Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για ebay...

vlachaquito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πίσω στο θέμα μας όμως:

Στο θεμα μας λοιπον..... χρησιμοποιω ebay & paypal εδω και 5 χρονια, και εχω κανει εκατονταδες συναλλαγες, αξιας πανω απο 30.000 ευρω, κυριως ως αγοραστης. Ειδικα στην αρχη, οταν δεν ηξερα απο ebay και paypal ειχα ριξει ΠΟΛΥ διαβασμα για να καταλαβω τι γινεται και να μην την πατησω. Βαση αυτου, εμαθα πολλα πραγματα γιατι το paypal εχει και την κακη του πλευρα. Και αυτη η πλευρα αναφερεται ΚΥΡΙΩΣ στους πωλητες, πολλοι εκ των οποιων εχουν χασει αρκετα χρηματα, και τα οποια βεβαια το paypal δεν τους τα εδωσε ποτε πισω ή εκανε κατι για να τους προστατεψει. Το γιατι αναφερεται στους ορους λειτουργιας του paypal και τους οποιους αποδεχεται κανεις πριν κανει χρηση του.Ακομα ενα ΠΟΛΥ στραβο, ηταν το θεμα της επικοινωνιας με τους υπευθυνους/υπαλληλους του paypal.

Οι παραπανω λογοι ειναι μερικοι απο τους οποιους που εκαναν πωλητες να μην το δεχονται ως τροπο πληρωμης. Αυτοι (οι πωλητες) δεν ειναι χαζοι να θελουν να δημιουργουν προβληματα στις συναλλαγες τους, αλλα η συμπεριφορα του paypal τους αναγκασε να παρουν αυτην την αποφαση (και πιθανως να χασουν αρκετους πελατες). Απλα θα επρεπε να σας παραξενεψει το γεγονος που μερικοι πωλητες δεν δεχονται το paypal.Στο φορουμ του ebay, υπαρχουν παρα πολλες συζητησεις που αναφερονται σ'αυτα τα πραγματα.

Καντε ενα search στο google με 'paypal sucks' και θα παρετε καμποσα αποτελεσματα... οπως...

http://www.aboutpaypal.org/paypal_sucks

http://www.paypalsucks.com/

http://paypalsucks.org/

ειναι μερικες σελιδες που περιγραφουν 'σκηνες απειρου καλλους'..

Βαση των ΠΟΛΛΩΝ παραπονων που υπηρξαν, το paypal μηνύθηκε στην Αμερικη και αναγκαστηκε να αλλαξει -σε αρκετα σημεια- τον τροπο λειτουργιας του (μεταξυ των οποιων να ειναι δυνατη η τηλεφωνικη συνομιλια με τους υπαλληλους...............). Τελικα εγινε συμβιβασμος μεταξυ paypal και των αρχών + καποιο προστιμο, αλλα ακομα υπαρχουν ανοικτες υποθεσεις. Στην Ευρωπη, οταν ξεκινησε η λειτουργια του (UK) , το paypal μπηκε κατω απο την εποπτεία του τραπεζικου συστηματος (δηλ. λειτουργει οπως -περιπου- σαν χρηματοπιστωτικος οργανισμος- σε αντιθεση με οτι γινοταν στην Αμερικη.

Εν κατακλειδι, οταν κι εγω πουλησα κατι 2-3 πραγματα αξιας στο ebay, εβαλα στη σελιδα της δημοπρασιας "PAYPAL NOT ACCEPTED". Τα αντικειμενα πουληθηκαν μια χαρα, χωρις προβληματα.

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα PayPal sucks είναι κατασκευάσματα από τους αντι-PayPal-ικούς για όλα τα κουφάλογα.. Αν βασίζεσαι σε ότι διάβασες στις σελίδες τους, και όχι σε προσωπικές εμπειρίες, να με συγχωρέσεις αλλά θα έλεγα ότι είσαι ένα από τα θύματά τους! Ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν φανατισμένα στρατιωτάκια που να φωνάζουν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν PayPal Sucks και PayPal Sucks..

Το να ανεβάσεις κάτι χωρίς PayPal στο eBay, είναι σαν να ανοίγεις περίπτερο και να δέχεσαι μόνο πιστωτικές και όχι μετρητά. Χάνεις πάρα πολύ κόσμο, πολλοί ούτε καν γυρίζουν να κοιτάξουν τη δημοπρασία μόνο και μόνο γι' αυτό το λόγο!

Η μόδα στην Αμερική εδώ και αρκετά χρόνια είναι οι μηνύσεις, δεν υπάρχει εξέχουσα εταιρία που να μην τραβιέται στα δικαστήρια για 1002 παπ4ριές. Το ότι στην Ευρώπη το PayPal θεωρείται χρηματοπιστωτικός οργανισμός, το κάνει το πλέον ασφαλές σύστημα πληρωμών μέσω internet όπως ξαναείπα. Απορώ, πώς γίνεται να είσαι ευχαριστημένος μετά από ?30.000 και να εξακολουθείς να το κατακρίνεις.

Δημοσ.
Τα PayPal sucks είναι κατασκευάσματα από τους αντι-PayPal-ικούς για όλα τα κουφάλογα.. Αν βασίζεσαι σε ότι διάβασες στις σελίδες τους, και όχι σε προσωπικές εμπειρίες, να με συγχωρέσεις αλλά θα έλεγα ότι είσαι ένα από τα θύματά τους! Ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν φανατισμένα στρατιωτάκια που να φωνάζουν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν PayPal Sucks και PayPal Sucks..

