Προς το περιεχόμενο

Περί της Registry των windows Xp

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Γι αυτο σε ρωταω ρε karib :wink:

Αν μεγαλωνει και οταν αφαιρουμε(να πω την αμαρτια μου,δεν την εχω παρακολουθησει να δω τι παιζει!)τοτε μαλλον κατι δεν παει καλα!

MrTryANalyzer ωραιος!:D Τι εχεις πανω?Της παναγιας τα ματια φανταζομαι!

Δημοσ.

karib, ευχαριστώ και εγώ για τα καλά σου λόγια ;-)

Σε αυτά που γράφεις έχεις δίκιο. Αν θέλετε να κάνετε «σωστή» σύγκριση θα πρέπει να συγκρίνετε το μέγεθος των παραπάνω αρχείων και όχι των αρχείων που κάνετε εξαγωγή από το registry. Ίδιο άθροισμα αρχείων software, sam κλπ μπορεί να αντιστοιχεί σε σημαντικά διαφορετικό μέγεθος .reg exported file. Άρα να είσαστε επιφυλακτικοί. Και 300ΜΒ δεν σημαίνουν τίποτα.

Από εκεί και πέρα όσο κάποιος δεν εγκαθιστά καινούργιες εφαρμογές και δεν δημιουργεί καινούργιους χρήστες και groups το registry κατά μέσο όρο παραμένει σταθερό. Μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί λίγο, αλλά δεν «φουσκώνει» από μόνο του. Το άλλο ερώτημα που θέτεις είναι ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες των win users. Η απεγκατάσταση software δεν μειώνει το registry γιατί οι προγραμματιστές των μεγάλων εταιρειών επιμένουν να μας γεμίζουν τους υπολογιστές με άχρηστες πληροφορίες. Δυστυχώς αυτό γίνεται με πρόθεση οπότε το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε uninstallers ή registry monitor proggies. Θεωρητικά πάντως απεγκατάσταση software σημαίνει μείωση του registry.

Πάντως το σημαντικό είναι ένα: Ποτέ μην χρησιμοποιείτε registry cleaners και optimizers εκτός αν παρακολουθείτε όλες τις αλλαγές πριν γίνουν. Η επιβράδυνση του συστήματος δεν έχει σχέση με το μέγεθος του registry αλλά με το είδος των εγγραφών που υπάρχουν μέσα σε αυτό. Οπότε μην δίνετε πολύ σημασία. Απλά μην εγκαθιστάτε demos, εκδόσεις alpha, beta, RC κλπ, και πάντα να κάνετε απεγκατάσταση πριν την εγκατάσταση ίδιου προγράμματος νεώτερης έκδοσης. Αν τα κάνετε αυτά το registry μπορεί να κρατήσει χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

και ένα ps για μερικούς: ο χειρότερος εχθρός του registry είναι οι ..«τσόντες από περιοδικά». :P

Δημοσ.

Η απεγκατάσταση software δεν μειώνει το registry γιατί οι προγραμματιστές των μεγάλων εταιρειών επιμένουν να μας γεμίζουν τους υπολογιστές με άχρηστες πληροφορίες. Δυστυχώς αυτό γίνεται με πρόθεση

Αυτη ειναι η πικρη αληθεια.

το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε uninstallers

Ευτυχως το εφαρμοζω εδω και καιρο, και θεωρω οτι κρατα την registry καθαρη απο απομειναρια εγκαταστασεων.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε registry cleaners και optimizers εκτός αν παρακολουθείτε όλες τις αλλαγές πριν γίνουν.

Χμ, καλως ή κακώς χρησιμοποιησα το advanced system optimizer, μετα απο πολλή σκεψη, μεχρι τωρα δεν εχω κανενα προβλημα, απλα μου πεταξε καποιες καταχωρησεις απο προγραμματα που δεν τα εχω πια στο δισκο μου.

