Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για ebay...

vlachaquito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πληρώνει ένα ποσοστό από το ποσό που κλείνει η δημοπρασία +ότι έχει επιλέξει κατά τη δημιουργία του listing. Για τι προϊόντα μιλάμε αν επιτρέπεται?

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πληρώνει ένα ποσοστό από το ποσό που κλείνει η δημοπρασία +ότι έχει επιλέξει κατά τη δημιουργία του listing. Για τι προϊόντα μιλάμε αν επιτρέπεται?

Ηλεκτρονικά από Κίνα τα οποία κοστίζουν κάπου στα 100ευρω σε buy it now! Να τον εμπηστευτώ και να αγοράσω από αυτόν κατευθίαν ή οχι?

Δημοσ.

Αυτές οι περιπτώσεις είναι ιδιαίτερες, δεν μπορώ να απαντήσω γιατί ούτε έχω κάνει κάποια συναλλαγή μαζί του ούτε τίποτα.. Αν κρίνεις εσύ ότι μπορείς να του δείξεις εμπιστοσύνη, τότε αγόρασε κατευθείαν απ' αυτόν..

Δημοσ.

Παιδια μου ήρθε ένα δέμα με EMS από Κίνα με ηλεκτρονικά ήδη και παρόλο που είχε γράψει ο άνθρωπος οτι έχει value 40(δολλάρια φαντάζομαι) και gift with no comercial value το ανοίξανε και πλήρωσα τελωνίο 42ευρω!

Γιατί ρε παιδιά έτσι? Αυτό ήταν τυχαίο ή θα γίνετε κάθε φορά?

Δημοσ.

Δεν έπρεπε να πληρώσεις, έπρεπε να ζητήσεις αναθεώρηση του ποσού. Μπορείς να στείλεις πίσω τον deliverάκια κανονικά και μετά την αναθεώρηση να στο ξαναφέρουν! Στην χειρότερη θα πλήρωνες πολύ πολύ λιγότερα αν όχι καθόλου..

Τυχαίνει αρκετές φορές να ανοίγουν δέματα και να κοστολογούν ότι κάτσει κι ότι να 'ναι τελείως! Εδώ σ' αυτά που κανονικά πρέπει να φορολογήσουν και βγάζουν λάθος ποσά..

Θυμάμαι όταν πήρα την πρώτη VGA από USA χωρίς να ξέρω τι πρέπει να κάνω κτλ, μου ήρθε στην πόρτα μου με ?47 τελωνειακά κερατιάτικα. Την έστειλα πίσω, μίλησα μαζί τους την επόμενη μέρα το πρωί και μετά από αρκετή αναμονή μου λένε "συγνώμη κάναμε ένα λαθάκι, το ποσό που πρέπει να πληρώσετε είναι ?22" ....σιγά τη διαφορά μωρέ λέω κι εγώ. ΛΗΣΤΕΣ!

Σκεφτείτε πόσοι δεν το κοιτάζουν, αλλά πληρώνουν όσα τους ζητήσουν και συλλογιστείτε πόσα βγάζουν τα ΕΛΤΑ απ' τον αέρα που πουλάνε.. Τουλάχιστον ας χρησιμοποιούσαν τα λεφτά για να κάνουν ένα Tracking system της προκοπής :P

Δημοσ.

Αδερφια,

οταν φερνετε απο ΗΠΑ η Κινα (τριτες χωρες γενικως)

μακρια απο την FedEx γιατι οταν ερχονται στο "Βενιζελο"

χρεωνουν 60 (!) Ευρω τη μερα φυλακτρα, χωρια τα εκτελωνιστικα.

Παραδειγμα: εφερα ενα PDA απο Κινα αξιας 230 Ευρω και μου ζηταγαν

210 Ευρω φυλακτρα και εκτελωνιστικα για να μου το δωσουν.

Οξω Πουστ' απ' τη Παραγκα !