Γι'αυτο δεν εχω να σχολιασω κατι. Αποψη σου.Ετσι ειναι αν ετσι νομιζεις. (παντως απο αυτα που ειπα παραπανω, δεν προκυπτει οτι δεν υπαρχουν 'προσωπικες ιστοριες'. Υπαρχουν και μαλιστα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ. Απλα δεν τις γνωριζεις.

Το να ανεβάσεις κάτι χωρίς PayPal στο eBay, είναι σαν να ανοίγεις περίπτερο και να δέχεσαι μόνο πιστωτικές και όχι μετρητά. Χάνεις πάρα πολύ κόσμο, πολλοί ούτε καν γυρίζουν να κοιτάξουν τη δημοπρασία μόνο και μόνο γι' αυτό το λόγο!

Συμφωνω. Ομως αυτο και μονο φτανει να αναρωτηθεις ΓΙΑΤΙ αρκετοι πωλητες δεν δεχονται paypal. Ειναι βλακες? Ολοι? Δυσκολο. Κατι αλλο παει στραβα.

Απορώ, πώς γίνεται να είσαι ευχαριστημένος μετά από ?30.000 και να εξακολουθείς να το κατακρίνεις.

Επαναλαμβανω : προσωπικα, ειμαι σχετικα ευχαριστημενος.Ομως υπαρχει και η αλλη πλευρα των ΠΩΛΗΤΩΝ.

Δημοσ.
Γι'αυτο δεν εχω να σχολιασω κατι. Αποψη σου.Ετσι ειναι αν ετσι νομιζεις. (παντως απο αυτα που ειπα παραπανω, δεν προκυπτει οτι δεν υπαρχουν 'προσωπικες ιστοριες'. Υπαρχουν και μαλιστα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ. Απλα δεν τις γνωριζεις.

[.....]

Επαναλαμβανω : προσωπικα, ειμαι σχετικα ευχαριστημενος.Ομως υπαρχει και η αλλη πλευρα των ΠΩΛΗΤΩΝ.

Φάσκεις και αντιφάσκεις.

Το ποσοστό των πωλητών που δεν δέχονται PayPal στο eBay είναι, κάτω από 8%. Αυτό δεν ταιριάζει με την λέξη αρκετοί.

Η άλλη πλευρά των πωλητών πια είναι φίλε? Θα ήθελα πολύ να ακούσω αυτές τις ιστορίες ή έστω κανα2!

Δημοσ.

Τελευταιο ποστ...

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙΣ να ακουσεις αυτες τις ιστοριες, διαβασε κανα φορουμ (ΑΚΟΜΑ και του ebay) και κοιτα και στα sites που βρισκεις στο google (οπως αυτα που εδωσα πριν).Το οτι δεν τα ξερεις τωρα, απλα σημαινει οτι δεν τα εχεις διαβασει, κι οχι οτι δεν υπαρχουν.

Δημοσ.

Τελευταίο post...

Μία ιστορία λέγεται προσωπική είναι μία ιστορία που συνέβη στον εαυτό μας. Οι ιστορίες που συνέβησαν σε κάποιον που δεν τον γνωρίζεις είναι ιστορίες σκέτο!

Ιστορίες συκοφαντίας εταιριών μπορείς να βρείς πάρα πάρα πολλές στο internet! Αν θέλεις να βρείς για το PayPal ψάχνεις με keyword paypal sucks. Τώρα άμα τις πιστεύεις κιόλας σημαίνει πως ή έχεις ήδη κάποια απογοήτευση από το PayPal και χαίρεσαι που επιβεβαιώνεται το πόσο χάλια είναι

Αν έχεις κάνει 30 χιλιάρικα κίνηση και όντως κάτι δεν πάει καλά με το PayPal, θα είχες έστω και μία προσωπική αρνητική ιστορία να μας πεις..

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!Κέρδισα χθες στο Ebay έναν iMac από πωλητή στην Αγγλία.Ο τύπος δίνει τον υπολογιστή ολοκαίνουριο,με εγγύηση που δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα και έχει feedback 401 με ποσοστό 100%!Έψαξα τι ακριβώς έχει πουλήσει και έχω αποφασίσει να προχωρήσω κανονικά στην αγορά.Εκεί που χρειάζομαι βοήθεια είναι στο πως να γίνει η αποστολή.Οι περισσότερες εταιρείες (DHL,Fedex,UPS) χρεώνουν για αποστολή κάπου στα 140 ευρώ.Το παλικάρι μου πρότεινε και μια άλλη εταιρεία την interparcel ( http://www.interparcel.com/ ) που χρεώνει 80 ευρώ για αποστολή.Είναι σημαντική η διαφορά νομίζω. Προτείνετε εσείς κάτι άλλο;Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη!

Δημοσ.

Καλημέρα!Συνεχίζοντας το θέμα με τον iMac απο το Ebay,μου προέκυψε ένα άλλο πρόβλημα.Το ποσό το οποίο ξεπερνά τα 1000 ευρώ μάλλον είναι πολύ μεγάλο για να αποσταλλεί μέσω του Paypal στον πωλητή.Ίσως επειδή έχω αντιστοιχήσει τον λογαριασμό μου του Paypal σε μια Visa Electron της Alpha Bank η οποία έχει εξ ορισμού όριο αναλήψεως τα 600 ευρώ.Καμία πρόταση;;;

Δημοσ.

Αν του στείλω τα λεφτά σε δύο δόσεις θα φανεί σαν πληρωμή για το Ebay,ή σαν οποιαδήποτε μεταφορά;Θα καλύπτεται από την ασφάλεια του Ebay;Δοκίμασα να του στείλω τα λεφτά σε δύο δόσεις για το συγκεκριμένο αντικείμενο,αλλά και πάλι με βάζει να πληρώσω ολόκληρο το ποσό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...