mojiro Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 πως κανουμε dial σε ppp server μεσω κοσολας ? δεν θελω το kppp, θελω κατι που να το χειρηζομαι μεσω του putty/ssh. και πως γινεται οταν τελειωσει το boot και ρωταει για login να κανει το pc-speaker 3 beep και αλλα 3 πριν τελειωσει το shutdown ?
nodreams.ct Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2004 1. pppd απ'ευθείας [0] ή wvdial 2. φαντάζομαι ενα echo -e "\a\a\a" στο rc.local (ή το αντίστοιχο της διανομής σου) θα κάνει την δουλειά. [0] διάβασε αυτό το mini howto: http://lists.hellug.gr/pipermail/linux-greek-users/2004-August/100110.html
mojiro Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2004 mojiro=τουβλο εβλεπα pppd και νομιζα οτι ειναι μονο δαιμονας. θα το κοιταξω το απογευμα.
valotas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2004 man pppd Mazi me to chat pou erxete paketo me to pppd mporeis na lyseis tetoiou idous provlhmata ews ena megalo va8mo. An paikseis kai me bash scripting mporeis na kaneis oti pio sophisticated mporeis na skefteis!
mojiro Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2004 βασικα, μια απλη κληση σε provider θελω να κανω. μου εχουν εγκατασταθει ολα τα man xxxxx, και το man του pppd δεν το εχω τελος παντον, προσπαθω να βρω λυση. αν εχεις καποιο ετοιμο script που απλα θα αλλαζα τα στοιχεια κλησης θα μου ελυνες τα χερια.
valotas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2004 βασικα' date=' μια απλη κληση σε provider θελω να κανω. μου εχουν εγκατασταθει ολα ταman xxxxx, και το man του pppd δεν το εχω τελος παντον, προσπαθω να βρω λυση. αν εχεις καποιο ετοιμο script που απλα θα αλλαζα τα στοιχεια κλησης θα μου ελυνες τα χερια.[/quote'] Χοντρικά: /etc/ppp/peers/forthnet > /dev/modem 115200 crtscts connect '/usr/sbin/chat -v -f /etc/ppp/chatscripts/forthnet' lock noauth name YOURUSERNAME.ath.forthnet.gr usepeerdns defaultroute debug lcp-echo-interval 10 lcp-echo-failure 6 /etc/ppp/chatscripts/forthnet > ABORT "NO CARRIER" ABORT "NOCARRIER" ABORT "NO DIALTONE" ABORT "NODIALTONE" ABORT "ERROR" ABORT "NO ANSWER" ABORT "BUSY" TIMEOUT 3 '' ATZ OK ATX3DT8962588888 TIMEOUT 60 CONNECT '' προσθεσε και στα /etc/ppp/pap-secret και /etc/ppp/chap-secret το παρακάτω: > YOURUSERNAME.ath.forthnet.gr * YOURPASSWD Μετά με ένα pppd call forthnet τελείωσες. Αν θες ένα script που να κάνει κάθε φορά όλα τα παραπάνω, πρέπει να το φτιάξεις. Ψάξε και στο ftp του πολυτεχνείου, είχαν ένα τέτοιο scriptακι αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν ξέρω κατά πόσο λειτουργεί. Επίσης ένα google search πάντα βοηθάει... Αυτά!
mojiro Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2004 φιλε, εισε τελειος, παιζει μια χαρα, εβαλα squid και εχω wirelless inet σε ολο το σπιτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.