:evil:

Δημοσ.

παιδια παρραγγειλα απο κινα ενα xenon kit και του ειπα να το δηλωσει 45$.

moy apantaei ok και οτι θα το στειλει με TNT.

Θα πληρωσω τελωνεια και εκτελωνιστικα εξοδα,φυλακτρα και αλλες πα...ριες?

Δημοσ.
Παιδια μου ήρθε ένα δέμα με EMS από Κίνα με ηλεκτρονικά ήδη και παρόλο που είχε γράψει ο άνθρωπος οτι έχει value 40(δολλάρια φαντάζομαι) και gift with no comercial value το ανοίξανε και πλήρωσα τελωνίο 42ευρω!

Γιατί ρε παιδιά έτσι? Αυτό ήταν τυχαίο ή θα γίνετε κάθε φορά?

3 fores agores apo KINA 2 apo ebay ,alla kai 1 apo site ektos ebay.. omos panta me paypal..

ews 80 euro de plirosa telonio pote..

de ksero an etyxe se mena ,i paizei rolo to paypal, ti na po, apo ti ksero eos 100 euro de prepei na plironeis telonio apo xores ektos europis.

Δημοσ.
Δεν έπρεπε να πληρώσεις, έπρεπε να ζητήσεις αναθεώρηση του ποσού. Μπορείς να στείλεις πίσω τον deliverάκια κανονικά και μετά την αναθεώρηση να στο ξαναφέρουν! Στην χειρότερη θα πλήρωνες πολύ πολύ λιγότερα αν όχι καθόλου..

Τυχαίνει αρκετές φορές να ανοίγουν δέματα και να κοστολογούν ότι κάτσει κι ότι να 'ναι τελείως! Εδώ σ' αυτά που κανονικά πρέπει να φορολογήσουν και βγάζουν λάθος ποσά..

Θυμάμαι όταν πήρα την πρώτη VGA από USA χωρίς να ξέρω τι πρέπει να κάνω κτλ, μου ήρθε στην πόρτα μου με ?47 τελωνειακά κερατιάτικα. Την έστειλα πίσω, μίλησα μαζί τους την επόμενη μέρα το πρωί και μετά από αρκετή αναμονή μου λένε "συγνώμη κάναμε ένα λαθάκι, το ποσό που πρέπει να πληρώσετε είναι ?22" ....σιγά τη διαφορά μωρέ λέω κι εγώ. ΛΗΣΤΕΣ!

Σκεφτείτε πόσοι δεν το κοιτάζουν, αλλά πληρώνουν όσα τους ζητήσουν και συλλογιστείτε πόσα βγάζουν τα ΕΛΤΑ απ' τον αέρα που πουλάνε.. Τουλάχιστον ας χρησιμοποιούσαν τα λεφτά για να κάνουν ένα Tracking system της προκοπής :P

Αναθεώρησηση μα όντως άξιζαν τα πράγματα που ήταν μέσω στο δέμα γύρως τα 150ευρω καθαρή αξία χωρίς μεταφορικά...! Στην αναθεώριση το ξανά ανοίγουνε?

Το θέμα ήταν αν το οτι ανοίχτηκε το δέμα μου ήταν τυχαίο και συμβαίνει μια φορά στο τόσο ή φταίει κάτι άλλο... πάνω έγραφε 40$ και gift.. τι πήγανε και το ανοίξανε?!? :(

A σήμερα μου ήρθε από Αμερική με 110$ αξία as gift και δεν πέρασε τελωνειό... ότι να ναι κάνουνε ή μου φαίνεται??

Με λίγα λόγια έτυχε και μου άνοιξαν το δέμα?

Δημοσ.
παιδια παρραγγειλα απο κινα ενα xenon kit και του ειπα να το δηλωσει 45$.

moy apantaei ok και οτι θα το στειλει με TNT.

