jojos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 Γεια σας.Εχω μία ψηφιακή βιντεοκαμερα Sony DCR TRV 19E. Θέλω να περάσω τα βίντεo απο τις κασσέτες minidv μέσω firewire καλωδίου στον υπολογιστή για να τα επεξεργαστώ και να τα κάνω dvd. 1ο Ερώτημα: Η διαδικασία μεταφοράς από την κασσέτα στον υπολογιστή γίνεται παίζοντας το βίντεο στην βιντεκάμερα και κάνοντας capture με καποιο πρόγραμμα στο pc ή κάποιο πρόγραμμα βλέπει το βίντεο στην κάσσετα σαν κάποιο αρχείο και το μεταφέρει στον υπολογιστή( Όπως αναφέρει στο manual η Sony)? Όποιος και αν είναι ο τρόπος έχετε κάποιο πρόγραμμα να μου προτέινεται ή προγράμματα όπως τα extra του Nero είναι αρκετά? 2o Ερώτημα: Ξέρω ότι 20 λεπτά βίντεο αναλογούν σε 4 ή 6 Gb ,το οποίο βίντεο αποθηκεύεται με την επέκταση avi. Η διαδικασία για να τα κάνω dvd ποια είναι?Συμπιέζω πρώτα αυτό το avi με κάποιο codec (π.χ. divx) και μετά το κάνω dvd ή το πρόγραμμα που κάνει avi σε dvd φροντίζει να το συμπιέσει αυτό το μεγάλο αρχείο avi? 3o Ερώτημα: Καποιος που να έχει κάνει αυτήν διαδικασία μπορεί να μου πει αν ισχύει η αναλογία ότι κάνεις την κάθε κασσέτα minidv ένα dvd? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panahs Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 Η διαδικασία μεταφοράς από την κασέτα στον υπολογιστή γίνεται παίζοντας το βίντεο στην βιντεοκάμερακαι κάνοντας capture με κάποιο πρόγραμμα στο pc ή κάποιο πρόγραμμα βλέπει το βίντεο στην κασέτα σαν κάποιο αρχείο και το μεταφέρει στον υπολογιστή? Ακριβώς. Όποιος και αν είναι ο τρόπος έχετε κάποιο πρόγραμμα να μου προτείνεται ήπρογράμματα όπως τα extra του Nero είναι αρκετά? Εξαρτάται από το γιατί τα θέλεις. Φυσικά και μπορεί να γίνει η δουλειά με τα extra του Nero, όμως μπορείς άμα θες να βρεις και εξαιρετικά προγράμματα για να κάνεις μια πιο καλή δουλειά, όπως: Το Adobe Premier και To Pinnacle Studio 9. Πάντα όμως εξαρτάται από τον λόγο που τα θες. Άμα είναι home video που απλά θέλεις να κάνεις back up σε DVD, μπορείς να αρκεστείς και στο Nero. 2o Ερώτημα:Ξέρω ότι 20 λεπτά βίντεο αναλογούν σε 4 ή 6 Gb ,το οποίο βίντεο αποθηκεύεται με την επέκταση avi. Η διαδικασία για να τα κάνω DVD ποια είναι? Συμπιέζω πρώτα αυτό το avi με κάποιο codec (π.χ. divx) και μετά το κάνω dvd ή το πρόγραμμα που κάνει avi σε dvd φροντίζει να το συμπιέσει αυτό το μεγάλο αρχείο avi? Η πρώτη πρότασή σου είναι περίπου σωστή. Η μορφή αυτή που αποθηκεύεται είναι σε format DV και έχει και την επέκταση avi. Τώρα για να γίνει το DVD εξαρτάται από το πρόγραμμα. Το Nero μπορεί να τα κάνει όλα μόνο του. Από capture μέχρι (στοιχειώδη) επεξεργασία και μετατροπή σε DVD. Το Studio 9 δεν το έχω δει αλλά νομίζω και αυτό. Τώρα όσο για τον codec, πρέπει να ξέρεις ότι το DVD πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη μορφή για να είναι αναγνώσιμο ως standard DVD από επιτραπέζιες συσκευές κλπ. Η μορφή που παίρνει είναι σε Mpeg 2 και στο DVD φαίνεται με την κατάληξη VOB. Τώρα εσύ μπορείς αν θέλεις να μετατρέψεις όποιο video θέλεις σε divx ας πούμε, αλλά αν το περάσεις σε DVD θα παίζει μόνο σε PC (και ίσως σε ελάχιστες επ. συσκευές ). Γενικά πάντως ισχύει: Camera->Capture->DV Video (avi)->Επεξεργασία->Μετατροπή σε Mpeg2->DVD Την τρίτη ερώτησή σου δεν την καταλαβαίνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jojos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 Καταρχάς για το πρώτο ερώτημα ου θέλεις να πεις ότι βλέπω το βίντεο σαν αρχείο? Επίσης το divx το ανέφερα θέλωντας να τονίσω ότι το αρχείο dv είναι τοσο μεγάλο που για να μπει σε dvd πρέπει να γίνει κάποια συμπιεση.