Παντως χρησιμο θα ηταν αν εχει κανεις κανενα μηχανακι με φρεσκια εγκατασταση των xp, χωρις αλλα προγραμματα(πριν ακομη κανει εγκαταστασεις προγραμματων), να μας ελεγε ποσο παει η "αρχικη" registry(αθροισμα αρχειων) των windows.

Ετσι, για να κανουμε την συγκριση και να ξερουμε ποσο τελικα εχουμε φορτωσει τα συστηματα μας.

Δημοσ.

To 216.3 MBytes προέρχεται ύστερα από χρήση πολλών προγραμμάτων για optimize της Registry..

Γένικώς το σύστημα κρατίεται από τρελο optimization και defragment, πάνω από 2 χρόνια.

Το κόλπο βρίσκεται στο χρονικό προγραμματισμό του καθε πότε θα τρέχεις το κάθε πρόγραμμα που σου κάνει διάφορα μικρο-optimization κολπάκια στο σύστημα.

Υπ.

Το σύστημα έχει χάσει περίπου 15% μόνο από την αρχική του απόδοση!

Δημοσ.

Το κόλπο βρίσκεται στο χρονικό προγραμματισμό του καθε πότε θα τρέχεις το κάθε πρόγραμμα που σου κάνει διάφορα μικρο-optimization κολπάκια στο σύστημα.

Ποιο προγραμμα τρεχεις για optimize?

Δημοσ.

Προγράμματα για Οptimize (not pirated versions!):

:arrow: CCleaner

Freeware :

Πολύ καλός καθαρισμός του PC (για περιττά αρχεία). Και πολύ καλό και γρήγορο registry cleaning!

:arrow: TuneUp Utilities 2004 v4.1.2316

TuneUp Utilities 2004 optimizes the performance of your computer, solves problems and helps you to customize your system to suit your needs.

Απο τις καλύτερες σουϊτες για το PC!

:arrow: Advanced System Optimizer V2

Από τα καλύτερα για το καθαρισμό της Registry!

:arrow: Magic Utilities 2004 v3.20

Magic Utilities is a cute program designed to make your computer clean and

more stable. These utilities include Uninstller Plus,StartUp Organizer,

Process Killer.

:arrow: Privacy Eraser Pro 4.0

Πολύ καλός καθαρισμός του υπολογιστή!!

Πέντε αστέρια [*****]

:arrow: Evidence Eliminator v5.0

Πολύ καλός (εώς τέλειος!!) System Security Cleaner ! ;)

:arrow: Registry First Aid v3.4.0.540

Από τα καλύτερα του είδους [Registry Cleaner] !

:arrow: Diskeeper Professional Edition v9.0.504 [Executive Software]

To καλύτερο πρόγραμμα για defragmenting του/των δίσκου/δίσκων σας!

:arrow: O&O CleverCache V4 Professional

Memory και Cache optimization!

Αυτα τα προγραμματάκια κρατάνε το σύστημα ζώντανό και optimized!

:D Πάντα ανάλογα με τη χρήση τους.

Δηλαδή για να καθαρίσεις τη REGISTRY πρέπει να έχεις και κάποια εμπειρία μαζί της π.χ. να θυμάσαι τι προγράμματα είχες εγκαταστήσει στον υπολογιστή σου ή να γνωρίζεις εκτενέστα (ειδικά στα WinXP) τα system files και την χρήση τους.

Προβλήματα (που μπορεί να εμφανιστούν κατα τη χρήση ενος προγράμματος για τον καθαρισμό της Registry):

:arrow: Στα Startup Files :

Εαν το πρόγραμμα βγάλει στα Startup Files ή στα Uninstall Info πρόβλημα, τότε πρέπει να δείτε εάν υπάρχουν μεσα στα info χαρακτήρες σαν και αυτούς "/d" "/u" (χωρίς τα "") .

Για οποιαδήποτε προσθήκη απαντήστε ... :D

.. :D

Δημοσ.

MrTryANalyzer ησουν αναλυτικοτατος και μας διαφωτισες αρκετα!

Τα μισα προγραμματα τα εχω, θα βρω και τα υπολοιπα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...