Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών ή επεξεργαστή?

ecthelion79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω AthlonXP 2200+, 768ΜΒ RAM και GeForceFX 5600 XT. Δε μπορώ να πω ότι έχω ιδιαίτερο παράπονο όσον αφορά τα παιχνίδια, αλλά δε θα με πείραζε να τα απολάμβανα και με λίγο υψηλότερα settings από αυτά που αναγκάζομαι να βάλω τώρα για να παίζουν χωρίς να χάνουν πολλά καρέ. Έχω κάτι παραπάνω από 200 ευρώ για σκότωμα, και σκεφτόμουν να αναβαθμιστώ σε έναν Sempron 3100+. Έχω παρατηρήσει ότι υπολογιστές με χειρότερη κάρτα γραφικών από τη δική μου αλλά με ισχυρότερο επεξεργαστή έχουν αρκετά καλύτερες επιδόσεις σε παιχνίδια από το δικό μου. Ένας φίλος μου όμως ισχυρίζεται ότι δεν είναι θέμα επεξεργαστή και ότι καλύτερα να κάνω λίγη οικονομία ακόμα και να πάρω μια κάρτα γραφικών τελευταίας γενιάς, παρά να πάρω καινούργια μητρική/επεξεργαστή. Υπ' όψιν ότι δε πάω για σοβαρή αναβάθμιση. Το Μάιο μπαίνω φαντάρος, οπότε ό,τι και να πάρω θα είναι για πέταμα μετά από ενάμιση χρόνο που θα έχω απολυθεί. Απλά θέλω να παίζουν αξιοπρεπώς τα καινούργια πολυαναμενόμενα παιχνίδια (βλ. half life 2). Eσάς ποιά είναι η άποψή σας; Θα δω διαφορά αν πάω από τον 2200+ στον 3100+, ή παίζει σημαντικότερο ρόλο η κάρτα γραφικών? Να σημειώσω ότι η κάρτα μου είναι 256άρα. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις συμβουλές.

Δημοσ.

O Sempron 3100+ nomizw oti den einai socket A. Egw pantws pistevw oti ama dwseis 100 euro kai pareis ton Sempron 2800+ tha eisai entaxei gia fetos. H katra grafikwn sou mallon meta to kalokairi tha arxisei na deixnei simadia koposhs. Eimai kai egw vlepeis thyma tou stratou. Kai egw prosanatolizomai se afti tin lysh. Krata ta lefta gia meta to stratiwtiko.

Δημοσ.

Παιδιά, ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Αποφάσισα να μη πάρω κάρτα γραφικών προηγούμενης γενιάς. Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο να κρατήσω τα λεφτά μου και να πάρω μια καλή κάρτα γραφικών μετά το στρατιωτικό. Ευτυχώς η μητρική μου παίρνει μέχρι sempron 3000 (αφού πρώτα έκανα update το bios), οπότε πιστεύω ότι το να πάρω μόνο καινούργιο επεξεργαστή είναι μια αρκετά φτηνή λύση και θα δω και κάποια βελτίωση (ελπίζω). Δεν έχει νόημα να πάρω κάτι ακριβότερο τώρα, αφού λογικά θα είναι για πέταμα μόλις γυρίσω απ' το στρατό. Ευχαριστώ και πάλι, με βοηθήσατε αρκετά στο δίλημμά μου!

Δημοσ.

είχα 2200 XP και GF4200Ti.. άλλαξα σε 980Pro... και μόλις εξαφανίστηκαν Οι XP τρελλάθηκα..έφερε το eshop 2700 και πήρα από τους τελευταίους.. Είχα κάψει μητρική και είχα ήδη πάρει μία με NForce2 (χωρίς SATA την πάτησα για λίγα ευρώ.. ήδη βγήκε και DVD RW Plextor X16!!! με σύνδεση SATA) και δίνω τιμές 3D Mark... Το 1ο μηχάνημα 1800 με 1900.. Το 2ο με τον 2200 και την 9800Pro 5450+ !!!!!!! Με τον 2700XP (μάλλον καλύτερος από τον Sempron 2800) 5700- (και βγάλε μία φορά μόνο το έκανε..) Σαφή βελτίωση σε video editing MP3 encoding ..παιχνίδια ; Doom3 se high 1024x768 άνετα (τα διεθνή site μου δίνουν 44 μέσο όρο FPS) ...αυτά από μένα ..τα συμπεράσματα φίλε μου δικά σου...

Δημοσ.

Τελικά πήρα έναν sempron 3000 και με τα ρέστα πήρα και 256 MBs RAM παραπάνω. Τώρα έχω 1GB μνήμη. Επί της ουσίας; ΤΙΠΟΤΑ. Οι βελτιώσεις που είδα στα παιχνίδια ήταν από αμηλητέες έως ανύπαρκτες. Ως φαίνεται η κάρτα γραφικών παίζει πολύ σημαντικότερο ρόλο στα παιχνίδια απ' ότι νόμιζα, και η δικιά μου είναι μάλλον άθλια. Σας ευχαριστώ για τα posts παιδιά, τελικά μάλλον είχατε όλοι δίκιο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...