Προς το περιεχόμενο

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ INTERNET

mesc4l

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μια απλή ερώτηση ...δεν έχω πιστωτική καρτα αλλά μου γεννάται ένα ερώτημα...όταν κάνεις μια αγορά online και πληρώνεις με πιστωτική τον κωδικο σου που τον δίνεις εκεί αυτοί δεν μπορούν να σηκώσουν ότι θέλουν από εκεί μέσα;;Αν έχεις τον αριθμό μιας έγκυρής κάρτας δεν μπορείς κανονικά να σηκώσεις ;;;Η ασφάλεια δηλαδή εξασφαλίζεται μόνο από εμπιστοσύνη του αγοραστή από τον πωλητή;;;

Δημοσ.

Γιατί δεν αναρωτιέσαι το ίδιο όταν αγοράζεις κάτι σε ένα μαγαζί και σου περνάει την κάρτα από εκείνο το χειροκίνητο μηχάνημα και κρατάει το απόκομμα?

Ή ακόμα και από τα ηλεκτρονικά μηχανήματα που κρατάνε το υπογεγραμμένο σου απόκομμα?

Γιατί το ρωτάμε αυτό μόνο για online?

K.

Δημοσ.

mecs4l den einai akribws etsi....

an einai na sou sikwsoun lefta tha prepei na baloun tin onomasia tis etairias k alla stoixeia ta opoia prepei na epalitheutoun gia na ginei to transaction. ektos autou se esena erxetai meta apodeixi gia to pote apo poion k ti poso pirane apo to logariasmo sou......

egw apo to 99 plirwnw me karta k den exei iparxei problem pote.

Δημοσ.

Και εγώ χρησιμοποιώ κάρτα σε επιλεγμένα sites, την χρησιμοποιώ αποκλειστικά για το νετ, με μικρό πιστωτικό όριο και την παρακολουθώ κάθε μήνα απο on line banking.

Κάποια φορά που ένα gadget site μου είχε κάνει χρέωση αλλά δεν είχε availability για την παραγγελία μου, ζήτησα μέσα σε 20 μέρες απο την τράπεζά μου και σταμάτησα την πληρωμή.

Δημοσ.

Και εγώ χρησιμοποιώ κάρτα σε επιλεγμένα sites, την χρησιμοποιώ αποκλειστικά για το νετ, με μικρό πιστωτικό όριο και την παρακολουθώ κάθε μήνα απο on line banking.

Κάποια φορά που ένα gadget site μου είχε κάνει χρέωση αλλά δεν είχε availability για την παραγγελία μου, ζήτησα μέσα σε 20 μέρες απο την τράπεζά μου και σταμάτησα την πληρωμή.

Δημοσ.

Οτι και να σου χρεώσει ο άλλος μπορείς να το αμφισβητήσεις, οπότε μετά θα πρέπει να δώσει παραστατικά για το τι σου παρέδωσε και για τι σε χρέωσε.

Για όσους έχουν αμφιβολία για την ασφάλεια της πιστωτικής τους, μπορούν να κάνουν 2 πράγματα για να είναι σίγουροι:

α. ανοίγετε ένα λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα που σας δίνει κάρτα αναλήψεων με το σήμα 'Visa Electron'. Με την κάρτα αυτή, αν θέλει κάποιος να κάνει αγορά π.χ. 100 ευρώ από το Internet καταθέτει 100 ευρώ στο λογαριασμό του και έτσι ο έμπορος δεν μπορεί να χρεώσει παραπάνω, ή να χρεωθεί για άλλες αγορές η κάρτα, αν τα στοιχεία της κυκλοφορήσουν σε άλλα πρόσωπα.

Τράπεζες όπως Alpha, Πειραιώς, Κύπρου, σου δίνουν κάρτα αναλήψεων που είναι visa electron

β. αν έχετε κανονική πιστωτική κάρτα, μπορείτε να δώσετε εντολή να γίνεται τηλεφωνική έγκριση από μέρους σας όταν κάποιος προσπαθεί να σας χρεώσει και να αποδεσμεύεται το ποσό. Έτσι για τη χρέωση των 100 ευρώ, παίρνει ο κάτοχος της κάρτας τηλέφωνο την τράπεζα να του αποδεσμεύσουν αντίστοιχο ποσό, ώστε να κάνει ο έμπορος τη χρέωση

Δημοσ.

Δε με καταλάβατε νομίζω...εννοώ όχι να χρεώσει παραπάνω για την αγορα που έκανες αλλά πχ κάποιος υπάλληλος της εταιρείας που διαβάζει τη παραγγελία και βλέπει τον κωδικό να τον χρησιμοποιήσει για λογαριασμό του για μια άλλη αγορα online..

Δημοσ.

se ayto sou apanthse o leonidas112 ....

Auto pou mporw na se bebaiwsw einai oti oi trapezes kaluptoun tetoia la9h kai apates me pistwtikes (ef'oson bebaia h karta den einai klemmenh h xamenh kai esu to exeis anaferei egkaira). An exeis xasei thn karta kai tous eidopoihseis meta apo 1 mhna .... as prosexes :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...