Προς το περιεχόμενο

SATA(7200) RAID 0 vs RAPTOR

nikoskon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Exw 2 x Maxtor 80GB 7200 8mb SATA se RAID 0 kai pianw peripou 98mb/sec.

1)Enas SATA WD 36GB 10k posa peripou pianei?

2)2 x SATA WD 36GB 10k se RAID 0 posa mb/s mporoun na metaferoyn?

Gia metrhseis twn Maxtor mou xrhsimopoihsa to Nero(Test drive speed) kai to

VoptXP 7.13(Drive test).

Efxaristw...

Δημοσ.

Κάπου στα 40-50 πιάνει από ότι ξέρω, αλλά το πλεονέκτημά του είναι στην αναζήτηση, που έχει κατάπολύ μικρότερους χρόνους.

Δημοσ.
Dhl sthn metafora dedomenwn einai pio argos apo ton Maxtor mou(56mb/s)??????

Συγκρίνετε ίδια values με ίδιο πρόγραμμα σε ίδιο pc κατά προτίμηση. Άλλο average, άλλο peak. 56mb/s για average με 1 atapi 7200rpm δίσκο είναι πολλά. Κάντε ένα search για ίδιο παλιότερο topic.

/sc

Δημοσ.

Σίγουρα θα είναι πιο γρήγορο (όχι τεράστιες διαφορές), αλλά κοστίζει τουλάχιστον τα διπλά λεφτά... σκέψου ότι θα κερδίσεις περίπου 5-10max mb/sec σε transfer...

Δημοσ.

mia alli erotisi apo mena....

gia na exo MONO to leitourgiko mou:

enan sketo raptor 36.7giga stis 10.000strofes (sata raptor) i ena raid 0 apo dio sata 80arides western digital jb? ti einai pio grigoro gia ena leiturgiko k pio aksiopisto..???

Δημοσ.

enan sketo raptor 36.7giga stis 10.000strofes (sata raptor) i ena raid 0 apo dio sata 80arides western digital jb? ti einai pio grigoro gia ena leiturgiko k pio aksiopisto..???

Αυτό θα το έστηνα με raptor σαν γρήγορη-αξιόπιστη λύση + ότι θα σου αφήσει free ένα κανάλι παραπάνω για extra συσκευή. Os/programs/games στον raptor κ ότι "storage" αρχεία σε έναν 7200 σε παραδίπλα κανάλι.

Αν σε παίρνει (οικονομικά) & δεν σου λείψει το +1 κανάλι, να στήσεις raid0 με raptors είναι ακόμα καλύτερα από άποψη επιδόσεων.

/sc

Δημοσ.
mia alli erotisi apo mena....

gia na exo MONO to leitourgiko mou:

Raptor. Αν μπορεις παρε το 74αρη μοντελο. Εχω ακουσει αρκετους που δεν εμειναν και τοσο ευχαριστημενοι απο τον 36αρη, ενω αντιθετα δεν εχω ακουσει κανενα παραπονο για τον 74 (τον οποιο εχω κι εγω).

Δημοσ.

Phra ton 1 apo tous 2 Raptores pou 8elw na parw. Eimai arketa ikanopoihmenos.Douleveia aprovlhmatista kai einai sxetika grhogoroteros apo ton Maxtor 80gb sata pou eixe. Perimenw mexri na vgw fragka na parw kai deytero gia na kanw RAID 0. 8a sas pw entypwseis sto mellon.

Thx...

Δημοσ.

Eγώ πάλι πιστέυω ότι για λίγο καλύτερες επιδόσεις διακινδυνεύεται τα δεδομένα σας με το raid0...

Αν πάθει κάτι ο ένας δίσκος αυτομάτως χάνωνται ΤΑ ΠΑΝΤΑ.- (τελεία και παύλα)

Εντάξει, μπορεί οι raptor να έχουν 5 χρόνια εγγύση αλλά και τί με αυτό;;;

Kάποτε το να χαλάσει δίσκος ήταν είδηση αλλά δυστυχώς τελευταία είναι το κομμάτι με τις συχνότερερες βλάβες.

Προσωπικά τα τελευταία 3 χρόνια μου έχουν χαλάσει παραπάνω από 8 δίσκοι από διάφορες μάρκες (όχι βέβαια όλοι στο μηχάνημα μου :) ).

Το backup στις περισσότερες περιπτώσεις ΔΕΝ είναι εφικτό...

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δεκάδες GB δεδομένων που δεν είναι δυνατή η αποθήκευση τους (μετρήστε μόνο τα mp3 που έχετε και θα καταλάβαιτε).

Και τέλος, οι περισσότεροι από εμάς ΔΕΝ έχουμε ανάγκη αυτές τις παραπάνω επιδόσεις αφού οι εφαρμογές που τις αξιοποιούν είναι λίγες...

Εκτός πια και αν oι περισσότεροι κάνουμε video editing που δεν το νομίζω.

Αυτά από εμένα...

Δημοσ.

File mou egw pistevw pws arketoi apo emas exoume DVD-Recorder opote to video editing einai anapofeykto. Apo ena *.avi/*.mpeg poy 8a kanoume capture apo to TV tuner mexri kai mia aplh metatroph enos DVD-9(perasmeno sto sklhro) se DVD-5(gia logoys back-up) xreiazontai oi sklhroi apo thn apopsi pws kerdizeis xrono.

Egw otan eixa valei RAID 0 toys Maxtor mou eixa dei terastia diafora sto xrono. Apo 2½ wres(gia endoding,transcoding,burning se 8x ktlp,me NeroVision) sthn 1½ wra.

Dhl o upologisths meta apo 1½ writsa 8a einai kai pali ok na ton xrhsimopoihseis gia kati allo.Den 8a einai desmeymenos epi 3 wres.

Kai oytws h alliws,gia apo8hkeytiko xwro 8a parw allo sklhro 200GB.

Ennoeitai omws pws back-up 8a ginontai takta se DVD-Rs.

Δημοσ.

Έχουμε πεί κάμποσες φορές ότι το hd access/bw είναι αυτό που κρατάει πίσω τα σημερινά συστήματα σε επιδόσεις/αποδόσεις. Είτε αυτό το λένε cp (copy-paste), είτε unrar μεγάλων αρχείων, είτε cd/dvd burning, είτε multitasking.

Από ένα 40GB 5400RPM 2MB cache hd, μέχρι raid0 με raptors στο ίδιο μηχανάκι, έχει διαφορά όλο το pc. Όλα τα υποσυστήματα είναι "αλυσίδα" μεταξύ τους. Τα πιο γρήγορα θα περιμένουν το πιο αργό να τελειώσει τη δουλειά του, μιας κ δεν μπορεί να γίνει το αντίθετο.

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...