηματάκι, αλλά το πώς θα πληρώσεις. Αν πληρώσεις με Paypal, είσαι οκ. Να προτιμάς πάντως να κάνεις checkout μέσα από το Ebay και να μην στέλνεις κατευθείαν τα λεφτά με το Paypal στο e-mail του. Απλοποιούνται οι διαδικασίες αν έχεις κάποιο πρόβλημα. Αν δε σου έχει στείλει invoice, να ζητάς το total πρώτα. Και να προτιμάς να περιμένεις το invoice του πάντα για να μην έχεις διαφωνίες με τους πωλητές.

Δημοσ.

Ουσιαστικά διαφήμιση για τον πωλητή, στους Αμερικανούς κυρίως που πληρώνουν μόνο με Paypal. Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που θα πληρώσεις έτσι, είτε έχει το σηματάκι είτε όχι, το ίδιο είναι. Αρκεί να πληρώσεις μέσα από το checkout του Ebay για να είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί ο,τιδήποτε.

Δημοσ.
Ουσιαστικά διαφήμιση για τον πωλητή, στους Αμερικανούς κυρίως που πληρώνουν μόνο με Paypal. Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που θα πληρώσεις έτσι, είτε έχει το σηματάκι είτε όχι, το ίδιο είναι. Αρκεί να πληρώσεις μέσα από το checkout του Ebay για να είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί ο,τιδήποτε.

καλως, thanx.

Δημοσ.

Άλλη ερώτηση:

Θα χτυπήσω κάτι που θα έρθει από Hong Kong. Η τιμή με τα μεταφορικά θα πάει $15 (US). Θα έχω πρόβλημα με το τελωνείο; Ξέρει κανείς 100% τι παίζει;

Δημοσ.

παιδια γεια σας και χρονια πολλα σε ολους!

παραγγειλα απο αμερικη μια ψυκρα για pc!την πηρα $30.95 και μεταφορικα USPS EXPRESS $27.85,ΣΥΝΟΛΟ $58.80!

Στο τελωνειο οταν ερθει θα πληρωσω τιποτα?

κανονονικα σε φορολογουν για το ποσο μαζι με τα μεταφορικα ή μονο για την αξια του αντικειμενου?

γιατι στη μια θα πληρωσω ενο στην αλλη δεν πληρωνω!

αν ξερει κανενας ασ βοηθησει!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...