Αυτή είναι όπως κατάλαβα το πρότυπο mpeg2 από τα λεγόμενα σου. Τέλος στο 3ο ερώτημα θέλω να ρωτήσω αν εχω κατεβάσει 2 60αρες κασσέτες στο δίσκο μπορώ να τις βάλω σε ένα dvd ή βίντεο από μία full κασσέτα minidv χωράει σε ενα dvd.Δηλαδή όσο και να είναι το βίντεο προς εγγραφή το πρότυπο mpeg2 φροντίζει να το συμπιέσει τόσο ώστε να χωρέσει στο επιθυμητό μέσο π.χ dvd 4.7 Gb? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panahs Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 Καταρχάς για το πρώτο ερώτημα ου θέλεις να πεις ότι βλέπω το βίντεο σαν αρχείο? Ώπα, συγγνώμη σημείωσε λάθος. Δεν είδα ότι εννοούσες αρχείο μέσα στην κασέτα, νόμιζα ότι εννοούσες στον υπολογιστή. Δεν βλέπεις μέσα στην κασέτα το βίντεο σαν αρχείο. Τέλος στο 3ο ερώτημα θέλω να ρωτήσω αν έχω κατεβάσει 2 60αρες κασέτες στο δίσκο μπορώ να τις βάλω σε ένα dvd ή βίντεο από μία full κασσέτα minidv χωράει σε ενα dvd.Δηλαδή όσο και να είναι το βίντεο προς εγγραφή το πρότυπο mpeg2 φροντίζει να το συμπιέσει τόσο ώστε να χωρέσει στο επιθυμητό μέσο π.χ dvd 4.7 Gb? H τελευταία πρότασή σου ισχύει. Μπορείς να συμπιέσεις τα βίντεο σου σε διάφορα μεγέθη χωρητικότητας με το Mpeg2. Μπορείς δηλαδή να χωρέσεις και 2 κασέτες σε ένα DVD 4.7, και 3 αλλά και 4! Όσο περισσότερο συμπιέζεις όμως και όσο περισσότερες κασέτες βάζεις, τόσο περισσότερο κόστος έχεις σε ποιότητα εικόνας (ίσως και ήχου εάν το επιλέξεις). Το καλύτερο είναι όταν θα επιλέξεις να φτιάξεις το DVD σου, το "bitrate" να κυμαίνεται τουλάχιστον στα 6000 bps, εάν σε ενδιαφέρει η ποιότητα πάντα. Αλλιώς μπορείς να ρίξεις αυτόν τον αριθμό και ανεβαίνει η χωρητικότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 Αν καταλαβα για την τριτη ερωτηση εξερταται απο το μηκος της ταινιας και το αρχειο .avi που θα προκυψει ποσο θα ειναι.Αν ειναι τα αρχεια .avi μικρα μπορεις να τα εννωσεις με το nerovision express και να τα γραψεις σε ενα dvd.Εγω ας πουμε τωρα θα κανω capture 20 λεπτα που τραβηξα χθες τα παιδια νου στο Λουνα παρκ. Αν θελω τα κανω dvd αν ομως θελω επειδη ειναι μικρο το μηκος το κραταω σε .avi το γραφω σαν data αρχειο σε dvd για ασφαλεια και οταν θελω μαζι με αλλα ιδια τα κανω dvd. Για προγραμμα capture προτεινω ανεπιφυλακτα το pinnacle studio.Πολυ ευχρηστο ακομα και για αρχαριους σαν εμενα. Ελπιζω να βοηθησα. Τα αλλα τα ειπε ο φιλος Panahs. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jojos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 ΟΚ.Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shamanpk Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 jojos: ειμαι υπερ της αποψης να ψαχτεις λιγο π.χ. εγω με αλλο προγραμμα κανω καλυτερο capture και με αλλο γραφω π.χ. το ulead dvd movie factory δεν κανει τοσο καλο capture oσο το power director η αλλα το ulead συμπιεζει σε vob και γραφει με πολλη καλη αποδοση, δεν βγαζω εκτος το adobe premier που ειναι το καλυτερο αλλα και το δυσκολοτερο εγω διαβασα το βιβλιο του για να καταλαβω περι τινος προκειτε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 ego eimai tis apopsis na kaneis to capturing. meta na kaneis to montaz kai na to apothikeuseis pali se DV format kai meta me kapoion codec (px cinema craft encoder) to metatrepeis se mpeg2. meta to dineis se kapoio authoring programma afou xoriseis ton ixo apo tin eikona kai meta exeis etoimo to dvd sou se megisti dinati poiotita... prosoxi gia mena exei na xrisimopoiiseis poli kalo encoder gia mpeg2 kai i pigi sou na exei oso to dinato megaliteri poiotita. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.