sotris99 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2004 Θέλω να συνδέσω τρείς υπολογιστές σε ένα τοπικό δίκτυο. Αντί όμως μέσω των ethernet cards θέλω να χρησιμοποιήσω τις firewire θύρες... Πώς θα το κάνω αυτό και με τι καλώδιο. Οι υπολογιστές τρέχουν xp εκτός από έναν που τρέχει 98.
dpolal Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2004 Γνωρίζω ότι υπάρχει καλώδιο USB για απευθείας σύνδεση 2 μόνο υπολογιστών. Για firewire δεν γνωρίζω αν υπάρχει αλλά και πάλι δε νομίζω ότι γίνεται με 3 υπολογιστές. Ακόμα και με ethernet θα χρειαζόσουνα hub/switch κα ιγια τους 3... Ειδικά για αυτόν με τα win98.
sotris99 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2004 Το ξέρω αλλά οι pci που μου δίνουν firewire έχουν από τρεις υποδοχές... οπότε μπορώ να τους συνδέσω κυκλικά. Έτσι νομίζω δλδ.
ChrisAce Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2004 Eixa sundesei 2 pc me firewire kalodio kateu8eian meso ton kartwn hxou audigy pou exoun kai ta 2 pc. Tora gia trito pc den exo dokimasei alla kai ego nomizo pos 8a ginetai arkei na kaneis bridge tis sundeseis metaksu tous.. Nomizo dld mias kai den to kanei pote me 3 pc sundedemena me firewire.. anti8eta me 2 ethernet cards sto ena pc exo sundesei 3 pc kanontas bridge tis sundeseis tous. Den menei para na dokimaseis kai blepeis.
9-11 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2004 Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό (κατά καποιο τρόπο)... Συνέδεσα το PC μου με ένα Acer laptop μέσω Firewire χωρίς προβλήματα (δημιουργώντας μία bridge connection σε κάθε υπολογιστή) και αναρωτιόμουν αν αυτού του είδους η σύνδεση υπολείπεται της κλασσικής Ethernet σε κάποιον τομέα (ταχύτητα, ευχρηστία, αξιοπιστία ή δεν ξέρω τι άλλο) Έχω ήδη αγοράσει ένα καλώδιο 'Crosswired' (έτσι λέγεται αν δεν απατώμαι) χωρίς HUB (αφού πρόκειται για 2 μόλις computers) αλλά επειδή το laptop θα αργήσει να ξανάρθει στα χέρια μου, θα εκτιμούσα μία γνώμη για το θέμα Ethernet vs Firewire Thanks
georgeadams Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2004 Το πλεονέκτημα του firewire σε αυτήν την περίπτωση είναι η ταχύτητα: 400MBit αντί για 100MBit του ethernet. Το πλεονέκτημα του ethernet είναι το φθηνότερο καλώδιο, το μεγαλύτερο μέγιστο μήκος του και η δυνατότητα για σύνδεση πολλών PC μέσω hub ή switch. Χωρίς να ξέρουμε όλες τις παραμέτρους (πχ μπορεί με το ένα από τα δύο να έχουμε πολύ υψηλότερο CPU utilisation) θα έλεγα πως από τη στιγμή που έχεις τα δύο PC δίπλα δίπλα, το firewire είναι καλύτερο...
sotris99 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2004 Το πλεονέκτημα του firewire σε αυτήν την περίπτωση είναι η ταχύτητα: 400MBit αντί για 100MBit του ethernet. Το πλεονέκτημα του ethernet είναι το φθηνότερο καλώδιο' date=' το μεγαλύτερο μέγιστο μήκος του και η δυνατότητα για σύνδεση πολλών PC μέσω hub ή switch. Χωρίς να ξέρουμε όλες τις παραμέτρους (πχ μπορεί με το ένα από τα δύο να έχουμε πολύ υψηλότερο CPU utilisation) θα έλεγα πως από τη στιγμή που έχεις τα δύο PC δίπλα δίπλα, το firewire είναι καλύτερο...[/quote'] Εχθές δοκίμασα με δύο υπολογιστές μόνο γιατί βρήκα καλώδιο ενός μέτρου και ογδόντα εκατοστών. Η ταχύτητα ήταν σαφώς καλύτερη. Ψάχνω να βρώ τετράμετρο καλώδιο για να βάλω και το pc με τα 98 στο παιχνίδι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.