Προς το περιεχόμενο

Hitachi SATA & K8N-E (Deluxe)

platongr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά δεν ξέρω αν πρέπει να το γράψω εδώ ή στα m/b's

Αρχές Σεπτέμβρη πήρα το παραπάνω mobo μαζί με έναν Athlon 64 3.2 και 2 hitachi 120Gb (παραγωγή Ιούλιος 04). Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που κάποιο πρωί κάθως έκανα ένα μεγάλο copy, κολλήσαν τα πάντα και μετά από λίγο εμφανίστηκε η γνωστή μπλέ οθόνη. Restart, αλλά τίποτα, στο bios φαίνονταν και οι δύο δίσκοι αλλά ο 1ος που είχε φορτωμένα τα win δεν ήθελε να μπουτάρει με τίποτα. Έκανα κάτι προσπάθειες από εδώ και από εκεί, αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να τον κάνω να μην τον βλέπει ούτε στο bios.

Με τα πολλά τον στέλνω πίσω και μέχρι να έρθει συνέχισα να κάνω την δουλειά μου με τον 2ο δίσκο στον οποίο αναγκάστικα και έκανα εγκατάσταση από την αρχή. Όλα ωραία και καλά, ήρθε εντομεταξύ και ο 1ος δίσκος (καινούργιος) αλλά με την δουλειά δεν πρόλαβα να τον βάλω και τον άφησα να κάθεται μέχρι που ένα πρωί πάλι σε copy έκανε το ίδιο πράγμα και ο 2ος δίσκος. Άντε πάλι τα ίδια. Προσπάθησα μήπως καταφέρω τίποτα αλλά δεν....

Εγκατάσταση από την αρχή, δεν βρίσκει τον δίσκο, pq magic, δεν βρίσκει τον δίσκο, σε άλλο pc, δεν κάνει boot όταν ο δίσκος είναι επάνω εκτός αν μπω σε safe mode όπου στον event viewer μου λέει ότι ο δίσκος έχει ένα χαλασμένο block.

Τελικά τι φταίει ?? Ο controller της μητρικής ? ο δίσκος ?

Τώρα είμαι πάλι με τον 1ο δίσκο (αυτός που επιστράφηκε καινούργιος στα πλαίσια της εγγύησης) αλλά έχω φοβηθεί πλέον. Δεν γίνεται να κάνω κάθε ώρα backup κάπου αλλού, ούτε μια φορά τον μήνα να αλλάζω δίσκο.

Έκανα και update στο bios μήπως καταφέρω να διαβάσω τον 2ο χαλασμένο αλλά τίποτα. Το μόνο που με καίει είναι η δουλειά της τελευταίας εβδομάδας που δεν υπάρχει σε backup :(

Για πείτε καμιά ιδέα...

Thanks

Δημοσ.

Από ρεύματα πως τα πας...? Τι έχει πάνω το pc σου από συσκευές και τι τροφοδοτικό φοράει...? Υπόψην ότι όταν δουλεύουν και οι δύο δίσκοι ταυτόχρονα τραβάνε πολύ ρεύμα και το τροφοδοτικό σου πρέπει να μπορεί να το δώσει... Κακή τροφοδοσία μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα...

Δοκίμασε επίσης να δεις αν δουλεύει ο "χαλασμένος" σκληρός σε άλλο pc...

Δημοσ.

Αν εννοείς από αυξομειώσεις, είμαι μια χαρά, δεν έχω τέτοιο πρόβλημα.

Το τροφοδοτικό μου είναι 350άρι και από συσκευές, είναι οι 2 sata, ένας scsi και 2 dvd....

Πόσο περισσότερο ρεύμα τραβάνε οι sata από τους scsi ???

Σε άλλο pc όπως και σε αυτό που έγινε η ζημιά δεν παίζει.. Τον βλέπει στο bios αλλά μέχρι εκεί, fdisk δεν παίζει, ούτε pqmagic. Τώρα τον έχω 2 μέρες με hdd regenarator μήπως κάνει τίποτα και έχει βρει (και διορθώσει λέει) κάτι εκατοντάδες bad clusters....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...