Προς το περιεχόμενο

Ο σκληρός πήρε διαζύγιο απο το PC :(

Alien

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαβάστε και κλάψτε.

1.

O proxy server (Kerveros) μετά απο μια διακοπή ρεύματος παρόλο που είχε UPS κατα την επανεκίνηση του εβγαλε μήνυμα λάθους first hard disk failure.

Εδώ πήγα να πάθω το πρώτο έμφραγμα αλλά επέζησα (βέβαια ολοί οι χρήστες ζητάνε internet και τους είπα κάτι μαϊμουδίες του στιλ οτι για λόγους ασφαλειας κλπ γίνεται αναβάμιση κλπ μ******ς ).

Αλλάζω τροφοδοτικό και ως δια μαγίας το πρόβλημα αυτό εξαφανίσθηκε αλλα όταν πήγε να φορτώσει τα Win 2000 βγάζει ενα μήνυμα Boot failure, insert boot disk and press any key και εκεί ειναι το σημείο που πέφτω ανάσκελα.

Αφου συνήλθα βγάζω το σκληρό και τον βάζω σε άλλο μηχάνημα και τον βλέπω να φορτώνει συστημα και τρελένομαι, τον βαζώ στο αρχικό μηχανημα παλι τίποτα, τον βγλαζω και βάζω στο αρχικό μηχάνημα ενα άλλο σκληρό και ξεκίνησε κανονικά και έτσι μου έρχεται να φάω το πτυχία μου.

Μάλλον η λύση θα είναι να κάνω το σκλήρο ghost σε εναν καινούργιο για να δω τι θα γίνει.

Έχει κανείς ιδέα γιατί έγινε αυτό και πως μπορώ να το ξεπεράσω κρατώντας τον αρχικό σκληρό γλυτώνοντας όλη αυτη την διαδικασία...?

2.

Με την ίδια διακοπή ρεύματος έπεσε και ο server ( Win2000 ) και απο τότε για να κάνουν login οι χρήστες περνάει κανα 15λεπτο απο το κανα λεπτό που χρειάζονταν. Ολα φαίνονται κανονικα αλλα αφου αυριο παίξω λίγο με τον DNS και δεν βγάλω άκρη με βλέπω ολο το Σαββατοκλυριακο στη δουλεια προκειμένου να γινει ενα format της προκοπής μπας και δούμε φώς.

Δημοσ.

Μήπως πρέπει να δείς λίγο σοβαρότερα το θέμα του UPS ?

Το θεωρώ πλέον απαραίτητο σε κάθε PC ή Server.

Προφανώς τα PC έκλεισαν απότομα και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήθηκαν προβλήματα.

Γνώμη μου, αν υπάρχει δεν είναι χρονοβόρο, καλό θα είναι να ξαναστήσεις τους servers από την αρχή. Αν κάτι έχει πάει στραβά στους δίσκους και σου βγάλουν διάφορα κατά την συνέχεια θα σε ταλαιπωρήσει περισσότερο.

Προφανώς αν το UPS είναι παλιό, θα έχουν ταλαιπωρηθεί οι μπαταρίες του και δεν κρατάει πλεον.

Η καλύτερη λύση είναι να συνδέσεις το UPS με το Server έτσι ώστε να κάνει shutdown πριν αδειάσουν οι μπαταρίες έτσι ώστε να κλείνει ομαλά.

Δημοσ.

Δυστυχως και UPS υπήρχαν, τοσο στον server οσο και σε καθε PC.

Στο event viewer σε καποιο σημειο, μαλλον στο system log, για την ώρα που επεσε το ρευμα εγραψε το εξης "unexpected sutdown" πραγμα που σημαίνει οτι το UPS ουτε που συγκινήθηκε να κατεβάσει το σύστημα. Συνολική διάρκεια διακοπης ρευματος περιπου 1,5 ωρα.

Οι προσπαθειες μου ακομα συνεχιζονται μπας και αποφυγω το ghost. Εκανα BIOS update αλλα ουτε που πηρε χαμπαρι αν και πετυχε...

Μια καλη λυση θα ειναι να το βαψουμε μπλε να το πεταξουμε στη θαλλασα και να κανουμε την προσευχη μας να μην το βρει κανεις ατυχος :lol:

Δημοσ.

loipon file mou se niw8w. 1on kane ena reset to bios i load optimal defoults, psaxou gia na psu, 2on kala den einai na xeis kana palio pc san buck up? kai pios sou leei pws ftaiei o diskos kai oxi kati allo ston serverako sou? exeis tpt hot swap? kana raid?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...