Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για ebay...

vlachaquito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

geia sas paides. kainoyrgios sto ebay. diavasa liga apo ayta poy grafete kai thelw na rwtisw.

exw tin debit tis ethnikis, mastro. sto pay pal tha moy ti dextei? mporw na kanw ti synallagi kateytheian xwris to paypal? mono me tin karta?

thelw na parw kati palia periodika (story teller)

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θελω να αγορασω ενα πραγματακι απο Καναδα. Ειναι κατι μικρα προγματακια με βαρος περιπου μεχρι 500-600γ δεν νομιζω παραπανω.Ειναι λογικα τα 32? (50 καναδικα δολλαρια) για μεταφορικα με canadian xpress post?

Δημοσ.
στην πειρεαιώς τα στοιχεία τα εχουν με ελληνικούς χαρακτήρες να τα βαλω και στο paypal έτσ?

Δε μπορεί να τα έχουν μόνο με ελληνικούς. Θα τα έχουν σίγουρα και με λατινικούς.

Μετα από 4 χρονια χρησης και αγορων εφτασε και η σειρα μου να αντιμετωπισω προβλημα.

Λοιπον 25-2 αγορασα (200 ευρο περιπου) και μετα απο 4-5 μερες ο seller επαψε να ειναι registerd member. Προιον δεν εστειλε βεβαια, και στα mail απαντα καθολου. (ειχε θετικες κριτικες και γενικα δεν ηταν καθολου υποπτο εξαρχης)

Άνοιξα dispute από το paypal (απο εκει πληρωσα) αλλα καμια απαντηση.

Λοιπον το ερωτημα τωρα ειναι:

1. Συνεχιζω τη διαδιακασια από το paypal?

2. Ενημερωνω την τραπεζα για τη συναλλαγη? (Αν αναι τι να της πω της τραπεζας ? οτι βλεπω συναλλαγη που δεν εκανα ή ότι θελω να ακυρωσω μια συναλλαγη?

3.Και τα δυο παραπανω?

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.

(Το ονομα που εχει δηλωσει στο paypal o seller το ξερω αλλα μπορει αυτό

να βοηθησει σε κατι?)

Ξεκίνα από το Paypal. Λογικά θα σου δώσουν τα χρήματά σου πίσω.

geia sas paides. kainoyrgios sto ebay. diavasa liga apo ayta poy grafete kai thelw na rwtisw.

exw tin debit tis ethnikis, mastro. sto pay pal tha moy ti dextei? mporw na kanw ti synallagi kateytheian xwris to paypal? mono me tin karta?

thelw na parw kati palia periodika (story teller)

Νομίζω πως όχι, αλλά δεν ορκίζομαι κιόλας.

Θελω να αγορασω ενα πραγματακι απο Καναδα. Ειναι κατι μικρα προγματακια με βαρος περιπου μεχρι 500-600γ δεν νομιζω παραπανω.Ειναι λογικα τα 32? (50 καναδικα δολλαρια) για μεταφορικα με canadian xpress post?

Είναι κάπως πολλά.

Δημοσ.

Ερώτηση:

Στην περιπτωση που κανουμε escalate το dispute σε "claim" τοτε η PayPal χρεωνει 15Ε σαν κοστος προσωπικου που θα εξετασει την περιπτωση μας και θα αποφανθει αν πρεπει να παρουμε τα λεφτα πισω ή αν τελικα θα τα κρατησει ο πωλητης.

Αυτα τα 15 ποιος τα χρεωνεται ο πωλητης ή ο αγοραστης που ανοιξε το dispute?

Δημοσ.

Γεια και χαρα σε ολους!

Δεν εχει σχεση με ebay, αλλα αν μπορειτε παρακαλω βοηθειστε!

Θελω να παρω κατι πραγματακια απο Η.Π.Α. και ο πωλητης λεει οτι επειδη δεν εχει Pay-Pal, ο μονος τροπος για να γινει η συναλλαγη ειναι money order (=ταχυδρομικο εμβασμα, σωστα?). Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως γινεται? Ποια ειναι η διαδικασια? Ειναι μεσω ΕΛΤΑ ή τραπεζας? Στα ΕΛΤΑ λεει οτι ο μονος τροπος για να στειλω χρηματα στις Η.Π.Α. ειναι μεσω Western Union.

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Δημοσ.
Γεια και χαρα σε ολους!

Δεν εχει σχεση με ebay, αλλα αν μπορειτε παρακαλω βοηθειστε!

Θελω να παρω κατι πραγματακια απο Η.Π.Α. και ο πωλητης λεει οτι επειδη δεν εχει Pay-Pal, ο μονος τροπος για να γινει η συναλλαγη ειναι money order (=ταχυδρομικο εμβασμα, σωστα?). Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως γινεται? Ποια ειναι η διαδικασια? Ειναι μεσω ΕΛΤΑ ή τραπεζας? Στα ΕΛΤΑ λεει οτι ο μονος τροπος για να στειλω χρηματα στις Η.Π.Α. ειναι μεσω Western Union.

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Μεσω ΕΛΤΑ μπορεις να στειλεις money order.Αυτο γινεται μεσω του δικτυου της western union.Ομως θελει μεγαλη προσοχη απο ποιον αγοραζεις, γιατι τα λεφτα μπορει να πανε οπουδηποτε στον κοσμο, ακομα κι αν δινεις εσυ διευθυνση παραληπτη Αμερικη.Εχουν γινει μεγαλες απατες ετσι μιας και δεν μπορεις να διεκδικησεις χρηματα πισω.

Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι ο πωλητης σου ειναι απατεωνας. Πολλοι αξιοπιστοι πωλητες δεν δεχονται paypal για καποιους συγκεκριμενους λογους. Πρεπει λοιπον να εισαι σιγουρος για το ιστορικο του πωλητη που σε ενδιαφερει, κι αυτο μπορεις να το πετυχεις ελεγχοντας το feedback και παλαιοτερες πωλησεις του.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, μπήκα στο ebay.com και προσεξα οτι τα περισότερα προιόντα γράφουν not specified. Αυτο τι σημαίνει, οτι δεν στέλνουν Ελλαδα σε καμία περίπτωση ή υπάρχει πιθανότητα, άν επικοινωνήσω με κάποιον seller,τελικά να μου τα στείλει?

Δημοσ.
Ρε παιδιά, μπήκα στο ebay.com και προσεξα οτι τα περισότερα προιόντα γράφουν not specified. Αυτο τι σημαίνει, οτι δεν στέλνουν Ελλαδα σε καμία περίπτωση ή υπάρχει πιθανότητα, άν επικοινωνήσω με κάποιον seller,τελικά να μου τα στείλει?

na epikinonisis me ton seller vevea..alla na perimeneis ligo auksimena metaforika..stin kaliteri periptosi.

Δημοσ.
παιδια παραγγειλα απο γερμανια 2 πραγματακια!

οι τυποι μου ειπαν οτι τα εστειλαν απο τις 26 φεβ. και 1 μαρτ. αντιστοιχα και μου εστειλαν και τα tracking numbers.!

μεχρι εδω ολα καλα!

το προβλημα ξεκινα απο τη στιγμη που πηγα να κανω track τα δεματα

ο αριθμος δεν <<επαιζε>> πουθενα στο site της dhl.

με αυτα και τα αλλα εμαθα οτι τα δεματα θα μου παραδωθουν με ελτα και οτι ο

12ψηφιος αριθμος που μου δωσανε οι τυποι δεν εντοπιζεται απο τη dhl!

το ερωτημα ειναι αν το εχει αντιμετωπισει κανενα παιδι απο εσας,και επισης ποτε θα παραλαβω τα δεματα(στο περιπου)!ηδη εχουν περασει κοντα 8 μερες!

παιδια μπορειτε να μου πειτε τη συμβαινει με την dhl?

βαζω τα teacking numbers kai moy lei kati trella:confused: :

deite kai eseis> ta tracking numers einai:976199083114-153366274316

http://nolp.dhl.de/nextt-online-public/report_popup.jsp?lang=en&ZS_SESSIONID=1c7fefa9d6a06d67ced1173833819859

και μου λeει το συστημα Unsuccessful delivery (Griechenland)

εγω παλι δεν εχω λαβει τιποτα!:-? :evil:

τι να κανω?

help

Δημοσ.

Παιδιά από Αυστράλια με EMS-ECΙ έχετε καθόλου εμπειρία τι γίνετε με το τελωνίο και πόσο καιρό θα κάνει να έρθει? Με ΕΛΤΑ θα φτάσει ε?

Γιατί ως γνωστό το ems μπορεί να λένε οτι είναι 3ημερών αλλά από αμερική κάνει 10 + και από ιαπωνία κίνα κτλ κάνει 13-15...!

Δημοσ.
παιδια μπορειτε να μου πειτε τη συμβαινει με την dhl?

βαζω τα teacking numbers kai moy lei kati trella:confused: :

deite kai eseis> ta tracking numers einai:976199083114-153366274316

http://nolp.dhl.de/nextt-online-public/report_popup.jsp?lang=en&ZS_SESSIONID=1c7fefa9d6a06d67ced1173833819859

και μου λeει το συστημα Unsuccessful delivery (Griechenland)

εγω παλι δεν εχω λαβει τιποτα!:-? :evil:

τι να κανω?

help

Λοιπον Αδερφι,

η DHL που σου λενε οι Γερμαραναδες δεν εινα η ...."γνωστη" αλλα ετσι λεγεται το Γερμανικο ταχυδρομειο (!) γι' αυτο παρε το ταχυδρομειο της περιοχης σου μετα απο καμια 15 μερες απο την αποστολη και πες τους αυτα τα tracking numbers και κατα πασα πιθανοτητα θα βρεις ακρη.

Το 'χα παθει περσι το καλοκαιρι, με κατι ηχεια που 'χα φερει απο Γερμανια.

Δημοσ.

Αδερφια Insomniacs που θετε να γινετε και ...... ebayacs !

για να μην χρειαζεται να στελνετε mails στους πωλητες για το αν στελνουν Ελλαδα και τα ρεστα, πολυ ΑΠΛΑ:

ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ebay (http://www.ebay.ie) ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ 'WORLDWIDE' KI OTI ΒΡΕΙ, ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !

κι επιπλεον θα βλεπετε και τις τιμες σε Ευρω.

:-D :-D :-D

Δημοσ.

Παιδιά κάτι ακόμα να ρωτήσω...

Προσπαθώ να βάλω μια courier στην Αγγλία να πάει να πάρει ένα πακέτο από έναν ιδιώτη και να μου το φέρει στην Ελλάδα...!

Pick up day είχα γράψει Δευτέρα... αλλά ακόμα τίποτα... συμβαίνει αυτό συχνά? η κάτι δεν πάει καλά?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...