Θα πληρωσω τελωνεια και εκτελωνιστικα εξοδα,φυλακτρα και αλλες πα...ριες?

ΝΟΜΟΣ: ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΚΙΛΑ (4,4lbs) η ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕ ΟΓΚΟ, ΠΑΚΕΤΟ, ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΙ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ !!!

Γι' αυτο φροντιστε να φερνετε μικρα κι ελαφρα πραγματακια, εν αναγκη πληρωστε κατι παραπανω σε μεταφορικα κι εφ'οσον γινεται πεστε τους να το 'σπασουν' σε περισσοτερα πακετακια.

:-D

Δημοσ.

Μα αυτό πέρασε τελωνίο ήταν 3 φορές μικρότερο από αυτό που σήμερα δεν πέρασε τελωνείο και ας είχε αξία 110$ γραμμένη πάνω! Και αν διαβάζανε το description θα καταλαβαίνανε οτι δεν αξίζει 110$ :P

Αυτό για τα μικρά και μεγάλα δέματα ισχύει στα airmail! Αν είναι μικρό έρχετε γρήγορα.. αν είναι μεγάλο έρχετε σε 3 μήνες :S

Εγώ όμως μιλάω μόνο για EMS!

Δημοσ.

Ακουστε παιδια τι μου ειπαν σημερα. Αυτος που μου εστειλε το δεμα δηλωσε 10$ το κοστος κανονικα ηταν 60$ και με παιρνουν απο το τελωνειο σπατων για το δεμα και μου λεει αυτη απο την ACS οτι το λιγοτερο θα πρεπει να πληρωσω 150ευρω και τους λεω στειλτε το πισω.

Επισης μου ειπε οτι πλεον ολα ελεγχονται πολυ αυστηροτερα και δεν ειναι οπως παλια δηλαδη πριν μηνες, ακομα και για μιρκοποσα εχουν γινει πολυ αυστηρα τα πραγματα.

Τι να πω μωρε στο κ@λ@κρατος που ζουμε μονο γινονται αυτα. Αποφυγεται τα courier οσο γινεται ζητατε μονο με ποστ να τα στελνουν.

Δημοσ.

Άκου 'κει! Προτιμότερο να πληρώσεις ξανά τα έξοδα αποστολής για να στο ξαναστείλει με USPS, παρά να δώσεις έστω κι 1 cent στα κερατιάτικα του τελωνείου..

Δημοσ.

Παραγγειλα καποια συμπληρωματα διατροφης απο Αμερικη. Τα ιδια ακριβως μετα απο 2 ημερες παραγγειλε και ο φιλος μου. Μεσα σε 5 μερες παρελαβα το δεμα (πραγματικη δηλωμενη αξια 70$) με FedEX. Του φιλου μου το κρατησαν στο Τελωνειο (ενω ειχε ακριβως τα ιδια πραγματα μεσα) και του ζητησαν βεβαιωσεις απο τον ΕΟΦ, ΦΠΑ, και τελωνειακα τελη.

Με λιγα λογια οτι γουσταρουν αφηνουν και περναει και οτι δεν γουσταρουν το χρεωνουν. Ειναι καθαρα θεμα τυχης λοιπον, γιατι εχω παραγγειλει 10δες φορες πραγματα απο USA & HONG KONG και δεν σταματησε ποτε στο Τελωνειο.

Προτιμω παντα βεβαια να καθυστερησουν 1 εβδομαδα και να τα παρω με ΕΛΤΑ που τα διωχνουν πιο ευκολα απο τα τελωνεια τα δεματα παρα με μια κουριερ.

Π.χ δεμα που μου στειλανε απο Αμερικη με απλο ταχυδρομειο πηγε ΑΜΕΡΙΚΗ->ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ειχε επανω αυτοκολλητο DHL POST) ->ΕΛΤΑ Ελλαδα. Οποτε αυτο δεν σταματησε σιγουρα στα Γερμανικα συνορα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...